9,325 cititori

Pare simplu, dar nu e deloc

Nu știu dacă ați sesizat, dar în ultimii ani, o dată cu procentul tot mai ridicat de hipsteri din spațiul carpato-danubiano-pontic, au cam înflorit și afacerile cu cafea, respectiv cafenelele. Practic, au răsărit ca ciupercile după ploaie tot felul de localuri unde cafeaua se metamorfozează din banala apă maronie într-o licoare atinsă de zei.

Mno, ca să fiu foarte sincer, nu pot să neg, am băut de vreo câteva ori cafea în locuri din astea, cafea făcută de niște tipi la care se vedea din avion că studiaseră cum trebuie în ce mod și în ce concentrații trebuie amestecate apa, frișca (sau laptele) cu boabele maronii și-am cam rămas cu gura căscată, în sensul c-am auzit îngerii cântând încă de la prima gură. Adică, da frate, se simțea limpede și pe propriile-ți papile că oamenii chiar știau ce execută acolo și se pricep, dar problema e cu totul alta.

Problema e că dacă ești un cetățean normal, cu job de la 9 la 18, de luni până vineri, nu prea poți să dai o fugă la opt dimineața ca să-ți bei cafeaua și s-auzi îngerii cântând. Și chiar dacă aș avea timpul necesar să fac asta, tot m-aș confrunta cu un cerc vicios, în sensul că dimineața nu pot nici măcar să mă leg la șireturi pănă nu beau cafea și nu fumez două țigări. Prin urmare aș fi nevoit să beau o cafea doar că să mă pot deplasa în siguranță, cu creierul activ, spre… cafenea. Așa că tot acasă, în jumătatea aia de oră liberă de după duș, trebuie să rezolv această problemă spinoasă.

Și aici ajungem la ce voiam eu de fapt să spun. Personal, beau aceeași marcă de cafea de ani de zile (n-o să vă spun care e, ca să nu vă influențez, dar o știți cu toții). Am mai încercat din când în când mici extravaganțe, hotărât s-o schimb, dar până la urmă tot la poteca deja bătătorită mă întorceam. Și problema e că mi s-a cam luat de ea. Mai ales în diminețile de luni, după ce în weekend am executat pe câte undeva vreo licoare din asta făcută de băieții despre care vorbeam mai sus, mi se cam face lehamite.

Am dat un ochi pe net să văd ce-aș putea alege, am găsit sute de feluri de cafea, dar să mor io dacă am chef și timp să le încerc pe toate pe propria-mi piele. Așa că întrebarea mea este: ce cafea beți, fraților, dimineața? Faceți ceva deosebit pentru papilele voastre la prima oră sau doar executați o zeamă oarecare și vă reglați cu ceva mai bun pe parcursul zilei? Întreb cât se poate de serios, băutorii de cafea vor înțelege cât se poate de bine de ce fac asta.

So, shoot me!

mihai_vasilescu_cafea

286 de păreri la “Pare simplu, dar nu e deloc

 1. Sunt fumătoare și băutoare de cafea, deci te înțeleg perfect. Eu fac cafea turcească. Fiartă la ibric. Cu caimac. Neagră, simplă, mare 🙂 Restul e mâncare, nu cafea. Cafeaua o cumpăr din târgul de mașini, de la dilări pe care îi cunosc și știu sigur că o aduc din Germania.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 5

  • @Mona, dar cu lenea, cu lenea cum faci? Că mă ia amețeala numai când mă imaginez stând lângă ibric și așteptând să fiarbă apa.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 6

  • @Mihai, maxim 250 ml apă? 2-3 minute, timp în care caști de 5 ori și cauți telecomanda. Cât rezolvi treaba cu caimacul nici nu ai timp să te scarpini ca lumea.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 8 Thumb down 36

  • @Sorine, io am o nedumerire pe care nu reușește nimeni să mi-o lămurească. Oare cum se face că întotdeauna oamenii care nu știu să pună o cratimă, său măcar o virgulă, dau cele mai competente sfaturi despre orice? Iar ce nu înțeleg cu adevărat este cine s-ar uita vreodată în gura unuia care scrie “uitațivă”? Serios, tu realizezi că nu știi să scrii, dar ai intrat pe un blog ca să-i ironizezi pe cei de-acolo?

   Comentariu beton! Thumb up 54 Thumb down 3

  • @Sorin, eu sunt foarte mulțumită cu alegerile pe care le-am făcut până acum. Poate de aceea pot savura o cafea, ceea ce îți doresc și ție!

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Sorine, ori eu sunt cu gândul la altele (vezi ce l-am întrebat pe edelweiss), ori tu nu știi să scrii. Că n-am înțeles nimic din comentariul tău. Ce-i aia “magazine de specialitate boabe”??

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

 2. Idee beau. Sfaturi referitoare la cafea nu prea pot da, la bere in schimb…

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 2

  • @Bogdan, bune ș-alea. Bagă!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 3. La birou beau Jacobs – nu imi place, dar ne-am combinat patru persoane la un filtru si m-am supus majoritatii.
  In week-end beau Fortuna Verde 🙂 – la sfatul maica-mii. Nu e ceva deosebit, dar e mai buna decat Jacobs.
  Iar de cand mi-am luat si espressor pentru aragaz, gustul s-a imbunatatit sensibil!

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 5

 4. Ceai oolong toată fkn zi.Nu beau cafea.Totusi plătesc paispe euro lunar pentru un abonament la La Fântână pentru un ca.cat de aparat de cafea si niste capsule.Nu stiu încă de ce pwla mea plătesc.

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 2

  • @edelweiss, kafune?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Da mane,plm.Kafune pi.zdii,până mai ieri dădeau lavazza.Apar ca.caturi din astea:abonament la cafea,la apă,storcătoare de fructe,mixere.Bă si dacă ar fi cadouri,da’ trebe să plătesc pentru ele.Trist este ca io nu beau cafea.
   Io’s dependent de capsaicina,bag câte o infuzie de ardei iuti.In afară de oolong,bag infuzie de salvie de la moa din grădina.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

  • Pfoai, altcineva căruia îi place oolong. Cineva zicea că e modul în care chinezii își bat joc de vestici, dar mie îmi place de mor.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • Până o să-mi explicați ce e “oolong” o să-mi zburde mințile pe coclauri. Cuvântul ăsta numai la cafea nu mă duce.
   De voi depinde cum va decurge restul zilei pentru mine!

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 2

  • @Elena, o fi vorba despre niște oo lungi. Dar cum naiba le bei? Io am crezut că se sug. :)))))))))))))))))))

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 4

  • @edeweiss, ăăă… da, cum zice @Elena. Ce naiba e aia?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Mihai, vrei să te mint?! Și eu știam la fel :))))))).
   Astept să văd ce zice desteptu’ ăsta mic dă @edelweiss.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 3

  • Bă,uite-l si pe astă cu suptu oolelor.Bă,nene io zic sa îți schimbi barca în care vâslești.
   Wulong sau oolong ceai semi fermentat.Are mai putina teina.Să nu te pună dracu să zici ca vrei să su.gi un oo long,lungi,că să vezi cum zboară bracinarii prin cameră.Vezi dracu cu cine bei ceaiu.

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 3

  • @edelweiss, da’ cine-a început cu ouă lungi și alte d-alea?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

  • Bă,nu bea ceai oolong cu Vasili in aceeași cameră.Punem o bifa pe lista.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • @edelweiss, exact ce zic, tu ai început cu din astea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @edelweiss, @Elena și @Mihai Vasilescu: adică io las pâinea și berea că să nu mai fiu cât malu’ și voi m-aduceți la un chintal din cauză de râs ca tâmpitu’ de unu singur la trialogul vostru? Și se mai și uită lumea din birou la mine că la o pisică cheală!!!!

   Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 2

  • Bă,cu mâna pe inimă va spun că io cu blogheru astă nu vreau sa dau ochii cu el in Pu.la ală din Croația.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • @edelweiss, muhahahahaaaa, ț’-e frică că-s prea sexy și te ia valu’. :))))))))))))))))))

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 1

  • Să spui mă,nene dacă ai ca destinație de vacanță ală din Croația,poate unii considerăm ca este mai safe să înotăm in pwla goală printre rechini,să vânăm lei cu praștia decât să stăm cu tine in același timp in orasul ală.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • A strigat cineva o “pisică cheală”? 😀

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

  • Io!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Parcă îi văd pe Edelweiss oOlungi și pe Mihai Poșetescu;) câștigând Eurovision-ul de la anul. Noul cuplu al show biz-ului :)) Un fel de Fram ursul po .. polar într-un număr de dresaj unicat sub biciurile magice ale Elenei&Verei.

   Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 2

  • @HabaRnaM, io dacă dau ochii cu ăștia doi îi biciusesc rău. Da’ ce zic io aici, îi iobăgesc de nu se văd!

   @Mihai, la aia cu “te ia valul” mi-am întins mucii pe tricou.????

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

 5. Eu am de ales între a-mi face secretara firmei un sex oral matinal și a bea o apă chioară lungă maronie. Eu aleg varianta A, doar că ea alege varianta B. Dar și eu sunt un optimist convins…

  Ah..și…@Mihai…oamenii normali încep la 7 și termină la 3 jumate !

  Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 3

  • @Ananas, la trei jumate? Adică practic mai ai juma de zi la dispoziție? Unde și cum? Mai sunt posturi?

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • @Mihai…locuri sunt… vrei și bani mulți ? Un lucru te rog, să nu vii cu propuneri la secretară…nu îmi place concurența în cazul ăsta.

   Eu fac bani din vânzarea timpului liber…cumpără bucureștenii in draci ! Le vând și poze istorice: cu locuri de parcare goale ! E nebunie !

