E oficial! Sunt în depresie cauzată de iarnă si frig. Serios, NU MAI POT! Mi se rupe lupa că e ianuarie și că „ce-ai vrea, bă, e iarnă”. Dă-o-n plm de iarnă că atât de lungă perioadă numai cu frig, eu nu-mi mai amintesc să fi trăit. Ne-a luat din noiembrie și am asa o presimțire sumbră că o să ne lase când se apropie învierea tâmplarului. Și să ne înțelegem, nu-s atât de idiot încât să nu înțeleg că ăsta e anotimpul, dar în alți ani parcă nu ne ținea numai așa în temperaturi de a trebuit să scot cola zero din cămară și s-o bag în frigider ca să ajungă la o tempertură mai normală. No joke. Mi-a venit să plâng când am făcut asta.

Din punctul meu de vedere, cea mai frumoasă iarnă din viața mea a fost acum vreo cinci ani (poate șase) când am ars-o trei luni numai pe la 4-5 grade, iar televiziunile înnebuniseră și urlau ca din gură de șarpe că e cel mai cald an de când s-au inventat măsurătorile meto și c-o să murim toți mintenaș. Ei, uite că n-am murit, ba mai mult, în iarna aia a nins o singură dată când deja intrasem binișor în martie (deci nici măcar nu mai era iarnă), într-o săptămână s-a dus toată zăpada și în cealaltă deja mergeam la muncă în camașă. Ei bine, să moară mă-sa dacă nu așa ceva îmi doresc în fiecare an. Pentru că nu mai pot cu friguuuuul ăsta și cu zăpada. Serios vă spun, râdem-glumim, dar io sunt la capătul puterilor. Aseară când am auzit că e avertizare de ger pentru noaptea asta și pentru ziua de azi, mi-a venit să fug unde văd cu ochii și să mă mai opresc când pe telefon văd o temperatură pe plus, din două cifre.

Alaltăieri m-a trecut așa un gând să merg și io cu oamenii ăia la demonstrație, în Piața Universității. Băi, fraților, când am ieșit din firmă și-am simțit cum mi se lipește împuțitul ăla de ger de față, mi-am zis că între o grațiere de baroni psd și un prost mort de frig, prefer prima variantă.

Uite, ca să înțelegeți despre ce vorbesc, o să vă aduc un singur argument: temperatura la care eu mă simt PERFECT, nu mi-e cald, nu mi-e frig, nu transpir nici măcar un miligram și funcționez cel mai bine este fix la 27,5 grade. Temperatură pe care, în naivitatea mea, am încercat s-o am și iarna în casă. Dar după prima factură de la distrigaz a trebuit să fac un mic credit de nevoi personale și mi-am spus că și 24 de grade sunt ok. Dar mai jos nu suport. Mă ia cu tremurat numai când mă gândesc.

Și noi o ardem pe cancer din noiembrie și de mai bine de o luna pe temperaturi negative ziua? Nu mai pooooot! Unde morții mă-sii e încălzirea aia globală, că am să-i spun niște chestii de-o să mă pomenească.

P.S. Cât despre iubitorii de zăpadă care abia așteptau să ningă în București, sper să-și ia mormanele astea imense de gheață și să și le bage în… buzunar.

mihai_vasilescu_frig