4,595 cititori

Bucureștii lui Caragiale? Nu, mulțumesc, îmi ajunge Firea!

Pe Lăcrămioara s-ar putea s-o știți ori de pe blogul ei, ori de pe Facebook. Dar chiar dacă n-ați avut plăcerea încă, o s-o cunoașteți azi citind textul de mai jos care-i aparține. 

Zilele astea m-a ispitit o prietenă să merg să iau de la ea niște pere aduse pentru mine de la țară. “Până la Big la Piața Sudului e o veșnicie, dar te așteaptă dacă-ți faci curaj”, îmi mai zice.

Adică stau într-un oraș în care îmi trebuie curaj în timpul săptămânii să mă aburc în mașină în Baicului și să fac o vizită la Sudului, iar dacă o ard sovaj și vreau să folosesc Reatebeul, aș face bine să nu-mi fac alte planuri pentru ziua aia, să iau apă, glojdeală și o carte de citit, presupunând că voi găsi un scaun neocupat de eternele mamăi care pornesc din zori desantul prin stațiile de autobuze.

Păi, nu-mi iau eu pere căcălău din Obor mai bine? Țuști în mașină și numaidecât sunt pe Ziduri Moși, cât pe ce să intru în Piața Obor. Sanchi! Cât pe ce e doar o figură de stil pentru că pe șosea se lăbărțează o coadă de mașini pe ambele sensuri de penetrat piața, Poliția Locală păzește strașnic să nu se parcheze pe carosabil și un aer gălbejit de gaze de eșapament și înjurături se ridică gingaș de sub roțile altor păcălici bucureșteni care au crezut că pot parca în Obor.

La o sumară evaluare realizez că va dura o oră să găsesc loc de parcare și țășnesc spre Piața Delfinului.

Altă viață, boss! Aici se descarcă marfă; un nene mărunțel și cocoșat se luptă voinicește cu saci fără număr din care se înalță un iz inconfundabil de ceapă ce împiedică obișnuitul damf de varză murată să mă năucească din prima, cum se-ntâmplă de obicei.

În piață, un vis! Negustori de pepeni te-mbie să iei harbuji ,”FF Dulci”, lăzi de roșii stau în echilibru precar pe tarabe frumos decorate cu șiruri de ardei iuți, usturoi sau ceapă roșie, moțate legături de mărar te mângâie peste brațe, așezate neglijent lângă căpățâni de țelină, totul în timp ce mamăi serafice năpustesc peste oasele picioarelor tale cărucioare supraîncărcate de legume.

Domnul Goe nu este la piață cu tot neamul lui femeiesc, doar cu mam’ mare care îl smucește pe el cu o mână, iar cealaltă urnește cele 861 de kg ale unui cărucior peste degetele mele de la picioare.

Goe papă înghețată, de fapt o linge lasciv, înșirând dâre de scuipat rozaliu pe barbă, ignorând-o pe mam’ mare care țipă din toți rărunchii Da’ mișcă-te, dracului, odată că am treabă de nu-mi văd capu! Goe îmi dă mie un brânci ca să nu rateze câteva picături de înghețată gata să cadă de pe cornet, numai că asta îl face vulnerabil la pălmoiul pe care i-l repede mam’ mare peste ceafă.

Cum bunică-sa a mai trecut o dată căruciorul peste degetele mele de la picioare când s-a repezit să-l troznească, mă bucur mișelește când îl aud strigănd de durere, dar abia apoi observ că Goe își sprijinise în picaj resturile de înghețată băloasă pe mine.

Ajung acasă cu 5 tarsiene turtite și un kil de pere storcoșite, bag hainele împodobite de Goe la spălat și deschid televizorul pe știri. Numai una și una!

Consiliul general al Primăriei Capitalei a invitat ONG-urile la ședința de discutare a bugetului, i-a ținut să aștepte pe hol, apoi i-a anunțat că sunt niște papagali, că s-a votat bugetul și ședința s-a terminat pentru că a fost mai devreme decât se anunțase. Yupiii!

Azi se-ntrunește iar Consiliul să discute majorarea tarifului la apă caldă și căldură cu aproape 34%, ceea ce vă dorim și dumneavoastră. Trag atent cu urechea la știri să văd dacă anunță și că începând de la 1 ianuarie, conform unei directive a UE, primăriile nu mai au voie să acorde subvenții pentru apă și căldură, ceea ce va dubla prețul din nou.

Nu, asta nu se anunță. Probabil că tanti Firea vrea să ne facă o surpriză de Anul Nou, când sigur va da vina pe conspirația soroșistă europeană care vrea să ne fie rău ca să nu ne fie bine.

Norocul maxim e că se închide iar în week-end Calea Victoriei unde vor fi giumbușlucuri, vete pe băț, statui vivante și clovni pe catalige, o frumusețe care ne va face să uităm că traficul deja de săptămâna viitoare se-ndrăcește.

Las că am interneți de mare viteză uaiărles și mă dau pe Feisbuc mai bine. Uite ceva frumos, o invitație la Festivalul ,”Bucureștii lui Caragiale”!