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 2

 6. Eu îmi fac la filtru. De obicei Dallmayr. Nu îmi plac pastilele alea cu tot felul de combinaţii. Iar pentru espressor îmi place Filicori.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @GabiI, mie-mi plac pastilele alea. Am încercat câteva. Not bad.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

  • Mihai, nu e nicio supărare. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 7. Eu nu pot să mă declar băutoare de cafea. Am un espressor automat care din punctul meu de vedere își face treaba foarte bine. Funcționează cu cafea boabe și e tare plăcut zgomotul râșniței și mirosul de cafea proaspăt râșnită. Cafea folosesc acum Stretto după ce mult timp am băut Lavazza.
  În schimb sunt băutoare de ceai. Dar când spun ceai nu mă refer la apa caldă cu vagi arome de fructe. E și aici o întreagă artă de a prepara ceaiul perfect. Ceaiul negru se infuzează la temperatură mare pe când ceaiul verde sau alb se infuzează la temperaturi mai mici. Timpul de infuzare diferă și eu îmi aleg cana din care beau în funcție de tipul de ceai și de momentul din zi.
  Dar să nu vă plictisesc cu detalii…..

  Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 2

  • Anouk@, te rog plictiseste-ne, promit sa te ajut gratis daca deschizi o retea de ceainarii.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • @Sandra Ambra, s-ar putea să-ți amintesc de oferta asta mai curând decât crezi! :))

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • Cu drag! Am zis! :)))

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @Anouk, când o fi cazul te vizitez la ceainărie, să vedem dacă scoți ceva din mine pentru că ceai beau doar dacă sunt bolnavă.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • @Anouk, io beau ceai doar când sunt bolnav. :)))))

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • @Mona, @Mihai, eu nu țin să conving pe cineva să bea ceai. Dar s-a întâmplat ca un ceai recomandat de mine la momentul și în conjunctura potrivite să transforme persoane reticente în băutori împătimiți de ceai.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

  • @Anouk, da’ să știi că io glumeam. Mi s-a întâmplat să beau și când nu eram blonav. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • Anouk, mie îmi place să beau ceai. O să te vizitez la ceainărie.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Anouk,ai dreptate prepararea ceaiului este o artă.Dar nu poti să-i explici asta unui nene căruia ii place să soarbă ouă.

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 1

  • @edelweiss, alooo, cine a început de la prima oră cu ouă lungi și chestii?

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @Anouk, normal, gusturi alese. Stiam eu ca o sa am un partener de nadejde pt clubul privat. Va fi si “afternoon tea”, mai o carte, mai o vorba, mai pufaie omul un trabuc etc Ehe, lucruri fine si cu experiente placute.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @edelweiss, man, eu te înțeleg. Tu mă poți înțelege pe mine dacă-ți zic că mi-au deturnat ăștia gândurile?! Și oole pot fi băute cu artă! ?

   @Marius, mă bucur să descopăr că gândim la fel. Abia aștept să ne facem planuri împreună! ?

   @GabiI, cu drag îți pregătesc un ceai cu prima ocazie.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 8. Cafea la expresor, expresorul sa fie cel putin cel autentic italian, adica poate fi si cel ca ibricul turcesc, dar asezat la flacara. Expresorul are si capucinator pentru doritorii de spuma in exces. Cafeaua in schimb este in general din Italia sau Germania. Mie imi place si Tchibo orice varianta.

  Zi usoara si frumoasa, tuturor!

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

 9. Eu de lene nici nu mai beau cafea ci ness.
  Aşa am scăpat şi de ispita de a încerca cele mai scumpe şi delicioase cafeluţe din lume:
  – Kopi Luwak, obţinută după ce boabele de cafea sunt digerate şi scoase iar lumină printr-un loc întunecat din dosul unor pisici sălbatice;
  – sau mai nou cică ar fi Black Ivory, acelaşi procedeu numai că este schimbat animalul – e elefant de data asta – şi cred că e şi mai rentabil dacă ne gândim la ce cantitate poate ingera acesta într-o zi, în comparaţie cu o civet cat.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 7

  • Cantitatea de cafea facuta in mod natural este f.f. mica fata de cererea pietii. Asa ca acum, au animalele in captivitate si le indoapa fortat. ?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Adi B,

   Asta face totul şi mai aberant. Eu, în naivitatea mea, mă gândeam că boabele sunt culese din sălbăticie, în urma animalelor libere.

   Îngrozitor de trist. 🙁

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Am incercat Kopi Luwak cand am fost in Bali… nu am remarcat nicio deosebire intre ea si o cafea din supermarket. Poate nu era facuta acolo cum trebuie (desi am baut-o chiar pe plantatie) sau nu am eu gustul asa de fin pentru o cafea care a avut kk pe ea :))). Asta e motivul pentru care cumpar Jacobs/Don Cafe… acelasi gust.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Civetii sunt tinuti in captivitate si nu in cele mai bune conditii. A fost motivul, alaturi de pretul nesimtit (50usd/250g) pentru care n-am cumparat Kopi Luwak. In plus, gustul nu mi s-a parut deosebit de cel al cafelei normale.
   In cursul saptamanii beau cafea la lucru, avem espressor care functioneaza cu Dallmayr.
   In weekend, ori ceai Earl Grey, fara lapte, fara zahar, ori cafea balineza, cumparata de la mama ei, de pe plantatie, facuta la ibric.
   Cand s-o termina aia balineza, ma intorc la Lavazza sau la cafeaua de la Starbucks, cumparata boabe si macinata acolo, la ei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 10. Acu’ scriu dupã un Kopi Luwak mare aşea 🙂 Glumesc. Io bag Malongo cu scorţişoarã şi miere înainte de a purcede cu sapa în spinare.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 3

 11. Cafea numai la ibric, făcută după aceeași metodă pe care am învățat-o de la mama când eram in clasa a IIa (nu, nu beam cafea atunci dar mama s-a gândit că pot să îi fac ei când mai era la o vorbă cu prietenele).

  In mod uzual Jacobs la birou, acasă m-a apucat hipsterismul, mi-am tras râșniță și acum experimentez cu cafea boabe de la Auchan. Nu e mai bună, dar nimic nu bate mirosul de cafea proaspăt râșnită la prima oră a dimineții.

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 2

  • Daca e ceva diferit de: fiert apa in ibric, pus zahar (brun), pus cafea, dat in clocot, luat de pe foc, dat in clocot iar, turnat in cana, pus lapte (rece, ca s-o pot bea imediat), te rog sa scrii. Thanks!

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 6

  • @Vera, dai în clocot de 3 ori și între reprize torni caimac în cană. Eu așa o fac, să vedem ce variantă are @catalin fdd.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Nu pun nici zahăr, nici lapte 🙂 și după ce e luată de pe foc, lăsată 2-3 minute să se așeze. Turnată în cești fără strecurătoare. Băută fierbinte. Două lingurițe zdravene, cu vârf, de cafea la ceașcă (nu ceșcuță, eu nu pot bea două guri de cafea). Și după maxim o oră, încă o cafea jumătate cofeină jumătate decaf (Decaf de la Jacobs sau Tchibo).

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

  • @Mona, de câte ori încerc să o dau in clocot de 3 ori, a doua oară ajunge deja balta de cafea pe aragaz. Așa că m-am lăsat păgubaș, o dau o singură dată și atunci cum am norocul. De pus caimac in ceașcă nu știam, deci mâine dimineață am rețetă specială :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 12. Io alternez între Jacobs și Doncafe. Dar dacă vrei s-o faci mai specială, îți vând două ponturi. Încearcă s-o îndulcește cu miere sau adaugă un vârf de linguriță de esență de rom, ai putea fi surprins dacă n-ai mai încercat. 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

  • @Anonimă 2.0, esență de rom?! De ce nu rom?!

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • E prea dimineață totuși. Hîc! :))

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

 13. Daca vrei sa auzi ingerii pe bune, eventual sa calaresti un dragon fa o vizita in Amsterdam… Sunt niste ciuperci care iti dau tot ce ai nevoie.. ???? 10€

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 2

  • @Adi B, am uitat să zic că beau cafeaua ÎNAINTE DE MUNCĂ, nu? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 14. Cafea la ibric, Mellita Auslese, de la Lidl. Am facut cunostinta cu adusa de o prietena direct din Germania si a fost si este cea mai buna altetnativa la Jacobs.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 15. Eu nici nu ma spal pe ochi pana nu pun ibricul pe aragaz. Acum beau Amigo. Am incercat toate variantele comerciale si m-am oprit la asta. Musai cu zahar, lapte si/sau pudra din aia pentru cafea. Cafeaua o fac tare, la 2 masuri de apa, pun 4 lingurite cu varf de cafea.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 6

  • @Vera, bagi si alintaroma ? Auzi, dar te uiți și la desene animate în timp ce sorbi cu nesaț ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @Ananas beau deja cafeaua pana intru pe desene. Interactive. De obicei, ma uit la protv ca sa ma povatuiasca Busu cu ce sa ma imbrac sa nu deger. Si la horoscop ca sa vad cat de compatibili sunt in ziua aia gemenii si berbecii.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 6

 16. Primul lucru cafeaua de dimineta .nu vrei sa stai langa mine daca nu am baut cafea.am cumparat tot felul de aparate,pana am ajuns la delonghi.ceva mic si la pret ok.are vecina unu mare pe care a dat o caruta de bani ,eu stau sa ma intteb daca la pretu ala nu face si mancare. m am saturat sa merg la ea dimineata dupa cafea asa ca am luat internetul la puricat si am gasit un delonghi mititel.nu suport jacobs.sunt in cautare de o cafea mai buna sau ceva nou mereu.am gasit la carrefour cafea din diferite regiuni la pret accesibil.iti recomnd sa o incerci pe cea din Etiopia.am luat mai multe cafele la gramaj mic ,din diferite tari si asta imi place cel mai mult asa ca m am reintors pentru ea .

