Acum am un nou Mega Image în raza mea de acțiune, mai precis, ăla de la Victoriei. De, schimbi locu’, schimbi norocu’. Și pentru că dimineața coada ajunge uneori la dimensiuni astronomice (uneori am impresia că ar putea înconjura Planeta Venus; de două ori), până ajung să aud că-mi este adresat mie eliberatorul „casă liberă”, stau și io și casc ochii la oameni ca vițelul la poarta nouă.

Și mi-a sărit în ochi bodyguardul. Ma uitam la el și mă întrebam, plin de nedumerire, care naiba o fi rolul lui acolo? Dacă ar fi cel clasic, de pază și protecție împotriva eventualelor evenimente neplăcute, vreau să vă informez pe această cale că s-a plecat de la o premisă greșită. Nu de alta, dar sper că tipul este o combinație de Cichicean, Brusli și Ciac Noris la un loc, multiplu campion de kyokushin, centura neagră cu optzecișitrei dan. Pentru că dacă nu e toate astea la un loc și încă ceva în plus, aș vrea si eu sa aflu cum va face față unui licean imberb de clasa a noua care a decis că vrea să-i tragă niște palme după ceafă. Și vorbesc foarte serios, pentru că „bodyguardul” despre care facem vorbire are 1.58 în săritură, cu mâinile ridicate. E puțin mai scund decât mama, numai că maică-mea e olecuță mai solidă, nu cred c-ar sta la discuții cu el.

De-aia mă întrebam dacă nu cumva jobul lui este să aibă grijă să nu fure casierele, nicidecum să preîntâmpine chestii pentru care ar avea nevoie de fizic și prezență impunătoare. Alfel, e de rău. În eventualitatea oricărui scenariu care ar presupune intervenția lui în forță, lucrurile s-ar termina într-un singur fel: ar fi pus să sară la „castană” sau pus să facă „piept” cu o roată de cașcaval Dalia.

N-aș fi scris despre asta, dacă nu mi-aș fi adus aminte de alte două tipuri de bodyguarzi din ăștia complet inutili: bodyguardul de farmacie și cel de metrou. Da, știu, o să rămâneți uimiți de ceea ce vă voi dezvălui acum, dar bătrâneii ăia pe care-i vedeti dormind pe câte un scaun în interiorul farmaciilor sunt însărcinați cu paza si protecția. Nu mă întebați a cui, pentru că asta nu cred că știu nici măcar cei care i-au angajat. Dar feeling-ul meu este că ăsta ar cam fi scopul lor, oricât ar părea de incredibil. Cât despre cei de metrou, nu am degete să număr de câte ori i-am văzut luați la mișto de cocalari mai tupeiști.

Râdem-glumim, dar prima dată când se va întâmpla o chestie nasoală care s-ar fi putut evita dacă la fața locului se afla un bodyguard adevărat, iar ne vom da cu curu’ de pământ și vom zbiera ca din gură de șarpe. Se aude, bă, angajatorilor de pensionari și pigmei pe post de „bodyguarzi”?

P.S. Da, știu, oricine are dreptul la muncă. Sunt un magar că scriu așa ceva. Ce vină au oamenii ăia că muncesc și ei pentru o pâine? Și altele de același gen. Well, habar nu aveți cât e de lucru în agricultură. Și acolo nu e cu limită de vârstă sau de înălțime.

mihai_vasilescu_luptator

sursa foto