Visul meu bloggeristic este să am vreo cinci-zece articole deja scrise, pe care să le țin în draft și pe care să le public când sunt în criză de timp sau în pană de subiecte ori inspirație. Cred ca o sa rămână sub formă de vis multă vreme de-aici înainte. În realitate, lucrurile stau cu totul și cu totul altfel. Mai precis, ajung seara acasă, mă întreb vreo oră despre ce să scriu, altă oră fac research pe net după subiecte, în cele din urmă mă apuc de scris și de-aici încolo Dumnezeu cu mila pentru ora când reușesc să termin și să mă bag în pat.

Exact, dar exact așa s-a întâmplat și în seara în care am scris despre Gabriel, casierul de la Lidl care m-a făcut să plec râzând din magazin. Cu singura deosebire că n-am mai stat să caut subiect, îl aveam, a trebuit doar să mă apuc să-l scriu.

Ceea ce n-aveam eu de unde să știu, în momentul în care am dat „publish” textului, era că o să provoace o adevărată reacție în lanț. Mai precis, cei de la Lidl au preluat din zbor ideea și au transformat-o într-o adevărată campanie cu acțiuni menite să le surprindă proprii colegi. Nu vreau să vă dezvălui prea multe acum, v-aș strica plăcerea, dar o să vedeți pe aici câteva surprize, puse la cale la marea artă, care au lăsat niște angajați Lidl cu gura căscată și lacrimi în ochi. Și nu exagerez, am văzut cu ochii mei reacția lui Gabriel, iar asta a fost cea mai „soft” dintre toate. You’ll see.

Până una-alta, azi v-am pus videoul cu surpriza (la care am participat și eu) pregătită din scurt pentru Gabriel. Poate așa, pe imagini filmate, o să vă dați seama cât era de emoționat, deși ceva cred că a bănuit el când m-a văzut la casă, însoțit de o cameră de luat vederi. Cu toate astea, când a ieșit afară tot i-au dat lacrimile. Dar vă las să vă lămuriți singuri.

P.S. Să mai aud eu pe cineva că mă întreabă mirat „ce te-a apucat de vrei să slăbești?”. Well, ia uitați-vă la video ca să vedeți cât eram de gras.

mihai_vasilescu_lidl