6,286 cititori

“Cichicean” de la Mega

Acum am un nou Mega Image în raza mea de acțiune, mai precis, ăla de la Victoriei. De, schimbi locu’, schimbi norocu’. Și pentru că dimineața coada ajunge uneori la dimensiuni astronomice (uneori am impresia că ar putea înconjura Planeta Venus; de două ori), până ajung să aud că-mi este adresat mie eliberatorul “casă liberă”, stau și io și casc ochii la oameni ca vițelul la poarta nouă.

Și mi-a sărit în ochi bodyguardul. Ma uitam la el și mă întrebam, plin de nedumerire, care naiba o fi rolul lui acolo? Dacă ar fi cel clasic, de pază și protecție împotriva eventualelor evenimente neplăcute, vreau să vă informez pe această cale că s-a plecat de la o premisă greșită. Nu de alta, dar sper că tipul este o combinație de Cichicean, Brusli și Ciac Noris la un loc, multiplu campion de kyokushin, centura neagră cu optzecișitrei dan. Pentru că dacă nu e toate astea la un loc și încă ceva în plus, aș vrea si eu sa aflu cum va face față unui licean imberb de clasa a noua care a decis că vrea să-i tragă niște palme după ceafă. Și vorbesc foarte serios, pentru că “bodyguardul” despre care facem vorbire are 1.58 în săritură, cu mâinile ridicate. E puțin mai scund decât mama, numai că maică-mea e olecuță mai solidă, nu cred c-ar sta la discuții cu el.

De-aia mă întrebam dacă nu cumva jobul lui este să aibă grijă să nu fure casierele, nicidecum să preîntâmpine chestii pentru care ar avea nevoie de fizic și prezență impunătoare. Alfel, e de rău. În eventualitatea oricărui scenariu care ar presupune intervenția lui în forță, lucrurile s-ar termina într-un singur fel: ar fi pus să sară la “castană” sau pus să facă “piept” cu o roată de cașcaval Dalia.

N-aș fi scris despre asta, dacă nu mi-aș fi adus aminte de alte două tipuri de bodyguarzi din ăștia complet inutili: bodyguardul de farmacie și cel de metrou. Da, știu, o să rămâneți uimiți de ceea ce vă voi dezvălui acum, dar bătrâneii ăia pe care-i vedeti dormind pe câte un scaun în interiorul farmaciilor sunt însărcinați cu paza si protecția. Nu mă întebați a cui, pentru că asta nu cred că știu nici măcar cei care i-au angajat. Dar feeling-ul meu este că ăsta ar cam fi scopul lor, oricât ar părea de incredibil. Cât despre cei de metrou, nu am degete să număr de câte ori i-am văzut luați la mișto de cocalari mai tupeiști.

Râdem-glumim, dar prima dată când se va întâmpla o chestie nasoală care s-ar fi putut evita dacă la fața locului se afla un bodyguard adevărat, iar ne vom da cu curu’ de pământ și vom zbiera ca din gură de șarpe. Se aude, bă, angajatorilor de pensionari și pigmei pe post de “bodyguarzi”?

P.S. Da, știu, oricine are dreptul la muncă. Sunt un magar că scriu așa ceva. Ce vină au oamenii ăia că muncesc și ei pentru o pâine? Și altele de același gen. Well, habar nu aveți cât e de lucru în agricultură. Și acolo nu e cu limită de vârstă sau de înălțime.

mihai_vasilescu_luptator

sursa foto

117 de păreri la ““Cichicean” de la Mega

 1. Poate rolul lor este de derutare a adversarului, când zice unu’ că poa’ să facă orice în magazin, hop! sare bodyguardul ăsta mic şi cheamă un bodyguard adevărat.

  Comentariu beton! Thumb up 47 Thumb down 0

  • @GabiI, m-a pufnit râsul în metrou. Cum de nu mi-a venit asta?

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Gabil…de dimineață încerc sa Îți dau 100000 de like-uri. …nu mă lasă patronul. …draga mea, voi printa comment-ul. ..e ….Magnific…

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Mulţumesc, eşti un “mic” linguşitor, dar accept o cafea când vii în ţară. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • La mine a venit Mortala Surprinzatoare …. eram zdruncinat de ras dupa citirea articolului dupa care am cazut de pe scaun citind cometariul tau.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Ce imaginatie jucausa, totusi perfect adecvata la realitatea mioritica 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 2. Vasilescule, da mastăr io-da, ce inaltime avea?

