11,115 cititori

Verifică-ţi spatele întotdeauna!

Zilele trecute, prietenul meu I. o pornise plin de energie spre o nouă zi la birou. Abia o luase la picior din scară, când a simţit că stomacul dă ceva semne de nelinişte. “Hmm, ce naiba, că nici cafea n-am băut încă, de unde până unde m-am balonat?” s-a auto-chestionat scurt.

Dar cum senzaţia neplăcută se încăpățâna să persiste, a ridicat din umeri, s-a uitat în faţă, a văzut ca nu vine nimeni şi a dat drumul cu sonor la una dintre cele mai zgomotoase băşini care s-au pomenit vreodata. Dar ştiţi cum? Din aia de te face să scuturi din umeri ca un cal nărăvaş, până termină de ieşit. Genul pentru care ai putea să semnezi contract de furnizor cu un producător de bio-gaz.

Hai frate, cât de amator să fii, ca să nu te uiţi întâi în spate când te băşesti tare pe stradă? Este regula de aur pe care ţi-o poate spune, trezit din somn la patru dimineaţa, orice posesor de colon degrabă iritabil: întotdeauna îţi asiguri spatele! Exact ca la volan când te pregăteşti să intri în depăşire.

Bineînţeles că nu terminase bine cu “evacuarea’ şi prin drepta lui îl ocoleşte o tipă. Adică o fată! “De ce, Doamne, m-ai părăsit tocmai acum, de ce? Şi de ce ai trimis o femeie? Măcar să fi fost un bărbat, că el ar fi înţeles”. Bineînţeles că apariţia neașteptată l-a luat ca din oală și n-a mai apucat nici măcar să simuleze că tușește tabagic.

Dar nici fata aia n-a stat de filozofelile lăuntrice ale prietenului meu. Când a auzit sunetele buclucașe şi a înţeles cum stă treaba, l-a depaşit cu aplomb, a băgat viteză şi încerca să se distanţeze de “el flatulatore”. Ceea ce a şi reuşit, pentru că al meu a lăsat şi el pasul mai moale. Nu de alta, dar chiar nu se vedea mergând umăr la umăr cu ea, după explozia care le zguduise amândurora dimineţile.

Ba s-a mai și prefăcut ca se leagă şi la un şiret, până ce victima atentatului cu gaze s-a pierdut din raza lui vizuală. “Ufff, să-mi bag, ce bine că s-a dus. Cum, frate, să păţesc aşa ceva”? Şi-a dat seama că, de ruşine, transpirase tot, era lac de apă din cap până în vârful degetelor de la picioare. S-a calmat cât de cât, a răsuflat uşurat că n-o mai vede pe aia şi şi-a văzut de drum.

Acum vă las pe voi să ghiciţi cine era în staţie, singură, așteptând și ea să vină tramvaiul? În compania cui credeţi că şi-a petrecul cele mai lungi zece minute din viaţa lui, blestemănd în gând toţi vatmanii din lumea asta?

Exact!

mihai_vasilescu_emoticon

 

 

Foto by Flickr

 

 

88 de păreri la “Verifică-ţi spatele întotdeauna!

 1. Rad ca proastaaa!!! Prea tare ca sa n.o dau pe fb!!! multam!!

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 2. Asta e mai tare ca bancul de duminica. :))))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @badgirl, aşa zic şi io. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 3. OMG!!! Exita si reguli nescrise despre asta???

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @mada, păi da. Cum să nu existe? Numai amatorii păţesc aşa ceva.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 4. Boss, ultima data cand am facut greseala asta eram in clasa a noua si in sptele meu era cea mai misto tipa din liceu si la care chiar aveam o sansa reala. De atunci m-am asigurat mereu.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Vorbiti numai prostii. Daca mai stai sa te si asiguri se duce naiba tot farmecul si efectul unei basini trase cu zgomot pe strada. Lasati omul in pace.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @sponge bob, da? Pai nu vezi ce-a patit @zorro cu frumoasa liceului?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Se minte singur conu’ zorro. Cu sau fara basina nu se uita aia la el. E doa pretextul pentru orgoliul lui. “Heee, cand eram tanar daca nu ma baseam pe strada as fi avut si eu o gagica misto”.

   Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 2

  • @sponge bob, looooooooooooooool. Asta este o ipoteză cât se poate de viabilă. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @sponge bob, m-am cacat pe mine de ras

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @i am we are, te-ai asigurat inainte? 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @sponge bob, ba burete, imi zambea foarte frumos pana la incident. Dupa aia nu s-a mai uitat in ochii mei niciodata. Poate acum as fi avut o casnicie reusita cu ea, fara basina aia nenorocita. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @zorro, clar, atunci ţi-ai ratat dreptul la fericire. :))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Si ea se gandeste la acelasi lucru in zilele noastre. “Daca nu s-ar fi basit tipul ala din liceu in ziua aceea nenorocita, poate ma lua si pe mine cineva de nevasta”.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • Poate citeste blogul lui Mihai si iti spune acum ca pentru ea nu mai conteaza ce-a fost si ca te-a asteptat toata viata. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Rossana, da, si sa-i spuna ca din ziua aia nu mai poate sa manace fasole. O numeste “planta vrajbei noastre” si o considera vinovata de tot ce i s-a intamplat rau in viata.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @all, o exista cineva sănătos la cap pe aici?

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @zorro, da man, te-ar fi avut pe veci, numai al ei, să-i cânţi zilnic…

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @zorro, da, deci se pare ca este nevoie de o experienta traumatizanta de genul asta, ca sa inveti cum stau lucrurile. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 5. Pe la noi se rusineaza omul cu eliminarea gazelor ! Prin Spania… Italia…. n au nicio jena: nu strica nimeni un lighean de mate pt un partz! Amicul sa zica “Merci! ” ca n-a fost o cufureala matinala! …ca nu prea ai timp sa realizezi ce vine si ce iese! :))

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @emmanuella, chiar că. Putea s-o păţească nasol de la prima oră. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Nu ar fi fost prima data. :))

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @upprann, exact! 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Aşa ştiam şi eu că e prin Germania. Un astfel de articol ridica doar multe sprâncene despre ce-a vrut să spună poetul.
   Să aşteptăm explicaţia, cu expertiza de rigoare a Anei R…

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @krantzro, absolut toate zgomotele facute de corpul uman se considera extrem de naturale si nimeni nu e jenat niciodata intr-o astfel de situatie. Am un coleg care contribuie la biogazul planetei in fiecare dimineata in fata masinii de cafea. Apasa pe butonel si cand incepe masina sa rasneasca elibereaza si el prima doza de aer parfumat a diminetii. La inceput imi era greu sa ma obisnuiesc si cu modul extrem de zgomotos cu care isi suflau nasul. Eu ma ascundeam prin baie si sa stranut iar ei trompeteau 10 minute pe gornita orice muculet.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @Ana R, ai un coleg care se băşeşte tare la muncă şi tu nu ai teme pentru articole. Lol.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Mihai Vasilescu, nu am realizat importanta acestei informatii pentru mediul virtual! :)))))))

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Ana R, butonel, gorniţă, muculeţ… Ana dragă, îmi dai impresia că eşti Alba ca zăpada şi lucri la cei 7 pitici acasă. Care, normal, trag beşinuţe. Total inovensive pentru năsucuri. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

 6. Ce cadou mai minunat, de 8 martie, pentru cititoarele tale, decât unul despre băşini. Un domn, ce mai… 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @krantzro, pentru ele am făcut-o. Nu vezi ce se poate întâmpla dacă nu eşti atent??? 😀

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @krantzro, credeam ca eu sunt singura nebuna care a sesizat aceasta splendida tema in data de 8 Martie :). Mai Mihai, atat romantism nu am mai vazut demult!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 7. Genul pentru care ai putea să semnezi contract de furnizor cu un producător de bio-gaz.

  la asta am ras cu lacrimi. oricum, nu este prima oara cand ideea imi trece prin minte, am simtit si eu de cateva ori ca am atatea gaze incat as putea aproviziona o mica localitate

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @i am we are, banal si simplu. Umblam toti cu niste butelii in spate si un furtun in pantaloni, la spate. Seara predam buteliile la Contractor. :))))

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 8. Am ras cu lacrimi. :))
  Vreau mai des articole d-astea. 😉

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Ashu, parcat eu nu vreau, dar de unde sa le scoti? Am avut probleme si cu ăsta. Nu mă lasa prietenul I sa-l scriu. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 9. Al naibii să fie ăla care, jurându-se pe ce-l duce el mintea mai repede, zice că e vreo persoană (nu contezaă sexul!!!) care înainte de a se elibera fiziologic de surplusul de gaze din organism se uită în vreo altă direcție decât în cea în care s-ar putea afla vreo toaletă pentru urgențe!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Victor, eşti un amator. Nu mai ziceai asa ceva ca poate te crede cineva? Te uiti după o toaletă ca să tragi o amărâtă de başină pe stradă? :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Nu nene, gândeam cu anticipație: dacă mai vine ceva după bășina cu pricina? O nenorocire nu vine niciodată singură!

