Serios! Dacă am ajuns până la vârsta asta fără să reușesc să trăiesc de pe spinarea proștilor care pun botul la toate rahaturile motivaționale și conspiraționiste, sunt un idiot. Și când zic „să trăiesc”, a se citi „să mă lăfăi”. Marele meu talent, poate chiar singurul, este că știu să dau din gură. Și nici de ăsta n-am reușit sa profit? Exact ce zic, idiot.

Mă gândeam la asta ieri, când am primit al nu știu câtelea email (a se citi „spam”) de la nefericiții ăștia care nu prididesc să ma mai invite la tot felul de mizerii pe care le organizează. Ia uitați aici:

Buna,

Ai lucrat vreodata cu umbra ta?

Dupa cum stii deja, ne pregatim pentru o tabara de NLP unde vom lucra pe doua dintre cele mai profunde procese de NLP: Shadow si Core Transformation.

Puterea Umbrei – Ce este?

„Frica noastră cea mai profundă nu este că am fi neadecvaţi. Frica noastră cea mai profundă este că suntem puternici peste măsură. Lumina din noi ne înspăimântă mai mult decât întunericul.

Ne punem întrebarea: cine sunt eu ca să fiu strălucitor, minunat, talentat, fabulos? De fapt, cine eşti tu să nu fii toate acestea?

Atunci cand apare auto-sabotarea, cand e ceva ce ascunzi, poate chiar de tine insuti, atunci vorbim de o parte care este acolo si care cumva este in afara controlului nostru.

Ă? Profund sau cum? Este că v-a înfiorat umpic faptul că nu știați dacă și ce ați lucrat vreodată cu umbrele voastre? Eu, personal, lucrez mult cu umbra mea. Mai precis, în fiecare dimineață. Ba chiar, uneori, când mănânc foarte mult, lucrez și seara cu ea. Dăcât că la mine umbra apare în acea parte a parte a corpului unde nu mă bate niciodată soarele. Am o bănuială că și la voi tot pe-acolo se face umbră.

Dar stați că n-am terminat. Partea și mai mișto e că tot de la ei am primit și-un email despre cele „5 beneficii al lucrului cu umbra”. Email care mi-a întărit convingerea că sunt un idiot iremediabil și c-am trăit degeaba până acum. Nu l-am mai pus și p-ăsta ca să nu fugiți plângând, dar curioșii se pot delecta cu el aici.

Ce, eu n-aș fi fost în stare să bag un mic și elocvent coaching despre Puterea Binefăcătoare a Lucrului cu Scamele din Buric? Sunt convins că în jumătate de an nu mai făceam față cu programările și rezervările. Doar știm cu toții cât de nocive pentru dezvoltarea personală pot să fie scamele din buric. Și mai ales cu câtă migală trebuie să lucrezi cu ele. În special dacă ești bărbat și ai degetele groase.

Sau puteam să mă duc spre partea de dezvoltare emoțională și cunoașterea sinelui cu un curs aplicat, jumătate teorie, jumătate practică: „5 Beneficii ale Exploatării Biluțelor din Muci”. Dacă exista vreo șansă să dau greș cu seminarul despre Puterea Scamelor din Buric (deși nu cred), cu ăsta n-am nicio îndoială că dădeam lovitura și mă umpleam de bani.

Păi dacă nici românii nu înțelegeau câtă liniște interioară și câtă armonie sufletească poate să inducă o biluță de muci extrasă cu dibăcie din interiorul foselor nazale și proiectată în exterior cu ajutorul puterii extrordinare a gândului și a conlucrării perfecte dintre degetul mare și arătător, atunci cine?

De-aia zic, vocația mea a fost iremediabil și definitv ratată. PLM, csf, ncsf.

mihai_vasilescu_prost