LATER EDIT. Avem cei trei câștigători. Hmm, mai bine zis câștigătoare. Așadar, le rog pe Oana, Claudia Predoană și Elena să ia legătura cu mine pe adresa de email de la „Contact”. 

Se pare că am cam uitat cum e să stau în pat și să zappez programe la tv, încercând să-mi dau seama dacă n-ar fi mai ok să trag un pui de somn sau doar să-mi las gândurile să zboare la… cai verzi pe pereți. Cumva, mi-am dat seama că viața e mult prea scurtă ca s-o lași să treacă pe lângă tine fără să faci nimic. Prin urmare, la mine nu există momente „moarte”, tot timpul găsesc ceva de executat.

Am făcut introducerea ca să vă spun și că pe vremuri obișnuiam sa gătesc. Acum nu mai am timp nici pentru asta, dar uneori mi-e dor. Mă rog, cred că este mult spus “gătesc”. Cert este că începusem să mă joc cu niște oale, crătiți, tigăi și ingrediente despre care înainte nici nu știam că există. Să nu vă imaginați că mă luam în serios, dar aveam curajul inconștientului pe care-l doare în cot că există șanse să greșească. Știam că experimentez și eram dispus să arunc la gunoi orice eșec, fără ca asta să mă afecteze sau ceva.

Bref, ca să înțelegeți despre ce vorbim, că poate vă așteptați să fiu vreun pui de MasterChef. Nu e cazul, dar câte ceva tot am învățat. Am dezvoltat empiric rețeta celui mai șmecher aluat pentru pizza (pe care n-o voi dezvălui nici sub amenințarea cu arma). Pot să-ți fac un ou poșat și dacă mă trezești din somn la patru dimineața. Sparanghelul îmi iese exact așa cum trebuie. Știu să tai ceapă în trei feluri și înțeleg ce înseamnă “julien”. Quesadilla mea v-ar face să dați cu căciula după câini. Am un prieten care refuză să mai mănânce lasagna din alte surse motivând că “nu mai are rost, după ce deja ai mâncat-o pe cea mai bună ever”. No joke! Dar cel mai și cel mai mândru sunt de pastele Carbonara. Am o rețetă la care am lucrat ceva vreme, furând de la unul și de la altul ce mi-a plăcut mai mult. Iar acum pot să bag mâna în foc că fac cele mai șmechere Carbonara din lume. Știu, știu, sunt un tip modest.

V-am povestit cele de mai sus stârnit fiind de o campanie tare a celor de la Barilla care premiază exact oamenii care reușesc să facă ceva, orice, altceva, doar să nu stea și să viseze la ziua de ieri. Iar premiul pe care-l oferă este o săptămână la Academia Barilla din Italia, împreună cu doi dintre finaliștii români ai concursului Masterchef. Practic o super-excursie în care mai înveți să și gătești. Eu m-aș duce și pe jos.

Am început să apreciez foarte mult inițiativele de acest gen, pentru că suntem o nație care trebuie reobișnuită cu senzația plăcută pe care o ai atunci când reușești să faci ceva bine. Și în special când izbutești chestii care te scot din rutina zilnică sau din zona de confort. Așa că m-am decis să susțin campania Barilla, „Meriți un Bravo”, să vă rog să vă înscrieți în concursul lor pentru excursie, iar eu o să vă dau niște premii drăguțe. Mai exact, trei dintre voi vor primi câte un coș cu produse Barilla. Ce aveți de făcut pentru ele? Aproape nimic. Vă spune fratele vostru imediat ce.

-Dacă sunteți mândri de ceva ce ați realizat singuri, intrați pe linkul ăsta și spuneți pentru ce anume meritați un „Bravo”. Hai, fără modestie, că n-aveți de ce.

-Dacă aveți pe cineva în jurul vostru de care sunteți mândri și care credeți că ar merita un „Bravo” spus din toată inima, intrați aici și scrieți treaba asta. Eu, în locul vostru, nici nu i-aș spune că l-am înscris. Aș aștepta să văd dacă va câștiga și… practic i-ați făcut surpriza vieții lui.

Cum se câștigă marele premiu? Lesne si pe față. Oricine vizitează pagina de campanie poate să voteze mesajele înscrise de voi. Iar mesajul care va strânge cele mai multe „Bravo-uri” (voturi) până pe data de 21 septembrie, va fi declarat câștigător. Simplu ca bună ziua.

Buuuun. După ce ați executat una dintre cele două mișcari de mai sus (sau pe ambele, că regulamentul permite, iar eu chiar v-aș sfătui în sensul ăsta), vă întoarceți voi frumușel acișilea pe blog și lăsați un comentariu de genul „m-am înscris”. Duminică seara face băiatu’ tragere la sorți și trei norocoși or să cam gătească Barilla în perioada imediat următoare.

Dacă sunteți prin cele negre străinătățuri și câștigați unul dintre coșuri, am să vă rog să-mi lăsați o adresă a cuiva din România unde vreți să vi-l trimit. Sau îmi platiți avionul și vin eu, personal, cu el în brațe, ca să nu cumva să se spargă borcanele cu sosuri sau să se fărâmițeze pastele. 🙂

mihai_vasilescu_barilla