Ce facem noi când avem un job de corporatist la o multinațională, mergem cu mașina la birou și ne e lene să ne trezim astfel încât să ajungem la muncă la o oră care ne-ar permite să găsim un loc de parcare în apropierea clădirii unde lucrăm? Că doar n-o să comitem sacrilegiul de a merge pe jos 10-15 min, se știe că în București mașina se lasă exact acolo unde ai treabă.

Păi ce să facem, profităm de faptul că fix vizavi de clădirea unde executăm task-uri și prestăm excel-uri există un mare Mall. Mall despre care se știe că oferă gratuit primele două ore de parcare. Așa că ducem mașina acolo și din două în două ore plecăm de la birou, o scoatem din parcarea subterană, dăm o tură în jurul Mallului și intrăm la loc.

Jbam, uite-așa te-ai făcut cu încă două ore de parcare gratuită. Mno, și tot așa de dimineață până seara când plecăm spre casă bucuroși că a mai trecut o zi, am mai fentat sistemul cel hain o dată. Doar se știe că și corporațiile și Mall-urile sunt în slujba LUI a sistemului care conduce lumea și cu ajutorul căruia EI vor să ne spele pe creier și să ne înrobească. Dar tu, ca un demn urmaș al celor mai corecți și viteji dintre traci, tu reușești să te piși pe el, pe sistem, cu o simplă parcare. Și pe ăia de la Mall, „ia mai dă-i în plm că doar nu sărăcesc de la atâta lucru”, și pe veroșii tăi angajatori cărora practic le furi zilnic ceva mai mult de două ore din timpul în care ar trebui să muncești și să-i umpli de bani mai rău decât sunt. Ce să mai, ești un fel de dizident al vremurilor noastre. 

Altfel, pot să jur că tipul cu această extraordinară găselniță, la o adică, iese imediat în Piața Victoriei să protesteze, să #reziste și să urle că așa nu se mai poate în țara asta și că el vrea să se schimbe tot, din temelii. Și mai repede că nu mai suportă atâta hoție, minciună și indolență. Atât doar că ar fi minunat să nu înceapă schimbarea de la el. De la alții dacă se poate.

Orice asemănare cu fapte sau personaje reale NU este întâmplătoare. Chiar deloc.

mihai_vasilescu_albert_einstein