Jur că aş fi foarte fericit dacă aş putea să-mi inhib centrul din creier care mă face să-mi placă să bag în mine. Să nu mai simt nicio plăcere când mănânc şi cu asta, basta. Ba chiar să-mi pun reminder la ore fixe, să-mi aduca aminte că trebuie să îngurgitez ceva, ca să nu mor de foame. Neee, ţi-ai găsit. Până se inventează chestia asta, tot eu trebuie să am grijă ce şi cum, ca să nu mă fac iar cât porcul.

Ei bine, săptămâna asta am ajuns într-un local unde m-au făcut să mă destrăbălez. Nu de alta dar e o chestie mişto să ştii că, dacă te îndopi, tot ce balotezi e bio. Parcă-ţi mai atenuează din mustrările de conştiinţă, nu? Se depune mai mişto grăsimea pe şolduri.

Da, n-o să fiu fariseu să vă povestesc cum m-am transformat eu, peste noapte, în raw-vegan. Nu cred că se va întâmpla în viaţa asta, poate în următoarea. Dar că am păpat ceva bun, intr-un loc care mi-a placut, asta pot să fac. Prin urmare, ia luati de citiţi mai jos, că mi-e lene să scriu. Iar pe poze să vă uitati cu grijă, dacă încă n-ati mâncat.

mihai_vasilescu_pukka_tukka1

Povestea PUKKA TUKKA, primul restaurant bio din Romania

După ce au deschis în 2008 primul magazin certificat de produse bio în Capitală, proprietarii Pukka Food au lansat în aprilie 2015 un concept inedit pe piața românească. Pukka Tukka este primul organic food bar certificat din România, care a devenit în scurt timp de la lansare unul din cele mai apreciate locuri din București, fiind clasat până de curând pe locul I în Topul Restaurantelor pe Trip Advisor.

Pukka Tukka propune un meniu de tip bistro, cu preparate lejere și proaspete, pregătite pe loc. Clienții pot începe ziua cu un mic dejun consistent, în două variante, apoi sunt așteptați la prânz pentru încerca feluri gustoase cu somon, curcan sau vită, iar seara au de ales una dintre multele salate proaspete și sănătoase.

Create de Chef Marian Bădițoiu, preparatele sunt gătite fără grăsimi într-un cuptor special, care poate pregăti în același timp mai multe feluri de mâncare. La Pukka Tukka, clienții nu vor găsi niciodată produse prăjite.

“Ingredientele folosite la prepararea mâncărurilor sunt 100% certificate bio și provin de la magazinul nostru Pukka Food. Ne aprovizionăm săptămânal, după ce testăm și selectăm cele mai bune și mai proaspete produse, de la cei mai serioși furnizori locali și europeni. Din această vară, producem legumele într-o grădină proprie, de asemenea certificată bio”, spune Mihaela Marin, manager Pukka Food și Pukka Tukka.

Carnea provine din Germania și Austria, legumele vin în principal din Italia, iar restul produselor sunt aduse din toată lumea. De exemplu, bananele sunt importate din Ecuador sau Republica Dominicană, avocado din Israel, ananasul din Costa Rica sau Coasta de Fildeș și lista poate continua. Aprovizionarea se face de două ori pe săptămână.

Clienții Pukka Tukka sunt oameni informați și cu deschidere la lucruri noi. Au un venit peste medie, călătoresc mult și sunt atenți la tendințele din alte țări. Sunt oameni cu o bună înțelegere a lucrurilor și a priorităților în viață. Un procent însemnat dintre vizitatori sunt turiști străini care au aflat de bistro de pe Trip Advisor sau din recomandările bucureștenilor.

“Clienții de produse bio sunt din ce în ce mai mulți. Dar nu numărul lor este important, ci faptul că aceștia sunt din ce în ce mai avizați și devin formatori de opinie în grupurile cu care socializează”, spune Mihaela Marin.

Produsele bio conțin micro și macro nutrienți de cea mai bună calitate, vitamine și minerale. În plus, nu întroduc în corp chimicale și toxine periculoase. Mai mult, sunt rezultatul unei agriculturi și al unei industrii alimentare evoluate, cu grijă și respect pentru natură și ecosistem.

Interesul față de produsele sănătoase și care respectă mediul este în creștere și în România. Piață alimentelor Bio va avea o creștere considerabilă a volumelor, însoțită de o scădere a prețurilor, consideră Mihaela Marin. De asemenea, prin creșterea volumelor tranzacționate și prin facilitățile fiscale pentru alimente, ea preconizează o scădere cu 20% a prețurilor în viitorul apropiat în magazinul Pukka Food.

Designul restaurantului a fost creat de biroul de arhitectură Lama, cunoscut pentru amenajările realizate pentru localuri precum Origo, Interbelic Victoria, Steam, Shift și Edo Sushi.

Pukka Tukka Organic Bar este deschis în Piața Amzei nr 13, București.

No Images found.