Să mori tu, băi Feisbuc! Eu trăiesc în Bucureștii lui Firea și asta chiar îmi ocupă totul timpul. Păi, diseară merg la teatru de la 19 și plec de acasă pe la 17 să fiu sigură că ajung la timp, nu la Ploiești sau Buzău, ci la 2 km de casă.

Țoape pretențioase cu Ioneli de dau prin băț de obraznici? Pe bune? Chiar nu ai fost niciodată la supermarket unde sigur 15 copii se fugăresc printre picioarele tale, izbindu-te de rafturi în timp ce zbiară ,,Mamiiiiiii, unde eștiiiii?” iar mami urlă de la celălalt capăt al magazinului ,,Aiceeeaaaa! Voi unde sunteți? Stați acolo că viu io și vă găsesc! Ați auziiiit?”

Ai lui Caragiale? Zău așa! Nu-i colț de stradă care să nu-ți mute nasul din loc de la canalizarea subdimensionată, șosea pe care să nu te zdroncăni prin gropane mai ceva ca pe vremea podului Mogoșoaiei, pretențios redenumit Calea Victoriei, sau pe care să nu te-nșface de haine cerșetori închipuiți sau copii măcinați de o sărăcie lucie.

Centrul Vechi care-i în grija consilierului Mugur Mihăescu? Poate dacă țin neapărat să mă-nghesui mai ceva ca la Obor duminica și să mă feresc de tencuiala care stă să cadă de pe case nerenovate cu adevărat de pe vremea când nenea Iancu își făcea veacul pe la vreo berărie din zonă.

Așa că vă doresc vată de băț liniștită și țapi de bere rece fără număr la festivalul Bucureștilor lui Caragiale, mici, cârnați și multe semințe, domni Goe cu kendame și căști în urechi, Ioneli care să vă pună, dacă nu dulceață în șoșoni, măcar înghețată pe haine, concerte faine de manele hip-hop și o bătaie zdravănă cu flori la șosea, ca pe vremuri.

Nu uitați că puteți parca și în Baicului sau Berceni, fiindcă în centru sigur nu e loc sau, mai bine, luați-o pe jos de vineri după serviciu, că nici Reatebeul acesta nu mai e ce era pe vremea lui Tipătescu și coanei Joițica.

mihai_vasilescu_caragiale

128 de păreri la “Bucureștii lui Caragiale? Nu, mulțumesc, îmi ajunge Firea!

 1. Țepușe dulci ca-n București niciunde nu ai să găsești ? parafrazând un cântec de epocă. Ne merităm soarta de români că doar noi ne-o facem cu mâna, stampila și mintea noastră. De ce la nemți nu se întâmplă?

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • Sau nu ne-o facem că nu ne place nouă cu votul.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

 2. Hă, hă…cum e să ai de toate, dar să nu ai timp ? Adică….carevasăzică…nu ai nimic ! Vivat Bucureștii ! Să vină tăți acoloșa !

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 3. E vreun oraș, mic sau mare, în țara asta unde să meargă totul (aproape) strună?
  Cluj? – aud că se fac minuni acolo. Sibiu? Baia Mare?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Păi, nu strună, dar nici cu festivaluri la care te calci in picioare pe alei înguste, după ce abia ai răzbit prin trafic şi ai stat o oră să cauți o bucată de trotuar unde să laşi maşina sau ai aşteptat autubuzul o oră.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • I-auzi
   Da cu scandalul Untold cum rămâne ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

  • @Colonele,
   Ăla e 2-3 zile/an… Fiecare oraș are scurte evenimente care să le mai scoată din amorțeală (și sărăcie, poate).

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • Te-ai mutat in Cluj madam ?
   Lasă persoanele abilitate să răspundă

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 5

  • Nu, musiu, dar am avut Untold în Constanța în vara asta. Mă poți declara abilitată?

   Știu despre ce e vorba și am citit și reclamațiile clujenilor.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Untold in Constanța e o plăcere
   Ehe ……

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @lacramioara,
   de-ar fi numai festivalurile, că astea-s limitate. dar restul problemelor?
   de fapt, dacă restul problemelor ar fi rezolvate, festivalurile chiar ar fi o bucurie 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • Tocmai ca să ignore votantul problemele mari avem şi festivaluri. Pâinică şi circ.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • Şi în Cluj începe să se strice treaba. Nu mai prea e loc. Aşa ne trebuie dacă l-am făcut şi l-am păstrat aşa frumos. Nici nu vreţi să auziţi de piaţa imobiliară. Dar, încă e un oraş frumos, în care găseşti oameni frumoşi, care mai au răbdare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Hihi. Vedeți că nu e bine să râdeți de Firea bucureşteanului?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • Asa e, inghesuiala e din ce in ce mai mare, incepe si nesimtirea sa prinda aripi, incet si sigur.
   Despre preturile la imobiliare… te ia cu transpiratii reci pe coloana vertebrala cand vezi preturile pt niste cocioabe.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Laura,
   Am trăit pe pielea mea ‘Untold din Constanţa ‘ zilele trecute, deşi e final de sezon. Cel puţin marţi, când nu era vreme de plajă şi am dat o raită prin Tomis, am descoperit parcarea sud de la Mall City – e criminală, nu are buclă să te întorci dacă nu sunt locuri, aşa că, am asistat minute în şir la manevrele de întors în fundătură, stând frumos la coadă să ne vină rândul, iar când în sfârşit ne-am îndreptat spre ieşire am văzut nenumărate alte maşini ce intrau voioase, neştiind în ce capcană se bagă. 😀
   Cât despre aglomeraţie şi probleme de trafic: ai dreptate, e o situaţie deja generală în ţară, se întâmplă peste tot, până şi în oraşele mici, ne-au invadat automobilele.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Dacă vrei să îți blestemi zilele în trafic hai la Timișoara

