Aceasta este o băşină de ştire. Nu că n-aş fi obişnuit cu aşa ceva pe la noi, dar de obicei protv-ul nu dădea porcării chiar aşa de mari. În cazul de faţă nu ştiu ce l-a apucat pe redactorul ştirii să fabuleze şi să-i căineze inutil pe cei care merg la muncă în Pipera. Ceea ce nu este un lucru rau, pentru că zona aia stă destul de rau ca infrastructură, dar de ce să te apuci să aberezi?

Aşadar ăsta era titlul:

Calvarul zilnic a 250.000 de corporatisti care lucreaza in nordul Capitalei. Cate ore sunt pierdute in trafic sau la metrou.

În primul rând nu cred ca sunt 250.000 de oameni care muncesc acolo. Poate doar dacă se consideră că Pipera începe de la Piaţa Victoriei şi se termină în Otopeni. Au mai şi ilustrat ştirea cu o poză pe care s-a notat ostentativ cum sunt împarţiti sutele de mii de angajaţi. Habar nu am de unde au scos cifrele. Mai mult ca sigur research-ul a fost ceva de genul: „cam câţi angajati are Oracle? 2500? 3000? Hai că notez 6000 ca să fiu sigur”.  Ideea e că am adunat eu dreptunghiurile roşii (da, ştiu, sunt dereglat). Rezultatul? 67.000. Păi până la un sfert de milion parcă mai e cale lungă.

mihai_vasilescu_pipera3După care s-au apucat să debiteze si altfel de idioţenii. N-ai cum să spui că:

Trenurile vin unul dupa altul, chiar la distanta de un minut si jumatate, ca sa faca fata valului de corporatisti. Coada creata ii tine in loc si cate un sfert de ora, pana sa poata iesi la suprafata.

Am lucrat 14 ani acolo. Niciodată, dar absolut niciodată nu am stat un sfert de oră ca să intru sau să ies de la metrou. Poate doar când erau incidente neprevăzute în subteran. Iar chestia cu trenurile care vin la un minut şi jumătate este o glumă. Cine lucrează în Pipera, şi merge cu metroul, ştie foarte bine ce zic. Cu toate astea nu stai nici dimineaţa, nici seara câte un sfert de oră să intri sau să ieşi. Ah, şi iar au băgat o poză în care unii ies de la metrou, dar lejereanu aşa, fără vreo bătaie de cap. Dacă tot aberezi, nu poţi să pui o poză în care lumea se calcă pe cap din pricina aglomeratiei?

mihai_vasilescu_metrou

Am să trec peste faza cu

s-au dezvoltat, in schimb, afaceri private: tonete de tot felul care au vanzari colosale si care speculeaza poftele „fluviului” de tineri bine platiti.

Nu de alta, dar ştiu eu vreo patru-cinci chestii care s-au închis pentru că „fluviul de tineri bine plătiţi” vrea să halească la prânz tot cel mai iefin menu.

Dar cea mai de rahat chestie mi s-a părut alta. Şi anume asta:

Pe bulevardul Dimitrie Pompeiu, masinile sunt incremenite cate 2 ore dimineata si cate 4 ore seara.

Băbăiatule, voi sunteţi normali? Cum plm să spui că stau ăia câte patru ore seara pe Dimitrie Pompeiu? Deci dacă ai plecat la 18.00 de la birou nu ai nicio şansă să ajungi acasă înainte de unşpe noaptea, că mai faci încă o oră şi prin oraş. Dar de ce patru? Ziceţi mă cinci, măcar ştim o treabă, înainte de miezul nopţii nu ai cum să ajungi la tine în pat. Dormi alte patru ore şi pleci la birou, Dacă vrei să ajungi la timp, că mai faci macar trei ore şi dimineaţa.

Ca să închei, că m-am plictisit de tâmpenia asta. Da, sunt probleme mari in zonă, dar hai să nu exagerăm. Şi, oricum, în toată ştirea n-am văzut nici măcar un cuvânt despre ceea ce îi doare cu adevărat pe toţi cei care muncesc acolo: locurile de parcare. În schimb au aberat voios despre cât de nasol este să mergi cu metroul. Mijloc de transport cu care eu făceam 35 de minute mari şi late, dimineaţa şi seara, cu tot cu mersul pe jos.

P.S. Acum am observat. Cum este posibil ca un site atât de cunoscut şi citit ca „ştirileprotv” să nu folosească diacritce???!!!