M-am hotărât să vă fac un pustiu de bine și să las aici ACELE sfaturi care te vor propulsa pe loc în vârful ierarhiei interneților de pretutindeni. Dacă te-ai hotărât să începi să scrii articole, texte, postări, orice, urmează-le și succesul e garantat.

1) Fii pregătit să devii celebru. După maxim șase luni de scris chestii, oamenii te vor opri pe stradă să-și facă poze cu tine, adolescenții îți vor cere timid autografe și o grămadă de gagici bune vor aștepta la ușa garsonierei tale făcând scandal pe motiv că de ce nu se intră decât în ordinea numerelor de pe bonurile de ordine.

2) Trebuie să pleci de la premisa c-o să te iubească toată lumea, indiferent ce și despre ce scrii. Dacă totuși există unii care îndrăznesc să afirme că nu te plac, fă tot ce poți tu ca să le dovedești că se înșală. Inclusiv să scrii despre tot felul de subiecte în care nu te regăsești deloc, doar ca să-i mulțumești.

3) Lasă-i pe toți să-ți dea sfaturi despre ce și cum să scrii și ce subiecte ar trebui să dezbați . După care pune-le în practică pe toate. N-are ce să fie nasol, doar oamenii ăștia îți vor binele.

4) Nu te băga în subiecte delicate. Nu e treaba ta să ai o opinie despre ceva care și-așa a inflamat destul de tare internetul.

5) Nu folosi diactritice. Sunt o reminiscență arhaică, nimeni nu vrea să aibă de-a face cu ele și mai obosesc și ochii cititorilor. Dacă, prin absurd, te întreabă vreun nebun ceva pe tema asta, explică-i doct că limba a evoluat, lumea a evoluat, acum suntem în epoca scrisului 3.0. Folosește exact același motiv și pentru cei care fac mișto de tine pe motiv că nu știi când să scrii „care” și când „pe care”. Acuzativul is so last century.

6) După primele patru-cinci texte publicate, întreaba-te cât se poate de serios când o să începi să faci și tu bani din scris și influencereală. Doar ai citit atâtea articole deștepte pe tema asta, iar oamenii ăia care le-au scris păreau că știu despre ce vorbesc. Dacă nici după următoarele cinci postări nu începe să curgă cașcavalul, scrie tu însuți un text bine documentat despre cum să faci bani din publishing. Abia ăsta o să facă minuni și te vei trezi cu conturile pline cât ai zice „enter”.

7) Să nu cumva să pleci de la premisa că scrii pentru trafic sau ca să citească cât mai multă lume ce-ai de zis. De altfel, ca să n-ai vorbe, spune-le tutoror celor care vor să te asculte că tu scrii doar pentru tine și pentru un grup restrâns de elitiști ai slovei scrise.

8) Scrii deja de ceva vreme și te întrebi de ce oare încă nu ești invitat pe la televiziuni sau de ce nu te ia nimeni în serios? Nu te mai întreba, e din cauză că toată lumea are ceva cu tine. Sunt invidioși pe succesul tău fulminant și de-aia se prefac toți că nu te bagă-n seamă, dar o să le-arăți tu lor.

9) Fă-ți un top cu cei mai cunoscuți oameni din online și trimite fiecăruia dintre ei câte un mesaj privat cu rugămintea să-ți promoveze și ție blogul, profilul, pagina de Facebook sau ce ai tu acolo. Nu te descuraja dacă nu-ți răspunde niciunul din prima, poate sunt ocupați, poate mai uită, nu te lăsa și revino cu mesajul măcar o dată pe săptămână. Până la urmă vor înțelege că e în avantajul lor ce le propui și te vei pomeni cu o avalanșă de promovare în online. Bravo, ai reușit!

10) Cere. Oricui și orice. E de datoria celor din jur să-ți dea lucruri gratis sau cu discount de minim 95%, indiferent că vorbim despre mâncare, camere de hotel, mașini sau telefoane mobile.

Gata. Celebritatea te așteaptă, trebuie doar să te apleci s-o culegi.