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Uite, vezi? De aia le zic la toti recruiterii din Bucuresti sa faca bine sa vorbeasca cu firmele lor si sa investeasca ei la Cluj, ca eu, si nici un om intreg la cap din Cluj, nu ma mut la Bucale :))))

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 6

  • Las’ că dacă mai lăudați mult Clujul va fi la fel de aglomerat şi plin de marţafoi ca Bucureştii lui Firea.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • Și niciun om intreg la minte din București nu se muta-n Cluj

   Da câți locuitori are Cluju boss? Da Bucurestiul ? Nu cumva de zece ori mai mult ?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 6

  • Chiar de 10 ori nu cred. Din cate stiu eu, Clujul are vreo 400.000 + inca aproape atatia studenti.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

  • mon capitaine Sandurz….vous êtes dans une erreur sérieuse. C’est très naspa!!! Da” ce are boss bucalele așá deosebit?! Că e mulți da’ proști, moo??? Ha cee venit pă cap de vacă furajată haveți mo?? Chă dăjeaba este mulți dacă nu produce nimica mooo!!

   Clujul, un Bucarest mai micuț cu aspirații de capitală….un KKT! Amândouă!

   In altă ordine de idei cu totul offtopic…dacă ai ghinionul să trebuiască sa-ți schimbi permisul de conducere că-ți expiră, trebuie să-ți faci rezervare online cu cel puțin 4 luni înainte ca să fi sigur că apuci să ți-l schimbi înainte de-a expira!! Explozie demografică fară precedent? Acum ceva timp mergeai și în 2 ore erai gata cu cel nou în buzunar…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • “Că e mulți da’ proști, moo???” BAHAHA :)))) mi-ai facut ziua cu “moooo?!”. Chiar ma gandeam cum as putea pune in scris expirmarile de Bucale… tu ai facut-o perfect :)))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • @ardei gras Dacă suntem mulţi da’ proşti, nu mai bine vă luaţi voi vecinii înapoi şi vi-i ţineti plocon?! Aşa nu se mai aude susur de accent in capitală, stăm fiecare unde ne-a fătat mămicuţa noastră! Ia-i şi mâncă-i copţi, mooo!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • Nu înțeleg de ce nu ne putem bucura de fiecare oraș în parte. Fiecare are frumusețea lui! Eu iubesc Bucureștiul! Dar iubesc și Clujul, și Sibiul, și Piatra Neamț…..și fiecare are bune și rele. Și o competiție ar trebui să ne facă să ne ridicăm toți nu să ne învrăjbim.
   Poate dacă ne-am iubi mai mult orașele ne-ar și interesa mai mult de soarta lor atunci cand trebuie să le alegem viitorul.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Mon colonel
   Și ia poziția dă drepți că te ia …

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • A zis mai devreme cineva că s-a stricat și Clujul… ca Vama cred 🙁 deci cum să ne mai mutăm dacă nu mai e underground și e mainstream acum?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Mihai fix asta e problema. Ca daca s-ar muta in Bucuresti NUMAI oameni cu minte, ar fi bine si frumos. Problema orasului este ca aici vin toate soiurile de venetici. Eu stiu oameni foarte misto si foarte intregi la cap care s-au mutat aici. Uite, tizul tau, patron aici, spre exemplu. Bine, nu-l “stiu” si nu stiu cat de intreg la cap este, dar PARE ok, zic eu :))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • Bine, e un oras frumos, cel putin zona centrala.. si aveti niste parcuri de m-am plimbat cu gura cascata prin ele… da bai, niste ghiolbani in orasu ala, asa ceva n-am vazut niciodata, parca toti vor ceva cu tine, nimeni nu ti-ar raspunde la o intrebare fara sa aiba un ton de “da boss, mie nu dai ceva?”.

   I-am facut ziua parcagiului de la hotel care se miorlaia, citez: “Nu garantez ca nu sparge nimeni masina aici…”. Zic (iar citez): “Doamne fute-te, pentru 10 lei garantezi?”.. a meritat aia 10 lei numa pt moaca care a facut-o, ca nu se astepta sa-l injur.