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Redoo, păi de-aia ziceam şi io de Cichicean şi Brusli. I-am mai dat o şansă în mintea mea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 3. Iar ești rău, invidios și rău și invidios. ..pai bine, mai nene ce nu ai înțeles din conspirația asta? Oamenii aia papa un coltul de pâine și ei, săracii. ..nu ai observat ca sunt plasați în locuri strategice, adică acolo unde nu se va întâmpla veci nimic….sa explic:

  Farmacii…tu crezi ca bătrâneii aia care vin sa cumpere calciu, pastile de inimă și viagra vor îndrăzni vreodată sa ridice glasul la “doamna farmacista?”….sau la metrou, unde oamenii sunt super civilizați, crezi tu ca se va găsi un corporatist sa facă scandal ca e covrigul rece și nu are destule mac???

  Dragul meu, în agricultură trebuie doua lucruri….dorința de munca și …dorința de munca….Ai citit tu pe fata vreunuia dintre ei dorința asta? ?????

  Hai sa fiți iubiti

  Ps. Ferească dumnezeu sa îi vina vreunui nebun în minte sa scoată vrea arma la metrou. …mi-e groază de imaginea asta. …

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

  • @SorinB, da’ ăia care-i angajează? Ăia unde sunt când apare un metru şi-un pic la interviu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Eu cred ca aia au sub un metru, de li se par ăstia uriași. …eu știu? ??? Un mister, maestre….un mister

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Sunt unii care visează așa intens sa fie purtători de uniformă încât cu siguranță platesc pentru asta. În special ăștia de care te minunezi tu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Beatrice, aaa, mitul ofițerului din perioada interbelică. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Nu știu cât de interbelica este, eu văd destui flăcai impachetați in mușama neagră care calcă țanțoș. Și îmi fac impresia că ar fi in stare să “omoare” și bomba atomică simplu, doar cu o “karată”. Puf-paf, nimic pentru ei, ar continua să calce apăsat și să privească vigilent în spate fără sa-si miște capul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Beatrice, păi? Au oglinzi retrovizoare sau cum reușesc?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Mihai, singurul lucru de care mai sunt sigură este că o să îmi fac un poster cu băiatu’ ăsta care-i cap de afiș la tine azi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Beatrice, e musai. Fă două că vreau și eu unul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Beatrice…draga mea, te rog fii sincera….Dacă trăiai în perioada interbelică, ai fi vrut sa ieși la plimbare la sosea cu un ofițer de roșiori. …cu spada la sold, chipul pe o sprânceană, cu o mustăcioara a la Clark Gable. …☺☺

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Eu cred ca cei care ii angajeaza au 98cm si 40kg.. Atunci nu li se par mari si bine facuti cei precum personajul descris? ??

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Bâzdâcu, asta ar fi o explicație. Poate singura. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Perfect adevarat? sau pur si simplu pe criteriul “cine stă pentru 600 lei pe luna? Esti angajat!”

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • La o anumita farmacie din zona Iancului exista in permanenta doi bodyguarzi: unul trecut lejer de 60 ani, celalat nu stiu daca a implinit 18. Media dintre cei doi cred ca da tocmai bine :))

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Bianca, o fi nepotul, mănâncă şi el o pâine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 4. Daca-ti da n.v.-eu cu spray-ul paralizant?Sau te loveste cu capul sub centura?

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Bătrânu’, nu am văzut să aibă paralizant. Mă mai uit azi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. dar poza? unde le gasesti nene???
  Asa cum spune si numele bodiguard inseamna ca este in garda pt corp. Al lui banuiesc, ca la cum l-ai descris, nu are cum sa fie in garda sau de garda pt altcineva. Si o parte ghicisi, ei stau acolo ca sa zbiere dna casiera reducereaaaa sau anulareeee sau cand schimba casele ca sa se uite ochi de vultur bodyguard sa nu care cumva sa sparleasca alea banii. Get it?

  Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Ana, încerc să fac poză azi, mi-e cam ruşine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 6. La Mega, rolul lor e să țină cartela și să fie pe fază când striga casiera “anulareeee” 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @DAN, de asta îmi era frică.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. E da, cum de ce sunt badegarzi la farmacie. Nu stiti voi ce -i acolo cand baga medicamente compensate, de doo ori pe an. Vorbim de grele, nu de espumisan si antidiareice.

  Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Miki, aaa, am înţeles, să ţină hoardele de bătrâni dezlănțuiti în frâu.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 8. Pingback: Articole interesante pe bloguri, 25 mai 2016 | Iote Blog

 9. Bai Vasilescule, m-am spart de ras. Stiam de inaltimea 1 metru s-o flegma, 1 metru s-o speranta, sau pune si tu un ziar pe scaun ca sa ajungi sus, dar de 1.58 din saritura nu auzisem. Super tare. Rad si acum. Mi-ai facut ziua buna !

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @georgwes, eh, reminiscențe din copilărie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • De “nu mai sta pe varfuri cand te asezi pe scaun” ai auzit ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • De unde le mai scoateți, oameni buni? 🙂 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • 1m si 58 in săritură cu mainile sus! 🙂 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 10. Hai sa iti mai zic cel mai ciudat loc unde gasesti din astia si acolo treaba e chiar groasa si ar putea uesi nasol: la banci.
  Discutam cu o prietena angajata casiera ipoteza in care as vrea sa scot pistolul de jucarie si sa trec sa o salut mai apasat. Fata m-a lamurit prompt ca nenea de la Security e util in a ajuta babutele sa plateasca facturile la robotel si a mai schimba o vorba cu oamanii care se enerveaza la coada. In rest, exista buton de panica si gorile de interventie, dar aia sunt scumpi ii tin pentru zile bune.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @syl, lasă băncile. Sunt convins că știu să-și păzească banii. Dar la Mega oricine poa’ să golească toate casele în juma’ de minut. Numai să vrea sau să0i dea prin cap.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Am prins un exercitiu din asta de interventie prin dispecerat…s-a apasat butonul de panică si după vre-o 10 minute au aparut doi insi rotofei si pufosi ca doi gogoși ce s-au chinuit cateva minute sa coboare din Tico-ul in care erau inghesuiti…a fost delir de rasete in bancă…:)))

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • Sotul meu a lucrat o vreme intr-o banca. Intr-o zi casiera a apasat butonul de panica (avea motiv, era ceva scandalagiu, dar nu super grav). Au sunat de la firma de paza: “Buna ziua. Ati apasat butonul de panica? Aveti probleme?” “Da!!!” “Ok, atunci mai apasati o data pentru confirmare si va trimitem pe cineva.” Numai urgente sa n-ai :))))

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @Rox, miseparecorect. Păi se apucă de trimis oamenii la interventii asa aiurea?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 11. Citind articolul imi vine in minte faza cu un director de banca-genul Schwarzi 2 pe 1 metru-insotit de un bodyguard mititel…la plecare ii face semn astuia desfacand larg buzunarul sacoului…hai mă sa mergem…:)))

  Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

 12. Mie mi se par foarte utili. Nenea de la farmacia pe care o frecventez (fiindca am 9 farmacii pe o raza de 300 de metri in jurul blocului, dar una este preferata) este simpatic, imi aminteste de tata, desi cred ca e cu vreo 3 ani mai mare decat el. Ma saluta cu respect, imi tine usa cand am plase multe si grele, a devenit expert in milupa de bebelusi, suzete si servetele umede. In 5 ani de cand tot iau “bebelushenii” de acolo, am devenit foarte apropiati. Imi place nenea bodyguardul de la farmacie!?? Nu ma indoiesc ca oricare dintre fetitele alea fragile care sunt farmaciste acolo ar fi mult mai eficiente in caz de ceva.
  In privinta Mega Image-ului de care zici……pai, bai, acolo e Piata Victoriei. Lume elevata, centru, guvern, corporatii, alea, alea. E o diferenta. E un Mega Image de lume buna. Bodyguardul este un accesoriu necesar, ca ceasul Rolex la mana oamenilor bogati. Nu se compara cu Mega Image-urile de cartier, proletare, care nu au bodyguarzi. Cel putin, alea 3 din jurul blocului meu nu au. Ai prins-o? Bodyguardul ala e acolo pentru voi, aia care va laudati ca lucrati in buricul targului, “privilegiatii” care va dati coate cu Ciolos. Ca are 1,50m? Pai, el e acolo de decor, trebuie sa fie discret prin prezenta, nu sa jigneasca clientii prin masivitate si ferocitate si sa ii timoreze.? E chiar o idee buna ca e atat de mic. Asta da un sentiment de siguranta. Inseamna ca niciodata nu s-a intamplat acolo vreun incident care sa necesite prezenta unuia mai masiv.?

