15,869 cititori

Ai făcut un copil? Viaţa ta s-a terminat! Sau nu!

Zilele trecute m-a mâncat în fund să scriu despre o fază pe care am vazut-o la metrou. Un crâmpei de viaţă în care o fetiţa de patru-cinci ani o luase la mişto pe maică-sa şi începuse să facă circ.

Nici prin gând nu-mi trecea ce avea să se dezlanţuie asupra mea. S-au simţit datoare să îmi scrie toate posesoarele de copii în feed-ul cărora a ajuns textul meu. Mă rog, aproape toate, cred că au mai rămas câteva neatinse de virusul comentariilor, dar se poate să fi fost legate la mâini. Sau nu aveau timp, că le dădea laptele praf în foc.

Evident, teoriile erau împărţite, o parte dintre mămici erau de acord, celelalte îmi urau de dulce şi pomeneau diverse rude decedate ale familiei mele. Dar asta e ceva normal, nu avea cum să mă deranjeze, dacă am gândi toţi la fel s-ar duce dracului tot fun-ul de pe lumea asta. Altceva voiam să vă spun.

Cele mai tâmpite şi agresive comentarii le-am primit de la femei care aveau fotografia copilului sau copiilor pusă ca poză a profilulului personal de Facebook. Şi mă întrebam de ce căcat ai face aşa ceva? De ce ai pune poza plodului la profilul tău? Dacă tot am hotărât că putem să fim prieteni virtuali, vreau să te văd pe tine, nu pe fie-ta, indiferent cât de “frumuşică”, “drăgălasă” şi “uite cum seamnă cu mine” este.

Mie mi se pare că oamenii femeile, care ajung să facă asta, nu mai au nimic de primit de la viaţă. Ba, mai rău de atât, nici măcar nu se mai aşteaptă să primească ceva. Au turnat un copil, doi sau trei şi de acum scopul lor în această existenţă a fost atins.

Să nu mă întelegeţi greşit, e plin Facebook-ul de poze cu pisici şi câini, ar fi culmea să nu-şi pună oamenii în reţea şi pozele copiilor lor, de care sunt atât de mândri. Nu asta am vrut să zic, nici pomeneală. Am o grămadă de prieteni, amici sau cunoştinţe care au moştenitori minori. De fapt, cred că majoritatea celor din jurul meu. Să vezi ce, niciunul nu face din asta o declaraţie zbierată în gura mare încă de la poza de profil. Treaba devine nasoală când toată existenta ta se învârte doar în jurul propriilor plozi şi mai ţii morţiş să-mi şi scoţi ochii cu asta.

Să nu mai spun că fac acelaşi lucru şi femei care îsi cresc progeniturile singure. Băbaiatule, pe astea le înţeleg cel mai puţin. Femeie, scoate în plm pozele cu fiu-tău/fie-ta şi pune acolo artileria secretă (cele mai bune fotografii ale tale, ştii tu, cele în care nu se vede că te-ai îngrăşat), dacă vrei să te mai f*tă cineva vreodată. Nu ştiu dacă înţelegi, dar pozele cu bebeluşi au asupra eventualilor pretendenţi efectul pe care îl are soarele asupra coarnelor de melc. Ai văzut vreodată cum se strâng lighioanele alea mici speriate în cochilie? Ei bine, tot aşa fac şi bărbaţii când văd un copil la poza de profil a unei femei. Sau crezi ca idealul lor în viaţă este să asiste cum face ăla micu’ pipilică sau căcuţă şi papă tot din farfurie? Nu ştiu cum să-ţi spun, dar dacă aşa-ţi imaginezi, eşti într-o eroare profundă.

Mă rog, până la urmă n-am mai răbdat şi le-am spus unor mamici din astea maniace, două la număr, ce gândesc eu despre faptul că din pozele lor de profil îmi gângureau gingaş nişte copilaşi. Una m-a facut arogant şi tupeist. Cealaltă m-a luat la “discuţii” pe privat. Evident, tot ca să-mi explice ce nenorocit sunt eu si ce fiinţă minunată şi avansată spriritual este ea. A propos, cea de-a doua avea trecut ca domeniu de activitate “full time mommy”. Mai poate fi adăugat ceva la un aşa “statement”? Cert este că ambele, pline de personalitate şi asumându-si pe deplin ce susţineau, şi-au şters rapid de tot comentariile.

Ca să închei, vreau să mai spun doar atât. Dacă cineva crede că face o mare şmecherie punându-şi copilul pe un piedestal si transformându-şi viaţa într-o ofrandă adusă Zeului Fertilităţii, e problema lui. Fiecare acţionează după cum îl taie capul. Dar nu încerca să-mi arunci mie asta în faţă, ba să te apuci şi să-mi explici cât de tare greşesc eu şi cât de corect faci lucrurile tu. Pentru că pănă la urmă suntem şapte miliarde pe planeta asta si toţi am avut o mamă. Cifrele “vorbeşte” pentru mine.

Ce-aş putea să mai spun? Pe Giordano Bruno l-au ars pe rug pentru mai puţin de atât. Iar ăla era un amărât care doar susţinea că Pământul e rotund şi se mai şi învârte.

P.S. Oare tanti din poza de mai jos o lucra tot la “full time mommy”? Ca să nu mai zic ca nici pe pagina ei, nici măcar pe cele false, nu are poză de profil cu “ăia micii”. O fi denaturată sau ceva.

P.P.S. Terminasem de scris textul de mai sus, când am dat peste articolul ăsta. Vă recomand să-l citiţi şi pe el şi comentariile. Să vedeţi acolo femei pătrunse de importanţa misiunii lor pe această planetă şi de… staţi aşa că vreau să citez… faptul că după ce ai născut “vei deveni mai buna si vei aprecia mai mult oamenii din viata ta. E o cale de autocunoastere, de vindecare, de perfectionare, un mod de a invata iertarea. Vei avea mai mult de invatat si vei descoperi despre tine mai mult decat din orice relatie din viata ta.”. Fuckin’ hell, sectanţi cu fustă, frate. Şi am pus doar o mică parte din răspunsul unei fanatice din asta, pentru tipa care a scris articolul.

07-25-11 London, UK American actress Angelina Jolie taking her young children for a family trip to London Aquarium. Non-Exclusive Pictures by Flynet ©2011 1-818-307-4813 Nicolas 1-310-869-0177 Scott

07-25-11 London, UK
American actress Angelina Jolie taking her young children for a family trip to London Aquarium.
Non-Exclusive Pictures by Flynet ©2011
1-818-307-4813 Nicolas
1-310-869-0177 Scott

sursa foto

 

155 de păreri la “Ai făcut un copil? Viaţa ta s-a terminat! Sau nu!