   Da, am cunoscut si oameni ok, am si prieteni din Bucuresti — asta ca sa nu credeti ca a fost chiar atat de gri treaba :))

   Si mai e si vorba de efort.. cand am sa mai fac efortul de a ma dezradacina si muta intr-un loc nou, parca l-as face pentru Viena, sau ceva mai din Vest oricum… daca tot faci un efort, de ce sa nu tintesti mai sus?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

 5. Sincer va invidiez, bucureșteni dragi! Cand veti ajunge in iad o sa va simtiti ca acasa!

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 5

  • @Cosmin, posibil ca unii din ei (multi, de altfel) vor ajunge in rai, caci vor fi declarati martiri ai strazilor blocate si supraaglomerate

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • Pe sistemul asta tartorul lor va fi declarat sfant: Sfânta Mucenică Firea Vrâncioaia Pandele.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Mai bine umpic decât acasă. Mai ales dacă o mierlim iarna.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 6. Nicaieri in Romania asta mare, indiferent ca vorbim de judet, localitate sau satuc, lucrurile nu merg deloc in directia buna.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 7. Ce articol fain! Multumesc, Lacramioara!

  In alta ordine de idei, presimt o avalansa de critici si injurii la adresa ORASULUI si asta ma face cu nervii. Va rog insistent sa criticati oamenii, nu orasul MEU, pe care il IUBESC si pe care il cred CEL MAI FRUMOS!

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @Vera, da, si Romania e o tara frumoasa, pacat ca-i locuita…Doar ca orasul e construit de oameni…a fost frumos…e un monstru hidos acum ! Dar stai linistita, nu vom critica orasul, ca el nu are nicio vina… e oglinda oamenilor care il populeaza

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

  • @Ananas
   E trist cand tu iti iubesti orasul si-l vezi asaltat de tot felul de ghiolbani, de analfabeti care dau cu pixul si mai ciobesc un pic (mai mult) din frumusetea si farmecul Bucurestiului. Pe mine ma doare si ma deranjeaza fiecare chistoc si fiecare ambalaj aruncat cu multa nesimtire de „oameni”, la fel cum ma doare sa vad mastodonti de sticla si otel in cartiere de case vechi.
   Bucurestiul nu este oglinda celor care-l populeaza, Bucurestiul este VICTIMA lor!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

  • N-ai cum să critici orașul pentru că trebuie să critici oamenii
   N-ai cum să critici oamenii pentru că ei sunt oricum peste cacaciosii și hoții și corupții ăștia de sudisti
   Și-ți aduci aminte de Emil Boc .Omul a cărui singură realizare notabilă in calitate de prim-ministru a fost să-i ducă Basescului tava cu pahare fără să verse nicio picătură.
   Mândră corabia, mester carpaciul…aaaa….carmaciul

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Colonel Defineste “sudisti”, te rog!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Cred că ești singurul ardelean de pe pamantul ăsta care nu știe ce inseamna.sudist
   Nici măcar la unguri n-am văzut disprețul nemascat al ardelenilor când află că ești de după carpați
   Să stai in București sau pe lângă e jale

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Iar ai luat-o razna, Colonele. Vezi ardeleni peste tot.

   Eu stiu ce inseamna sudist, nu inteleg de ce NE zici “cacaciosii și hoții și corupții ăștia de sudisti”. Ziceam sa te explici, inainte sa te injur pe tine si pe toti non-sudistii arieni care spurca bucurestenii.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Pai hotaraste-re in pana mea

   Nu vezi că bajetii sunt plini de patriotardism(am mai învățat un cuvânt ieri) local?
   Cluju se vede un fel de Leningrad, a doua capitală, care se opune centralismului fanarioto-otoman and shit
   Ăștia au educatie imperială, civilizație (??) și viteză de: gandire cu doua trepte ,încet și foarte-incet
   Vreau să văd și eu un om politic clujean, care a adus plusvaloare in mlaștina politicii bucureștene in ultimii 27 ani
   Aud ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Colonele, io-s hotarata. Eu n-am nicio problema cu nimeni pana nu ma calca pe cap sau daca se ia de Bucuresti. Atunci turbez!
   #triggered

   Ah, si-un mesaj pentru hateru’ de serviciu, ca vad ca e tare-n laba azi: #s-oieipemă-tadesmochină

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Concluzia la toată bălăceala asta e una singură:
   Cât de mizerabil, tiganizat ,aglomerat, manelizat și de căcat e Bucurestiul tot o să fie peste Cluj
   Forever

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Little Vera cum e cu haterul asta ?
   Ca nu -nțeleg

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • @Colonele,
   Ți-aș zice eu, da’ nu știu dacă-s abilitată :)))

   Așa că îi dau legătura Verei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Oraşul nu este un ansamblu de clădiri, el este oamenii care îl (des)construiesc, îl gândesc, respectă etc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @lacramioara E ca si cum ai zice ca BMW e o masina de cocalari. Faptul ca unii maimutoi isi iau BMW nu defineste masina ca fiind proasta/de prost gust.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Decât să citesc “el este oamenii”” ,mai bine mi-ai da un pumn în față
   Ai invatat la Cluj boss ?
   Și unde ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • Nu, boss, nu am învăţat la Cluj. Dar tu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Da unde bosss?
   La Mizil ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