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @Victor, :)))))))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 10. Noi, în toamnă, la Barcelona, ieșisem de la MNAC. Lume- puzderie! În fața noastră mergea liniștit un tip înalt, zvelt, chiar distins mi se părea. Și când trage una cu răsunet – văleu! Omu’ meu rămâne crucit, mie nu-mi venea să cred, tipul mai face doi pași și-apoi se uită în urmă. Nicio tresărire, culmea că tot nouă ne era rușine. De rușinea lui!
  Ne-am oprit să admirăm priveliștea și la binoclurile alea cu bani cu cine dăm nas în nas? Cu englezul bășinos, ne-am dat seama că vorbea cu familia, era cu nevastă-sa și-o fată adolescentă. Da’ ălea nu-l auziseră, pentru ele tot gentleman rămăsese.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @moatza, na, era aglomeraţie, ce să facă şi omul? :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 11. Naturalia non sunt turpia. Doar locul era prost ales! :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Erika Marginean, destul de prost, da. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 12. Cea mai rasunatoare si stridenta basina am auzit-o intr-un cimitir. O fi fost de la “linistea de mormant” din jur, o fi fost cu ecou… nu stiu, dar a fost impresionanta. As fi putut sa-l felicit pe cel care i-a dat drumul.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @MF, si poate chiar era de la vreun locatar permanent. :))))

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 13. Tata- Dumnezeu sa-l odihneasca pe acolo pe unde e acum!- pleaca la Bucuresti in delegatie, cu un coleg, pe vremea lu’ Ceasca. Se suie intr-un autobuz – doi provinciali la costum, cravata si genti diplomat! Aproape de statia unde trebuiau sa coboare, colegu’ ii da tatei diplomatul- Tine putin! Tata ia geanta si ala se agata de barele autobuzului si trage o rafala de basini zgomotoase si puturoase chiar cand masina opreste in statie. Ala batran tusti din masina si o ia la fuga. Colegu’ dupa el- Stai ma, de ce fugi? Cine ne cunoaste in Bucuresti?

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Gusi, m-a pufnit râsul. Pe bune m-a pufnit. Chiar aşa, cine naiba-i ştia? :))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Poti sa stii? Eu m-am intalnit in varf de munte, pe la Arieseni, cu niste vecini de cartier!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Gusi, dar banuiesc ca nu trageai o basina exact in momentul ala. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Moooooooooooor, nu mai poooot. Trebuie sa rad pe infundate ca sunt cu bebele pe piciosre. Tasnesc lacrimi din ochi…..

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 14. Pingback: mihai vasilescu blog | Lumina-v-aş, cu pioşenie!

 15. Pingback: mihai vasilescu blog | Nume de cod: burlacul întârziat

 16. Bună Mihai! Poveștile cu Prietenul I cred că merită o categorie specială, am râs cu lacrimi la ele. More please 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @irinav0402, păi există o categorie specială “poveşti de la prieteni”. Majoritatea de acolo sunt cu şi despre el. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • My bad :D, am descoperit-o după ce am scris comentariul; s-a dus naibii poker-face-ul de la muncă… Merci mult pentru buna dispoziție de azi și un weekend excelent! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @irinav0402. lasă, mă, că e vineri. Mai râdem şi la muncă. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 17. Pingback: mihai vasilescu blog | Poşta Română încă n-a murit?

 18. Boss, stăteam de vorbă cu vecina, seara, la bloc. Pe o bordură, unul lângă altul. Mișto tare gagica, da se apucase să povestească nușiuce neinteresant. Așa că m-am retras în gândurile mele. Nu știu cât am cugetat, dar la un moment dat m-am ridicat într-o parte să-i fac loc nenorocitei și eram încântat că e una sănătoasă. Am bășit ca un cal de paradă. În mulțumirea mea interioară o aud: mihnea, nu credeam să te aud și pe tine! Fostu ei gagic era un tip la fel de relaxat. Așa că a trecut ușor peste, nici eu nu m-am complicat să mă scuz. Nici nu știam cum.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @mihnea, man, nu cred. O să uit că mi-ai povestit asta. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Frate, jur! îți dai seama că eram negru de rușine, dar a fost ok până la urmă. Contează nonșalanța :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @mihnea, io-s curios ce zice “aia mică” despre nonşalanţa asta. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @mihai, a fost un caz izolat. Nu a fost cu intentie, mă detașasem complet 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @mihnea, ok, rămâne aşa , nu mai zicem nimănui. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 19. Pe asta nu il știam! :))))
  Colegul tău are concurent chiar la mine in casa: Bubu este un maestru in ale bășinilor. Poate sa elibereze o camera plina de oameni in fix 3 secunde si doua bășini strategic date atunci cand se zbenguie. Cele mai tari sunt cele stil “motoreta”, sau “pornim drujba”.
  Singura data cand am dat si eu involuntar câte una zgomotoasă a fost cand eram însărcinată in ultimul trimestru….nasoale momente, le scăpam si cand râdeam, ma aplecam sau tușeam :)))