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 17. Doncafe acasă, Lavazza la servici (boabe). Ambele pregatite cu aparate DeLonghi. Am mai încercat și alte soiuri de pe tot felul de site-uri dar diferența e prea mică și nu merită efortul.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 18. Din nou nu ma pot abtine si trebuie sa comentez si eu ceva…
  Sunt un mare fan al cafelei si sunt in asentimentul tizului meu, in ultima vreme sar peste micul dejun, insa cafeaua de la ora 06.15 este mai mult decat obligatorie. Acum, cand nu am timp de drumuri (cat ar fi ele de mici) beau Jacobs normal, bineinteles, neagra, apa+cafea, atat…si o cana gigantica :D.
  Altfel, sunt un mare fan al cafelei de la “Florian”. Cica acum au aparut cam in orice piata, insa o prefer pe cea direct de la sursa, de la magazinul din gangul vis-a-vis de arhitectura 😉 (voiam sa zic arhite-n-gura dar e prea de dimineata pentru asa ceva 🙂 )
  Va recomand cafeaua de la Florian, in special Bremen, direct de la sursa+o gramada de feluri de cafea din care sa alegeti.
  Your choice…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • Florian nu e Florescu, dar eu prefer sortimentul “irish”. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • alcoolicule…:)

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • AlcoolicĂ. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • ok, alcoolico..:)…habar nu am cine e florescu insa in bucuresti, florian rulz 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

 19. Prima cafea acasa la ibric – Elite gata macinata.Urmatoarele la birou expresor Saeco cu cafea Lavatza boabe (abonament La Fantana).

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 20. Am supraviețuit 2 ani fără să beau cafea deci nu sunt pretențioasă deloc. Momentan beau cafea cu lapte capsule de la Tassimo. Când sunt la plimbare îmi mai iau ice coffee de prin magazine. În schimb nu mai pot bea cafea naturală, la filtru sau ibric. Mi se pare o zeamă lungită. Beau doar expresso în diferite combinații: cu lapte, lapte+caramel etc. la capsule.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 21. Acasă Jacobs la filtru. La servici Lavazza Super Gusto la expressor Saeco.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 22. Cafea turceasca, de-aia fin rasnita si extrem de aromata, fiarta clasic in ibric, intamplator tot turcesc.
  De nevoie, merge si aia greceasca, same style.
  Cumpar cantitati mari cand am drum dar mai completez si de la hipermatket.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 23. Eu beau de vreo 20 de ani (maaama, cum suna asta ????) doar Nescafe Brasero Original (ca au mai aparut vreo 3 feluri de Brasero, care nu ma impresioneaza). Poti incerca, mie mi se pare ca e cea mai buna varianta de cafea solubila

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

 24. Cum să nu-nțeleg?! Beau cafeaua în momentul imediat trezirii, apoi dușul.
  Rîșnesc boabe în fiecare dimineață, exact porția de cafea și o fac la ibric.
  Îmi place să testez cafelele, care-mi plac le cumpăr mai departe. Iau de la un magazine-cafenea care prăjește proaspăt sau de pe net, de la Florescu (cîteva modele) și Kfea.ro (Etolia proaspăt prăjită).

  În oraș beau neapărat espresso.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 25. Hello Mihai,
  Iata un subiect sensibil pentru multi dintre noi. ? Sunt absolut surprinsa de raspunsurile anterioare. Really, chiar nu e nimeni iubitor de cafea pe aici? :)) Cafeaua buna nu e mass market, decat cu foarte putine exceptii. O cafea buna dis de dimineata la tigara se obtine neaparat la espressor, ideal din boabe pe care le macini tu acasa la o rasnita speciala (daca nu ai espressor cu rasnita integrata). Fara zahar, lapte sau alte adaosuri inutile si copilaresti. Segafredo is good, dar ai grija de unde cumperi. Ideal din vest, sau de prin buticurile specializate pe cafea. Mai nou am vazut ca a aparut si prin hyper/super/marketuri, insa nu e aceeasi calitate. O cafea buna nu trebuie sa fie prajita mult si amara, daca e foarte prajita e semn rau, inseamna ca producatorul incearca sa ascunda un defect de calitate (mucegai?) prin gustul de prajit. Ca vorbeam de exceptii din supermarket, Davidoff is good (descoperita recent din lipsa de Segafredo :)) si Illy.
  As vrea sa stiu si care e cafeaua ta preferata, poate testez. Have a good day!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 7

 26. Imi cumpar de la cafenelele astea cu baieti priceputi cafea de specialitate. O fac la presa franceza sau la ibric. Acum mi-a casunat pe etiopia sidamo. Incearca si nu vei mai cumpara cafea ambalata din mega.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • bună sidamo, dar, ca să mai schimb, am găsit o papua nu știu nu cum și era mai puțin acidă. le alternez

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 27. Eu sunt o foarte mare amatoare de cafea, dar chestia asta vine boabă-n boabă cu socializarea, nu neapărat gustul cafelei. Plus că încă nu reușesc să fac diferența între cafea normală și decaf. Dorm la fel de bine după ambele.
  Ca să nu mă lungesc, beau apă+1/4 lingură de Nescafe dimineața cu famila la mic-dejun, o prostie de cafea la filtru lungită cu multă apă la job (unde mă desfășor în paralel și foarte mult pe on line. Știu, e o mare supriză pentru multă lume, am promis că încerc să mă temperez). După-amiaza o cafea caldă grecească sau turcească, că mă iau copiii la joacă și tre’ să fiu alertă.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 18 Thumb down 12

  • Bă, să mor io dacă înteleg ce v-a deranjat așa tare la comentariu @Anduței. Dați dislike doar așa by default pentru că s-a contrat cu alte persoane pe aici zilele trecute?

   @Mihai, fără supărare dar trebuie să pun întrebarea asta: voi sunteți sănătoși la cap?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

  • @Elena P, io zic să intri pe textul de ieri și să citești comentariile. Mai vorbim după.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Mihai, orice ar fi fost ieri, nu e azi. Eu am reacționat și când a fost pusă @Vera la zid în zilele ei proaste. Și ea intrase într-un con de umbră și era alegartă pe aici cu mânuța roșie.

   Eu nu înteleg adversitatea asta față de un om tinută a la long așa.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Elena, să mor io dacă am avut ceva cu ea. Dar femeia e dusă cu pluta.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 7

 28. Cafeaua de acasă (cană mare, plină) e musai pentru trezire (6 a.m.). ? După, merge să auzi îngerii cântând la o cafenea șic. Dar mai întâi tre’ să te trezești!
  Am toate cele pentru preparat cafea: ibric din Turcia, macchinetta, French press, filtru cu programare, espressor. Numai aparat cu capsule n-am, că aia nu-i cafea ?
  Am băut si Kopi Luwak, dar am auzit îngerii diafani cântând la harfe din cleștar in Italia. Acolo e cafeaua pe gustul meu. Singurul defect? Prea mică ? Beam un espresso, fumam o țigară, mai luam un espresso, si tot așa….ahh, la dolce vita!

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Nu m-a dat pe spate Kopi Luwak, mi s-au părut altele mai aromate și mai corpolente.
   Cît despre Italia, e cum zici. Băusem în România o prostie de Segafredo și-am rămas cu fixația că e proastă. Apoi, după o vreme, în Italia, cu 2 euro am băut un super espresso Segafredo la o benzinărie de autostradă.
   Normal ca fiecare marcă de cafea e pe categorii, mai ieftine și mai scumpe. Contează calitatea cafelei și știința preparării.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 29. Cafeaua de la birou este cea mai buna. Dimineata iau o mana de boabe Lavazza, cana si fuguta pe scari pana la “cafeneaua” cumparata pt angajati. Proaspat rasnita si calda…..vis ☕?. De fapt am vrut sa zic TREZIRE. Pana la cafeau de la birou, sunt prea energizata fortat de alergat cu kinderii la scoala sau gradinita. Dimineata cu parfum decafea sa aveti!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 30. Eu imi fac la munca un mix de espresso dublu cu ciocolata, ca ne-au adus un aparat smecher. Nu aud ingerii cantand, insa nu as avea acasa rabdarea necesara sa imi fac singura aceeasi combinatie 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 31. Douwe Egberts Gold Medium Roast,
  am incercat si altele da nu m-a impresionat nimic, ba chiar de cateva ori era cat pe ce sa ma otravesc.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 32. N-am mai băut cafea de vreo 10 ani, deci nu am ce să recomand. Am vrut doar să mă bag în seamă.?

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 0

  • @Ionuț, serios? Și ce combini cu țigările alea de dimineață?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Câteodată mă mai prostesc cu câte un capucino sau un ceai. De cele mai multe ori țigările alea de dimineață sunt combinate cu fuga spre mașină, metrou, RATB sau mersul alert pe jos spre școală și grădiniță. Suntem veșnic în întârziere așa că încercăm să ajungem la timp. Reușim de fiecare dată, dar nu ne rămâne timp de tabieturi.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Ionuț, și la volan NU BEI CAFEA???

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Nu ți-am zis zilele trecute că la volan dorm????