 1. 1. Aia-i poza pentru publicitate, pun pariu! 🙂
  2. De unde si-au stres comentariile? Din privat? Daca nu, sa-mi spui si mie cum sterg unele comentarii de-ale mele de pe-aici! 😀
  3. Nu sunt mama, sunt tata;)

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Victor, şi-au şters comentariile de pe pagina de Facebook. Aici nu prea aş fi avut cum să văd pozele lor de profil. 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 2. Zi de feminazi şi nu clipeşte nimeni. Ia-te de părinții cu plozi alintați şi o iau toți razna. :))

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • @upprann, da, frate, exact aşa. Dar ăia nu sunt plozi alintaţi, sunt “lăsaţi să exploreze şi să se autocunoască”. Fuckin’ shit!

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

  • Sau sunt parinti care nu vor sa se deranjeze.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @upprann, păi de ce ar face-o? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Mihaiule, stii foarte bine ca am si eu copii, dar asa ceva nu as face niciodata. Imi vad de viata mea in care avem loc si eu si ei.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Rossana, cred că eşti o mamă denaturată. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 4. Din pacate, iar sunt de acord cu tine. Nu vei face decat rau copilului daca il bagi in cap ca este buricul pamantului.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Daniela, păi şi de ce “din păcate”? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 5. @Mihai, uita-te te rog pe pagina la sectiunea “Uite-ma si pa feisbuc” la pozele de profil ale persoanelor ce te plac. Doua sunt cu copii si la cineva scrie “Keep calm and be supermom”. :))))))))))))))))))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Ana R., păi şi eu ce să le fac?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Chiar asa…si ce sa ne faca? …

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 6. Astea sunt exact genul de castreaza orice parte masculina din perimetrul lor! Incepind cu fiii si terminind cu tatii…. Pt casunt MAMELE CCOPIIILOR!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @emmanuella, trebuie să citeşti comentariile de la articolul către care am dat link la PPS.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Ah, de cate ori imi vine si mie sa le zic cateva acestor femei care au impresia ca daca au nascut sau daca au copiii NIMIC pe lumea asta nu mai conteaza, ele nici atat. Renunta la orice altceva faceau inainte, copilul era pe primul loc si ele nici macar nu se mai ingrijeau. Chiar am citit la un moment dat un articol cu care sunt de acord de la primul pana la ultimul cuvintel. Un articol numit: Mi-as da viata pentru tine, dar nu mi-as sacrifica-o.

  Ideea e ca mai am vreo 2 luni si nasc si nici macar perioada asta de sarcina si perspectiva viitorului nu mi-au luat mintile. Intentionez sa fac toate lucrurile pe care le faceam si inainte pentru sufletul meu, poate impreuna cu copilul, poate separat. Nu ma voi simti mai implinita ca am un copil si nici o zeita ca am reusit sa fac asta. Ah, si nici n-o sa-mi pun poza la profil sau cover photo cu familia. Nici n-o sa schimb numarul la masina cu al copilului, ca am vazut ca si asta se poarta.

  am intrat intr-un grup de “sectante cu fuste” cum le spui si-am iesit rapid pentru ca daca esti cu toate tiglele pe casa innebunesti pe loc. Daca nu de la ideile lor, macar de la gramatica violata in fel si chip. Pe bune, ai zice ca le extirpa o bucata de creier odata cu iesirea copilului…

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 2

  • @Tomata cu scufita, aia cu “mi-aş da viaţa pentru tine, dar nu mi-aş sacrifica-o” este genială. Cum naiba nu mi-a venit?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • Stai sa nasti si mai vorbim !

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 8. Full time mommy , my ass ! Suntem o gramada de muieri care si-au impartit timpul intre gospodarie , educatia copiilor si serviciu si nu ne-a facut nimeni statuie . Depinde de tipul individului zic eu .

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Alina Dicoi, oaaaaa, meriţi arsă pe rug. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 9. Pai faci cum faci si iar deschizi cutia .Cum iti permiti sa te iei de femei cu poza de profil un bebelus ???? Nu maternitatea este ceea ce implineste o femeie ??? Nu cade un barbat pe c*ur cand stie ca a gasit una care poate sa_i multiplice unicul spermatozoid ramas viu si nevatamat de l*ba ??? Cat de insensibil esti. Si vad ca nu te potolesti ,bine zici la inceputul articolului ca te mananca undeva….hahhhaaa

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @dede cati, mă cam manâncă, ce0i drept. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 10. Oho, ce mi-am luat-o eu de la o astfel de mămica, de mi-au sărit fulgii! Și nici măcar nu o nominalizasem, dar s-a simțit datoare să intervină. 😀 Bineînțeles că mi-a dat block și probabil încă mai merge pe la biserici și plătește pomelnice în numele meu… 🙂

  https://www.facebook.com/gigi.ghiga/posts/670444949642275

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Gigi, mamă ce te-a pus la punct dacă ţi-a dat block. Ai plâns?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Nu asta era ideea. În postare nu mai apar comentariile ei, pentru că le-a șters și apoi m-a blocat. Oricum îmi asumasem riscul. Sincer, am plâns “umpic”! :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Gigi, eram convins. Şi eu aş fi plâns.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 11. Mihai, eu unul nu am suportat niciodată ideea asta, “copiii mei, viața mea, doar pentru ei trăiesc”. Păi eu cînd mai trăiesc dacă totul este doar pentru ei?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Chircu Victor, dar ce-ţi mai trebuie să trăiesti dacă ai făcut un copil?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Dacă viața ți se pare scurtă, toarnă niște copiii și vei aștepta moartea ca o ușurare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 12. Tot le explic la multe vaci ca, copilul ei e special…doar pentru familia lui!Atat!Cum si organul meu reproducator e special pentru mine si persoana care-i face o primire calduroasa…Pentru altele, e insignificant.D-apoi ba frate, sa vezi cum le las io pe astea sa-si ridice-n slavi plodul, s-apoi le-o tai scurt : Mars tu d-aci cu tancu’ tau cu tot, manaca-i-ai scutecul la pranz de bovina…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • @Batranu’, mă fac că nu văd ce ai scris şi sper să nu te linşeze. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Ma linseaza la ciocan…apoi daca ele-s proaste, pot fi si eu nu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 13. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 1 Thumb down 17

  • @Zomby, păi cred că mi-am asumat riscul ăsta în momentul când am hotărât să scriu textul. Dar uite că eu nu găsesc nimic penibil în ce am scris. Văd că nici restul. Deci?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 14. Daca tot esti asa de mandru de copilul / copilul tau si vrei ce e mai bun pt el, fa-i o favoare si respecta-l ca persoana, respecta-i intimitatea si nu il mai expune facandu-i pozele publice. O poza publicata in mediul online, nu mai este a ta, e a intregii lumi, iti place sau nu sa crezi.

  Am citit si eu articolul cu pricina. Comentariile m-au surprins in mod placut, in sensul ca numarul celor care o puneau pe autoare la zid a fost mult mai mic decat m-as fi asteptat. Ba mai mult, acestea au fost destul de rapid sanctionate de celelalte, mame au ba.