 8. Votu’ e grea,între pus poze pe fb cand te freci cu noada de pârtie si pus o stampila nu exista nici o dilema.După aia se umfla târâta aia pseudorevoluționara,#pancartacurezist,#treijdeanidemue da’ #rezist.Daca in ’89 era ceva gen fb singura chestie notabilă era selfiu pe baricada.Apoi hai coae acas’ ca am dat share,i-am zguduit maxim.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

 9. Drăguț scris! Dar trebuie să te contrazic și să spun că la Piața Obor chiar e mișto și are parcare subterană. E drept că lumea nu vrea să plătească (2 lei/ora) și încearcă să parcheze pe unde apucă, dar se vor obișnui cu civilizația. Iar piața e aerisită si curată și deja oamenii descriși de tine sunt rarități. Am văzut oameni frumoși și vânzători din ăia care chiar cultivă ce vând.
  Știu că asta e doar o mică parte și cumva încerc să nu mă gândesc că restul orașului e exact așa cum l-ai descris, dar eu iubesc orașul ăsta și mi se rupe sufletul să văd cum se îngroapă iar în rahați de câine, gunoaie și șobolani, mitocănie și indiferență.
  Poate găsim toți printre statui și panseluțe drumul către secția de vot să încercăm să salvăm ce se mai poate salva.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Credeam că e clar că ştiu zona Obor prea bine. Locuiesc în Baicului şi muncesc fix lângă piaţă. Parcarea subterană este cea în care abia se poate intra duminica/sâmbăta dimineaţă, aia care nu se întinde decât sub hala nouă şi nu are mai.mult de 100 de locuri de parcare. Cât despre vot, am scris disperst pe sereniti să se meargă şi eu ca şi alții, dar degeaba.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @lacramioara, a fost clar că locuiești în zonă și știi despre ce vorbești.
   Eu merg de mai multe ori pe săptămână în Obor și n-am văzut nici în cele mai aglomerate zile parcarea subterană plină.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Ar fi cazul sa lăsați masinile acasă si sa folosiți RATB-ul mai des. Circula bine si in orele de vârf ajungi oriunde mai repede decât cu turismul. Si nu îți trebuie nici parcare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 10. Vecinaaa :))) un drum dimineata (sau la orice ora) pe Colentina, sectiunea Fundeni – Obor, iti asigura parcarea linistita…pe mijlocul drumului 😀

  daca n-ai trecut pe aici, nu stii cum arata un (aproape) razboi civil…

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 11. Savuros! ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 12. Babe cu carut de piata tras cu inversunare sunt peste tot.
  Mosi si babe la 8 dimineata in tramvai/ autobuz sunt peste tot…
  Ce nu inteleg eu este ‘ Unde se duc toti astia??’
  De ce e musai sa iei o paine si 1 kg de mere la 8 dimineata???? Ce dracu faci toata ziua???
  Plec spre munca in fiecare dimineata la 8-8.15.
  Trec mereu pe la un semafor aflat la 150 m maxim de cea mai mare piata a orasului….
  Dupa ce ca-i doar un semafor pt toate 3 directiile, dupa ce ca-i si o statie de autobuz in zona, dupa ce ca-i aglomerata intersectia aia intr-un mare stil si hal…mai trec si babele+mosii pe rosu tragand carucioarele alea dupa ei….
  Am intrebat odata o vecina ce dracu face in piata de la 8… Mi-a zis ca mai vede si ea lumea si ca daca nu iese dimineata, ii ia tot sporul zilei…. Eram curioasa ca dracu treaba are baba…
  Eeee nu mare lucru… 2-3 seriale….o ciorbita, si o cafea cu alta baba…zilnic la aceeasi ora….

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Miki,
   Îți dai seama că, dacă îi ia sporul zilei, vede numai 1-2 seriale și decalează cafeluța cu băbuța. Ceea ce le destabilizează complet 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Miki, la 8 dimineata pătrunjelu este mai dulce

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Si apropo, in Bucuresti este deja obligatoriu ca babele si moşnegii sa treaca strada pe roșu ? Este clar, voi chiar vreți sa puneți mana pe apartamentele alea cu 3-4 camere din centru, gratis.☺

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Nu e obligatoriu decât dacă sunt babe şi moşnegi betegi. Dacă-s mai zdraveni mai riscă şi pe verde.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Cum ce fac? Rup deşte cu cărucioarele.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 13. Nu comentez de Bucureşti, chit că nu-mi place decât la capitolul muzee, mânat fiind şi de dictonul: “Omul sfințeşte locul”. Pe mine mă deranjează partizanatul cu “mitici” şi alte categorii entice. E o porcărie! TOȚI suntem români. Sufăr de “conspiratită” la fază asta. Cineva parcă aplică dictonul: “Divide et impera!”

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @VictorR,
   Eh, miticii sunt discriminați de ardeleni, așa cum moldovenii sunt discriminați de mitici 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Da, Da! Şi regățenii (cei din regatul de înainte de 1918) au fie gâtul lung fie ceafa groasă şi tot aşa… Pfuaiiii! Nu e bine deloc, zău!