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

 33. Si eu fac parte din specia aia care nu poate nici sa respire bine, inainte de cafeaua de dimineata. Si eu am baut muuuuulti ani cafea din aia pe care o stiu toti, dar, cam de un an, de cand am descoperit cafeaua proaspata, nu am mai luat altfel de cafea. Si imi iau din 2 locuri. Unul e asta – http://www.clarocafe.ro/cafele-de-origine/34-guatemala-shb.html#/27-macinare-boabe/30-gramaj-500_g/26-prajire-filtru – asta e cafeaua care-mi place de la ei. Si ar mai fi http://thecoffeefactory.ro/index.php?route=product/category&path=36&page=1, de la care imi iau Columbia sau Costa Rica. Pentru mine cea mai buna cafea e aia facuta la esperssorul moka. Pofta buna!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 34. Dacă vrei preambalată, găsibilă la supermarket (au la mega), Tchibo African Blu. E o serie (una cu palmier, alta cu papagalul ala cu cioc mare și colorat și una cu elefant; cea cu elefant).
  Dacă vrei fițe și figuri, la Florescu. Iei câte 50 de grame și vezi care-ți place.
  Dacă vrei ceva între, cauta o cofetărie, băcănie, ceva unde au cafea vrac. Tot așa, iei câte puțin și vezi ce-ți place. Eu iau din piața Crângași. E un chioșc mic la parter, au cel mai mișto și extins sortiment vrac de bomboane, biscuiți, fursecuri, prăjiturele, turtă dulce (să nu mă înjurați dacă poftiți la dulciuri sau vă duceți cu copii). Și au și vreo 20 de sortimente de cafea vrac. Cea mai scumpă parcă e 60-65/kg. (Eu iau ceva la 45-50). Dacă îți place o cafea aromată îți recomand rendez-vous, irish, swiss chocolate. Irish are o aromă absolut demențială de whisky, ai bea cafea în proasta doar pt aroma aia. Mâine îți zic cum e capucino. 🙂 tanti o râșnește cum vrei, pt ibric sau pt filtru.
  Eu o fac la ibric, cum m-a învățat mama când eram copil, cum zicea cineva mai sus, dar am auzit vorbe bune despre cea preparată la expresor tip bialetti.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 35. Liver’s joy sau bucuria ficatului :)), smoothie de grep sau ceai de papadie.
  Nu de alta dar m-am lasat de cafea, de cand am simtit intr o dimineata pana seara ca ma ia cu tensiune de Road Runner ( stii personajul ala cartoon) intepenit cui in scaunu de birou.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 36. Ba, eu’s ca femeia…http://e-redoo.ro/o-vreau-mare-neagra-si-tare/ si de mai multe ori pe zi. Ce n-am gasit prin cafenelele astea de hipsteri din romania, n-am gasit niciunde sa-ti puna lapte fara lactoza. Intr-o vreme cand aveam sursa, lucram cu lavazza din Italia. Cat or zice patriotii, e diferenta intre ce cafea se produce pentru alte tari cu apa mai calda si tarile lumii a treia. Din ceva povesti ale unui prieten ce a stat prin America de Sud o vreme, de la un fermier cafegiu, era cam asa: Calitatea 1 Sua,uk,franta si tot scadea calitatea pana ajungea la pulime doar zatul.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • CONFIRM ! Nu doar la cafea e asa ci la toate produsele ! Din pacate calitatea produselor pentru Romania este …de toata jena !dar na…ne multumim cu ce primim:(

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Redoo, io am crezut că-ți faci cafeaua tot din miere. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Redoo, Chiar!…bănuiesc că dacă duci albinele lângă o plantație de cafea, ai miere de cafea, nu?! Sau lor nu le place cafeaua?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Mihai, era scris de prin 2015, intre timp, acasa am inceput sa pun miere in cafea. Folosesc miere de salcam, e mai putin aromata si nu afecteaza gustul cafelei. A, miere in cafea doar daca cafeaua nu este foarte fierbinte altfel se strica gustul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 37. Neața! Chiar la Unirii, cum ieşi de la metrou e un stand cu cafea numit Hipster Coffee to go. În fiecare dimineață mă opresc acolo şi îmi iau cafea turceasca sau Americano. E şi în drum spre birou, deci e perfect. Acasă nu-mi lipseşte niciodată Tchibo. Şi astea vin la pachet cu o țigară, bineînțeles. Ce ar fi diminețile mele fără cafeaua sfântă şi țigara vinovată? ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 38. Salutare ! Beau f multa cafea indiferent de zi si deora, fumez pe masura,beutura bat-o vine,ocazional. Am avut o buna perioada in care nu am baut cafea sau derivate din cafea cam 4 ani, dar am revenit. Acasa beau Jacobs iar in drum si la munca Tchibo la pahar (la 3 lei ca e criza). La carciuma/terasa cafea sa fie si cu lapte si musai sa pot fuma ? zi faina si spor in toate!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 39. Eu ce să zic, decât că nu beau cafea…și nici ceai măcar. Lapte și apă de zici că merg de-a bușilea (și alcool dar nu în timpul zilei la lucru)! ? Așa că din păcate nu te pot ajuta cu nimic. La mine efectul este zero…la fel de treaz sau adormit sunt și cu cafea și fără. Îmi place mirosul, dar nu suport gustul.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 40. Eu nu sunt băutor de cafea, doar preparator. Pentru soacră și musafiri am un krups unde folosesc mix de illy cu lavazza. Pentru mândră fac la filtru un mix decaff&jacobs cu arome.
  Eu beau ceai lipton or fares:), uneori când ajung la origini ? iau ceaiuri medicinale de la o tanti ce știu că le culege cu mâna ei.
  Rar beau câte o cafea .. o prefer super dulce și călduță:)
  Până când o viață amară? O cafea și o țigară îți fac ziua mai ușoară ?

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 41. Eu nu prea beau cafea si ca atare nu prea ii inteleg pe cafegii. Am baut o data o cafea facuta la nisip. Aia intr-adevar a fost divina.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Mark Zuckerberg, dă une știi dacă nu bei cafea? Cu ce-ai comparat? 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 42. Eu beau rar spre prea des cafea, asa ca alternez perioadele de ramadan?cu cele cu intoxicatie de cafea( imi dau seama de asta pentru ca sunt tahicardica?).acasa am expresor la care folosesc Chicco d’oro(espresso, cremoso, forte etc) si moka ( cafea deja macinata de la lavazza, Kimbo sau iau de la un magazin de profil combinatii din diferite tari, majoritatea cafea arabica, imi place mai mult gustul). La munca, clar, se foloseste doar moka! Marcile sunt mai variate ca punem toti bani si luam cam ce ii place fiecaruia, asa ca e prin rotatie o marca sau alta.la bar prefer illy sau kimbo, dar e cunoscut ca la bar cafeaua e bună pentru ca majoritatea baristilor au clientii lor si nu vor sa ii dezamageasca.e suficient sa treci strada si sa gasesti alt bar cu o cafea care iti place, asa ca e concurență! Cand suntem in vacanta, mic dejun cu cappuccino si brioche ☕?. Vad ca nimeni nu il prefera pe George Clooney, ma rog…Nespresso ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 43. În general Dallmayr, la birou/ acasă – făcută la ibric. Iar dacă cumva dintr-o eroare catastrofală rămânem fără cafea, găsim Jacobs la magazinul de vis-a-vis or Tchibo Black and White la Mega.
  Însă cum jobul meu și al colegilor ne poartă prin Europa (sper ca la un moment dat și înafară) testăm cafele peste tot și aducem cafea drept suvenir. Prin urmare totdeauna se găsește prin bucătăria noastră de la birou cafea turcească, grecească, italiană, croată, slovenă etc.
  Și da, ne cam “batem” pe proiectele care ne trimit în Italia 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 44. Problema se rezolva cu mașinuța asta.
  https://www.amazon.de/gp/aw/d/B074ZFF31Y/ref=mp_s_a_1_7?__mk_de_DE=ÅMÅZÕÑ&qid=1519198466&sr=8-7-spons&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=nespresso+lattissima+touch&psc=1
  Deși mă enervează ăștia de la nespresso pentru ca au capsule de aluminiu, iau și de la ei, dar am găsit și de la Lavazza sau Dalmayr capsule compatibile, care sunt din plastic. Spuma de lapte iese perfect si reglezi singur cantitatea de care ai nevoie. Am găsit și capsule de ciocolată și copiii se răsfață uneori cu o ciocolată caldă.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 45. 1. Sună ceasul!
  2. Cu ochii lipiți merg la bucătărie. Pun apa în ibric și zahărul. Dau drumu’ la foc.
  3. Mers la baie. Îmi spăl dinții și fața. Atat!
  4. Mă întorc la bucătărie. Pun cafeaua în ibric, adun caimacul și umplu cana.
  5. Am în fața ochilor ceva ce e neagră, lungă și tare.

  P.S. beau orice cafea cu ambalaj verde.
  P.P.S. nimeni, niciodată nu va face o cafea mai bună ca a mea.

  Poop!

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 0

  • @Elena: 5 😀 😀 😀 Pup

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

  • @Papi, voiam să scriu direct pct. 5. Dar am zis să creez puțin suspans?.
   Pup și io!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 46. Mie imi place Tchibo, cea in ambalaj galben sau albastru. Dulce cat incape si, daca se poate, cu lapte.
  Nu fac nazuri la cafea, doar ca nu-mi plac cele foarte amare sau cumva acre – asa le-au simtit papilele mele 🙂
  Repede nu stiu cum se cheama chestia in care o prepar, ar putea fi un expresor micut ce merge la fix pe aragaz 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 47. Eu beau numai frappé, sub alta forma nu mi place cafeaua… Beau zilnic frappé de la regular coffee shop… Nu stiu ce e in baza aia a lor de frappé (probabil multe E uri), dar e tare buna…

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 48. Prefer cafeaua neagră, tare și amară.
  Acasă folosim un espressor Nespresso, iar când nu mi-e lene pe cel pentru aragaz (Bialetti). O cafea decentă (pentru aragaz) e Douwe Egberts, în care adaug două păstăi de cardamon.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 49. Din ce citesc pe aici, ar trebui schimbate niște rânduri din Tatăl Nostru: Cafeaua noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi pe la Costa si Starbucks și nu ne-o’ndoi cu năut, și ne ferește de nechezol, așa cum și noi ne ferim de ceai ! Amin, doamnele ajută !

