6,486 cititori

Romantism, sânge și dentist perspicace

Well, se pare că Miss Alina a cam luat-o în serios și chiar vrea să aibă text săptămânal. Mno, să vedem cum se ține de treabă. Acu’ vă povestește ceva de un dentist. Cred. 

……………………………………………………………………….

Mâna sus cui îi place la dentist! (Vreau să pun de un fan club și fac estimare de spațiu necesar). Mie îmi place să merg la dentist. Adică nah, dacă ar fi să aleg între o plajă în Fiji și cabinet, vă e clar ce-aș alege – deci zic că îmi place în sensul că nu tre’ sa respir într-o pungă de hârtie atunci când aud “freză”, “obstrucție de canal” sau “extracție”. Deşiiiii, când aud “extracție” cred că ar merge o punguță mică și juma’ de Aspacardin.

Eu mă duc la un băiat medic stomatolog foarte simpatic. I-am zis de prima dată că dacă mă doare ceva îi fut una de mă întristez toata, asa că îmi face anestezie de cum intru pe usă. Să fie fata Zen. Lasă scaunul pe spate, pune muzică romantică… zici că suntem la întâlnire. (Vin nu mi-a dat niciodată, da’ am zis că poate-o fi pocăit și nah, nu te pui cu religia omului).

Singura ruptură din relația noastră s-a produs când mi-a zis că trebuie sa îl înșel. Degeaba i-am explicat că io am învățat de la mama cum tre’ sa fiu fidelă și că nu-i frumos să mergi alt bărbat decât ăla cu care ai dezvoltat o asemenea intimitate încât îți vâră ceva în gură în mod constat. Fie el și profesor doctor, că pă mine nu mă impresionează titlurile astea academice.

Al meu dentist, nu și nu. “Măseaua ta de mine stă călare pe un nerv ca fata mare pe… gherghef, deci io nu ma bag. Te trimit la prof să ț-o scoată el” (asta e traducere liberă; pentru consemnare istorică, omul a zis ceva cu “molar”, “extracție” și alte vorbe d-alea de le învață ei la facultate, în afară de cum să scrie urât)

Sedusă și abandonată, a trebuit să-mi las destinu’ pă mâna unui străin. (Nu că aș fi simțit io vreo nevoie să mă despart de măseaua mea de minte, că o știu de când era mică și mă chinuia în sesiune, da’ nenorocita se emancipase și se zbătea că vrea să emigreze).

Iată-mă, deci, la un domn cu multe titluri înainte de nume, arzând de nerăbdare să se uite la emancipata mea. Să se uite am zis, da? Am zis io degeaba, că omu’ era pus pe fapte și a mi-a sugerat că dacă tot sunt acolo, ce rost are să mai fac un drum? O scoatem pe loc. Ai dreq ăștia, că au masca aia pe față să nu li se vadă rânjetul sadic.

El: “Unde lucrați?”

Eu: (sunt la interviu sau la dentist?) “Uhmm… la o firmă (?)…

El: “Adică la birou saaau…? Că s-ar putea să fiți un pic umflata după”

Eu: “Lucrez de acasă, da’ mai trebuie să intru pe video…”

El: “Aaahh…” (privire intrigato-curioasă din cap până-n picioare) “şi merge bine cu video chatu’?”

Eu: “Păi stați aşa, că nu fac video chat. Ziceam de video conferi…”

El: “Lasaț’, domnișoară, că nu e nicio rușine! Bani să iasă! Asistentă, depărtător!”

(Fast forward patruşopt de ore, că dacă intru în detalii nu mai călcați unu’ la dentist, nici să vă spele pe dinți cu periuță d-aia cu motoraș).

Cocktail de Augmentin, Ketonal, Paracetamol și pireuț de legume pentru bebe – că după extracție de măsea de minte mai poți deschide gura fix paişpe milimetri. Mi-era dor de-o ceafă de porc ca de mama. Și cum mie îmi place să mențin constantă suma viciilor și suma glumelor de autobază, bag un selfie: colț de bucătărie, față umflată ca luna plină, ușor vineție, privire de căprioară îndurerată. Și-l trimit la nași, cu mesajul “ce se întâmplă când nu ascult de bărbat”.