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Laura o definitie pentru “mitici”..?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @sorin aurolacul,
   Mitici (cu accent pe al doilea ”i”) = bucureșteni – așa știu eu. Și vine de la (numele) Mitică.

   Greșesc?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • aici Bucuresti…urmeaza ora EXACTA !! (nu suntem noi de vina daca pronuntam exact asa cum se scrie)

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • Acum, că văd că nu vă lăsați nicicum de ura asta…geografică, aș dori să vă informez că poate s-o mai da ora exactă de la București, dar serverele mari și bazele de date în mod sigur nu mai sunt pe-acolo… În rest, a bon entendeur, salut! Ah, și apropos, nici Caragiale nu era bucureștean get-beget. S-a născut pe meleagurile lui @diabolic și-a murit în țara în care acum locuiește @Ana R ( vezi http://mihaivasilescublog.ro/2015/12/22/sunt-fiica-unui-terorist/). Așa că….Totul e conjunctural. Azi ești sus mâine jos. Mă pot mândri că stau într-un oraș vechi de 8 secole, dar, cu politețe, calm și ponderare pot să-i enumăr și defectele nu doar realizările….Vă salut încă o dată și vă rog lăsați încrâncenarea. V-am mai rugat și săptămâna trecută. Vreți să-mi schimb părerea despre voi și să fac lucruri pe care apoi să le regret? ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Muzee, teatre şi jazz

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 14. Frumos scris, @Lăcrămioara!
  Eu am o problemă cu acest oraș: îl iubesc și îl urăsc în egală măsură. Îl iubesc cu patima omului care, de 30 de ani (din cei 36), îi bântuie cartierele, îi cunoaște locuitorii și apucăturile lor, din Rahova în Colentina și Băneasa, din Militari în Pantelimon și Crângași, din Ghencea în Obor, din Piața Sudului în Gara de Nord și așa mai departe.
  Îl urăsc cu furie, fiindcă am avut ocazia să văd alte orașe și capitale europene, și știu că jegul ăsta, adunătura asta de oameni și clădiri, cu iz balcanico-turcesc, nu va arăta și nu va funcționa niciodată la fel ca cele vizitate de mine.
  Mi-a intrat în sânge acest oraș, m-aș muta de aici doar în altă țară.
  Bucureștiul meu, cu toate cele scrise în articol, în unele comentarii, și cu multe altele nescrise, dar trăite și văzute de mine și de alții, este, pentru mine, cel mai mișto oraș din țara asta. Pișa-m-aș pe el!??

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 3

  • Asta-i cauza de arată așa. Se pișă prea mulți pe el ?? Prostamol bă băjeți… si dresaj .. poate vă țineți până în zonele de baștină ?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • Nu, prietene. WC-uri publice, ca în țările cu apă caldă. La aia cu zonele de baștină, ce să zic? Vrei să lăsăm Bucureștiul pustiu???

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Păi, eu am zis că-l urăsc? Nu cred. Dar mă enervează găinile de plastic şi ouă gigant, mirosul de canal, traficul de fecale, marţafoii care se excită la spectacolele lui Firea şi aruncă tot mai des gunoiul pe stradă. Destul Caragiale. Hai cu modernizarea!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 15. Dacă nu mai aveți loc în București, mutați-vă în Ploiești. E și aproape, și cu piețe mari, pensionarii sunt destul de civilizați, avem și un semiaeroport, faceți mai puțin până la munte, parc industrial, apa caldă și căldura la prețuri decente…etc… ?????
  P.S….îndemnul ăsta nu e pt ploieștenii mutați în București ?

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @diabolic
   P.S. Pe aia i-ai dezmostenit? :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Vera,îhî. Ie trădătorii republicii ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @diabolic, plus muzee frumoase, un oras mai verde parca si restaurante bune. I ♥ Ploiesti!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @mihaela, să ştii că ai dreptate ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Lăsați copii sa vina in Ploiesti !!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Shoric *copiii

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Vera e scris corect.@Șhoric s-a lansat în afaceri .Și-a deschis centru de copiat acte ,văndut dosare cu șină și timbre fiscale în Ploiești.E logic că că toate copiile vrea să meargă la el.:)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • era bateria la telefon terminata si a facut economie la i-uri ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Paco @Shoric Am o datorie de platit catre Shoric, o sa-l taxez pret de cateva erori si apoi ii dau pace. Csf, ncsf!
   Te astept la cotitura, @Shoric! 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Vera, daca ma urmaresti din cauza sictirului ala este problema ta. ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Shoric, câteodată poți fi( cu un singur i), diabolic ???