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 1

 50. Daca ma trezesc târziu si sunt pe fuga imi fac ness amigo, daca nu, labazza la ibric, la serviciu Doncafé la filtru, acasă la parinti jacobs la ibric (daca e făcută de mama, imi place, daca nu, nicio opțiune de mai sus nu ma încânta). Plm. Daca dai de ceva bun anunți si pe aici.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 51. Nu stiu d’astea, nu imi plac lucrurile care dau dependentă :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 52. Mirosul cafelei de dimineata, facuta in ibric turcesc(de alama) e singurul lucru care ma scoala din pat 🙂
  Cafeaua o iau doar de la Florescu, de cand a deschis magazinul de la Rosetti
  https://www.delicateseflorescu.ro/cafea
  Cafeaua din timpul saptamanii (mai ieftina):
  https://www.delicateseflorescu.ro/cafea-aramix-forte-
  Cafeaua din weekend si de musafiri 🙂
  https://www.delicateseflorescu.ro/cafea-carabelaian-divin
  Ambele merg cu un Brandy Ararat de 15 ani, mai ales in weekend 🙂
  Zi faina!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 53. Amaroy, boss. Eftin şi bun. La ibric, clasic cu puţin zahăr. Şi cu 3 ţigări, altfel nu funcţionez neam…

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Liviu, sunt de acord cu tine sută la sută. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 54. Ehei, unde sunt timpurile alea in care zilele incepeau cu cafea si n tigari? S-au dus. Nu mai beau cafea din cauza tensiunii iar cu tigarile am lupte seculare, in acest moment nu fumez.
  Si totusi…tare imi mai plac cafelele la bar caci au un gust divin. Nu-s din alea lungi ca ale noastre ci mici si concentrate.
  Am o singura problema: pretul. Costa cam 1 euro si chiar mai mult. Mereu ma intreb daca e normal. Mie mi se pare prea mult.
  In legatura cu barurile, au aparut si aici ca ciupercile dupa ploaie in anii de boom economic, de bunastare. La 10 metri este unul. Cand a venit criza, multe au inchis.
  Sunt elegante, curate, frumoase, au televizoare, au carti si reviste – mici biblioteci unde omul isi soarbe cafeaua ori vinul si citeste. Dupa amiaza, asa, se face aperitivul unde se bea ceva si se mananca la liber. Sunt asezate fel de fel de gustari iar tu mananci cat vrei, faci cina chiar. Costa cam 3 euro un aperitiv- un pahar de ceva plus gustarile. Asa da pret. 🙂
  Zi buna tuturor!

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 3

 55. Eu prefer Lavazza d’oro, că e mai soft, dar, pentru că sunteţi fumător, vă recomand Carte Noir sau Davidoff.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Mihaie, fă ceva! Schimbă poza cu aia în șoim al patriei. Că te ia lumea cu dumneavoastră pe aici. ???
   Respectatule!

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 2

 56. Ca o mare iubitoare de cafea, va recomand să treceți la boabe de cafea proaspăt prăjită. Da, e un pic mai acida, nu atât de amară, dar în schimb descoperi multe alte arome. Boabele de cafea e un produs agricol. Știm bine cum arată un măr din supermarket, copt anul trecut, dat prin ceară și rezista eroic cate o jumătate de an pe polița magazinului.. desigur că preferam mere coapte in voie, cât mai recent culese.. Așa e și cu boabele de cafea frumos ambalate in supermarket, cu denumiri cunoscute, cu publicitatea care ne obosește urechile zilnic, care au fost culese poate și cu 2 ani in urma, prăjite anul trecut, etc… Norocul nostru că avem alternativa prajitoriilor „de cartier”, care aduc saci mici de cafea verde, o prăjesc în cantități mici și care se recomanda a fi consumate in maxim 4-5 săptămâni!
  Incercati și nu veți mai întoarce niciodată la Lavazza, doncafe, etc…
  Un search pe google va ajuta să găsiți online, sau poate chiar în vecinătate voastră o mica prajitorie de cafea!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 57. Ador cafeaua. Făcută numai de mine, cum a zis și Elena mai sus. Eu îmi fac infuzie, pun cafeaua și zahărul în ceașcă și torn apă clocotită peste. Nu-mi place cu lapte, frișcă sau alte minuni. Beau una dimineața și număr orele până a doua zi. Rar mai beau a doua cafea după-amiază pentru că mi-o ia inima la galop și stau de veghe până la patru dimineața. Acum beau Doncafé.
  PS: Nu e nicio legătură între mine și Bianca la blanche. Și eu care credeam că sunt unică! :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 58. La birou bag pastile d-alea de Nescafe, sunt destul de ok – mai ales că-s moca, adica făr’ de bani. Acasă nu beau cafea, pentru că lene – maxim un ness și ăla cam o dată pe săptămână.
  Acum vreun an lucram în Otopeni si aveam biroul fix lânga o reprezentanța Jura. Pfoaaaai, ce cafea beam de la fătuca de acolo… absolut geniala. E singurul lucru pentru care regret jobul ăla. De fapt sunt doua: cafeaua și stewardesele de la Wizz, că aveau biroul tot acolo.
  Și daca stau să mă gândesc mai bine, cafeaua se mai poate schimba, dar fetele de la Wizz chiar îmi lipsesc 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Mai aveam io o colega la birou de bea cafeaua doar la muncă. Că puneam toți bani și cumpăram.
   Și folosea imediat wc-ul. Tot la muncă.
   Când a venit odată vorba despre câtă apă consumăm acasă și cât ne vine întreținerea, ea avea cel mai mic consum pe apometre.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Elena, mai beau dimineața si o mizerie d-aia luată de la chioșcul de țigari, dar cum nu se poate numi cafea, n-am mai menționat-o.
   PS: cine te-a pus să-mi aduci aminte de întreținere? 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 59. Buna ziua la toata lumea!
  Eu ma ocup pe aparate de cafea,deci nu se compara nimic cu o cafea macinata proapat…mai ales dimineata..
  Ca si cafea:Segafredo selezione crema..
  ?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 60. Mă bucur că mă aflu printre puținii oameni care pot funcționa și fără cafea. Fără micul dejun, însă, e cu totul altă poveste, până nu mănânc nu vreau să știu nimic, nu vreau să vorbesc cu nimeni și ar fi recomandat să mă lase toată lumea în pace.
  Revenind la cafea, acasă beau dimineata lapte cu cafea tare (neaparat să fie tare) făcută în espressor pe aragaz. N-am o marcă preferată, am luat si de la Lidl marca lor si altele, inclusiv de la magazine specializate de cafea ca să incerc cât mai multe, doar să nu fie ceva dubioșenii suspect de ieftine, pentru că da, simt diferența încă de când începe să se răspândescă mirosul în bucătărie. Am avut și aparat cu capsule și făcea un espesso scurt foarte bun.
  Alta nu mai beau în timpul zilei decât foarte rar.
  La cafenea îmi plac felurile pe care nu mi le pot face acasa, mai rar espresso simplu, mai des tot felul de combinații care implică lapte spumat și mă bucur că trăiesc într-un oraș în care poți să te abați ușor de la drumul spre birou pentru o cafea bună fără să însemne că ajungi la prânz la muncă.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 61. Eu iti recomand Nespresso, https://www.nespresso.com/ch/en/,
  aici gasesti si masinile de cafea si capsulele.
  Cafeaua este de foarte buna calitate si pe deasupra este si practica, pui capsula, apesi pe buton si gata cafeaua. Au mai multe feluri de cafea, africane, sudamericane,etc.
  Eu am si la servici si acasa, e buna, practica, nu murdaresti decat ceasca in care bei.
  Dar…de gustibus non disputandum…

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 62. Hater mic, ce e, nu te lasă mami să bei cafea?

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 63. Mâncav-aș sufletele voastre,explicați-mi și mie ca la prost,care e faza cu sfănta cafea de dimineață?Că eu ca nebăutor de cafea nu o pricep.,,Fără cafea nu sunt eu,nu pot deschide ochii,nu pot trage șlițul,nu pot funcționa,nu pot face pârț etc”Care e fenta?Indiferent de ora la care mă trezesc ,un spălat militeresc cu apă rece până la brâu sau duș ,spălat clonții ,două fandării și sunt perfect funcțional.Fac un ceai la întâmplare (mentă,fructe de pădure ,ce e prin casă)să alunece țigarea și action.Înainte băgam și o votcă mică ,dar cum a zis nenea doctorul nu mai e voie spirtoase că e caca pfui și îmi dă na na , pas.Da știu,cofeină,benefică pentru sănătate.Dă dependență sau care e faza?

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Tu faci ceai la intamplare, noi cafea…cam tot ce e prin casa 🙂 simplu, nu? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Paco Tu bei ceai, eu beau cafea. Tu executi fandari, eu imi dau cu rimel. I win!

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 3

  • @Paco, dar de fumat, fumezi?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Paco, e absolut necesară pentru reactivarea la 100% a reflexelor. Cum ar fi dacă ai merge la baie cu erecţie maximă şi în loc de pipi te-ai spăla pe dinţi? Ai?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Liviu, cum ar fi cu erecția aia maximă să se spele pe dinți fără să folosească periuța? Asta e întrebarea mea.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 64. E foarte greu să ai parte acasă de cafeaua pe care o bei într-o cafenea de specialitate, chiar daca îți cumperi râșniță și espressor de aproape 1000 de euro. Totuși, poți scoate o cafea foarte bună, dacă aloci câțiva bani acestui tabiet și ești dispus să te informezi permanent. Sunt o mulțime de variabile de care trebuie să se țină cont pentru a obține o cafea de calitate. Pe unele le poți controla ușor și cu o investiție minimă, iar altele presupun un efort mult mai mare. In primul rand cafeaua trebuie sa fie proaspăt prăjită și râșnită atunci. Îți poți cumpăra o râșniță manuală (Hario Skerton) pentru că cele electrice care sunt ok sunt și foarte scumpe. Nu intru in detalii, dar râșnițele electrice de 50 Ron nu sunt bune. În locul oricărei mărci cunoscute de cafea (Jacobs, Segafredo, Lavazza, Illy etc) aș cumpăra cafeaua boabe la 500 de grame marcă proprie Lidl sau Kaufland. După o vreme poți trece la nivelul următor, la cafeaua cumparată de la orice prajitorie de specialitate. Mai rămâne să-ți cumperi un Aeropress (aproximativ 150 ron) și să te apuci de treabă. Informații foarte utile găsești pe espressoman.ro

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 65. Pot face orice combinatie de mancare, inclusiv lapte cu prune, usturoi seara, etc si nu patesc ninica, dar daca beau o gurita de cafea , ma ia salvarea. Corpul meu nu suporta aceasta licoare magica,mi se face rau instant si nu, nu e de la cofeina pt ca daca beau 1 litru de cola nu mi se face rau , deci ma amuz copios cand citesc ca voi nu functionati fara ea, eu nu am baut o cafea adevarata de vreo 25 de ani, orice tentativa de a bea imi strica instant toata ziua. In schimb, citind comentariile voastre, ca aia e buna, ca aia e cu mot, ca aia nus cum se rasneste mi-am amintit cum se servea licoarea magica inainte de revolutie. Alegerea tipului de cafea nu conta, dar stiu ca cei in varsta din biroul meu, pastrau cu sfintenie zatul de la cafea, iar a doua zi, ii mai adaugau 1-2 lingurite de cafea macinata si VOILA curcubeu in cerul gurii. Ce Iacobs, ce Segafredo, ce Mellita , nu tata, zat sanatos, dubla 2 la ibric . Cand povestesc copiilor mei, li se intipareste groaza si scarba pe chip dar totusi asa se servea cafeaua inainte de revolutie in multe case . Nu pot bea cafea , mai prizez din cand in cand mirosul cand colegii isi fac cafea, imi fac cate o decafeinizata pe care in 50% din cazuri nu o beau, dar macar am sentimentul ca stau si eu la o cafea.????

