Ieri seară, tocmai mă duceam spre casă. La un moment dat, din stânga mea am văzut venind doi „băeţi”, ambii pe genul bo$$. Erau îmbrăcaţi regulamentar cu compleuri de trening şi fredonau, destul de vocal şi cu reale aptitudini, o manea. La referen se acompaniau şi cu bătăi sonore din palme. Ce să mai, era un spectacol în sine doar să-i priveşti. Totuşi, celui mai scund, i-aş fi recomandat să mai lucreze puţin la „acute” şi la „vocea de cap”. Deh, m-a marcat aducerea lui Chirilă la Vocea României.

Când au ajuns în dreptul meu, unul dintre ei s-a oprit din cântat, m-a măsurat de sus până jos cu privirea şi, probabil mulţumit de rezultat, mi-a aruncat scurt:

-Şefu’, ai să-mi dai şi mie o „ţigare”?

Acu’, eu nu ştiu de unde până unde a venit cu cererea asta la mine. Poate transmiteam, la nivel telepatic, că aş fuma o ţigară şi cu ochii sau mi-aş dona un rinichi pentru un pachet. Evident, n-am stat să-i explic că nu mai fumez. Doar m-am uitat cu scârbă la el şi i-am spus că nu am. Bine, ca să fiu cinstit, tentaţia a fost să-i explic că nu-i dădeam nici dacă aveam un cartuş întreg în rucsac, pe care tocmai mă pregăteam să-l arunc la gunoi. Dar n-am făcut-o. Nu de alta, dar nu aveam chef de scandal cu minorităţile conlocuitoare.

Bănuiesc că nu că i-a picat taman bine răspunsul meu. Pen’că a ridicat sictirit şi oarecum dezgustat din umeri, apoi şi-a văzut de drum cu pretenarul lui. Iar eu mergeam agale în spatele lor, aşteptând, cu real interes, să reia „melodia” de unde-o lăsaseră.

Dar n-au mai avut cum. Fix zece metri mai încolo s-au întâlnit cu altă cioară alt „băeat” din cartier. Cu ăsta cred că se cunoşteau, altfel nu se salutau aşa zgomotos. După care, îl aud pe noul venit că-i zice celui cu care vorbisem eu câteva secunde mai înainte:

-Bo$$, dă şi mie o ţigare!

Tocmai mă pregăteam să intervin eu, să spun că nu are de unde, abia mi-a cerut mie şi nu i-am dat, cănd bo$$-ul meu scoate un pachet de Marlboro aproape plin şi-l serveşte pe om:

-Ia, fratele meu!

Bă eşti nebun???!!! Am rămas prost. Serios, n-am mai fost în stare nici măcar să-l intreb de ce morţii mă-sii mi-a cerşit mie, dacă avea un pachet plin. Acu’, poate-mi explicaţi voi, că pe mine nu mă duce capul să pricep.

P.S. Ce vă spuneam eu? Uite că e perfect adevărat. 😉

mihai_vasilescu_fata_fumeaza

Foto by Flickr