  Cat despre doamna pe care ai citat-o in PPS, cred ca postarea ei are inmagazinata foarte multa frustrare, iar bunatatea si iertarea mentionate sunt cam forme fara fond.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • #Gennie, femeiea pe care am citat-o pare de pe altă lume, una numai a ei. Ferească tatăl tâmplarului de aşa ceva.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Mda, si mie mi-a parut nediagnosticata

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Gennie, şi fără şanse reale de vindecare, chiar dacă îî pune cineva un diagnostic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 15. M.ai facut sa rad :)) Ai mare dreptate ! Da,intradevar,e un sentiment unic,dar nu pe deplin si cu asta vreau sa spun ca mai exista si o viata “a ta” care era si inainte de acest copil sau cei doi..trei . Ca urmare…cred ca aceste supermomys erau niste frustrate,iar o data cu nasterea,si.au gasit punctul “forte”,crezandu.se atotputernice!nu este asa absolut deloc! Dar poza de profil tot n.o schimb si nici nu m.am ingrasat :)))

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Laura, nu-ţi ştiu poza de profil, dar dacă eşti cu un copil în ea şi ai găsit puterea să râzi când ai citit ce am scris, jos pălăria!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Da, ràdem toți!!! De ar da D-zeu sa faci si tu un copil sa vezi cum il pui pe toate site-urile de socializare… poate… poate ți l-ar lăuda cineva! Că doar este o “minune”! :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Anamaria, dacă vorbeşti cu mine, “D-zeu” deja şi-a făcut treaba.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • De ce ai avea nevoie sa ti-l expui doar pentru a fi laudat? Cat conteaza pentru tine ca om laudele cuiva care nu-ti cunoaste copilul si o face doar pe baza celor spuse de tine sau ca sa te perie?!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Alexandra D, te oboseşti de pomană. @Ana maria a intrat aici, a spus ce avea de spus (doar ea deţine adevărul absolut) şi s-a dus în treaba ei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 16. @Vasilescule, ai grija cand mai iesi la alergat prin Tineretului. Cand s-o porni o turma de muieri cu prunci in brate sa te alerge prin parc, sa stii de unde ti se trage. :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @skogentrollet, dacă tu crezi că nu m-am gândit la asta, te înşeli. Nu ies la alergat fără tricoul cu “super dad”. :)))))

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Mihai, bravo, bravo… 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @skogentrollet, măcar să le batem cu armele lor. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 17. Pingback: De ce nu vorbesc despre copiii mei | Who says we have to grow up? (Walt Disney)

 18. Dar nu scrii, te rog, un post si despre femeile care au decis sa nu aduca pe lume un plod? Toate tunetele, fulgerele si blestemele omenirii cad pe umerii nostri. De la esti pe juma` femeie, pana la egoísta, lipsita de generozitate, etc.
  Eu am aplicat proverbul:” apa trece, pietrele raman”.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @lectorarumana, mai are rost? Am lăsat link către un articol al unei tipe care explică exact asta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 19. Ai uitat sa mentionezi pozele de profil cu cele care alapteaza in public. Unde pui ca fac din asta o sursa intreaga de scandal. Stau de multe ori si ma gandesc: o fac pentru puiul ala care il numesc ele sau doar asa ca sunt kinky si n-au unde isi arata tatele?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Alexandra D, este un statement pentru celelate femei. “Uitaţi-vă ce am eu si nu aveţi voi. Sau, dacă aveţi, al meu e mai tare”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Mamele care-si alapteaza copiii in public nu fac asta ca sa-si afiseze sanii, ca oricum nu se mai simt sexy in perioada respectiva, ci pt ca atunci ii e foame copilului. tie cand ti-e foame te opresti la un restaurant sau mananci pe strada, asa fac si bebeii alaptati. Dar daca mintea ta de encefalopod crede ca alaptarea in public presupune doar afisarea tzatzelor, atunci n-am ce sa-ti explic prea mult. Blogul lui peste si toate idolatrizantele pe langa. Oare nevasta lui stie ce parere are despre ea ca femeie si mama? Sau e si ea o oaie cu cabina care vede lumea prin fund? Hai o seara buna!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 8

  • La fel de simplu poti pune lapte in biberon ca sa-l hranesti, nu trebuie sa vada toata lumea 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • Nu am probleme cu alaptarea in public atata timp cat se face DISCRET. Nu sunt pretioasa dar nu agreez sa merg la o terasa si sa vad la masa alaturata cum una isi scoate sanii sa alapteze. Exista multe feluri de a alapta fara sa-ti expui “biberoanele” si toata lumea e fericita. Asa cum nu iti lingi degetele de placere dupa ce mananci si nu sorbi din lingura ca sa dai dovada ca ai bune maniere, tot la fel poti face si cu alaptatul.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Da asa mai discret si fara tate pe afara e motiv ca alaptatul ii sanatos si uite ce campanie pro facem noi , nu se poate? Nu zic sa te duci la WC-ul public si nici in boscheti dar macar acolo, putin ferit si tot a merge. Pai hai sa ne pisam in public ca tot o necesitate este 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Faine posturi Alexandra D. Si Sorin. Mai
   Mare dragul sa citesti si posturi ale unor oameni care gandesc, nu doar ale acelor mame disperate pline de frustrari. Mi-au placut!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Am vrut sa iti dau niste explicatii referitor la diferenta dintre urinat in piblic si alaptat in public. Dar nu-mi mai bat capul ca nu meriti. Traieste asa in lumea ta obscura si limitata! Data viitoare cand mananci la restaurant sa-ti batic pe cap sa nu te vada nimeni, ca poate ti-a ramas ceva printre dinti!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 20. Astea-s “pretioasele” la care faceam referire…
  Nasterea unui copil, acest eveniment atat de banal, dar care pentru orice parinte sanatos la cap este ceva foarte semnificativ, este atat de deformat de catre massmedia.
  Ooooo! “Cutare vedeta, este insarcinata!” Alta, a fatat deja…
  De ce m-ar interesa pe mine?! Sa fie sanatosi si sa-si creasca plodul cu simt de raspundere!
  Dar “pretioasele” receptioneaza ideea si se comporta si ele ca atare…
  Anul asta, am fost, ca de obicei sa luam Lumina, in noaptea de Inviere, la biserica de cartier. Nu ne ducem la Patriarhie, sau la eu stiu ce biserici cu staif… Mergem,ascultam slujba, apoi luam Lumina si mergem acasa.
  Ne mai salutam cu cunostinte de familie,stiti si voi cum e…
  Mi-au atras atentia doua mamici.Le stiu asa, din vedere. Erau impreuna cu “printesele” lor. care aveau 2-3 anisori. Imbracate de MALL, toate patru. E o traditie la noi crestinii, ca in noaptea de Inviere sa mergi imbracat cat mai frumos, cu lucruri noi, pentru ca tot anul sa-ti mearga bine. E normal sa-ti imbraci copilasul cu lucrusoare frumoase, dar asa? Sa le transformi in pitipoance de mici?!
  Despre educatie, nu mai zic nimic…
  Cand eram copil, mai tanjeam dupa una alta, prin magazine. Uneori primeam, alteori nu. parintii motivau asta cu “nu avem bani”, iar eu ma resemnam. Erau si atunci copii care se tranteau pe jos, ca si protest, dar aveau o culoare mai intunecata cu cateva tonuri decat media…
  Acum? Isteria se manifesta cu precadere la cei bine imbracati, dar nu si bine crescuti, si fac referire la cei maturi, care nu pot invoca acelasi motiv care imi era repetat mie.
  Asa cum am mai spus, e normal ca un parinte sa-si iubeasca copilul, dar sa faca din asta “o stare”, sa duca la extrem acest lucru, tine de buna crestere, buna crestere, pe care copiii lor nu o vor primi de la nicio bona sau scoala inalta!
  Te mandresti cu copilul tau, dar nu in felul in care te mandresti cu masina ta de “jjjdamiidaeuro”… Copilul tau, nu e cu nimic mai presus decat colegul lui de banca… Ei ar trebui sa ramana doar atat: niste copii!
  Cat despre avatarele de pe FB, pline de flori, animale, peisaje si orice altceva, in afara de o poza REALA… Poate oamenii, au ceva de ascuns, poate se simt mai bine sub anonimat, cine stie?!

