13,918 cititori

S-au mai descoperit 10 porunci

Miss Alina zice că nu e posibil să fie mii de poze cu pisici pe Facebook și niciun articol pe aceeași temă. N-am contrazis-o, zice c-ar fi făcut research serios. 

……………………………………………………………………

Am descoperit că în toată blogosfera asta nu există niciun articol despre pisici. Bă, frate, da’ niciunul! E clar că e o conspirație mondială menită să ascundă rolul pisicilor pe acest pământ și poruncile venite odată cu ele. Astăzi (sub protecția anonimatului), o să rup acest lanț al tăcerii și o să vă dezvălui adevărul. Știți tăblițele alea cu porunci primite de Moise? Ei bine, s-a mai descoperit o tăbliță, ascunsă sub Marea Litieră din Sahara, având încrustată pe spate silueta unei pisici adormite (ştiu, absolut şocant). Momentan este păstrată sub cheie la Institutul Pisicologic de la NASA, însă vă redau mai jos o transcriere cu explicațiile de rigoare.

Cele 10 porunci pisicești:

1. Eu sunt Stăpâna ta. Să nu ai alți stăpâni în afară de Mine!

Știu că pare greu de înțeles, dar de fapt este foarte simplu. Durează maxim o zi după ce ai adus o pisică în casă până îți dai seama că nu tu ești stăpânul ei, ci Ea e stăpâna ta. Și tu vei face tot ce e nevoie pentru a o face fericită pe Ea. Iar dacă te mănâncă undeva să aduci alte false stăpâne în casă, se va dezlănțui potopul de scuipat și te vor nimici ghearele necruțătoare. Pentru că Stăpâna e numai una.

2. Să nu faci chip cioplit sau altă asemănare și să nu pui mâna pe alte pisici.

Asta pare complexă doar pentru că e din două părți. Prima parte e simplă: orice chip cioplit (de altfel, orice obiect care se află pe marginea unei mese) va fi trântit pe jos printr-o directă scurtă a labei din față dreaptă. Sau stânga, după cum are EA chef. Pentru că așa e porunca și pentru că lucrurile puse aiurea o scurtcircuitează grav pe Stăpână și o disturbă de la cele două preocupări de bază: somnul și mâncarea. A doua parte e, de fapt, și mai simplă: să nu dea dracii să pui mâna pe alte pisici, că Stăpâna o să își dea seama din secunda în care intri pe usă. Și o sa regreți.

3. Poti să iei numele Pisicii în deșert.

Poți, de fapt, să îl iei oriunde și să faci ce vrei cu el. Ea îți va răspunde doar când are chef. Dacă are chef. Sau dacă ai ceva bun în mână. În rest, poți să o strigi pe nume mult și bine. Chiar și în deșert.

4. Adu-ți aminte de Pisica ta și slăvește-o.

Mereu. În fiecare zi. De mai multe ori pe zi. Și pe noapte. Mai ales în nopțile în care are chef să se joace cu capace de bere sau pungi de plastic. Pentru că, evident, doar nu s-o înjosi să atingă jucăriile alea scumpe cumpărate cu o zi înainte. Dragostea ei nu poate fi cumpărată. Poate fi doar slăvită.

5. Să nu ucizi… în locul ei.

Deși, în nimicnicia ta, ți se poate părea că Stăpâna ta doarme cu musca aia zburându-i pe la urechi, adevărul e că doar ți se pare.  Stăpâna nu doarme, pândește. Ține ochii închiși ca să inducă prada în eroare… dar o va prinde. Nu cumva să ucizi musca! Nu e bine să îi strici Stăpânei distracția.

6. Să nu fii desfrânat și să nu poftești.

Adică, serios, îți imaginezi că poți să mănânci ceafă la grătar, peşte la cuptor și pui la ceaun? Singur? Și vrei ca ea sa ronțăie la niște boabe d-alea uscate? Mai terminați-vă cu desfrânarea!

