Mă pregăteam să scriu altă șmecherie pentru azi, dar până la urmă m-am hotărât să vă întreb ceva. Ia fiți atenți aici.

Am un prieten. Unul bun. Omul se află în următoarea situație: a fost căsătorit, după care a divorțat acum vreo trei ani și și-a văzut de viață. Mbuuun. După ce-a mai copilărit o vreme, a hotărât că e timpul pentru o relație mai serioasă. Și pentru că Universul îți dă, dacă știi cum să ceri, a primit chiar relația serioasă pe care și-o dorea. Dar atât de serioasă, că la scurt timp după ce s-au cunoscut (foarte scurt, nici o lună), tipa a rămas însărcinată. Na, se întâmplă. De comun acord, au hotărât să se mute împreună și să păstreze copilul. Apoi și-au văzut de treabă și sarcina a ajuns acum în frumoasa lună a șasea.

Perfect, să trecem la lucruri serioase. Al meu prieten nu prea ar mai vrea să se căsătorească. Cel puțin nu acum. Poate o s-o facă dacă i se pune pata, dar pentru moment e de părere că nu-i mai trebuie și că petecul de hârtie de la Primărie n-are absolut nicio importanță. Deocamdată îi e bine așa cum e și nu vrea să schimbe nimic. Lucru pe care l-a discutat și cu proaspăta lui parteneră, care a fost total de acord. Well, ce să vezi, se pare că nu e chiar așa.

Weekend-ul trecut a fost în vizită la „copii” tatăl fetei. Viitorul socru, cum s-ar spune. Și din vorbă în vorbă, omul s-a oțărât oleacă și l-a cam întrebat pe ăsta al meu ce are de gând. Cât o mai freacă pe uscat? De ce nu pune mâna să se însoare cu fie-sa, că e cu burta la gură, și știi cum e, vorbește lumea. Și cum răspunsurile primite nu au fost pe placul lui, când s-au despărțit situația era semi-tensionată.

Treaba și mai mișto a fost că, după ce l-a văzut pe „tata socru” plecat, prietenul meu a reluat discuția cu viitoarea mamă a copilului lui. Păi n-am stabilit noi că ne e bine așa și că nu vrem să ne căsătorim acum? De ce se bagă taică-tău unde nu-i fierbe oala? Numai că în loc de răspunsul așteptat, a primit o altă întrebare: Da’, tu de ce nu vrei să mă iei de nevastă?

Pam-pam!

Ce voiam să vă întreb. Dacă sunteți pe aici și dacă aveți chef de subiecte d-astea serioase, în ajun de mini-vacanță, aș vrea să știu și eu cum ați proceda voi într-o situație precum cea descrisă mai sus? V-ați însura, nu v-ați însura? Fetelor, ați da buzna să vă măritați pe motiv că vine copilul și „vorbește lumea”? Eu am o opinie extrem de bine conturată, dar nu v-o expun pentru că nu vreau să influențez pe nimeni.

mihai_vasilescu_ginere

sursa foto