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

  • @Ionut, aaa, e un must-have, am înțeles. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Mortal si Ionut …

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 13. Intru intr-un mega sa iau un coniac pt. musafirii care se anuntasera si un pachet de tigari pt. mine, Cand ajung in fata casierei incepe aia sa tipe: Pazaaaa… un Alexandrion la 700 si un Virginiaaaaa… ma uit disperata in stanga si-n dreapta (ma gandeam ca lumea o sa creada ca am furat produsele) si cand colo, nenea badigardu’ scria intr-un registru ce cumparasem…
  Ala e rolul lor.:-)))))

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Camelia, scria? De mână? Stăm bine. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • O fi scris Alexa-n drion….:-))))

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • De ce te miri? La Carrefour Market-ul de la mine e la fel. Nu auzi decat “2 Kent 8 scurt”, “1 Dunhill negru”, “2 sticle de gibi” etc. Ai impresia ca se striga darul la o nunta de la tara sau se face inventarul la tabac si spirtoase. Si “bate-gardul” noteaza constiincios intr-un caiet. Bine, au si un “civil” care se plimba printre rafturi (deh, zona!??). E atat de…”civil” ca s-ar prinde si un surdo-mut orb ca face parte din securitatea magazinului. Poate asta o fi si ideea: preventie prin prezenta.??

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Ionut, da, nene, prevenție, clar. Nu-ți mai vine să furi când îl vezi pe ăsta micu’.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 14. Mihai, iti spun eu secretul. Astia au o respiratie ucigatoare, si in cazuri de infractiune, deschid gura il improsca pe furacios cu un miros puternic paralizant de parizer cu o tona de usturoi, incat lesina instant. Dupa aceea vin “musculosii”, ridica lesinatul si problema rezolvata. Sfat, nu indrazniti sa va apropiati nici macar pentru cea mai banala informatie de vreunul. Nu gasesti ce-ti trebuie, zici pas si-ti vezi de drum:)))

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 1

  • @cati, merci de pont. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Poate are privirea ucigatoare, bre!!!! ce uoameni domle, ce uoameni!!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 15. unii se mai tund si chilug sa para fiorosi cand aduna cosurile; dar na … legea e respectata, ai plan de paza, badigarzi, monitorizare si ce-o mai trebui, iei asigurarea 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Mona, ăsta al meu are şi mustață.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 16. Mai omule,meseria asta este moartea neuronului!Tu ai pretentia sa poata interveni in caz de “naspa”…pai,baibaiatule,si ,daca era cat malul,itu jur ca nu se putea coordona pana la locul cu pricina din cauza ca “neuronul nani”.Nici faza cu pazitul casierelor nu tine pentru ca nici privirea nu o au agera,n-ai vazut?!Mie,personal,imi plac cei grasi…si melcul tzushti pe langa ei?….ce sa mai zic de hoti?!Doamne fereste de ceva urat,caci va trebui sa ne descurcam singurei!Oamenii trebuie sa manance si ei ceva si iti spun eu ca tu nu ai putea sa faci nimic atatea ore….asa ca putin respect pentru putinta paznicilor?.Sa-i vezi pe cei de la mine de la serviciu :unde mergeti?Sar repede de pe scaun si se iau dupa mine prin curte,asta dupa ce le-am dat buna ziua si m-au lasat sa intru.”Unde mergeam si ieri si acum doua zile,sefule!”Sau “lucrati aici?”….nuuuu,am venit pentru ca ma plictiseam acasa si am zis sa ma dau prin curtea voastra!!!Am uitat:ma vad in fiecare zi de 9 ani?.Asa ca lasa-i si pe ei sa traieste,mai,ca noi sigur nu am putea sa facem din nimic o arta!Sa ai o zi goala de nimic si sa ne traiasca neuronii!

  Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • Ce tare-i asta … rămâne secret, dar la o companie unde am eu treabă mai des, bodyguarzii au impresia ca eu lucrez acolo. M-au întrebat când am fost acolo a doua oară, cândva anul trecut, unde merg. Și le-am replicat “da’ ce, nu vă mai amintiți? “. Ei “aaaaa, dvs lucrați aici!!!”, io “îhîîî..”. Și asta e. Acum mă salută, ne zambim, îi salut și ei deschid.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Beatrice, ahahahahaaaaaa

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • 😀 beat this.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Beatrice, I can’t. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 17. Radem noi, da’ nu prea e treaba de ras, mai ales ca si pe la banci tot asa sunt. La banca unde lucreaza sora mea e un batranel agent de paza. A facut scandal un client cu urlete si injuraturi, in asa hal ca fata de la casierie a inceput sa planga, iar agentul se prefacea captivat de o carte, ca si cum n-ar auzi. O fata de la ghiseu si un client l-au scos pe tip afara (un tip cu probleme psihice, cunoscut in zona respectiva). Legea e respectata, exista agent de paza. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Lola, poate era captivant romanul, na.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 18. Articolul asta îmi aduce aminte de perioada studentiei când lucram de noapte ca agent de paza.Proaspăt rămas orfan si cu o facultate care necesita să îmi tocesc coatele pe băncile ei încă trei ani,cu nevoi financiare în creștere am hotărât să mă angajez.Singurul loc de muncă unde puteam lucra de noapte si la care experienta mea zero nu era un inconvenient a fost cel de agent de pază. Nimic neobișnuit până acum însă eu aveam 1.80m si 60kg-62kg(inclusiv bocancii de 1kg bucata),cunoștințele mele de arte marțiale se rezumau la filmele văzute în perioada copilăriei. Am pus si eu evidenta intrebare, dacă este o problemă ce fac?”Dai prin stație si va veni interventia în cel mai scurt timp,pana atunci încerci să meditezi conflictul “.Bineînțeles ca ideal este ca agenții să aibă o statură atletica,însă bugetul pe care companiile îl aloca pazei este foarte mic, un procent semnificativ nici nu își doresc un agent însă în anumite cazuri legislația în vigoare ii obligă. Din acest buget o mare parte pleacă spre cheltuielile admnistrative ale firmei si pentru agent mai rămâne un salariu cât de mic posibil.Un sportiv nu va sta sa își piardă 12ore pe zi în picioare pentru un astfel de salariu.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @George, da, asta ziceam și eu. Dacă vom putea să face un lucru prost, la limita respectării legii, fără îndoială că îl vom face.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 19. Sa stii ca si in tarile cu apa calda am vazut aceeasi categorie de badigarzi,persoane trecute de a doua tinerete,negri si arabi naturalizati.Cred mai degraba ca rolul lor e de a suna la politie sau echipa de interventie.
  Mi-a atras atentia insa,prezenta la punctele de control (accesul spre poarta de zbor)in Charles de Gaulle,Munchen si Zaventem a unor colorati africani,indieni si o combinatie ciudata de pakistanezo indieni.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @carrera, să știi că m-am preumblat și io, dar parcă n-am văzut.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Cu prima ocazie iti trimit poze.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Un membru al securitatii pe Stanstead este Pakistanez sau ceva similar si nu este singurul din trupa, doar ca omul arata fizic ca un mic Rambo in sensul bun al cuvantului si prestanta de “real bodyguard” cu toate ca poarta turbanul traditional. Si parea sa aiba mult mult mai mult de cativa neuroni activi si functionali. Si nu era un trupete oarecare, era ceva intr-o ierarhie a locului.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Carrera, please do.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 20. Postarea asta mi-a adus aminte de o fază povestită de sora diabolicei mele consoarte, care e badigărdesă la Carrfoure market “mai pi șentru” Ploieștiului.(povestită de ea)
  Într-o seară, aproape de închidere, vin câțiva băieți cam de culoarea nopții, să-și facă plinul de grade bahice, puși pe glume. Plătesc barosanii cumpărăturile, și la ieșire, unul dintre ei care era ceva mai binedispus, îi spune badigărdesei: hai nororc și o seară bună!, însoțită de o palmă(ea crede că a fost cazma) pe spate, de era asta să rămană fară plămâni în ea. La care unul din gașcă strigă la palmagiu : băăă, dă mai încet.E FATĂ!!!!!