7. Să nu furi sau să nu râvnești la locul EI.

Hai că vă știți care sunteți… voi ăia care dați jos pisica de pe scaun și vă așezați în locul ei; o dați jos de pe masă și vă puneți farfuriile; o dați jos din cadă și puneți chestie d-aia udă și neplăcută (căreia voi, netrebnicilor, îi spuneti “apă”) în loc. Dacă ea a ajuns acolo prima (sau avea de gând sa ajungă) se cheamă furt. Nu mai stăm la discuții.

8. Să nu ridici mărturie mincinoasă împotriva Stăpânei tale.

Am auzit că există unii oameni care aruncă injurii nefondate, de genul “mi-a mâncat pisica pieptul de pui la grătar” sau “pisica a dărâmat ghiveciul”. Încetați cu blasfemia până nu e prea târziu, atât va zic.

9. Să nu poftești nimic din ce-i al Stăpânei tale.

Adică nimic. Punct. Tot ce se află în casa în care vă permite Stăpâna să locuiți îi aparține Ei. Inclusiv voi.

10. Porunca supremă: Stăpâna e omniprezentă și omniscientă.

Se spune că toaleta e locul unde și regii merg singuri. Regii fără pisici, poate. Toți ceilalți regi merg împreună cu pisica. Nu poți medita corespunzător pe tron fără doi ochi care te veghează.

Ai lăsat o ușă închisă în casă? Pisica va fi acolo. Întrebându-se dacă să intre… sau să iasă… sau să intre…

A apărut de undeva o cutie? Pisica va fi înăuntrul ei în maxim 17 secunde, indiferent de dimensiune. Nu poți evita pisica. Pentru că ea Este. Și știe unde ești tu.

Există zvonuri (confirmate de surse neoficiale) care spun că Stăpâna e, de fapt, o prezență divină universală, ce poate fi întruchipată și cu sex masculin. Zvonuri.

Cercetătorii britanici au descoperit recent că milisecunda a fost inventată tot de pisici acum mii de ani. Și reprezintă exact durata dintre schimbarea nisipului vechi din litieră, cu unul proaspăt, și pipi-ul Stăpânei care urmează imediat după.

Dar despre toate astea mai vorbim și altă dată. Acum, dragi sclavi, haideți cu mărturisirile, poate veți fi izbăviți de păcatele făcute până acum. Câte porunci ați încălcat? Cât de tare vă căiți? Şi, cel mai important, ce faceți să fiți iertați?

mihai_vasilescu_pisica

55 de păreri la “S-au mai descoperit 10 porunci

 1. Și eu sunt sclav! 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 2. Miaaaaauuuuu… tuvă’n haripa să va hut… fraierilor care mă consideraţi cea mai importantă personalitate din casă, cea căreia trebuie să-mi aduceţi laude şi adulatii, şi să perdeţi timpu cu nevoile mele pisiceşti ancestrale. Profit de această ocaziune că sînt cea mai fotogenică şi mai accesibilă (ca şi preţ de achiziţie!) dintre toate animăluţele sau animăloancele de companie, şi atunci îmi permit să-mi fac damblaua cu voi. De aceea am şi elaborat aceste porunci pisisiceşti, tocmai pentru a mi se acorda importanţa cuvenită. Şi oricine nu va respectă aceste porunci, va fi aspru… mieunat…
  Miaaaauuuuhahahauuuuuu….

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

 3. Bună, sunt Andreea şi sunt sclavă de doi ani. Stăpâna mea se numeşte Masha si o bănuiesc că ar fi spion rus :)))

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • Bună, Andreeaaaa! 🙂
   De ce ai asemenea bănuieli despre Masha? :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 4. Toti din familie (inclusiv domnul care era impotriva oricarui animal de companie) suntem sclavii lordului nostru Kenny de patru ani .
  Un birmanez care nu se lasa mangaiat, periat, giugiulit…mai lasati-ma frate cu pisicelile voastre 🙂
  Asa ca toate aceste porunci le respectam la sange :)))

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Ovana, eh… cei care erau împotriva devin cei mai buni sclavi.

   Nu înteleg ce e cu ideile astea de a-pe atinge pe Lordul vostru. Nu va e suficient că vă lasă să îl priviți?