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Aoleu, @Mas, ai dreptate, așa se întâmpla și la noi în casă. Cafeaua a’ bună se măcina la sărbători și se întindea de zaț câteva ture bune, gen umplut borșul. Apoi răsturnau ceașca și citeau în zaț să prelungească momentul,că venea la rând nechezolul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Dacă te referi la mijlocul – sfârșitul anilor 80, cafeaua naturală ajunsese pe sub mână (că la oficial oricum nu exista) la 1000 de lei kg, ceea ce era cam o treime sau mai mult dintr-un salariu lunar. Așa că nu e de mirare că întindeau de ea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 66. @alt_mihai,nu.Ia recitește încă o dată toate comentariile.Eu nu fac ca toți dracii dacă nu beau ceai.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Ok paco, am inteles, si la mine era vorba mai mult de rutina decat de facut ca toti dracii 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 67. Cea mai bună cafea este aia moca.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Și țigările Altora 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Fiind criză merg și țigările ungurești mișto, precum și celebrele namdămitu

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Neee, cea mai buna este mocacioc. Cafeaua moca cu ciocolata.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 68. Imi place sa beau cafea mai mult prin cafenele (espresso si cappuccino mai des, celelalte mai rar). Mereu incerc diverse tipuri de cafea si arome. Imi place mirosul de cafea proaspat macinata. Gustul depinde de mai multi factori: calitatea cafelei, rasnita, cine o prepara, puterea aparatului si cati bari etc Acasa am doar o “masina moka”, pe care uneori o mai si folosesc. Incearca “Molinari”, iar cand ajung in tara mergem si bem cafea Milano, la cafeneaua Milano. Exact, cea cu inghetata de casa si cu chocolate cheesecake si cu tiramisu. Evident la Ploiesti. De cand cu asta batrana de pe aici beau si ceai. Ea nu mai are gusturi, dar am invatat-o eu una, alta.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Marius, e clar, ești amator. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 69. @Vera,mă bați la timpi,că eu fac pipi din picioare și trebuie să fiu concentrat.Voi ,femeile din poziția așezat puteți face și alte lucruri.?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Paco Te plangi?! Ce sa stii tu, barbat?! O scuturi nitel, faci doua fandari, sorbi un ceai oarecare si esti om.
   Eu fac&beau cafeaua, ma spal, dau cu antiperspirant si, cat se usuca ala, pieptan peruca, spal clontii, fac karaoke, ma imbrac, pun masca de om, mai pregatesc o masina de rufe sau strang de pe suport rufe curate, spal baia, pun colacul kinderitelor si trezesc pitacele. De aici nu mai zic, intotdeauna se desfasoara diferit diminetile, in functie de mutre, fente si figuri. Crede-ma pe cuvant, eu nu as supravietui unei dimineti fara cafea. 😀

   P.S. aseaza-te si tu. Cica face bine la prostata. Nu cunosc detalii, nu e aparatu’ meu, deci nu ma intereseaza.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 3

 70. @Mishu,păi n-am scris și în comentariu că fumez?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Paco, am citit io pe diagonală.
   Bun, acum imaginează-ți c-ai începe ziua fără țigări și tranzlatează senzația la cafea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 71. @Liviu ,și cum faci?Ai reflexe ,te ferești și te piși pe oglindă?

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • No ma frend. Apucat strâns, apăsat şi execuţi! Simplu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 72. @Elena P,sau îți poți scărpina genunchii,după caz.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 73. Nenica nu te pot ajuta aici… ca eu nu beau cafea decat la nunti… ca sa pot sta treaz nu de alta 🙂 dar mai un vin mai o tuica… trebuie sa ne trezim cumva 😛

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 74. Ahh cafeaua de dimineata!!
  Cand sunt in State la barbatu-meu, se trezeste si face cafea si mi-o aduce ( d-aia l-am luat!)
  Acasa am cumparat o masinarie ( vreo 50 Euro) pe care o pregatesc de seara cu apa, cafea si o programez sa porneasca la 6h20 cand suna si alarma. Mai mare placere sa te trezesti in miros de cafea proaspata…
  Cat despre fel: light/medium dark roast in care mai scap scortisoara sau siropuri si lapte, cam mult lapte…

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @AnaHaGa, deci tu ai un soț care stă în State și te vezi cu el doar când mergi tu acolo? Da’ ce-ai mâncat, soro, când erai mică?!

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

 75. Io nu știu cum dracu o nimeresc bună intotdeauna
  Nu prea știu proporțiile, nici la zahăr macar, da iese
  Fără alte porcarii băgate, miere sau zahar brun sau mai știu eu ce dracu altceva
  Zahăr tată, zahăr de la mama lui , să urle diabeticii de necaz
  Și la sfârșit aroma. Divină. Parcă ai lua in meclă un pumn intro mănușă de catifea, îți aruncă capu pă spate
  Încep să fornai de placere și cu gandul la licoare, la ambrozia din ibric, plescai zgomotos. Mă gândesc la ea l,a nefastă-mea , i-o fi mirosit.? M-o fi auzit . M-o fi simțit ?
  Bineînțeles :
  -Ce dracu mă ,nu e nici zece dimineață și te-ai apucat să fierbi țuică ?

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 0

  • @Colonele, ești o comoară la casa omului. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Moaaaa, @Colonele, ești mare! Îmi făcuși o poftăăă, de abia aștept să ajung acasă.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Da io

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 76. @Anduța Karetsou te rog să accepți scuzele mele, am avut o ieșire deplasată de dimineață. Nu am justificare. Mihai nu dorește să pleci, nici eu nu doresc să pleci (chit că nu e blogul meu), sunt convinsă că putem găsi o cale de comunicare decentă și fără injurii de aici încolo. Ce zici? 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 4

  • @Vera, nuș ce să spun, io zic să facem sondaj de opinie. Nu de alta, dar io nu le dau botoșei vizitatorilor și nici nu-i scot să fumeze pe balcon. :)))

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

  • Să facem sondaj ca să plece Vera ?
   O doare fix în cur dă sondajele noastre

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Colonele, ai vrea tu. Nu, bă, de ce să plece @Vera? Am o presimțire că nu dă botoșei la oameni și nici nu-i scoate la fumat în frig. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Mihai Vasilescu, sa iti fie rusine cu persiflarile acestea! Fii ghiolban in alta parte, aici astept un raspuns de la Anduta!

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @Vera, degeaba ți-ai pus acum botoșeii după ce-ai intrat cu bocancii murdari până la dumneaei în sufragerie și ți-ai mai stins și țigara în ghiveciul cu ficuși.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Mihai V.,
   Te înşeli, @Vera nu şi-a pus botoşei. E pe poante … de balet. @Anduţa Karetsou nu poate refuza aşa ceva. Sigur va reveni pe scenă pentru un ultim bis.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Vă rog să mă iertați că intervin, nu înțeleg ceva: nu se poate bea cafeaua fără botoșei, sau care-i faza? Am înțeles că @Mihai nu poate fără șorțuleț, dar ce treabă au încălțarile?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • ~ Nevermind, era un post clonă ~ o servă în reluare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • ‘Ai de capu’ meu, mai bine nu-ntrebam. ?
   @Mihăiță, nu mai e valabilă promoția aia la aspiratoare pe la voi pe-acolo? Poate-ajută.

   @Solandi, mulțumesc frumos. Comentariile de ieri le-am cam sărit, umbla vorba că ar fi virusat blogul lui @Mihai. Plus că nu știu de unde a făcut rost fiică-mea de niște muci și i-a adus acasă. Momentan fac pe infirmiera, nu-mi permit dureri de cap. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Vera ai progresat fataaah … îți fac statuie .. din botoșei . Preventiv poți să ne ceri scuze tuturor celor pe care ne vei înjura în viitorul apropiat?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @HabaRnaM ai facut bine ca te-ai inclus. Se pare ca ma cunosti, after all 😛

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Knock Knock, cred că mi-am uitat Vuitton-ul pe-aici. Pot să intru?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Anduța, intră, ia-l, pocnește pe cine apuci și fugi. Sau stai, da’ nu mai băga bățul prin gard.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 77. Eu mi-am baut portia de cofeina in 15 ani pana organismu` a zis stop. Vorba unui presdinte in viata: “vezi daca bei ca prostu` ?”. Acum consum dacat fara cofeina.
  NU va mai drogatz`!!!
  Numa` prostii scrieti cand sunteti agitati. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Shoric, și cum anume a zis organismu’ stop?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • I-au cedat nervii si a intrat in panica.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 78. al meu e mare bautor de cafea. cand are timp face la ibric. Pt dimineata si momente lenese are o masina N..presso cu pastile din alea. Ma mai prostesc si eu cu alea mai usurele, frica peste ele. Le reciclam, eu ma declar multumita. Pt oras, ca ii place sa incerce cafele si mie imi place sa incerc, always keep cup (da, suntem putin obsedati cu reciclarea).

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 79. Lunga si tare! Cafeaua.
  Ibric, mai mult infuzie decat fiarta, zahar brun/brut si 1/4 lapte. Daca e sambata/duminca, intervin si cateva picaturi de XO.
  Marca preferata: ceva verde din hypermarket. Sau varsata, boabe, functie de miros.
  Cele mai mari dezamagiri, Jacobs si Lavazza.
  Fara cafea nu functionez decat cam 15 minute, dupa care incep sa am erori.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 80. Acu’, dom’ Mihai, am și eu o nelămurire: cum alegi pe ce cafea treci? Că din comentarii văd că e pe sistemul “câte bordeie, atâtea obicee”.
  Încerci ce au “votat” cei mai mulți, mergi pe mâna comentatorilor “veterani”, iei cea mai fistichie chestie menționată p-aici, sau rămâi la ce știi și îți faci un “ghid al cafelei” pentru viitor pe care să-l publici??