Nașii mei nu au chiar toate țiglele pe casă (că d-aia ne-a plăcut de ei), deci vă dați seama cam ce-a urmat: “Băăăăăbăiatule, da’ tu cu vorba bună nu știi?! Da’ tu nu știi să înjuri? Da’ cu ce-a greșit, mă? Că dacă e grav dăm și noi!”… și alte sfaturi din astea de părinți spirituali.

Ce voiam să zic cu toată această poveste: vă oferă fata (moka) rețeta succesului. Dați-o dreq de fobie de dentist, dați-o dreq de durere, cu pozele de după o extracție de măsea de minte puteți obține fix orice vrei voi în viață.

 mihai_vasilescu_dentist

sursa foto

 

66 de păreri la “Romantism, sânge și dentist perspicace

 1. Alina, nasol! Io le am inca pe toate si chiar una in curs de aparitie. Sunt o virgina de 49 de ani, deh!
  Dragostea asta cu dentistii e nabadaioasa rau, nu poti nici cu, da’ nici fara!

  Sa pui mana sa mai scrii, sunt zen instant dupa ce te citesc.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @moatza, să ți le ție ăl cu freza în mână sănătoase, să nu le ia chefu’ de ducă 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Fratziwear, is prima?

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @moatza, prima și a doua chiar :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 3. Io o am pe nebuna de sor-mea care merge la dentist de 4-5 ori pe an. Nu are probleme in gura, la cap cred ca are. Cum plm sa mergi asa, de drag la stomatolog??? Bine, pe undeva o inteleg. Barba-su e navigator si ea e obisnuita cu sunetul ala minunat de-l scoate polizorul si care-ti zdruncina creierii.
  Io am ajuns la stomatolog, o tipa, dupa ce am facut un sondaj printre prieteni. Care-i mai bun, bland si blajin. De cum am intrat, i-am spus: fara durere ca am avut o copilarie nefericita si o viata grea. Si am stabilit sa ma anestezieze de fiecare data. Dar nu oricum. Intai spray si dupa injectie. Si mi-a venit randul la o extractie. Cand sa ies imi spune: ti-am pus un pansament pe care trebuie sa-l scoti dupa doua ore. Si plec catre birou. La doua ore fix, bag mana in gura sa scot pansamentul. Nu iesea. M-am temut ca s-a lipit, desi gura e umeda. Cel putin a mea. Am tot tras, pana m-a intrebat un coleg de ce ma trag atat de tare de obraz. Asa rau ma doare?
  Eram inca anesteziata si nu simteam nimic. Imi stricam bunatate de gura…

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • @Elena, te-ai dus la birou după extracție? Mie mi se pare motiv de concediu medical, măcar vreo 10 zile aşa 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Am multumit prividentei ca m-am dus. Altfel imi rupeam gura. ??

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 4. Mno, aici pot comenta si io că mă prinde subiectul.:)
  Felicitări pentru modul frumos de a scrie despre stomatologi…nu au toți norocul ăsta! :)….nici talent la scris, nici medic.
  Hai, sănătate și fără freze pe dinți!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Lidia, mulțumesc 🙂 Cre’k am făcut io ceva bine în viata asta de am găsit aşa un om bun 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Hahaha. Genial scris!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 6. Alina foarte tare! salutari dentistului altfel nu-ti mai iesea o asemenea capodopera. :))) “imi era dor de o ceafa de porc ca de mama” :)) you make my day!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Marius, i le transmit peste vreo două săptămâni, că tre’ să mai scot o măsea de minte. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Alina, deci urmeaza si partea a doua cu nenea de te lasa pe spate.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Marius, sper să fie atât de boring încât să n-am ce povesti 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Alina la dentist e mereu “fun”,. nu ai cum sa te plictisesti. cum ziceai mai o freza, mai un cleste, mai o falca amortita si tu iti distrugi obrazul ca tampitul, ai gura plina de sange si e ca si cum nimic nu s-a intamplat (cazul meu) . hai ca e activitate si adrenalina din plin.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 7. Cu durere constat că ai parte în viața ta agitată, doar de durere…offff…:))