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 5. Ar mai fi o poruncă: nu te mai deranja să îmi cumperi jucării pe care să îmi tocesc unghiile; canapea, scaunele, covorul sunt o alegere mult mai bună.

  Și încă una: sunt perfectă, nu mai încerca să mă speli!

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @dragos, :))

   Nu îmi spune că ai încercat să spurci Stăpâna cu chestie d-aia udă!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Distractia este totala!
   E placerea mea vinovata sa ma razbun pe ea ca ma pune sa-i multumesc cand ii dau mancare!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 6. Contele LeCur Blanoise ne guvernează vieţile și casa de aproape un an. Ca niște servitori ce își știu locul, avem grijă de bunăstarea stăpânului nostru și încercăm să nu îi ieșim din graţii. Ne temem pentru integritatea tegumentelor noastre :))

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @Anuca, ce nume pretențios are Contele vostru, se vede că e de viță nobilă 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 7. La porunca a 2-a, la care tip de pisică de neatins se referă? La altă Pisică sau la ACEA pisică? 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @diabolic, traducerile nu sunt foarte clare, dar e mai bine nu riști.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 8. Nu stiu cum e cu stapanii astia dar, imi aduc aminte acum vreo 10 ani eram fericitul companion al unui dog german de 67 de kg, cea mai eficienta unealta de eliminat “stapani”. Locuiam la casa cu o curte de aprox 1000mp, in care daca vreun “stapan” indraznea sa calce, iesea cu picioarele in sus de fiecare data, cate o data doar picioarele i se mai vedeau(ingropat cu picioarele in sus).
  Asa ca, daca doriti sa fiti din nou liberi, dogul german este cea mai buna solutie, doar ca odata cu acesta nu veti mai avea canapele sau fotolii, va pune stapanire pe ele.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 12

  • @MuciFICATorU, instigarea la revoltă împotriva Stăpânei se numește blasfemie. Ai grijă ce spui.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 9. Sa vezi cum este sa ai doi stapani, ca in Goldoni: Sluga la doi stapani. De fapt o pereche de stapani. Norocul este ca nu sunt tirani. In afara de supusii umani mai sunt si doua supuse canine dar am vazut cum stapanii chiar se joaca si sunt binevoitori cu ele.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Ioana Maria, stăpânii voștri sunt foaaarte milostivi 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 10. Am o vorba, “Femeia este ochiul lui Dumnezeu atintit asupra barbatului!”. Citind cele scrise, tind sa cred ca “Pisica este ochiul lui Dumnezeu atintit asupra celor doi!”.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Gabriel, e ochiul ațintit asupra TUTUROR :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 11. Perfect adevarat.la mine e si mai rau.pisica mea imi sare in brate tocmai cand stau pe tron si de dat jos nu exista sanse.spune si tu cum sa te relaxezi cu ea in brate ???pai iti mai vine??

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @irinucamea, vrei, de fapt, să spui că ești recunoscătoare că te onorează cu prezența ei la tine în brațe, nu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 12. Există articole pe tema asta 🙂 Încercați jurnalul Simonei Tache despre pisica din dotare, Mihaela, Dragostea și Nesimțirea ei.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Anca, deși restul articolului este foarte serios, partea cu “nu mai există articole” era o glumă 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 13. Banuiam eu ca exista aceste porunci. ? D-aia m-am ferit intotdeauna sa am animale de companie. Si pana acum mi-a iesit.
  Sef la munca, sotie si copii acasa, PC si smartphone, Steaua Bucuresti (nu fcsb?)……..cam multi stapani, nu credeti? Numai o pisica mi-ar mai lipsi!

