Pentru că, probabil, și în mine zace un mic cocalar, m-am indignat lejer atunci când am auzit decizia Simonei Halep de a nu participa la Jocurile Olimpice. După care, am stat, am chibzuit mai bine, și mi-am pus niște întrebări la care am găsit exact răspunsurile potrivite. Știți ce i-a dat minunatul stat român Simonei Halep ca s-o ajute să ajungă unde este acum? Nu știți? Vă spun eu. Mu*e, asta i-a dat. Știți ce i-am dat noi, indignații de serviciu, până să ne pomenim cu ea câștigând pe bandă rulantă? Nu știți? Vă spun eu. Mu*e, asta i-am dat. Știți ce-i dă jumatate de Românie atunci când are îndrăzneala să nu câștige vreun turneu? Nu știți? Vă spun eu. Mu*e, asta-i dăm. Și când zic „mu*e” am să vă rog să nu vă gândiți la denumirea argotică a sexului oral. Ci așa, generic, ca atunci când te duci să ceri o mărire de salariu și, odată ajuns acasă, când te întreabă nevasta dacă ai obținut-o, răspunzi: „Nu, mi-a dat șefu’ mu*e”.

Știți cine sunt indignații de neparticiparea Simonei? Sunt cei care n-au realizat nimic în viața lor prin forțele proprii. Sunt cei care așteaptă să li se dea si să li se facă. Sunt ăia care iarna înjură primăria că nu le deszăpezește în fața casei și vara fac petiții online. Sunt cei care habar nu au ce înseamnă să duci un copil să facă tenis sau orice alt sport în țara asta, pe banii tăi, fără niciun fel de ajutor. Iar tensiul este un sport ca dracu’ de scump.

Sunt foarte curios câți din indignații ăștia, cărora le-a fut*t Halep zen-ul patriotard, ar fi mișcat măcar un deget dacă Stere Halep, tatăl Simonei, n-ar fi avut ce afacere să-și vândă și ar fi făcut apel la o chetă publică pentru a o putea susține financiar. Vă spun eu: NICIUNUL. „Ia măi dă-l în p*la mea, ce mai vrea și ăsta acum, sa facă fie-sa tenis pe banii mei???!!!”.

Desigur, o să-mi sară în cap lumea cu chestii precum „mândria de a fi român”, „patriotism” și „dragoste de neam și țară”. Serios? Dar când vă duceți prin străinătățuri și omiteți cu bună știință să spuneți că sunteți români, de ce nu mai sunteți atât de mândri de „frumoasa voastră țară”, ha? Dacă mâine ar începe vreun război și armata ar avea nevoie de soldați care să apere „patria” cu arma în mână, jumătate din populația României ar emigra și cealaltă jumătate și-ar scoate certificate medicale pentru boli incompatibile cu mersul pe front. Hai, sictir, e frumos să fii patriot pe pielea și meritele altuia!

P.S. Halep a avut bunul simț să se justifice și să ofere explicația cu virusul Zyka. Eu, în locul ei, n-aș fi făcut nici măcar asta. Dacă mă învredniceam, totuși, să dau vreo explicație, aș fi spus exact atât: Nu vreau să particip. Punct. Nu vă place? Scrieți acasă!

P.P.S. Credeam că sunt singurul nebun, dar văd că nu. Am mai găsit încă doi oameni cu aproximativ aceleași păreri. Aici și aici.

mihai_vasilescu_halep

sursa foto