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @SorinB, io am zis din prima că vin pe-aici doar ca să mă plâng :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 8. Ce bine-am ras. :DD Si mi-am amintit de extractia mea, dupa care ma plimbam in centru pe pietonala cu sange la gura si nu stiam de ce se uita plebea la mine.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Veleronia, e clar: legendele cu vampiri s-au născut din cauza extracțiilor 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 9. Aţi făcut careva rezecţie? Dacă vreţi senzaţii tari, io zic să încercaţi. Eu am suferit o rezecţie şi mi-a ciupit un vas de sânge, vă scutesc de multe detalii, la final a zis “trebuie să te cos foarte strâns să nu se pornească iar hemoragia”. M-a cusut de nu puteam deschide gura deloc, ziceai că sunt Hannibal Lecter cu mască. Am stat cu faţa umflată o săptămână şi m-am hrănit cu supă cu paiul. Cam din vremea aia am dobândit o oarecare aversiune faţă de stomatologi, aceşti oameni minunaţi şi maşinăriile lor zbârnâitoare. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @GabiI, ți-e clar ca am dat un gugăl sărci rapid, nu? Mai bine rămâneam ignorantă…

   Partea bună când nu poți să deschizi gura e că nu mai poți deschide nici frigiderul 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Da, e adevărat, numai că eu nu aveam în program şi o cură de slăbire, atunci chiar eram slabă că erau copiii mici şi alergam după ei toată ziua. Şi după ce a trecut anestezia simţeam aţele alea până în creier. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 10. Alina ai un talent fain la așternut rânduri pe hârtie! Imi place mult se tine!
  Noah si eu mi-s proaspăta deținătoare de 2 extracții pe programare. O măsea care fusese plombata acum 12 ani a dat ortu popii si trebuia scoasă! In timpul operațiunii de extracție ma anunța Stomatologul meu ca o sa scoată si pe cea de minte daca tot e in zona ca se cam mișca! Singura mea preocupare era daca tine anestezia! M-a liniștit si a zis ca da! Si l-am crezut si nu m-a dezamăgit! ? Si bomboana de pe tort nici nu am avut dureri dupa si in dupa-masa respectiva am fost si la grătar! Inutil sa va spun ca nici umflaturi nu am pupat! Finuț dentistul meu!❤️

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Ardeleanca, săr’na. Și io-s tot ardeleancă, poate d-aia 🙂

   În altă dezordine de idei, pot să te urăsc un pic? Cum să mergi la grătar după extracție? Eu am mâncat cu paiul o săptămână 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Ardeleanca: data viitoare cand mai mergi la gratar dupa o extractie de masea de minte, sa ma chemi si pe mine. Adooooor piureul de morcovi cu mere pe gratar! :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • doar ai mers la gratar si ai privit sau ai si decimat ceva proteine animale? :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 11. Pentru ca atunci cand eram mica fugeam de dentist ca de dracu, cand am crescut am avut excursii la cabinet lunar timp de 3 ani (aparat dentar +2 implanturi)…cu banii pe care i-am dat plecam lejer intr-un sejur in Bora Bora. Asa, dar nu asta e ideea. La un moment dat, dna dr m-a trimis la un coleg endodont pentru o chestie mai complicata. Mamã, asa frumos era pârlitul, ca imi venea sa il iau acasa. Problema a fost ca n-am stiut ca o sa dureze 2 ore interventia, asa ca dupa un timp cat am strans cat pot eu de tare, trebuia sa ii zic ca am nevoie la toaleta. Cu gura laaarg deschisa si tinuta cu un departator nu puteam articula cuvintele..asa ca dupa ce am analizat posibilitatile ii zic “fac pipi pe mine”. El :”nu te simti bine?”…”nua, fac hihi e ine”…la a treia incercare a inteles. Super sexy si delicata eram in momentele alea. S-a dus naibii orice gand necuvenit aveam cu el.Nu ca as fi indraznit oricum, dar stii..prima impresie &co :))