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @vasilecool, ioooi, ce-o să ţi-o mai iei. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 21. Buna Mihai Vasilescu. Mi-a luat mai putin de 24 de ore sa devin un fan al blogului tau si cred ca s-a instalat si o usoara dependenta de articolele tale care imi dau o stare fantastica. Cat mai multe scrieri te rog pentru placerea mea nevinovata de a devora tot ce postezi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Andreea, aoleu, vezi că nu mai scapi nici cu tratament. :))))
   Aşa o să fie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 22. Costuuuuuumeeee de azbest de vanzare aveeeeem, pentru toti cei de aici care vor fi arsi pe rug in urmatoarele zile.

  E placerea mea sa vin si sa las un micut comment, ca trebuie sa fug repede…da, mai, dragilor, dupa negrese, deh…

  O spun clar de la inceput, familiile care au copii, sa le traiasca, sa se bucure de ei si sa ii vada mari, sanatosi. Cum spunea cineva mai sus, sa ai un copil e un fapt banal pentru restul lumii, dar important pentru tine. Asa o fi. Nu stiu inca, eu nu sunt casatorit si nu am copii, iar, pentru asta, o “incasez” de fiecare data, mai ales de la rude…sunt super tari commenturi-le de genul “nu esti in randul lumii”, “nu ai pentru ce trai”, “daca nu ai un copil nu simti ca traiesti”…etc

  Sa muriti voi? Fratilor, fiecare isi traieste viata dupa regulil sale, cu bucuriile si necazurile lui, asa ca…lasa-ti-ma in pace.

  Cele mai tari faze le-am trait cu mamici tinere, cu care am iesit la cina sau la cafea…mai frate, eu am iesit cu tine la o cafea sau la cina si, daca am facut-o, am facut-o sa te cunosc pe tine, asa cum esti tu si, eventual, poate ajungem la tango-ul ala la orizontala…asta nu inseamna ca o sa-ti cresc ai tai copii, ca eu nu sunt vinovat de facerea lor…

  Sa te puna dracu sa spui asta unei mamici…pai, frate, nu te mai spala toata apa Dunarii…asta e….

  Acu va las ca trec la 3000 de metri plat prin triburile de indigeni…cele bune, dragilor…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Sorin, poate-ti toarnă un plod o negresă de pe acolo. Să vezi ce mai râd. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Sorin , sa presupunem ca reusesti sa treci in randul lumii si sa-ti toarne nevasta un plod. Si ca un facut , nu va mai intelegeti , va despartiti. Copilul ramane la ea. Asta ar insemna ca femeia aia sa nu-si poata reface viata pentru ca viitorul candidat nu e responsabil de faptul ca ea are plodul tau? Si mai rau , iti moare nevasta si esti nevoit sa-ti cresti progenitura singur. Ce alegi? a. il cresti singur b. iti obligi parintii sa aiba grija de plod c. gasesti vre-o ” fraiera” care pune botul d. il cresti singur si te multumesti cu sex pe coclauri cand se poate /se nimereste 🙂 .

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Alexandra D, nici pe @Sorin nu-l mai găsesti pe aici. A intrat în “tură”, după cum zicea. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Alexandra, inteersant postul. ca sa raspund la intrebarile tale e putin mai greu, pentru ca toate scenariile sunt ipotetice. Dar, am sa incerc…
   a. Il voi creste singur, dar, daca va aparea alticineva in viata mea, cineva care sa merite si sa inteleaga “bagajul” cu care vin, imi voi reface viata…copilul meu va fi important pentru mine, dar viata mea va curge cat se poate de frumos, evident, dupa ceva timp. Tot ce as putea face impreuna cu al meu copil, as face, cu cel mai mare drag, dar viata mea nu se va opri la el. Probabil ma vor ajuta si parintii, ca-si doresc foarte mult un copil sa le scoata peri albi..chiar isi doresc…
   b. cred ca am raspuns..nu ii oblig, dar, sunt sigur ca m-ar ajuta
   c. In materie de sex, sunt foarte atent..nu oriunde si, mai ales, nu cu oricine…

   MI-a placut postul tau si iti multumesc pentru el

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 23. Cumbă să nu-ț’ pui poza copilului la profil?! Înseamnă că nu-l iubești…
  Lăsând gluma la o parte, mi-ai adus aminte de o conversație de acum vreo 2 – 3 ani de pe FB.
  O poză de copil la profil și cu nume neutru: Bună, ce faci?
  Eu: Bine, mâncam un măr. Tu?
  O poză de copil la profil și cu nume neutru: foarte bine, ce mai faci?
  Eu: În afară de mâncat mere e neinteresant. (în gândul meu — bă, dacă e copil, măcar să-l îndemn să mănânce fructe). Dar ar fi bine să mănânci și tu.
  O poză de copil la profil și cu nume neutru: tu știi cine sunt?
  Eu: Da, știu, dar n-am vrut să mă dau de gol.
  O poză de copil la profil și cu nume neutru: hai pe bune acum, știi cine sunt?
  Eu: după mărul ăsta cu tot cu coajă nici eu nu mai știu cine sunt…
  O poză de copil la profil și cu nume neutru: chiar nu mă recunoști?
  Eu: după primele litere ale cuvintelor din penultimele fraze parcă semeni cu cineva…

  Și conversația ar fi continuat așa în neștire dacă nu mi-ar fi sunat telefonul.

  Păi bă, fetele tatii și băjeții moșului, cum pana corbului să vă rescosc eu din pozele voastre cu copiii care sigur seamănă cu soacrele voastre?!

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Nea Ilie de la Sculărie, erai intrat cu totul în spam. Nuș’ de ce. Și cum de pe telefon nu văd comentariile din spam, a trebuit să ajung la un pc, ca să te constat că ești acolo și să te eliberez. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Nea Ilie de la Sculărie, și tot n-ai aflat cine era nici după ce-ai vorbit la telefon?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 24. Mdea.

  Eu altceva nu inteleg la femeile astea cu poza-de-profil-moaca-de-bebe:

  De ce iti expui tu copilul in fata intregului internet?
  De ce, de ce, de ce?