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Ionuț, cre’cå merg pă feeling.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 81. Cu greu gasesti o cafea placuta la gust.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Eu am o dilemă! O citi Rentă comentariile ori ba? O fi având un post-it undeva pe birou: nu uita să comentezi pe blog la Vasilescu?! Oare cum arată: gras sau slab, înalt sau scund, fumează sau nu fumează! Un lucru e clar: bea cafea omul și e într-o continuă căutare a unui gust desăvârșit!

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Blanche, mi-am pus și io toate intrebarile astea. Oare o să aflăm vreodată?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 82. Incearca pentru sugestii pe espressoman.ro.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 83. Trezit,scos cainele,masina,(sau bicicleta cand e cald),serviciu(sau cum s-o numi).Acolo apa fierbinte si ceai,verde sau negru.Beau ala,ma invart sau muncesc(dupa caz) si pe la 9,30-10 ,apa fierbinte turnata peste cafea.Fara zahar,nici la ceai nici la cafea.Baut in trecut cantitati industriale de cafea,inclusiv ness,cu lapte,cu prafuri,cu mama dracului(si combinata cu munca ) pana am simtit ca crapa tot in mine,apoi spus stop,acum nu mai suport lapte in cafea,3 in 1 sau alte de genul.Doar apa si cafea.Acasa mai beau uneori cate una facuta cu expresor sau cum i-o zice chestiei aleia de functioneaza cu paduri.Tot fara nimic,apa si cafea.Am avut perioade cand n-am mai baut cafea sa vad daca ma pot lasa si n-am avut probleme.Referitor la nefunctionatul fara cafea la prima ora,de ce naiba as functiona,daca-s adormit trece timpul mai repede :))

  P.S. Sa le-o trag in gat alora de la Emag,carora le faci reclama,sunt niste tepari ordinari.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Marius M, ai de la mine un tricou cu Media Galaxy. Ud!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 84. Dallmayr prodomo, se pune de seara in filtru, cine se trezeste primul apasa pe buton. Spalat dintii = cafeaua gata, simplu, nu?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 85. COMPLET off-topic. Să zicem că din lipsă de chef de muncă m-am decis să lenevesc juma` de oră pe-aici și-am recitit articolul de azi. Și-am recitit și articolul postat ieri și la care s-au terminat comentariile azi (sau nu?). Îmi tot zic de ani de zile că le-am văzut pe toate și tot de ani de zile descopăr că nu, nu le-am văzut! Subiectul a fost sensibil, l-am evitat cu puțină eleganță si sinceritate (copilul meu chiar are 19 ani, carnet de aproape 8 luni și conduce zilnic o Dacie fără servodirecție în România, așadar e clar că știe cu înjuratul dar acasă n-a făcut-o niciodată!) și sper că multe comentarii vor fi de folos celor tineri. Din nefericire a existat ”un stat paralel”în care s-a dus un război de-a surda cu noii veniți. care n-a adus decât iritare, motivul fiind excesul și nevoia de ieșit în față în mod forțat. Cred c-am să pun paie pe foc, dar eu tot întreb: gata războiul? Putem scoate captele din tranșee? E nevoie de forțe proaspete? De partea cui luptăm? 😀

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @Victor, scoate capul din tranșee că aș zice că e nevoie de veterani aici, să păstreze locul ăsta frumos!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Victore, enough is too much, cum zice francezu’. Da’ trece, stai liniștit, n-avem de ce să ne păruim. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Anouk: din ce-am scris eu, numai veteran nu sunt. Oameniii ăia au ieșit din tranșee și-au luptat, chiar dacă nu era războiul lor. Eu, mai laș nițel, n-am făcut-o. Tot pentru că războiul ăsta n-a fost al meu.
   @didna: a părui vine de la a da cu parul sau de la a ne trage de păr? Că dacă-i cu tras de păr am câștigat: sunt tuns scurt! 😛 O să-mi las plete când o să ies la pensie. Și barbă o să-mi las. Și cercel în ureche. Și un tatuaj! Mic și nu foarte vizibi dar o să mă tatuez! Chiar! Cum e cu tatuajele? Cum plătești? La cm pătrat de piele colorat? La timpul petrecut în atelier? Mulțumesc anticipat pentru informațiile vizibil ajutătoare! 😀

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @VictorR,
   Când l-am făcut eu, acum aproape 12 ani, era cu plata la cmp, color. Cu tatuaj e ok. După un timp uiți de el – dacă nu-l faci pe dosul palmei 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • M-am uitat acum în DEX – că m-ai facut curioasă cu păruiala aia. A se părui = a se bate trăgându-se de păr. Deci e apanajul femeilor. Dacă era ceva cu parul, era al bărbaților 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 86. Da’ un pont pt ciudatii carora nu le place cafeaua, aveti? M-am intrebat de multe ori daca nu sufar de vreo anomalie necunoscuta, sau asa ceva, pt ca NU imi place cafeaua! Am baut una pe cand invatam pt bac, si inca una, cand eram intr-o sesiune. M-a luat nasolu’ in ambele situatii, de nu am mai fost in stare de nimic in ziua aia. So, heeeelp! Mai vrea cate un baiat sa ma scoata la cafea, si mi-e ciuda…ca eu nu beau cafea ?

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 87. @Victor, e o metaforă. Eu nu-s violentă, doar nițel acidă și țin mult la peruca mea. Barbă am zis că nu-mi las, că nu-mi stă bine, cercel am deja, tatuaj nu și nici nu-mi surâde ideeea. Îmi plac tatuajele altora, nu-s stilul meu. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Și cum e cu barba aia? Ai încercat? Sau doar așaaa, un moft? 🙂 Iar ”nițel acidă” e modestia în stare pură, superlativul absolut al modestiei! Mi-aș dori de trei oi pe zi să am replicile tale! Zău!!!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 88. @Foo2-i, chiar nu înțeleg care-i faza cu like-urile si dislike-urile astea. Mă rog, am dat și eu pe unde am intervenit, doar pe bază de conținut. Cred c-oi mai fi dat și aiurea, că m-a luat capul.
  Sunteți toți faini iar eu am lentilele realității prea țipătoare.
  O să mai trec pe-aici, dar o să vin cu botoșei la mine. De fapt nu, vin cu răhățel de câine pe pantofi, că tot îi place lui @Mihai să dea cu mopul după musafiri.
  Seara frumoasă, v-am pupat pe like-uri și dislike-uri
  PS @Vera, normal că-ți accept scuzele. Dar nu mă provoca prea tare, nu-ți poți imagina ce pot să scot și eu pe gură :-))

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 6

  • Erată: Phoo2-i

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Anduța K,

   Drumurile patriei nu m-au lăsat să savurez înjurăturile de ieri (copii&adulți), nici cafeaua de azi de pe-aici.

   Dar când am tras cu ochiul târziu, am observat că ai luat o sumedenie de dislike-uri – majoritatea aiurea, cum a remarcat și @Elena azi. Ți-am zis că parte din like-uri se dau pe afinități și nu pe conținut de mesaj, da? Ți-am zis! ?

   Altfel spus, dacă ețti un tip popular, poți avea 200 like-uri doar dacă spui ”neața” sau ”f.ut.u.i”. Mai ales la ultima zisă. Așa cum destule alte postări interesante trec neobservate (sau nebifate cu like). Cam asta e. Dar zău, nu-i un capă de țară ?

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • Fraieră io! În loc să scriu ca voi, am scris cu puncte și mi-a intrat mesajul în moderare. Dacă nu mă învăț minte să scriu cifrat, asta e 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Mulțam, clar sunt dusă cu pluta. Era să scriu că nu știu să-mi scriu propria invenție, Fără să acord credit lui GabiI. My inspireișănal.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

  • @LauraG, lasă că totul se învață. Cu puțin exercițiu 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Seara bună! Cred c-aici e problema (din punctul meu de vedere): saltul brusc de la o stare / idee la alta. În fizică chestia asta se cheamă impuls Dirac: trecerea bruscă de la valoarea 0 a unei mărimi, direct la valoarea 1, fără tranziție. Un veritabil câștig pentru toate procesele, dar din nefericire e un fenomen ipotetic. Aici cum e? Acum ne pupi, acum ne spurci și nu e nici-un câștig pentru nimeni. Hotărâre! Determinare! O singură direcție! edelweiss e sângeros de cinstit și determinat (ia încearcă să-i sufli-n ciorbă sau roagă-l să te ia într-o călătorie cu motocicleta lui și-apoi mai vorbim 🙂 ), Elena e Xena, Ionuț e omul venit de după blocurile gri, Paco ne pupă hâtru din Spania, Laura ne-nvârte latino, didina ne-amețește și ea precum morile de vânt din Olanda, GMT e precum clima din țara unde stă acum: caldă și calmă, Anouk și GabiI sunt suflete calde, Vera are craci mișto și o disponibilitate teribilă înspre orice subiect abordat, Colonelul e scepticul de serviciu dar vine cu argumente OK, piperate cu stropi de misoginism. Și mai sunt pe-aici destui, mai anonimi, mai vocali și pe care-i rog să mă ierte că nu i-am pomenit. Suntem un soi de familie. Nu una de cuminți c-a mai curs sânge pe-aici și-n vară ( 😛 ), dar de oameni cu suflet MARE. Avem exemple de la mobilizările lui Mihai cu cei de la ”Hospice” sau de la acțiunea Georgianei (De viitoarea mămică aproape uitasem! Să vezi ce mi-o iau!). Nu vorbesc în numele nimănui dar știu toți avem șanse și loc aici. Și de primit și de dat. Huh! Gata, am terminat!

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

  • @Victor, ? …doar atât vreau să-ți transmit pentru ziua de azi.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Ahahahaha, am râs.