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @OanaM, :))))

   Acel moment în care vrei să fii o divă sexi și ravisantă, dar îți curge o băluță în coltul gurii 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @OanaM: ar fi trebuit sa stii de cand ai te-ai asezat pe scaunul aluia ca – parafrazand un banc celebru – ori ne footem, ori scoatem dinti

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Nickname, vaaai, asemenea limbaj buruienos! :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 12. Poveste reala intre doi prieteni ai mei, care se revad dupa cateva saptamani:
  – Bah, ai slabit sau mi se pare mie?
  – Da, coae, am slabit 3 kile. Mi-am scos o masea de minte.
  – Wow, da’ mare ai mai avut-o!

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Nickname, bună asta :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Miss Alina: saru’ mana, dar nici pe departe la fel de faina ca povestea ta

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 13. Super scrii Miss Alina, acum astept cu nerabdare povestile tale ! ;-))

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 14. Deci m-am cracanat de ras! Si nu numai la textul tau Alina, dar si la comentarii. Super tari! Auzi la OanaM, ”nua, fac hihi e ine” =))))))
  Muuuult prea tare! :)))

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Liana, sunt oameni haioși p-aici :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Miss Alina, stai asa ca n-ai vazut nimic inca. Sa ne vezi cand ne trosnim verbal. Sau si mai rau, sa ne vezi cand nu ne luam tratamentul de calmare (sau de#calmic#, oricum, numai de cal sa fie) ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 15. o stiuuu, deja va stiu pe toti, citesc zilnic cu orele, s-a facut luna cred si ma gandesc cu durere ca voi termina textele si comentariile vechi si v-a trebui sa astept sa “pice” cate ceva nou…
  Alina dar unde gasesc alte texte de-ale tale? Imi place maxim stilul tau 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Liana, maxim 2 mai poți găsi, tot la dl Vasilescu pe blog 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Liana, mai ușor le găsești dacă te duci pe pagina principală a blogului, in dreapta, la “Categorii”. Vei găsi una numită “Miss Alina”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 16. Ă, ce voiam să zic. Aveam 10 ani și eram cam micuță să încapă o întreagă secție de dințologie infantilă la mine în gură plus o grupă de arăbeți care făceau practică… dar după un final apoteotic care a durat vreo 6 ore, o falcă amețită și oleacă de băltuță de băluțe pe lângă, a reușit șefu clinicii să îmi scoată o măsea. Dar am zis să nu las cea mai traumatizantă experiență a copilăriei mele să mă marcheze freudian pentru restul vieții și să am încredere în continuare în uameni, în jeneral. Încă sunt aia care se duce la dentist pen’ că s-au făcut alea 6 -12 luni regulamentare și tre să mă mai controleze cineva cu freza-n gură (asta n-a sunat chiar bine…). Am avut io noroc de uameni profesioniști, da mă jur că mă duc în continuare de plăcere și doar pentru mini mostrele de pastă de dinți pe care mi le dă tanti după.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Irina, înseamnă că ești unul dintre cei 3 legendari despre care am auzit ca merg la dentist de plăcere 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 17. @Mihai cautasem acolo dar nu am gasit. Ai bagat tu repede acum nu? 🙂 Ceva gen: ups sa-mi bag, uita-i s-o bag pe Alina 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Liana, shhh 🙂 Noroc cu tine de am și eu categorie acum :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Miss Alina, na ca am facut si eu un bine pe ziua de azi!
   Te-a categorisit nectu Mihai 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Liana, bogdaproste! :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 18. @Miss Alina, auleuuu, uitasem cum e cu cabina de probe =))

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @upprann, bun bun. Funny și subtitrarea, zici că e de karaoke 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Miss Alina, habar n-aveam că are subtitrare. Mai era un nene care povestea o pățanie de genul… Eddie Izzard.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • absolut genial, am cazut de pe scaun de ras!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Miss Alina, habar n-aveam că are subtitrare. Mai era un nene care povestea o pățanie de genul… Eddie Izzard.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • uuuuuuppraaaaaann, cred ca nu sunt singurul caruia i-ai lipsit! Chiar asa tare arde, bre, Regatul ala Unit de nu ai mai trecut pe aici? Sarutari de maini doamnei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Nickname, ba am mai trecut