  Pe bietul bebelus il intreaba cineva daca are chef sa “faca frumos” pe facebook si alte retele de socializare, pentru ca mami are niste kile in plus/sau isi imagineaza ca are?

  Am scris acum ceva vreme un articol pe tema asta, dupa ce am dat peste O GRAMADA de poze cu fetite ale caror parinti visau sa faca din ele foto-modele si fetitele ajunsesera material de masturbare.

  Nu dau link, nu imi sta in obicei. Dar puneti, mamelor, poze cu pruncii.
  Sa fie acolo, si pentru pedofilul din colt.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 25. eu deja am sters persoane din lista care ma agresau ingrozitor cu plozii…ca se cacau se pisau se pozau erau pe facebook…doi la mana…si io-s din asta care nu vrea plod si pace …si bat catre 37…pur si simplu nu simt nimic in legatura cu copiii…cand o vad e sor-mea ca se chinuie cu al ei….brrr ma ia cu frig….si poate mi-o ajuns si al lui pretenu-meu….ca el are unu si l-am prins de la o varsta absolut fuking naspa…12 ani…acu da bacu…deci mi s-a acrit de plozi….nu conteaza ai cui…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • @NagaQ, și tu erai în spam. Mai bine, că la ce ai scris sigur ți-o luai periculos. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • 🙂 sper sa ti se acreasca si de tine cu asa gandire de baba acrita si supta de viata careia ii este destinata o viata singuratica.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 4

 26. Mihai ,pai nu de asta ti-ai facut blog? Ca sa fii injurat ,contrazis apostrofat si ce mai stiu eu…. sa dai raspunsuri sa pui intrebari ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @any, ba exact de asta. Doar că uneori mă mai ia capul. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 27. M-a uns pe suflet acest articol. Banuiesc, de fapt sunt sigura, ca esti constient de faptul ca sunt multe individe din astea care considera ca esti un nimic daca nu ai facut sau nu ai de gand sa faci copii; fiinte care cred ca existenta se rezuma doar la asta si ca altfel ai trait degeaba. Nu am avut de lucru sa raspund la comentariile unor astfel de specimene si a iesit vai si amar. Nu mai conteneau cu injuriile.

  Stii la ce concluzie am ajuns de fapt? Cele care se cred mame eroine si care cred ca doar COPIII si numai ei si care altceva nu fac toata ziua sunt invidioase, invidioase pe oamenii care au o viata indiferent daca au sau nu copii. Iar atunci cand te prind fara copil iti dau in cap pe motiv ca esti un nimic pe lume. Cred ca e mai bine sa fie lasate in prostia lor, mai bine pentru cei din jurul lor……

  Cat despre expunerea copiilor, este un subiect foaaaarte dezbatut dar mamele inconstiente nu au cum sa inteleaga. Sper doar ca acei copii sa isi spuna punctul de vedere atunci cand vor realiza la ce au fost expusi fara ca ei, copiii sa isi poata da acordul.

  Oricum, super articol :)!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Cristina, mai trist este că nici măcar nu realizează ca nu mai au o viață și că nu este în regulă ce fac.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Exact, iar daca incerci sa le spui acest lucru tot tu esti cel nebun….te fac albie de porci pentru ca ai indraznit sa le atragi atentia, sa le deschizi ochii….

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Cristina, sectante cu fustă, n-am zis eu? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 28. Orice femeie poate avea copii,dar putine sunt in stare sa le dea o educatie

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @angel, și iată cum ai minimalizat “miracolul natalității”. Nțțț.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 29. Mihai, ar fi durat prea mult de pe telefon să găsesc ce postez aici. Așa că am așteptat să ajung acasă ca să editez comentariul pe PC.

  În urmă cu vreo două săptămîni am postat un link către articolul ăsta:
  http://adevarul.ro/life-style/parinti/Incetati-mai-sacrificati-copii-adevarul-niciun-parinte-nu-vrea-sa-l-recunoasca-1_537c91ae0d133766a8d7d4ed/index.html
  Și am adăugat la link și o părere proprie: “Mda, pe principiul “Copiii mei sunt viața mea, doar pentru ei trăiesc!”. Un principiu eronat, greșit, absurd. Eu sunt viața mea, familia mea face parte din viața mea, familia mea nu este exponentul vieții mele. Eu cînd? Sunt de acord să educ și să cresc un reprezentant al rasei umane și, la momentul potrivit, scuzați-mi expresia, să-i dau și un șut în fund, dar să afirm că, în momentul în care s-a născut un copil, viața mea are sens și continuitate numai și numai prin prisma copilului meu, asta este o inepție.”

  Aproape imediat a urmat următorul schimb de replici cu o persoană despre care spun doar că face parte din familia mea, nu precizez gradul. Schimbul de replici a avut loc în secțiunea de comentarii:

  Persoana: Vorbesti asa pentru ca nu ai copii. Iti vei schimba cu siguranta parerea

  Chircu Victor: Trăiești pentru tine și prin tine îi transmiți copilului principiile și valorile pe care îți dorești să le îmbrățișeze. Un copil nu îți completează existența ci este o extensie a ta, o extensie ce poate fi bună sau rea în funcție de manifestarea lui ca și individ ce populează conglomeratul de elemente unitare componente ale societății. A proiecta propria existență asupra alteia și a afirma că lipsit de ea rostul traiului scade dramatic spre zero este greșit. Interacționăm permanent ca elemente constitutive ale societății dar suntem totuși componente individuale, de sine stătătoare, cu drepturi depline din punct de vedere moral asupra propriilor vieți. A trăi pentru altcineva este greșit și duce la dezechilibru. Numai cine se îngrijește temeinic de propria existență, numai cine veghează la propria integritate poate pe deplin să vegheze la creșterea și dezvoltarea altcuiva.

  Persoana: Esti un frustrat… Fa-ti o familie si vei simti atunci fericirea de a avea un copil, vei avea un scop in viata. Pana atunci n-ai dreptul sa vorbesti pt ca nu stii nimic, doar principial…

  Chircu Victor: Să înțeleg că viața fără copii este o viață fără scop, o viață lipsită de rezultate? Hmm… Dreptul de a vorbi mi-l dă capul pe care îl am pe umeri și faptul că gîndesc.

  Persoana: Se spune in popor : a intra in randul lumii! Te simti bine si te lauzi cu nepoata ta ,nu-i asa??? Cat despre cap ,DA ! Ai dreptate. Nu ma opreste nimeni sa pescuiesc pe asfalt. Faptul ca n-o sa prid nimic ma priveste doar pe mine.

  Chircu Victor: Poți să pescuiești și pe asfalt atîta timp cît ai mintea deschisă și știi ce anume vrei să pescuiești. Doar o minte lipsită de orizonturi deschise vede doar ce are în fața ochilor și nu și ce poate fi în spatele sau, în cazul asfaltului, dedesubtul lui.

