Zilele trecute m-a mâncat în fund să scriu despre o fază pe care am vazut-o la metrou. Un crâmpei de viaţă în care o fetiţa de patru-cinci ani o luase la mişto pe maică-sa şi începuse să facă circ.

Nici prin gând nu-mi trecea ce avea să se dezlanţuie asupra mea. S-au simţit datoare să îmi scrie toate posesoarele de copii în feed-ul cărora a ajuns textul meu. Mă rog, aproape toate, cred că au mai rămas câteva neatinse de virusul comentariilor, dar se poate să fi fost legate la mâini. Sau nu aveau timp, că le dădea laptele praf în foc.

Evident, teoriile erau împărţite, o parte dintre mămici erau de acord, celelalte îmi urau de dulce şi pomeneau diverse rude decedate ale familiei mele. Dar asta e ceva normal, nu avea cum să mă deranjeze, dacă am gândi toţi la fel s-ar duce dracului tot fun-ul de pe lumea asta. Altceva voiam să vă spun.

Cele mai tâmpite şi agresive comentarii le-am primit de la femei care aveau fotografia copilului sau copiilor pusă ca poză a profilulului personal de Facebook. Şi mă întrebam de ce căcat ai face aşa ceva? De ce ai pune poza plodului la profilul tău? Dacă tot am hotărât că putem să fim prieteni virtuali, vreau să te văd pe tine, nu pe fie-ta, indiferent cât de „frumuşică”, „drăgălasă” şi „uite cum seamnă cu mine” este.

Mie mi se pare că oamenii femeile, care ajung să facă asta, nu mai au nimic de primit de la viaţă. Ba, mai rău de atât, nici măcar nu se mai aşteaptă să primească ceva. Au turnat un copil, doi sau trei şi de acum scopul lor în această existenţă a fost atins.

Să nu mă întelegeţi greşit, e plin Facebook-ul de poze cu pisici şi câini, ar fi culmea să nu-şi pună oamenii în reţea şi pozele copiilor lor, de care sunt atât de mândri. Nu asta am vrut să zic, nici pomeneală. Am o grămadă de prieteni, amici sau cunoştinţe care au moştenitori minori. De fapt, cred că majoritatea celor din jurul meu. Să vezi ce, niciunul nu face din asta o declaraţie zbierată în gura mare încă de la poza de profil. Treaba devine nasoală când toată existenta ta se învârte doar în jurul propriilor plozi şi mai ţii morţiş să-mi şi scoţi ochii cu asta.

Să nu mai spun că fac acelaşi lucru şi femei care îsi cresc progeniturile singure. Băbaiatule, pe astea le înţeleg cel mai puţin. Femeie, scoate în plm pozele cu fiu-tău/fie-ta şi pune acolo artileria secretă (cele mai bune fotografii ale tale, ştii tu, cele în care nu se vede că te-ai îngrăşat), dacă vrei să te mai f*tă cineva vreodată. Nu ştiu dacă înţelegi, dar pozele cu bebeluşi au asupra eventualilor pretendenţi efectul pe care îl are soarele asupra coarnelor de melc. Ai văzut vreodată cum se strâng lighioanele alea mici speriate în cochilie? Ei bine, tot aşa fac şi bărbaţii când văd un copil la poza de profil a unei femei. Sau crezi ca idealul lor în viaţă este să asiste cum face ăla micu’ pipilică sau căcuţă şi papă tot din farfurie? Nu ştiu cum să-ţi spun, dar dacă aşa-ţi imaginezi, eşti într-o eroare profundă.

Mă rog, până la urmă n-am mai răbdat şi le-am spus unor mamici din astea maniace, două la număr, ce gândesc eu despre faptul că din pozele lor de profil îmi gângureau gingaş nişte copilaşi. Una m-a facut arogant şi tupeist. Cealaltă m-a luat la „discuţii” pe privat. Evident, tot ca să-mi explice ce nenorocit sunt eu si ce fiinţă minunată şi avansată spriritual este ea. A propos, cea de-a doua avea trecut ca domeniu de activitate „full time mommy”. Mai poate fi adăugat ceva la un aşa „statement”? Cert este că ambele, pline de personalitate şi asumându-si pe deplin ce susţineau, şi-au şters rapid de tot comentariile.

Ca să închei, vreau să mai spun doar atât. Dacă cineva crede că face o mare şmecherie punându-şi copilul pe un piedestal si transformându-şi viaţa într-o ofrandă adusă Zeului Fertilităţii, e problema lui. Fiecare acţionează după cum îl taie capul. Dar nu încerca să-mi arunci mie asta în faţă, ba să te apuci şi să-mi explici cât de tare greşesc eu şi cât de corect faci lucrurile tu. Pentru că pănă la urmă suntem şapte miliarde pe planeta asta si toţi am avut o mamă. Cifrele „vorbeşte” pentru mine.

Ce-aş putea să mai spun? Pe Giordano Bruno l-au ars pe rug pentru mai puţin de atât. Iar ăla era un amărât care doar susţinea că Pământul e rotund şi se mai şi învârte.

P.S. Oare tanti din poza de mai jos o lucra tot la „full time mommy”? Ca să nu mai zic ca nici pe pagina ei, nici măcar pe cele false, nu are poză de profil cu „ăia micii”. O fi denaturată sau ceva.

P.P.S. Terminasem de scris textul de mai sus, când am dat peste articolul ăsta. Vă recomand să-l citiţi şi pe el şi comentariile. Să vedeţi acolo femei pătrunse de importanţa misiunii lor pe această planetă şi de… staţi aşa că vreau să citez… faptul că după ce ai născut „vei deveni mai buna si vei aprecia mai mult oamenii din viata ta. E o cale de autocunoastere, de vindecare, de perfectionare, un mod de a invata iertarea. Vei avea mai mult de invatat si vei descoperi despre tine mai mult decat din orice relatie din viata ta.”. Fuckin’ hell, sectanţi cu fustă, frate. Şi am pus doar o mică parte din răspunsul unei fanatice din asta, pentru tipa care a scris articolul.

07-25-11 London, UK American actress Angelina Jolie taking her young children for a family trip to London Aquarium. Non-Exclusive Pictures by Flynet ©2011 1-818-307-4813 Nicolas 1-310-869-0177 Scott
07-25-11 London, UK
American actress Angelina Jolie taking her young children for a family trip to London Aquarium.
Non-Exclusive Pictures by Flynet ©2011
1-818-307-4813 Nicolas
1-310-869-0177 Scott

sursa foto