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 19. Aaa, buna asta cu dentistu’. Sa va zic eu una tare. Ma suna mama in urma cu 2-3 ani, cum ca o doare o masea de minte. Mai in gluma, i-am spus ca i-a venit mintea la cap, la batranete. Peste cateva zile imi zice ca se duce singura la o policlinica stomatologica, in zona, sa o scoata, desi vorbisem cu dentista mea, care ne astepta mai pe seara la ea. Nu, ca o doare si nu mai asteapta. Ajunsa in policlinica, cabinetul doctorului era plin de studenti. Cred ca e inutil sa spun ca mama a fost material didactic. Acum, asta nu ar fi un capăt de lume, dar cum maseaua cu pricina se incapatana sa iasa, au cam făcut-o “posta”
  pe mamaia mea vreo 2-3 studenti la stoma’ . Replica medicului dentist a fost ca “deh, trebuie sa invete si copii astia pe cineva, o extractie”. Cred ca e inutil sa spun ca abia scapata de pe scaunul dentistului abia a mai avut putere sa ia un taxi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Dana, păi să învețe, da’ măcar să pună la dispoziție un psiholog după, să vindece oamenii de traumă…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Dana, la asta cu posta cu studentii ai fost tare rau??. Am si eu una cu tema asta dar de la spitalul de nefrologie. Astept un post cu o boala de rinichi, ceva.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Elena, sper că nu de la mine aștepți post cu boala de rinichi ;))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Miss Alina, :)))))) nu, fereasca al’ de sus. Cand s-o lega discutia cu ceva boli o sa o povestesc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Mna, acum ce sa zic. Dupa o varsta, vai de parintii care nu asculta de copii!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 20. Eu de când mă știu mi-e frică sa merg la stomatolog și am fost de multe ori, dar parcă cu cât înaintez în vârstă imi este si mai frică :)) Acum câțiva ani am schimbat stomatologul, cand am intrat in cabinet primul lucru pe care l-am spus a fost: mi-e frică! Prima oară când am spus-o cu voce tare:)) Am avut si noroc ca era si este foarte de treaba doamna doctor că pe veci îi rămân clientă fidelă! Acum când intru pe ușa cabinetului incepe sa râdă si asistenta si de la usa îmi spune ca nu va durea:))

  Prefer să mi se facă 10 injecții pe zi sau sa fiu plină de perfuzii decât sa merg la stomatolog:))

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Giorgia, dacă nu te chinuie, poate trece și frica 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 21. Omu` meu a inceput fix ieri un tratament mai lung si costisitor decat Familia Sagrada. Cat e el de curajos, acum trebuie sa merg cu el de manuta saptamanal.

  Pe vremea liceului ma chinuia o masea mai tare ca prima dragoste; ma duc colegele de camera la Facultatea de Stomatologie. Extractie ca pe la 1500, falca umflata, obraz vanat, cobai scria pe fruntea mea cand am iesit tremurand de acolo.

  Concluzia: acum trebuie implant acolo unde putea sta maseau tratata, bine mersi.
  Dentistilor, nazistilor! 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 22. Genial de adevărat 🙂 îmi recomandați don’soara acel dentist minunat sa o trimit si eu pe soacra mea? Nu de alta, dar cineva tre’ sa-l răzbune si pe tata socru. Si apropos, cam cât durează modul silențio stampa după aceasta procedura, sa fac si un cartier fericit vreo doua trei zile minim, zic.. Dar dacă nu poseda măseaua cu pricina, putem scoate si noi altceva?:) Poate își scapă omul scula pe gâtlejul doamnei si ii punem si ei un zâmbet pe fata…..Of, orice pentru armonie in familie!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Blonda, am senzația că dentistul cu pricina nu se află în aceeași localitate cu soacra dumneavoastră 🙂

   În funcție de dentist și tarife, silentio stampa poate dura pana la o săptămână 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.