  Chircu Victor: Și să nu încurcăm ideile: a trăi pentru copil și a te bucura de realizările lui și de ceea ce este sunt două noțiuni total diferite.

  Persoana: Foloseste-ti mintea pentru ceva constructiv nu pentru polemici, anunta-ma cand o sa ai realizari. Tu esti vulpea care nu ajunge la struguri ! Cand o sa ajungi tatic o sa intelegi … pana atunci doar ai pareri ! Noapte buna !

  Chircu Victor: Bine. Noapte bună.

  Scuze pentru lungimea comentariului.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Chircu Victor, scuze, intrasei în spam.
   Nu am ce să comenteze. Doar că ăl de sus trebuie să mă ferească de aşa ceva.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 30. Ahhh, astazi mi-ai stricat inima, sufar de mor,ieri sau acum doua zile mi-am schimbat poza de profil…..nuuuu, o sa cad in dizgratie. Sunt total de acord cu ce ai scris in articol chiar daca la profil am poza fiicei mele, e o poza cu staif cand verificam daca e fiica mea sau nu,asculta rock nici “pas” nu zice, cum schimb muzica face fata respectiva. In rest, numa de bine. ( chiar daca nu comentez des sunt cu ochii pe tine, acum nu mai am timp,sunt tata, viata mea s-a schimbat :D)

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Radu, chiar mă gândeam dacă o să zici ceva. Şi ai zis bine. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 31. si eu am avut poza baietelului meu la profil, probabil din mandrie (arata mai bine decat mine :)) ) pentru niste like-uri (el primeste mai multe, sunt geloasa :)) ) sau pentru a le arata la toti, ca al meu sot este tatal copilului (seamana foarte bine cu tac’su :))) ) tre’ sa facem un sondaj :)) de ce anume ne punem pozele copiilor la profil?? :)))

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Laura Corbeanu. îmi place că zici “am avut”. Îmi place că recunoşti că ai făcut asta pentru like-uri. Mare lucru. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Oooooo da, mare lucru. God…cata ipocrizie. Nu mai aveati de ce sa va luati:) ” de ce are lumea facebook?, de ce au relatiile expuse? “iar acum ” de ce au poze cu “plozii” lor?”. God, alta treaba nu aveti? Nu duceti lipsa de timp deloc! Observati tot! Nu aveti viata sociala si va enerveaza pozele cu cei care si-au intemeiat o familie si sunt fericiti si posteaza cate o poza cand voi stati cu mouse-ul in mana si frecati “news feed” de va iau dracii .

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

  • @Alexandra, îţi urez un singur lucru: să fii exact atât de fericiţă cât se ascunde în spatele pozelor ostentative de pe facebook. Atât. Şi ştii tu la ce mă refer.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 32. Dap, multi confunda o retea publica cu un album de familie, aia cu poze la profil nu fac mare branza, dar sunt unii care dau prea multe detalii, de asta nici nu iti vine sa mai intrei pe fb, ai bloguri, ceva siteuri principale, pe fb e o mamaliga de reclame combinata cu un terci de elemente care nu te intereseaza din viata altora.

  Ia d-aici una pe subiect de la un maestru:
  https://www.youtube.com/watch?v=Hitc8haEu_g

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @radu, da, da, da. Bun şi maestrul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 33. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 4 Thumb down 22

  • @Mihaela, looooooooool. Îmi pare rău, hotărâsem să mă aţin, dar tu eşti exemplul clasic de proastă. Doamne fereşte! Auzi, doar mamele. Femeie, eşti proastă, dar rau de tot. Meriţi tot ce ţi se întămplă. Pentru că sunt convins că nu e nimic bun.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 5

  • Am inteles, cine are alta parere decat a ta e prost. E bine.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 5

  • @Mihaela, ai înteles aşa pentru că eşti proastă! Mai uită-te o dată la ce ai comentat. Eşti exemplul clasic de femeie româncă proastă. Cum plm mea să spui că taţii nu au voie să se ocupe şi să vorbească despre creşterea copilului? Repet ce ţi-am zis şi prima oară: meriţi tot ce ţi se întămplă! Şi sunt convins că nu este nimic bun.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

  • @Mihaela – prostia ai demonstrat-o afirmand ce ai afirmat. Au fost mai multi cu pareri diferite dar nu au spus astel de ineptii. Debordezi!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Cum iti permiti sa faci astfel de afirmatii? Esti mai proasta decat prostii. Ai habar cati tati isi cresc singuri copiii? Cate mame pozeaza in mame eroine pentru ca gandesc la fel ca tine? Esti frustrata pentru ca nu e ok? Buba e la tine daca asa gandesti…..e grav.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • Tocmai asta am spus ca tatii care-si cresc singuri copii pot sa vorbeasca.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

  • @Mihaela, şi ceilalţi de ce nu? Taţii care-şi cresc copiii ÎMPREUNĂ cu mamele de ce pula mea nu au voie să vorbească? Pentru că eşti tu cea mai proastă femeie care a comentat vreodată pe blogul ăsta sau de ce???

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Imi pare rau dar nu m-am facut inteleasa. Ma refeream la comportamentul mamelor, greu de inteles din afara daca nu ai stat cu un copil 24/24 o perioada lunga.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Mihaela, mie imi pare şi mai rău. Nu, nu ai zis asta. Acum minţi. Reciteşte-ţi primul comentariu!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Mihaela. Am citit foarte bine ce ai scris.si tatii care isi cresc copiii in cuplu ce au? Ai oroare de cupluri? Cine esti tu sa le interzici sa vorbeasca? Ai habar despre ce inseamna cresterea unui copil in cuplu? Copilul are parinti is amandoi au aceleasi drepturi. Dar de cele mai multe ori iese mama in fata is se bate cu pumnii in piepet ca ea face is drege is se sacrifica. Cele care fac asta sunt cele care se vaita de o viata urata is chinuita. De ce un tata e mai prejos decat o mama? Asa gandesc doar femeile limitate.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Ok, nu ne intelegem. Renunt. Nu am nimic, nici cu cuplurile, nici cu nimeni. Jigniti foarte usor.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Mihaela, la revedere!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • pai asa pot sa iti spun si eu sa te insemantezi singura, crescutul copilului si impartitul atributiilor nu e batut in cuie cine ar trebui sa il faca. Deci daca sunt cupluri “old school” el aduce banul si ea intretine casa si il scuteste de restul e problema lor, fiecare face la el in casa cum crede ca e mai bine dar asta nu inseamna ca nu se pot rezolva treburile si altfel.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • “O astfel de situaţie este periculoasă pentru copil deoarece îi blochează dezvoltarea psihică. E important ca el să ştie că mama lui nu e singură din punct de vedere social şi sexual, pentru a continua să se «construiască» pe sine”,
   atât am avut să îți scriu , ca să nu te jignesc prea tare… ca văd ca nu ai cu cine…
   concluziile le tragi singura în caz ca nu ești prea încuiată.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Mi-a placut faza cu “mama e numai una”, de parca tati, ar putea fi 2-3, ca la catele…
   Cum adica, tatal nu trebuie sa se implice in educatia plodului? E bun doar pentru banii de buzunar?! Pai, daca si cu mamica procedeaza la fel, halal “celula a societatii”…
   Dar asta e, BOUL trebuie doar sa aduca bani in casa…Si sa-si dea cu parerea cat mai putin!
   Cunosc aceste opinii. Am astfel de cunostinte cu “doamne” emancipate…