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Ana, da, dar Bubu are trei ani. :))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Exact! Are 3 ani si este sensei in ale bășinilor :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 20. Bășina este parte din viața noastră. Al meu, câteodată, le scoate de-mi vine să mă sinucid în miezul nopții. Tot pe mine mă scoate vinovată: cică de la mâncarea mea e așa… Nu există om pe planeta asta să nu tragă puturoase.
  El ar avea mai multe de povestit, eu le dau doar în tăcere…

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 21. Vezi, Mihai, cum vorbeam noi mai deunăzi: o chestie din asta poate strica multe relații.
  Dar întotdeauna e bine să verifici spatele. Eu am pățit-o în facultate. Ieșisem de la curs și mă plângeam prietenei mele cât de libidinos e proful de mate. Ghici cine ne-a depășit în toiul discuției și ne-a și salutat? Evident proful în cauză. Are rost să îți spun cum am învățat tot semestrul la matematici speciale?!

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @gabi, ai repetat anul?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Imaginează-ți că nu. Noroc că am avut examen scris și oral, dar cine lua minim 8 la scris nu mai intra la oral. Așa că am făcut tot posibilul să iau o notă bună la scris, știam că nu poate schimba regula. Dar am avut emoții, recunosc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @gabi, dacă n-ai repetat anul, înseamnă că nu a auzit ce vorbeaţi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Nu știu ce să zic, dar după faza aia la seminar mă teroriza.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @gabi, poate te plăcea. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Poate. Acum după mai bine de 30 de ani, mă amuză, dar atunci crede-mă, era un stres.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @gabi, deci te plăcea, am ghicit. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 22. Citisem articolul la vremea lui, insa nu si comentariile de a doua zi.
  Mai mult nu pot scrie deocamdata, de vreo 10 minute rad de comentariul lui @krantzro, ala cu Alba ca Zapada 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
  P.S. Noroc ca m-am uitat ce am scris inainte de a posta, scrisesem Laba ca Zapada. Si iar da-i si razi!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 23. Eu ,taximetrist de meserie, când stau în stație ai mai mă deranjează stomacul mă asigur în retrovizoare și după aia îi dau drumu. Ba dar intr-o dimineața: mă asigur ca la carte sii dau drumuuu …. O putoare de mi-au dat lacrimile , când să las geamu HOPA se deschide usa din spate și apare o clientă de a mea cu care am ceva fantezii …. Deci o cunoștință destul de bună ( bună în ambele sensuri) Ma crezut saraca când am dat vina pe canalizare . Așa ca atenție la “unghiu mort”!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Mishu, unghiu mort de tot. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 24. Eu nu trag parturi . Eu imi dau aere :))) In schimb sotul le trage cu o nonsalanta de speriat . De multe ori cand suntem prin vreun bar ,il vad ca ridica un pic o parte de fund si ….parrrrttt , eu ma uit urat la el , dar barbatii care suntem la masa cu noi zici ca au dopuri in urechi :)))) Nu schiteaza nici un gest cum ca ar fi auzit ceva :))) .

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @dede cati, suntem solidari cu cauza, de-aia. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 25. :))))). Doamneeee, ceva de genu am patit io in facultate. Venisem de la un examen, eram obosita ca noaptea mi-o petrecusem printre cursuri si copiute si nu pprea mai vedeam pe unde calc. Mancasem un bors de pastai ( era sfarsit de luna, bani doar de tigari mai aveam, iar pastaile mi le daduse cumnata mea ca nu avea chef sa faca mancare….mana cereasca), ma duceam la baia comuna din caminul studentesc sa spal farfuria si……ma ia burta….vad ca nu e nimeni in baie si ma descarc…frumos….ca o domnisoara fina si slabuta ce eram…..si in acel moment intra un student….care, inainte de acest episod, ma privea cu interes…..nu va spun ce privire avea tipul de data asta. Eu nu am mai terminat de spalat farfuria, am taiat-o ca din pusca…..pana in camera eram pe jos de ras….iar, dupa acest episid, privirea lui nu mai era de interes, era undeva intr-o parte…nu conta, svea balta peste. Bine, si eu, il cam ocoleam ….cand putea.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 26. Autentic: Într-un tramvai erau doar o doamnă de vreo 40 ani, cu mănuşi şi pălărie ( era pe ale vremuri) şi mai în spate un domn o sorbea din ochi.
  Pe doamna noastră o apucă burta, se uită discret de jur împrejur, îl vede pe tip, dar i se pare că stă destul de departe, cu delicateţe ridică o fesă şi-n loc de o fâsâită iese una cu sonor maxim. Se îmbujorează puţin, dar vede că domnul priveşte cu nonşalanţă pe geam, aşa că se linişteşte.
  La prima staţie se apropie ăsta de ea şi-i spune “păcat de pălăria ta, băşinoaso”!
  Cade cortina.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.