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Bun pont. Merg să strâng țoalele.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @lacramioara, vezi că noi, în Ploiești, suntem foarte stricți în materie de culorile țoalelor, care nu trebuie să conțină combinațiile următoare: roșu-albastru (interzis total),alb-roșu (parțial acceptat), alb-vișiniu (o parte parțial, o parte interzis total, depinde de starea fiecăuia). În rest, “succesuri” la strâns de țoale ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Sunt visul oricărui ploieştean; niciuna dintre combinațiile indicate+origini sănătoase, petroliste de la Moreni. Aproape am terminat de strâns bulendrele. Here I come!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @lacramioara, Moreni zici? Te pomenești că în perioada când aveam serviciul la Ghirdoveni, ne ciocneam valizele prin autogara de la Moreni ?
   În rest, fortza lupii!!! , ce să zic …. ???
   P.S….hai, hai mai cu spor ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 16. Doza de subiectivism ar fi mult prea mare să mă apuc acum să emit păreri despre București,având în vedere că de loc sunt din partea vestică a țării.Cred că am fost în total de cinci ori în București,de două ori în tranzit și restul cu ceva treabă.Au fost lucruri care mi-au plăcut ,dar mult prea puține din păcate…Chiar și în comparatie cu alte capitale mi s-a parut extrem de obositor și haotic.Prima impresie e că am nimerit într-o țară cu alt fus orar și alte reguli privind noțiunea de timp.Toată lumea grăbită,pe fugă.Am avut un șoc cănd am constatat că termeni ca și,,Sarumâna,bună ziua,vă rog frumos,mulțumesc” sunt considerate cuvinte dintr-o limbä necunoscută pe planeta Terra.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Paco, tocmai ăsta e motivul pt care am invitat lumea la Ploieşti. ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Văleu! Mai raruț cu sărumâna/pardon aicea. În schimb, avem teatru şi jazz pe alese.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @lacramioara, ce să zic….festivalul de jazz de la Ploiești, primul din țară, era renumit inainte să-și bage coada politicul. Și nici cu Teatrul de la Ploiești nu mi-e rușine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Anouk, câtă dreptate ai! Aș mai plusa și cu hipodromul, muzeul ceasului, Doroftei Pub ( chiar dacă e puțintel scandal pe tema asta), și s-ar mai găsi ceva puncte de atracție. Cât despre liniște….nu am găsit nicăieri în București, în cel mai liniștit cartier, mai multă liniște ca în centrul Ploieștiului( am exagerat puțin ?)
   Chiar aș putea să vă urez:” Bun venit în Ploiești, sectorul 7 București!” ???

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Păi, d-aia şi împachetez acu’ să mă mut acolo.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @diabolic, pot să mă laud că primul club de jazz din țară a fost înființat de unchiu-meu (despre care povesteam ieri) și din prima formație de jazz a făcut parte și el și tata. Tata s-a și ocupat o vreme de festivalul de jazz după ce a plecat Lucian Sabados.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Anouk, ce mai pot spune?!?!…..foarte tare!!!???

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 17. băi, si eu vreau in oraşul meu de carton vreo 20 de multinationale de alea capitaliste care sa ofere salarii macar medii si din cauza lor sa fie traficul dificil la 8 dimi si la 17 prin intersecții si sa ma cert cu corporatisti pe locurile de parcare. La mine in fața blocului este lupta pe locurile de parcare care au umbra.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 18. Situația e albastră de mult în București.
  Sunt disperat de faptul că oamenii deștepți din București aleg orice altceva în afara unui vot ce nu poate dura mai mult de 15 minute.
  Am avut „șansa“ să discut cu o femeie de circa 65 de ani care locuia într-un demisol de pe strada T. Arghezi și am întrebat-o de ce a votat cu Firea.
  Mi-a spus că fiind femeie e mai gospodină.
  Ăsta a fost singurul criteriu.
  Într-un fel masochist mă bucur de ceea ce se întâmplă în București.
  Poate așa ne vom trezi dracului mai mulți inteligenți și vom merge la vot.
  Nu îmi vine să cred că am acceptat să ne ghideze patru ani din viață votanții, puțini ca număr, ai Firei.
  Câtă nepăsare și prostie crasă să demonstrezi ca om adult, responsabil și cu job respectabil încât să nu îți treacă prin cap că a-ți fi gestionat viitorul de Firea nu poate duce la nimic bun.
  Morții mamei ei de treabă….
  Și am fi avut cu cine vota

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Firea gospodină? O şi văd tocând ceapă să-ncropească o tocăniţă de cartofi şi spălând cele 15 veceuri ale cocioabei în care abia îşi duce zilele. Sau la piaţă să ia roşii de bulion, vreo 35 de kile. Degeaba e tot dacă la vot tot gospodinele ies.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Păi exact așa și-o închipuie mulți dintre cei ce au votat-o.
   Plus că are și copii dom’le

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @dilimache, aș zice că situația e mai degrabă roșie! 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 19. Sunt in Bucuresti de ieri si locuiesc fix la intrarea in parcul Cismigiu, una dintre. Am intrat deci in parc si am dat nas in nas cu nenea Iancu. Un spectacol pentru copii foarte reusit , destula lume, multi copii. Mi-a placut atmosfera, berea, micii nu mai spun. Bucurestiul pe mine ma emotioneaza de cand sunt mica, are un ceva.
  Cum vad sunt offtopic…:)…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @GMT, eu am inteles ca locuiti in Italia. In Bucuresti sunteti in vacanța si probabil de aia sunt gustosi micii ☺

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Shoric, suntem in vacanta, da. Posibil sa ai dreptate, numai de asta imi plac micii…:)…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @GMT; Bine ai venit!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Anouk, sarumana! Bine ca te-am gasit! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 20. Azi a fost ziua articolelor lungi din blogosfera. de maine, intram oficial in toamna. Daca ploua, creste porcii, se face shoricu ..

