N-o să aflați cine a scris textul ăsta. Dar nici nu e nevoie. Doar citiți-l. Și dacă vă regăsiți, puneți-vă niște întrebări. Eu mi-am pus.

Să zicem că ești trecut de vârsta chiar și celei mai târzii post-adolescențe. Să zicem că în viață nu ai făcut vreun lucru remarcabil. Ai și tu o casa, cu rate, chirie sau moștenire de la ai tăi, o mașină (sau nu), un copil (sau nu), un job, chestii de astea comune.

N-ai inventat vreun leac pentru vreo boală incurabilă, nu se scrie despre tine în ziare și nici măcar în tabloide, nu pilotezi un avion, nu cânți la pian în timp ce toci ceapă, în fine, ești și tu un om comun crescut, ca noi toți, într-o societate care a tot cerut, cu subiect și predicat, de la tine, în fiecare etapă din viața ta, să fii special.

Când ai tăi s-au prins că nu ești vreo lumină orbitoare, poate s-or fi îndurat să-ți zică că te iubesc și așa. Sau poate nu, și continuă și acum să aștepte să scoți ceva magic de la sertar.

Ei, și vine momentul ăla. Când fie te măriți, fie faci un copil, fie slăbești juma de chintal, fie te lași de fumat, fie îți iei casă. Bă, nu numai că devii specialist, după caz, în nunți, puericultură, nutriție, substanțele nocive din gudron și imobiliare. NU, ar fi prea puțin. Nu numai că scrii pe toate gardurile despre marea ta realizare, care practic te transformă în savant al domeniului. NU. Ești deja un Iisus. Tu poți predica propria religie, pentru că deja ai un miracol înfăptuit, ăla – scuzați-mă că repet – că te-ai măritat, ai slăbit, ai construit o casă, te-ai lăsat de fumat sau ai făcut un copil. Nu numai că ai religia ta, care te face – în sfârșit – special. Dar toți cei care nu se înrolează în ritmuri de gospel în religia ta sunt niște limitați și niște ignoranți. Dar nu-i bai, tu le tot arăți lumina. Așa a făcut și Iisus, asta-i soarta voastră, a profeților.

Bă, cum să zic. Văd în fiecare zi pe Facebook circa 10 profeți de ăștia și-s sătulă. Practic o singură religie și dacă e să mă închin, prefer să mă închin la alții. Zeii de pe Internet sunt niște zei triști. Și ignoranți, că nu au nici cea mai vagă idee ce s-a întîmplat cu restul de profeți, înaintea lor.

mihai_vasilescu_internet_profeti

sursa foto