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Ionut, ce te faci dacă îți cer copiii vreo pisicuță mică-mică? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Din mic devine mare…tiran. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Miss Alina, habar n-am. Cand vor pune serios problema, vin aici si va cer ajutorul sa ma invatati cum sa ma eschivez. ?? Pana acum, cel mare a avut o singura tentativa: a vrut sa ii iau un sarpe. Cat timp ramane fixat pe animale d-astea ciudate, stau linistit.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Ionut, daaaa, mi se pare mult mai OK sa ai un șarpe decât o pisică 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 14. Ha-ha, foarte tare! La chestia cu strigatul (numelui) am un amendament: ori vin toate pisicile din dotare plus câteva din cartier, indiferent ce nume strigi, ori nu vine niciuna.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @GabiI, cred că e în funcție de ce ai în mână când strigi 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 15. Eşti sigur că e voba despre pisici ? Cineva a încurcat numele, mi se pare cel mai potrivit cod pentru FEMEI, în definitiv şi noi suntem la fel de caline şi pisicoase şi stăpâne şi capricioase şi mai ales iubite (sau aşa ne-ar plăcea să credem).

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Cristina, orice asemănare este pur întâmplătoare 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 16. La fix cu articolul asta.Tocmai ne-am luat un motanel roscat,sau mai exact,el ne-a luat pe noi.In 4 saptamani de cand il avem pot sa confirm validitatea tuturor poruncilor de mai sus.Ave felina,am zis!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @corinutza, ați învățat repede regulile. Bravo! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 17. Rad pe înfundate sa nu l supăr pe stăpânul Aurel, care isi face siesta.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Anna, așa, așa! Stăpânii nu trebuie deranjați de la Somnul Sacru.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 18. ”Am descoperit că în toată blogosfera asta nu există niciun articol despre pisici. Bă, frate, da’ niciunul!”
  Dacă spui asta, e clar că ți s-a stricat Google-ul. Că altfel n-ai cum să nu dai de simona tache și de mîța ei.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

  • @krantz, după cum am mai spus: deși tot articolul este foarte serios, partea cu “nu mai există alte articole pe subiect” se voia a fi o glumă 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 19. Sunt Sakura, pe scurt “Pisi” și fac caca unde mă apucă fiindcă nesi de sclavi mi-au luat silicat și ăla nu mă “coafează” la popou că lucește și sună aiurea la scurmat! Așa-i pedepsesc? ptui, ptui!!!! Sunt și stăpâna câinelui din curte, ăla face sluj cum mă vede?

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @kya, sper ca ați luat măsuri urgente pentru a remedia neplăcerea produsă Stăpânei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Ooo daaaa. Astazi ne-am supus ordinelor Stapanei si am achizitionat “NISIPUL” preferat…

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 20. Și eu am o prietenă care de vreo doi ani e sclava unui asemenea Stăpân.Doar că la ea se mai permit din când în când și abateri , fiindcă e sclava favorită.Din același motiv Mărețul Stăpân îi face aproape în fiecare seară cinstea de a dormi în pat cu netrebnica de ea.Ăsta da favor.Unde mai pui că e și îndrăgostită lulea de el.Cred că de asta îi și acordă el favoritisme. :):):)

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @CBC, ăăă… tu sigur vorbești despre o pisică, da? 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Bineînțeles. Vorbesc despre un motan .Unul negru.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @CBC, aha.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 21. Si eu sunt sclava,de vreo 8 ani,dar nu as schimba nimic!cand ma uit ce moaca inocenta are,ma topesc!faza cu nisipul,am crezut ca numai mie mi se intampla!?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Claudia, pe naiba, suntem o întreagă sectă. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 22. Și noi suntem sclavi de 7 ani. ? Stăpânul nostru e o frumusețe de motan birmanez care face ce vrea din noi…. Pupat și răsfățat numai când vrea domnia sa ? în rest, dacă stăpânul vrea sa se odihnească, ferească Sfântul sa ii facem în contra. ?Important e ca suntem cei mai fericiți sclavi?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Oana, păi asta e toată arta, să faci sclavii să te iubească. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Clar. E deja adorație.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 23. ”Am descoperit că în toată blogosfera asta nu există niciun articol despre pisici. Bă, frate, da’ niciunul!”
  Sigur ca exista. La Simona Tache, pisica ei neagra Mihaela dragostea mea 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 24. De 6 ani sunt o sclava cuminte si ascultătoare (de parca as avea de ales) pentru prințesa Musette.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.