Poate vă era dor să mai vedeți știri cu idioți. Sau poate ați văzut-o deja, dar n-ați vrut să vă enervați. Lăsați că reglăm acum acest neajuns.

Mdeci, din imaginile de mai jos, eu înțeleg așa: doi polițiști au oprit o mașină în trafic și în momentul în care au cerut ca șoferul (o femeie) sa execute un test cu alcooltestul, a sărit onor soțul de pe locul din  dreapta si-a început să-i ia la pulă pe cei doi polițiști, pe motiv că de ce nu, dacă așa vor mușchii lui. Și când zic „a început să-i ia la pulă” nu aberez, ascultați pe înregistrare și-o să auziți cum îi zice unuia dintre ei fix așa: „dă-te-n pula mea”. Bine, asta pe lângă multe alte mizerii pe care le vomită pe bandă rulantă.

Iar pe mine nu mă duce capul să pricep pentru ce nu l-au întins pe jos în secunda doi și nu l-au târât până la mașina de poliție în timp ce căpățâna i se mai lovea din când în când de asfalt. Sau de ce nu i-au zburat dinții din gură cât încă nici nu terminase de scos invectivele. 

După cum nu ma duce capul să pricep nici de ce cei doi polițiști au fost sancționați intern pe motiv că nu s-au legitimat la cererea expresă a cercopitecului. Asta după ce se legitimaseră o dată, inițial, când au oprit mașina. Dacă le cerea ăla se se legimiteze din treizeci în treizeci de secunde trebuiau să se execute? 

Din punctul meu de vedere, singurul motiv pentru care i-aș fi sancționat ar fi fost acela că a doua zi mârlanul din imagini nu avea niciun fel de fractură de coaste și mandibula intactă. Sper din suflet ca ăsta să fi fost de fapt motivul real al sancțiunilor primite. 

Altfel, în stilul ăsta, cu presiuni și alte rahaturi venite chiar de la superiorii direcți ai celor care sunt pe teren, o să asistăm în continuare la scene cu cocalari care fac ce vor ei pentru că, nu-i așa, poliția e în slujba cetățeanului și trebuie să facă sluj în fața câte unui semi-retardat din ăsta care se crede miezul din dodoașcă.

Iar băiatul din imagini este medic, adică un tip care se presupune că ar avea o brumă de educație. Păi atunci ce pretenții mai pot să am de la restul populației?

Nope, nicăieri pe lumea asta educarea populației nu s-a făcut cu vorba bună și cu rugăminți. 

mihai_vasilescu_medic_politie