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @vasilecool, dar ştii bancul cu “mama… e numai una”?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Nu stiu daca e banc… Poate o poezie scornita de mamele care aleg sa-si creasca singure copiii.
   Dar nici afirmatia asta nu mai e valabila…
   “Pretioasele”,bine, cele care isi si permit asta, au inventat mamele surogat, din frica de a nu-si deforma silueta. Iar cele care aleg s-o faca clasic, la nastere apeleaza la cezariana, in mod nejustificat. Nu ma refer la cazurile medicale.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • @vasilecool, e banc, e banc. Vrea ăla micu să mănânce chiftele şi mă-sa îi spune sa-şi ia din frigider. Puştiul se duce, deschide uşa şi zbiară: “mamaaaa, e numai una”. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 34. Pingback: mihai vasilescu blog | Femeie, îţi meriţi soarta! Şi sper să fie crudă!

 35. Pingback: Revelațiile personale ale femeilor | Roxana-Mălina Chirilă

 36. Nu am citit si articolul recomandat pentru ca am prins deja ideea. Aceste femei nu cred ca au prea avut o viata a lor nici inainte de a deveni mame. Insa o data cu asta, se umfla in pene de parca ar avea vreo diploma, si cand colo, o fac doar din instinct. Deci cu ce se lauda?? Faptul ca traiesc doar pentru copii ascunde adanci neimpliniri… Si stii ce?? Ciudat e ca dupa ce acestia cresc, vor trai pentru nepoti!!! Poate ca ele detin in secret mai multe vieti si nu au doar una ca noi astialalti… Poti sa stii??? Si eu am un baiat de 26 ani care e mai bun decat toti ceilalti copii, dar asta e doar treaba mea, nu intoxic pe nimeni cu adulatia ce i-o port…

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 37. Yeuh. Cat de badaran, misogin, insensibil si critic esti! Te crezi open-minded prin afirmatiile puerile facute?! Tu esti non-conformist, “jmeker”, gen ” nu-mi pasa de nimeni, da imi pasa de toti, mai ales de colega aia a mea de munca pe care as fute-o dar si-a pus poza cu “plodul” si mi-a scazut libidoul”. “Plodul”- abia astept ziua cand o sa-ti numeasca cineva ingerasul asa si o sa-i insiri toate injuraturile posibile. Bai baiatuleeeee! Trezeste-te! Cand faci un copil se invarte toata lumea in jurul lui, pentru ca face parte din tine, pentru ca ti l-ai dorit mult, pentru ca e totul pentru tine! Si asta nu inseamna ca s-a terminat lumea, inseamna ca traiesti o noua etapa de care esti entuziasnat si mandru, cea in care esti parinte…si da, normal ca pui poze de profil, ca nu te mai intereseaza “x” gagic sau “y” gagica, pur si simplu te mandresti cu noul statut.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 9

  • @Alexandra, femeie, da, tu eşti tot ce poate fi mai rău. Eşti exact tipul de femeie care pare inteligentă, dar de fapt este proastă de pute. Felicitări!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Man! MILF! Ce nu-ințelegi? 🙂 Oh.. wait…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @haivas, ai văzut că te-ai prins singur? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Urasc persoanele care contesta o afirmatie prin “misogin”,”badaran”… eu iti trageam o “pu*a” peste bot ca sa iti corectez vocabularul! Oh @Mihai caaata rabdare ai…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Iulia, sunt un domn. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Esti… prea domn! Eu nu rezistam, probabil firea mea impulsiva, ori fimiu m.a facut asa?(glumesc). Luv your work! :*

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 38. Le cam categorisesti pe mame, d’le! 🙂 …sau pe femei, mai bine zis. Eu daca incerc sa construiesc o relatie frumoasa cu “plodul” meu si sa educ prin iubire si empatie un Om implinit, fericit si responsabil sunt oare o sectanta? Il port dupa mine oriunde. Da, e de gatul meu intotdeauna: la piata, la plimbare, la diverse evenimente, in calatorii samd, n-am cu cine il lasa, e cu mine. Il alaptez peste un an si continui…deci, dupa criteriile dvs fac parte din secta sau nu? :))
  Poate imi ziceti dvs daca mie, dupa nastere, mi-a scazut nivelul de inteligenta 🙂
  Ah, da… am si eu niste poze cu “progenitura” pe pagina, dar cred ca trebuia sa anuntati in descrierea blogului cine are dreptul sa citeasca si sa comenteze 😉
  P.S. Nu, nu m-am simtit vizata de aceste articole, dar imi pare rau ca ati cautat in capul dvs 2 oale mari si ati impartit in ele toate mamele pe care le-ati vazut vreodata cu coada ochiului. Usor judecam, nu?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Cornogolub Olga, însuşi faptul că ai comentat demonstrează că te-ai simţit vizată. În rest, să auzim de bine. Fiecare face cum îl taie capul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 39. Buni a mea – Forurile Superioare s-o odihneasca – avea o vorba de care mi-am amintit cand am citit articolul tau : “cine-i are sa si-i creasca,cine n-are – nu-si doreasca”. Copiii,adica. Ma uit la fii-mea (care acum are varsta pe care am avut-o eu cand m-a sfatuit buni ce si cum) si tot ce pot sa spun e ca-mi pare nespus de rau ca nici ea – la fel ca mine – nu va intelege la timp sfatul asta. Nu vreau sa fiu inteleasa gresit – imi iubesc odrasla ca pe ochii din cap,nu regret ca am devenit mama,insa ma doare sufletul la gandul ca si ea va fi (cel mai probabil) mama intr-o zi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Simina, hai, mă, exagerezi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Hmm…crezi? Parca nu demult ti se fisurau ochelarii p’acilea in “Marirea si decaderea unui tata de fata”,sau in “Stii cum e cand iese fie-ta in club?”… Doar doua exemple ti-am dat,doua exemple care ar trebui sa fie suficiente ca sa ilustreze ce vroiam sa spun,defapt : ma doare sufletul ca si ea va fi (cel mai probabil) mama intr-o zi ,drept care – inevitabil- va suferi de aceleasi angoase,spaime si frici de care sufera parintii care-si iubesc copiii… Da’ nah,asta e departe de tema articolului tau,n-o mai dezvolt. In alta ordine de idei – tocmai mi-am amintit cum arata cea mai tare reclama facuta vreodata prezervativelor:
   https://www.youtube.com/watch?v=gFFSqiPCAFk

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Simina, ah, pai zi dom’le aşa. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 40. Nu am copii si nu planuiesc sa am in viitorul apropiat, dar esti sexist frate. Ma bucur ca ai tu autoritatea sa dai indicatii femeilor ce sa faca. Din cauza alora ca tine europa de est e mai aproape de orient. Sper sincer sa reusesti sa te bucuri te viata in ciuda pozelor de profil a altora.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Cristina, dap, eu sunt la originea tuturor relelor.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 41. Esti tare…iubesc articolele tale