   I win. Joac-o p-asta! 😉

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @VictorR,
   Ai scris cât pentru o săptămână, cred că ești epuizat :)))

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Victor, ‘ți-ar impulsul Dirac să-ți fie, m-am apucat să citesc și mi-am amintit de transformări Laplace și Fourier. Dacă am coșmaruri la noapte, mâine ai belit-o. ?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • VictorR, eu ma gandeam ca (si) tu esti hatru, dar nu! Felicitari pentru momentul ales, om bun.

   Anduta, da-l incolo de Vuitton, il iei maine sau saptamana viitoare!

   Seara faina, tuturor!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @VictorR, trebuie să procesez în liniște mesajul tău și să studiez impulsul Dirac și informațiile despre voi. Din ce m-am psihologizat s-ar putea să fiu un pic compulsivă. Dar clar cred că sunt un om bun. Sau cel puțin mă străduiesc. Coincidență, la Hospice (Casa Speranței?) a ajuns de curând mama unei cunoștințe. Nu știu de acțiunea Georgianei…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • Bărbați ai blogului vasilescian! Unde sunteți iară mă? Sunt cotropit dă fomei! Nu mi-e rușine să strig după ajutor, că frica-i mare! 🙂 Doamnelor, vă pup! E OK?

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • Off … phuck off

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 89. Hmm, io cred ca comentariile lu` @AndutaK, au fost ca cafeaua reincalzita.
  Nu au aroma, gust si nici macar miros.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Shoric, o să încerc să pun puțină scorțișoară data viitoare peste cafeaua reîncălzită 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 6

  • @Anduta K, da-o naibii de scortisoara, incearca cu un coniac bun.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Shoric,
   Ai speranța că dacă bea acool, tace? Dacă vorbește și mai mult? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 90. Primul si cel mai important aspect: In ziua liberă, caută un coffee shop, de unde îți poți achiziționa cafea proaspătă, măcinată pe loc. Blend propriu, sau cafea de origine. (Nu sunt din Bucuresti asă că din păcate nu te pot îndruma pe GPS) Cu siguranță ți se va explica gustul, aroma…tot ce trebuie.
  Prospețimea boabelor şi a macinătutrii îți va da o aroma “freş” în cafea. Dacă nu ai răbdare să sufli în apă la coada ibricului, un mic dispozitiv numit French Press face minuni. Parctic, pui apa fiartă şi cafeaua măcinată în dispozitiv, se infuzează 4-5 min, şi…voila! O cafea faină!
  Just sain’

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Laura C chiar n-ar strica să găsesc un loc în care se macină cafea grecească. Nici nu știu dacă există în București…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 91. @Shoric,

  Şi eu cred la fel. Şi răcită după, iar.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Solandi, e în regulă. Zic și eu ca voi, să cădem la pace.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

 92. Nuș’ cum fac dar mereu am ghinion cu cititul comentariilor! Acu’ am terminat de citit și am o poftă de cafeaaa…..dar mai dorm eu dacă beau? ‘tu-vă dujmanii în gât!

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Gigi, te plângi de niște comentarii? Bagă o decaf. Am locuit un an în apropierea fabricii Douwe Egberts, mă mir că n-am făcut gastrită. Noroc că ne-am mutat. Acum avem în apropiere o fabrică de prăjituri. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 93. Că tot suntem la ora sincerității (sau așa mi se pare mie?), să vă zic ce mă enervează pe mine cel mai tare aici: pupăturile exagerat de multe, inimioarele, drăgălășeniile, saluturile alea de politețe (bună ziua, bună seara, noapte bună) și cireașa de pe tort, aia cu ”om frumos/suflet frumos”…
  Pe bune, ce-s dulcegăriile astea? Încă un pic și-o dăm în dansul mămicilor de pe grupurile alea cu 3 neuroni la 700 de membri.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • @Laura, aoleu! Unde ai vazut așa ceva???

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Mihai V,
   Dacă nu vedeam (aici), nu ziceam. Nu caut acum – ar fi simplu cu ”search” pe pagini – dar da, sunt. Destule în ultimul timp 🙂

   Să fie clar, nu arăt cu degetul, doar am sesizat. Lejer sar peste astea, dar e iritant pentru cititori. Sunt manifestări foarte personale care-și au locul în mesajele private, zic eu.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Am vazut io cum @ElenaP i-a scris lu` @Papi, pwup 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Shoric,
   Invidiosule! 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @LauraG,
   Reclamant-o !!!

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Shoric, ‘te-n gură viață că am leșinat de râs????????????????????

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Ia gata, mă! Că s-a enervat Laura.
   Cine stinge lumina că io-s deja în pat.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Elena,
   O sting io. Tot din pat, arunc cu papucul și sparg becul, că-ntrerupătorul e departe.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Idem here. si pe mine. acum ma zbat sa suport, fara sa zic ceva ft urat, unei prietene care a prins expresia “te pup cu drag, cu dor” ..cu dracu lacu… si niste inimioare langa. Dupa ce ne-am tras de sireturi ani de zile si ne-am vorbit aproape cu pha..acu nu mai putem de “cu drag”. si mi se pare asa fals incat mi se urcat nervii pe ceafa instant.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 94. Aoleo, începem dezbateri la ora asta? Eu mor de oboseală, va trebui să mă retrag.
  Mai e și mâine o zi 🙂
  Somn ușor!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

  • Noapte buna @Andreuta K. pwp. plm, nu stiu sa fac din taste emoticoane cu inimioare.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Shoric,
   Sesizez un punct pus aiurea. După ”pwp” :)))

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @LauraG, eu tastez foarte rpd si este posibil sa-mi fi scapat din greseala punctul ala.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 95. Credeți că dacă mai spun ceva mă aude știți voi cine și se trezește și mai baga vreun comm? Ce să fac, ce să fac….

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Fă și tu precum morcovul 😉

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Gigi, ? ? ?
   Io zic să nu riști că ne-ai nenorocit.

   P.S. totuși, ce comment ai?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Ați observat și voi că-n tot balamucul ăsta de aici există oameni care comentează la ora asta (DAR) pe subiectul de azi?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Elena,
   Am observat. Dar Anduța K. a plecat și n-are cin’ să le răspundă 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Laura, și boss ce să mai facă?!

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Elena P.,
   Am o bănuială că azi a savurat popcorn 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Laura, l-am vazut eu in metrou si nu avea popcorn. Doar ranjea larg la telefon :)))

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Florr, și nu puteai să dai din mâini sau să zici ceva?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Mihai, am mers doar o statie si ai coborat. Initial am zis sa te las sa iti termini conversatia, crezand ca o sa cobori la V, dar n-a fost sa fie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Florr, aha, deci tu erai tipul grizonant care zâmbea cu subînțeles.
   Ce? Crezi că dacă-s cu nasu-n telefon n-am atenție distributivă? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 96. Laura G, că bine ziceai mai sus! Cum ar fi să se apuce mâine dimineață să dea toți binețe? Și să și anunțe că e ultimul comment fiecare. Și eventual să nu se țină nimeni de cuvânt. :)) Eu nu suport nici când cineva se scuză că a scris mult. Păi în pana mea, dacă tot ai scris, asumă-ți că nu suntem la clasa întâi!

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 97. Cum îmi schimb poza de la avatar?

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Vezi că ai cont pe wordpress – acolo o schimbi. Că tot acolo ai făcut cont ca să o pui pe-asta.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Hahahaha Am oRbservat ! Sigur dacă mai bei câteva cafele îi strici procentajul de comentarii ?
   Poza de la avatar se pictează cu o pensulă fină direct pe ecranul device-ului. Pentru început poți face o mustață – sus.
   Forța fie cu tine !

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @HabaRnaM, dacă tot e cu pictatu’ mi-aș face niște țâțe și buze. Mustață am.
   Pot?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 98. Cafea la ibric. Neagra. Fara zahar. Ziceai ca iti e lene sa stai langa aragaz pana se fierbe. :)))) Stiu, de aceea am dezvoltat o alta reteta in timp. Se ia apa calda, se pune in ibric, se lasa la fiert si cand e gata te intorci si pui cafeaua. Eu ii spun “cafea opărită” :)))))). Niciodata nu vei mai murdari aragazul :)))

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 99. Bună dimineața, dragi citirori ai blogului MV.
  Vă anunț că am dormit prost, am visat urât (aveam haine multe dar pe niciuna n-o îmbrăcam, pfuiiii), dar am băut o cafea delicioasă și foarte tare!
  Vreau să vă urez să aveți o zi frumoasă, vă iubesc și vă respect…
  But NO, not really! :)))))) Vreau doar să urlu

  VASILESCU!!! MIHAI VASILESCUUUUU! Am câștigaaaaaat! EU! EUUUU! AHAHAHAAAA!

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 100. Mihai Vasilescu, am și eu o nedumerire: citesc zilnic articole din patru țări europene și am observat că românii sunt singurii care au drept argument, într-un comentariu, gramatica celuilalt participant la discuție. Nu am citit comentariul precedent făcut de @sorin , pentru că la șters între timp, dar sunt curios de ce ne dăm în cap cu gramatica și avem totuși numărul cel mai mare de analfabeți ( mă refer la cele patru nații)? O zi plăcută.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Ionut, boss, chiar dacă ți-aș explica, n-ai înțelege. Pentru că ești din tabăra celor care scriu “la șters între timp”, dar vrea lămuriri depsre analfabetism.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Înțeleg Mihai, ești superior celorlalți pentru a putea discuta un argument atât de simplu. Nu vreau să mă justific pentru “la “dar să știi că aroganța e soră cu prostia.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Ionut, da, șerif, sunt arogant și prost. Dar măcar știu în plm când se scrie “l-a” și când “la”. Csf, ncsf.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Pe blogul tău scrie la sfârșitul fiecărui comentariu “Îți place sau nu” dar acest fapt nu m-a ( wtf ma ) împiedicat să-ți citesc toate articolele. Bun venit în grupul nostru.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 101. Pingback: Coffee news #12 – THE CAFE

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.