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Shoric, aoleu! Cine a mai scris lung?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Zoso cu burnei ☺

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • De Ziua lu Linba română am folosit şi io tuate cuvintele care le ştiu. De mîine intrăm toți în normal.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @lacramioara: io crecă ierea mai mult dăcât corect să să scrie: ”De Zioa la Linba română…”! 😛

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • M-ai gresheşte uomu cînd munceshte, dar mite femeea. Ierta-tzi-mă!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Mbon, da` să nu să repete! 🙂
   În primul rând îmi cer scuze că nici azi dimineață nu am făcut vreo apreciere referitoare la text și calitatea lui. Mi-a plăcut, așa că: Spor la scris în continuare!
   În al doilea rând comentând chiar pe text, trebuie să afli că mai peste tot e așa, respectând proporțiile. Din nefericire. Așa cum s-a mai scris pe aici e uimitor cât de cameleonici sunt unii români: în țările ”cu apă caldă” ( 🙂 ) sunt campionii fățiși ai corectitudinii. Pe meleagurile Mioriței se transformă radical în exact opusul umanității, civilizației și al compasiunii. Uneori devin pesimist și-mi spun că nu mai avem nici-o scăpare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 21. Bucureștiu-i fain, dar numa’ dacă stai în sector 5, în zona Cotroceni. Mi-a plăcut maxim: fără câini vagabonzi, fără mizerie. Doar o tâmpită cu 2 plozi se uita la Cartoon Network cu TV-ul la maxim cu geamurile deschise, duminică dimineața la ora 8. A rămas ca la dentist când i-am vorbit frumos ș-am rugat-o să dea TV-ul mai încet deoarece „unii doarme”. 😛
  Am stat și-n Berceni, dar…nu mulțumesc.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 22. Bucurestiul actual e un „babilon”……in perioada interbelica incepea in Piata Victoriei si se termina la liceul Sincai…timp de generatii orasul s-a marit si populatia a crescut prin „valuri de emigranti” din toate colturile tarii….suntem numiti „mitici”…(si nu de la Mitica…ala era Ploiestean gazar)….”capitalisti”…”jmecheri de Bucuresti”……dap traim si muncim in viteza…..pierdem in fiecare zi doua ore pe drumul spre si de la servici…..facem masaj corporal in aglomeratia din metrou in fiecare dimineata sau ne distrugem masinile zilnic cu „doi metrii frana”….ok….nu ne forteaza nimeni sa „ne chinuim pe aici”…..mai departe il las pe Misu sa ne explice de ce a ales Bucurestiul in loc de Ramnicu Valcea…si poate si pe altii

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @sorin aurolacul,
   Dacă eu am greșit, e bine să aflăm varianta corectă: de la ce vine ”mitici”?

   Și pentru că azi e Ziua Limbii Române, hai să-i facem o surpriză plăcută și să o scriem corect:
   – serviciU (nu servici)
   – metri (nu metrii)

   🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @sorin aurolacul,
   1. link-ul pus de tine explică fix ce am spus și eu mai devreme, când mi-ai cerut o ”definiție”. Așteptam să mă corectezi, nu să întărești ce am spus eu 🙂

   2. pentru ”această greșeală” nu pot corecta pe cineva față în față (adică verbal) pentru că e o greșeală de scriere. Și DAAA! Pot corecta față în față sau în public (dacă ceva e scris greșit). Nu e nicio aroganță să corectezi pe cineva, ba chiar (zic eu) îi faci un bine. Eu vreau să fiu corectată când greșesc (și mai greșesc). Și nu consider că cine mă corectează e vreo hienă gramaticală. Dar așa-s eu, mai fraieră 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • asta e ideea …te ai intalnit vreodata cu un prieten si acesta ti-a zis “vin de la serviciU” ?….e nu….

   dar noi suntem de ai lui Mitica recunosc…noi ne intalnim si spunem ca venim de la “scarbici”…

   De ziua limbii romane noi ii facem cadou cuvinte noi…..hard disk si nu discul tare….wordpress curat..:)

   un eu Mitica dau o bere la ceas de seara in Cismigiu capitala limbii romane…pe post de penalizare…..

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @sorin aurolacul,
   Da, în vorbirea curentă (și rapidă) mi se întâmplă să zic ”azi, la servici…”. Și am pe unul în casă care mă corectează la sânge (serviciU, nu servici!!) 🙂 Și mă corectez, asta e. Doar n-o să mă bat cu el când are dreptate.

   Sper că ți-a mers bine berea aia de Cișmigiu 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 23. Ne este foarte suficienta Firea.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.