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @diabolic, păi, da, ce naiba. Chiar așa nu mai ținem cont?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Frățică, uneori, și eu o confund cu un bărbat. Noi, adică eu, consoarta și plodul, o bănuim că nu ar fi de acord cu cei 3 milioane de semnatari din postarea de ieri a duamnei Vio 😀

   Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

  • @diabolic, ahahahahaaaaaaaaaaaa.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 21. Acum și tu cam încurci meseriile. Că una e cea de bodyguard – unde ai nevoie de mușchi și viteză de reacție și alta e cea de agent de pază – unde-ți trebuie doar o pereche de ochi funcționali și un telefon de pe care să suni la poliție.
  Cît despre utilitate, pe lîngă aia că omul îți poate spune cu precizie unde sunt brînza feta sau absorbantele, în caz de nevoie chiar și 0,1 e mai mare decît 0.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Krantz, nu știu, dom’le, pe spatele lui scrie “security”. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 22. Pai ce agenti de paza ai vrea sa vezi? In conditiile in care sunt platiti cu salariul minim pe economie? Si ala il incaseaza 1 data la 2-3 luni? ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Florin, aia zic și eu. În agricultură se plătește mai bine.
   Pe unde tot umbli?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Sunt undecover ? Ssst ! Daca azi vorbim de “security”…. i de “ochi albastri”….nu vreau sa dau detalii ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Florin, treaba e că ești cam de multă vreme undercover. Timp în care iar a dispărut @AnnaD. Aveți ceva să ne spuneți?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 23. Eu trăiesc cu impresia că ceea ce vedem noi reprezintă deja la creme de la creme, oameni selectaţi în urma unui concurs riguros de aptitudini. Ai încercat vreodată să stai 12 ore în picioare, nemişcat, şi să nu faci nimic, da’ chiar nimic? E greu când ai 1.80 şi baţi kintalu. În plus, doar sfrijiţii se mai bagă la salariul minim pe economie, că sunt singurii care se mai satură cu o “iogenie” şi-un pahar cu apă. La răposatul Mega de la Budapesta, ăla cu bulină roşie, era cândva o femeie la pază. Recunosc că mă intimida, cel puţin pe orizontală era încă odată cât mine, şi de fiecare dată încercam să-mi imaginez cum arată barbacsu (probabil că ăla era cichicean la alt supermarket). Într-o zi însă, a căzut brusc de pe soclul ăla pe care o urcasem eu – se plimba agitată printre rafturi şi vorbea la mobil cu cineva. Atât am apucat să aud: “Mamă, vino şi adu-mi ceva de mâncare, că mi-a şutit careva borcanul cu iahnie din cuşeta de bagaje!”. După câte vezi, strict în cazul ăsta, mărimea nu contează…

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 24. Mihai,mai bine iti trimiteam eu o poza de-a sotului fara tricou:))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Cati, ahahahahahaaaaaaaaaaaa

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 25. Stai linistit: In Curtea de Arges, la Kaufland, exista un paznic: o doamna, femeie, fetita (pare mica), iar ca si statut, 40 de kg uda cu TV in brate. Inaltime cam cat ai zis tu din saritura, si cica pazeste. Acum nu sunt rau, dar ma gandesc, la o chestie serioasa, pana vin ai nostrii (in Curtea de Arges nu sunt cinestiece firme de paza), daca sunt unii care fura, sau fac scandal, un pic mai mari (nu dulap, 4 pe 4, dar macar cat jumatate, un 2 pe 2) ce se intampla…

  P.S. Nu sunt de genul “mama, asta e treaba de barbati”. Nu, poate tipa ascunde cine stie ce caractere de staicondoi d’asta. Doar ca aspectul fizic denota altceva. Ca si in cazul tau la mega. Speranta ca poate e un cichicean la mijloc…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Alexandru, auzi? Da’ de unde știi tu când e udă. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Plouata poftim :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Alexandru, și asta are dublu sens. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 26. Eu cred ca astia stau asa, negabati in seama de nimeni, si fac profiluri de shopperi pe care le transmit direct la Headquarters sub forma unor reports, surveys, cu grafice de trenduri. etc. Asa cred io. Si mai cred ca vorbesc saptamanal cu Customer and Operational Officers sa stabileasca ce fac pt saptamana urmatoare.

  Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • @DOINA, și mai au juma de normă si la PR. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Si eu m-am gindit ca trebuie sa aiba ceva atributii pe partea de marketing, altfel n-ar nota ca niste sobolani constiinciosi tot ce se cumpara

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 27. Lucrez de foarte multi ani în domeniul ăsta, am văzut şi am auzit multe dar cea mai tare a fost la un exercițiu cu una din firmele de intervenție rapidă a unui județ moldav. Bănene apar vreo patru malaci, condiție fizică spre zero absolut dar in sistemul de comunicare toți aveau nume de cod, vulturu’ ‘necat, pisica cu aripa frântă, lupu schizofrenic s.a.m.d. Trebuiau sa însoțească un v.i.p 1.5. Km. în pas alergător pe lânga maşină, au murit la nici juma de drum. Firma se prezentase ptr un contract de protecție in Arabia Saudita ptr o mare companie petrolieră. La cât de “pufosi” erau crăpau la aterizare. La noi ăştia micii se numesc steag, îl iei de mâna şi fugi şi el flutură in urmă ca steagu.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

  • @Radu, aia cu lupu schizofrenic a fost belea. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • 1000 de like-uri primești? ??? Sunt gelos pe imaginația ta????

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Radu, inca o mie de like-uri de la mine!! Asta cu steagul……??????

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 28. nu trebuie sa se angajeze undeva si fostii luptatori SEAL/SAS/SPETSNAZ/DELTA FORCE ?? ca ies la pensie mai devreme datorita sporului de periculozitate si se angajeaza pe piata muncii pana fac si varsta minima de iesit la pensie 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Da, parcă şi văd unu’ de la SEAL venind cu cartela să anuleze bonul când urlă aia de la casă. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

 29. “Aaand Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii will alwaaays laav…”.

  Cu garzi de corp poate o arde Whitney, la noi, eu, unul, n-am vazut decat la TV, la demnitari (SPP-isti) sau la mahari precum Becali sau SOV.

  Supraveghetori, asa le spune peste tot, ca sa nu li se spuna de-a dreptul paznici, daca au in grija doar marfa.

  Eee, ni s-a parut noua ca bodyguard suna mai nu-stiu-cum, mai impozant asa, si nimic mai mult.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Faiantaru’, au în grijă marfa? Și de ce stau doar la intrare?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 30. La Mega de pe Iancului (V. Manu) stau intre casierii si intrare/iesire. Habar nu am ! Daca magazinul are sistem antifurt la iesire (nu stiu, ca nu m-am uitat) cred ca-i mai bine sa stea acolo decat sa umble printre rafturi. Zic si io. In Germania detectivii de magazin fac precum zici tu. In Viena (la Peek sau Steffl spre.ex.) stau insa tot la intrare/iesire. O fi chestie preventiva, de intimidare.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 31. Am vazut badigarzi big nene, cu pompa zici ca erau umflati, dar ăia stau in bănci? dau si ei cu “sărumâna” când mă chinui să deschid usa băncii cu scuzați “dorsala”, că in brațe țin copilul și pe umăr geanta? pe bune de s-ar mișca unul să m-ajute? stai să-i vezi p-ăia din port? toti o apa si-un pământ, până-n 40, niște putori de 2 pe 2, ce-și plimbă toată ziua cururile-n masini(ii “cuplează” pe modelul” kung fu/cum fug la grămadă”???) asta fac, se plimba cu masinile, beau cafea, râd, injură si fac glume de autobază? râdem noi, dar să mor de se va intâmpla vreodată o nasoală, cred că ne dau pe noi la o parte să iasă ei primii, că deh, sunt badigarzi?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @kya, păi, na, de ce să nu iasă primii dacă pot? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 32. Lasa ca nici pe afara lucrurile nu stau mai bine. A trecut hotul pe langa mine pe scarile rulante in buricul Chicagoului si tanti de la paza i-a deschis elegant usa sa iasa afara, dupa care a iesit sa alarmeze politia. Desi avea pistol si ea. Cred ca nu vor sa produca incidente in magazine. Mai ales ca pe la astia cam toti au armele in buzunar.
  Firmele de paza sunt jalnice pe la noi, dar eu sunt ingrijorata de altceva, sa mergeti sa vedeti la aeroportul Otopeni cum arata cativa din angajatii de la Antitero care patruleaza inarmati. Au maxim 1.50 si 50 de kile. Pai in caz de atac terorist aia plang in pumni. Cand lucra tata la Antitero aratau toti ca dinozaurii, astia arata ca puii bio.

  Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Ana R., de fapt, tu voiai sa ne spui c-ai fost la Chicago. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Mihai, sunt încă! 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Ana R., sau așa. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Oricum …. am cazut la “astia arata ca puii bio”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @hagiufa, m-oi uita diseară. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 33. Aia din echipele de interventie sunt ok. Dar vin doar chemati, nu sunt pandari.
  Am mers o data sa instalam 2 casete luminoase pe fatada unui restaurant. Eram 3 insi. Am montat-o rapid pe prima si asteptam ok-ul de la sefu’ sa o punem pe a doua. Nu s-au inteles la bani, sau nu s-a dat avansul, habar n-am, ideea e ca ne-a sunat patronul sa o dam jos pe cea pusa, sa strangem si sa plecam. “Marketingul” restaurantului, adica doua tantici care nu stiu ce invarteau, nu si nu, ca ele nu ne lasa sa dam jos caseta. Treaba voastra, noua asa ni s-a zis de la “directiune”. Striga una din ele spre un chelner: “Cheama-l pe Costel, ca nu ne intelegem cu ei!” Vine Costel, bodyguard-ul locatiei. In mod normal, restaurantele si barurile au “patrati” pe post de paznici dar Costel……bormasina noastra cu percutie era mai grea decat el!??
  “Ia-le scara si nu-i lasa sa dea jos caseta!” zice “marketingu'”. L-am vazut ca se chinuie, era scara cu 3 elementi, destul de buna, si i-am dat o mana de ajutor sa dea scara jos.?? Dupa care unul dintre noi le-a zis :”O punem la loc si dam caseta. Lasati in pace omul ca si-a facut datoria. A incercat sa ne impiedice. E ok”.
  L-au trimis sa apese butonul de panica. Exact asa au zis, butonul de panica.?? Nu stiam ca au asa ceva, dar, ma rog! In 5 minute, nu exagerez, au aparut 2 Hummere din care s-au dat jos 8 “bazati” de la BGS.
  Noi am lasat-o moale, doar nu eram nebuni sa ne batem cu BGS-ul pentru o nenorocita de caseta. Seful lor a inteles situatia, a dat prin statie ca nu e nevoie si de a treia masina(!!!!) si treaba s-a linistit. Patronii restaurantului au vorbit cu patronul nostru, noi am pus si a doua caseta, BGS-ul i-a pus pe aia la plata pentru “interventie” (asta am aflat-o de la unul din “bazati” care se distra de minune ca au venit o ditamai armata pentru 3 amarati cu ciocane si bormasini) si totul s-a terminat ok.
  Dar viteza cu care au venit m-a impresionat.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Ionut, da, am declanșat și eu alarma o dată la fostul loc de muncă și m-am trezit cu BGS-ul peste mine. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 34. Lucrez la metrou ca mecanic locomotiva si cunosc bine fenomenul,paza pe tren lasa mult de dorit…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 35. Frate, mai este unul la Unirii de iti este teama sa stranuti langa el sa nu se imprastie. Am vrut o data sa ii cer o informatie despre farmacia care se mutase si l-am luat prin surprindere cu un ” fii amabil”, iar el s-a speriat de am zis ca moare acolo langa mine! Data viitoare ii fac o poza sa vi-l arat!

  Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.