Guest Post by Ana R.

Ești tânăr, inteligent, mama natură a dorit să mai arăți și bine/binişor/ok/okeiuţ/aşaşiaşa, bașca ți-a dat și un creier plin de circumvoluțiuni. Trăiești mișto, ai un salariu decent, ai făcut cam tot ce se putea face în materie de distracție și aventură. Deja ai depăşit lejer treizeci de ani şi baţi ușor spre patruzeci. Însă ești singur și, pe lângă maica-ta care se visează soacră mare sau tac-tu care și-a pregătit deja costumul pentru însurătoarea ta, mai ai și un cârd de neamuri pentru care tu ești idealul masculin și care mor de nerăbdare să o vadă pe aia care are norocul să pună mâna pe tine.

În gașcă cam toată lumea s-a însurat sau măritat și mai nou pun pe feisbuc poze cu plozi băloși. Când îi suni pe băieți să iasă la bere, îi găsești făcând băiță progeniturilor sau pasând piureuţul de morcovi pe care, cu mult aplomb, îl vor îndesa pe gâtul drăgălașelor progenituri. Îi vezi întrecându-se în parc cu ultimele fițe de cărucioare și brusc te lovește frontal dorința de a întemeia o familie. Cu copii, neapărat cu plozi, ca să ai şi tu ce pune pe reţelele de socializare.

Te și visezi la smoking, pe o plajă cu floricele și petale de trandafiri, plus covorașul roșu, pe care va pune piciorușul Ea. Aproape plutind, va veni în brațele tale să îți spună cu o voce suavă: „daa“. Apoi o iei de mână şi porniți împreună spre apusul de soare și petrecerea de zece mii de euroi, economisiți de ai tăi la CEC. Apoi imaginaţia ta sare direct la secvenţele în care o vezi așteptându-te zâmbitoare în prag şi cu juniorul tău în braţe. Toate astea în timp ce casa sclipește de curățenie și pe masă aburește cuminte un meniu complicat pe care l-aţi văzut împreună la Masterchef.

Mai rămâne doar o mică-mare problemă. Să o găsești pe ea, cea care se va trezi frumoasă și zâmbitoare intraga viață alături de ține. Pe care să o adore maica-ta, pentru că știe să îți facă de mâncare şi cea după ai cărei craci lungi o să se uite aprobator până și taică-tu. În fine, cea care va face să turbeze de invidie toată armata de neamuri şi prieteni cu neveste urâte.

Partea rea este că gagicile pe care le-ai tot avut nu se încadrau prea bine pentru statutul de candidată la “inel”. Întâmplător sau nu, femeile care s-au perindat până acum prin inima și așternuturile tale pot fi încadrate în niște categorii foarte distincte.

Tocilara din facultate care a ajuns CEO pe la nu știu ce multinațională și lucrează 16 ore pe zi, deci timp de făcut plozi ioc. Tipa care la orice întâlnire îți vorbește de cariera ei fulminantă și despre strategiile ei de dezvoltare profesională şi personală. Aia care odată băgată în pat, ai toate șansele să îți adoarmă în primele două minute pentru că ședința de marketing a ținut până la nouă şi jumătate seara.

Apoi vine bunăciunea cunoscută în club sau pe plajă la Mamaia, care își petrece existența cu telefonul în mână. Rochia ei de plajă costă cât salariul tău pe două luni și dorința ei secretă este să-și pună silicoane că ale „lu’ Bianca”, dacă nu le are deja. Hobby-urile principale sunt selfieul în locații cât mai exotice și îngijirea excesiva a propriului corp. A auzit ea vag, pe undeva, că mâncarea se face şi cu ceapă, dar nu a văzut încă cum arată cu coajă pe ea. Şi are o vagă bănuiala că roşiile cresc în copac. Cele mai groaznice dureri sunt cele de la epilat și nici nu concepe să nască în următorii douăzeci de ani, pentru că a auzit ea că în perioada sarcinii faci celulită.

Următoarea a fost tipa aia obsedată de animalul ei de companie. Cea care pe tine te punea să îți dai jos picioarele de pe canapea, pe motiv că ai purtat șosetele toată ziua, dar pe Pufi, Flufi, Mufi îl lasă să doarmă cu fundul pe pernă lângă nasul ei. Pe profilul ei vezi numai „drăgălăşenii” pufoase în acțiune și ultima modă în materie de hăinuțe și accesorii pentru blănoși. La o discuție mai intimă îți povestește că de fapt ea are Toxoplasmoză, pentru că a copilărit cu 25 de pisici și nu prea are șanse să mai facă vreodată copii. Dar nici nu-i trebuie, pentru că are „animăluţele ei drăguţe pe care le iubeşte”.

Ai mai cunoscut una ce părea a fi senzațional de normală, delicată și în permanentă comuniune cu natura. Mânca numai raw-vegan și de Paște plângea și posta statusuri cu „salvati mieii, mâncați proteină de soia“. După ce ai halit trei cine pe bază de brocoli și leurdă asezonată cu avocado, parcă ai început să vezi viața un pic mai verde, în loc să o percepi spre roz. Toate că toate, dar peste dorința ei de a rămâne naturală și neatinsă de lamă sau epilator nu prea ai putut să treci. Ai încercat delicat să îi explici că ceara mai are și alte întrebuințări în afară de a produce lumânări parfumate, dar nu ai avut mari sorți de izbândă. Donşoara a rămas naturală și nedefrişată.

A mai fost aia bună rău, dar care era obsedată de sport. Toată ziua alerga cu limbă scoasă pe bandă și făcea exerciții pentru fund (nu că asta te-ar fi deranjat pe tine foarte tare). Își planifica viața între cardio și High Intensity Intervals Training. Când, după câteva întâlniri, ai ajuns în sfărşit să o dezbraci și ție îți făceau ochii în cap că la jocuri mecanice, ea se uita la tine că la un țânțar pe perete. Motiv pentru care, în loc ca seara să se încheie cu un hinchi-pinki fabulos şi tu să abuzezi de fundul ăla tare ca piatra, ai terminat-o făcând flotări, fandări şi abdomene, sub stricta supraveghere a zânei fitnessului.

Aproape la fel de rea că ultima a fost și tipa pe care ai cunoscut-o la o seară de salsa în club. Ai făcut o mică baltuţă pe piept privind la mișcările de J-Lo altoita cu Shakira. Dar ea a văzut că tu ai două picioare stângi și că te miști, încă, precum în era MC-Hammer. În plus, a simţit că habar nu ai de diferența dintre rumba și bachata. Aşa că şi-a deplasat picioarele frumos sculptate, în ritm de cha-cha, spre un mascul cu mișcări de bazin ceva mai ample decât ale tale.

Dar tu nu te descurajezi. Ştii că undeva acolo trebuie să fie „ea”. O să încerci iar si iar cu speranţa că, în cele din urmă, maică-ta va ieşi în parc cu un nepot din producţia ta personală. Iar dacă nu, macar o să faci eforturi să-ţi găsesti una atât de tânără că va părea fie-ta.

P.S. Acest text îi este dedicat Prietenului I, ale cărui pățanii ne-au încântat uneori diminețile. 🙂

mihai_vasilescu_just_married

 

sursa foto