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Valentin, şi mie îmi plac. :)))) Mulţumesc, man!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 42. Ca sa zic si eu ceva… imi cresc singura baiatul siiii ca sa stii Mihai am facut exact ca dupa spusele tale… aveam poza de profil cu baiatul meu(nu vroiam o relatie atunci)…. eee si sa “pu*a” succes… ???? (asta ar fi una dintre glume)
  Oricum, fain articolul, cand ajungi sa apreciezi un om asa cum se intampla in cazul meu fata de tine, ajungi sa fii de acord cu respectiva persoana!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Iulia, nu e musai să fii de acord, dar să nu cumva să mă contrazici. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Nu am cum sa contrazic adevarul, never ever!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 43. Sa vezi cum e daca esti femeie nemaritata, te imbraci bine, arati bine, faci inca o scoala, ai opinii personale ( adica gandesti ) si – peste toate – mai lucrezi si cu copiii ” lor “. Vai mie! Pertinenta parere si de aceleasi reactii am parte si eu pentru ca indraznesc sa spun altceva decat ce vor ele sa auda. Iubesc copiii, sa nu fiu inteleasa gresit, dar ma iubesc – asa cum este normal – si pe mine!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Mihaela, eu cred ca pe tine trebuie să te iubeşti în prmul rând. Tu eşti cea mai importantă persoană pentru tine. În rest, sunt aberaţii.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 44. Un alt site…surogat sau ceva la catchy.ro, de la care mereu ai de învățat despre adevăruri supreme. Cred ca din plictiseala ejectati astfel de inepții. Nu știu cum se face, dar mereu am în lista cate un idiot/a care share-uieste din suflet(singur de altfel) așa scrieri dostoievschiene despre cum ar trebui sa arate o mama/fiica/cur.v.a /casatorie/fericire/viața în doi , trei sau mai multi. Mă îndoiesc sincer ca din miliardele de mame , noi , tristele astea cu sau fără poze cu copii, avem în minte Angeline/Madonne sau prințese cu sânge albastru. Mă doare fix în c-r despre cine /cum și ce poze are la profil fiecare. Oricum…mi se pare mult mai trist sa pozezi în MILF chiar dacă ești, chiar dacă nu ești. Trist și jenibil. Cat despre prințesele urbane. Sa fim serioși. Știm mai bine cine face articole intre doua sarmale în foi de vita. Și aia nu-s eu!..C’mon! Avem și noi creiere proprii. Și joburi. Și copii . Și bărbați. Și familie. Și chiar nu suntem idioate în ciuda pozelor. Poze care NU caută pretendenți. Plus ca dacă ar fi sa reducem la absolut, cred ca orice pretendent își dorește o femela apta de impuiere. Cu voi, metro-cosmopoliti crescuți intre betoane si vegetație din carton , mari artiști in fata PC-ului , voi cei care o ardeți onanisti în băile publice, nu ne interesează sa ne impuiem! Noi astea cu poze cu copii. ..
  Bai…si măcar de-as avea poza cu fi-mea la avatar…dar nici p-aia n-o am…:)
  Toate cele bune!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Manu, pe mine m-ai pierdut. Nu am reuşit să înţeleg unde baţi. Aia e.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 45. Am citit articolul si prima data,m-am abtinut sa comentez…pentru ca da copilul meu e cel mai important pentru mine,nu am avut niciodata poza lui la profilul meu,poate si pentru ca era prea mare cand mi-am facut contul si cred ca nu as fi pus-o fara sa ii cer acceptul( care probabil nu ar fi venit niciodata 🙂 )
  Dar ma gandeam acum,ca era in anul doi de facultate cand am renovat apartamentul,am fost absolut intamplator cu el cand alegeam usile pe care vroiam sa le schimbam,intrebandu-l ce usa i-ar place la camera lui mi-a raspuns : alegeti-o pe care va place voua,eu mai vin acolo doar in vacante,voi locuiti acolo…
  Prima reactie a fost cum,ce,de ce ???? dar apoi mi-am dat seama ca el deja nu mai considera ca face parte din familie asa cum il percepeam eu,era si nu mai era acea parte din familie…timpul a dovedit ca el a avut dreptate…
  Acum a terminat facultatea,e si mai deoarte decat mi-as fi dorit,vine o data pe luna acasa,la Craciun si probabil la Pasti,anul asta,la anul nu se stie…
  Eu ca mama,sotul ca tata am avut un rol,sa-l formam,sa-l educam,sa-i dam incredere si aripi sa zboare…acum nu ma pot,nu ne putem agata de aripile lui sa i le ingreunam sau frangem…….ne bucuram de fiecare vis implinit de-al lui,de fiecare succes…dar trebuie si noi ca persoane,ca personalitati sa avem propia viata,nu poti fi o piatra de moara agatata de gatul copilului,sa-l “obligi” ca prima data sa se gandeasca la tine si abia apoi la viata lui….
  Egoismul unui parinte poate fi mult mai crud decat ne putem imagina,am avut exemple in care viata copilului a inceput dupa moartea mamei lui,si ganditi-va ca ” copilul” avea in acel moment 49 de ani,pur si simplu mama nu a acceptat pe nimeni in viata fiului ei….a trebuit sa moara ca acel fiu sa inceapa sa traiasca….. :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @OVANA, este evident, copilul trebuie să fie cel mai important pentru părinte. Dar asta n-are nicio legătură cu textul meu. În rest, aik dreptate sută la sută.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Poate are legatura cu faptul ca am avut copil 2 zile,maine pleca si-l mai vad de Craciun… 🙁
   Sorry daca am fost pe langa articol,ceea ce vroiam sa subliniez(poate nu am reusit ) e ca suntem pentru o scurta perioada importanti in viata lor,si in perioada aceea trebuie sa ne implinim cat de bine putem rolul….dupa doar vedem rezultatele…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @OVANA, mie mi-a plăcut ce-ai scris.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 46. nu gasesc cum naiba am ajuns pe linkul asta, i focken forgot. oare cine ti-a dat share? vorbesti ca un mare idiot, si stii ce e interesant, ca nu sunt impotriva ta ca idee. stii cat de rau e cand un prost da un argument idiot impotriva unei idei cu care nici tu nu esti de acord? i feel ashamed reading your shitty stuff. pari a fi foarte frustrat…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Claudia, ştii ce e şi mai interesant? Că nu eşti prima oară aici. Altfel nu ai fi putut să comentezi. Deci, cam minţ’…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • really? asta sa insemne ca mi-aa palcut ceva din ce ai scris tu? sa caut, atunci. ah da. ala cu fie-ta in club. tin minte ca mi-a si placut. dar in continuare, aici ai scris super penibil 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Claudia, really.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 47. astea si alea vegane. Numa’ zic.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Mia, nici nu știi care-s mai “militante”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.