Dacă există cineva pe aici, care nu mănâncă pe tastatură, are anticipat toată considerația mea si multe felicitări. Pentru restul, vreau să zic nește chestii mai jos.

Mi-e lene, frate, mi-e lene de mor să-mi ridic fundul de pe scaun și să mă duc să mănânc prin diverse locuri a căror menire ar fi exact asta, să hrănească oamenii la prânz. Da’ pentru că nici nu vreau să recunosc că mă sufocă procrastinarea, mi-am găsit scuza ideală ca să rămân proțăpit în fața monitorului și să mănânc te miri ce, pe tastatură. Și anume, dacă exact în alea patruj’ de minute în care lipsesc io dă pă net se întâmplă ceva și eu n-am fost de față, ha? Dacă exact când eu, lipsit de orice discernământ, mă duc la masă, are loc prima întâlnire de gradul trei între o gașcă de marțieni pontoși și garzile de corp ale lui Obama? Sau dacă vine al cinșpelea sfârșit al lumii și eu sunt cu lingura băgată în ciorbă pe undeva? Ziceți voi că n-am dreptate.

Mbuuuun, treaba e că până acum vreun an, lenea mea avea și-o acoperire prefectă: trebuia să iau liftul, sa merg pe holuri multe, pe scurt, să mă deplasez o grămadă pâna la cel mai apropiat loc unde-aș fi putut să îngurgitez ceva comestibil. Acum a picat până și scuza asta. În locul unde semnez condica în prezent, avem o terasă AFARĂ, în aer liber, prezența ei fiind unul dintre putinele motive pentru care aș fi dispus să cred în existența lui Dumnezeu. Terasă care este la exact cinci pași numărați de biroul meu.

Ei bine, ce să vezi? În continuare MI-E LENE să mă ridic de la birou și să mă duc să mănânc, afară, pe terasă. Tot înghesuit în fața calculatorului balotez câte un prânz care nici măcar nu este ce-ar trebui să fie. Pentru că, deh, nu pot să-mi iau decât lucruri care să nu sară și să-mi păteze tastatura, nu?

Well, tocmai am văzut pe interneți o campanie la berea Ciuc 0.0 ce mi-a dat o idee măreața, care sper să mă ajute să scap de obiceiul ăsta absolut neplăcut: o să-mi iau câte o bere fără alcool la fiecare masa de prânz. Serios, n-ai cum să bei bere singur în fața calculatorului. Simpla idee de a bea o bere te face să te ridici de pe scaun și să cauți din ochi un loc unde s-o poți savura liniștit. Și cum eu am terasa la botul calului, practic singurul lucru care-mi lipsește e berea.

Așa că voi reglementa lejer acest neajuns. Azi, luni, chiar acu’ de dimineață, îmi iau un bax de Ciuc 0.0 și dau drumul la planul “mișcă-ți fundul de la tastaură pentru masa de prânz”. Dacă dă rezultate și reusesc măcar patru zile din cele cinci să mă țin de el, îl permanetizez. Promit! Hai că vă țin la curent cu evoluția.

P.S. Nu că vreau să fac caterincă, dar chiar există cineva pe aici care NU mănăncă pe tastatură?

mihai_vasilescu_prânz

sursa foto