V-am tot povestit pe aici cum s-a transformat o seară cu o glumă, făcută la casa de marcat, într-o adevărată campanie a surprizelor. Și vă promiteam că vor continua. A sosit momentul să mă țin de cuvânt.

Dar voiam să vă spun că surpriza de azi este de departe preferata mea. Când m-au chemat cei din echipa Lidl s-o văd pentru prima oară, mi s-a facut pielea de găină pe mâini. Mă uitam la tipul ăsta, la Marian, care este de fapt un om în toată firea, cum s-a transfigurat tot și s-a transformat instant într-un băiețel bucuros și emoționat care și-a văzut visul cu ochii. Și mă gândeam că așa trebuie să fie și astea-s lucrurile care contează și care trebuie sa se intâmple în locul unde lucrezi, ca să ai puterea să dai înainte.

În urma celorlalte articole în care am scris despre surprizele făcute de Lidl propriilor angajați, am primit și comentarii de genul „mai bine le dădeau niște bani, ar fi fost mai bucuroși”. Well, cred cu tărie că în viață exista foarte multe momente în care banii nu contează deloc. Pun pariu pe orice că omul ăsta, Marian, nu se gândea deloc la ziua de salariu în momentele ălea când i se citea fericirea pe față. Și mai cred că dacă l-ar fi întrebat cineva dacă nu cumva vrea să schimbe surpriza în bani, ar fi răspuns cu un „nu” din toată inima lui. Bucuriile și fericirea nu țin aproape niciodată de partea materială. Eu, când îmi aduc aminte de chestii mișto, este întotdeauna vorba despre experiențe, niciodată despre vreun bonus sau despre vreun salariu mărit. Și cred că nu e valabil doar pentru mine. Motiv pentru care îmi scot încă o dată pălăria imaginară.

Ca să închei și să vă puteți uita la video, nu știu nivelul de salarizare al angajaților Lidl, nu cunosc ce sistem de bonusare au în companie sau ce prime se dau de Crăciun pe acolo, dar știu cu siguranță că orice angajat și-ar dori să lucreze într-un loc unde managerii lui sunt la curent cu pasiunea lui cea mai arzătoare. Dacă nu ma credeți, gândiți-vă câți dintre șefii voștri au idee ce v-ar plăcea cel mai mult sa faceți pe lumea asta. Și aveți răspunsul!

Gata, aruncați un ochi aici. O să vă placă.

mihai_vasilescu_lidl_marian