Băi, oameni buni, stăteam sâmbăta seara în pat dormitând uşor. Era starea aia mişto dinainte să te ia somnul de tot, când am auzit ca prin vis ştirea cu Fernando Alonso, care şi-a revenit după un accident suferit în timpul unui antrenament.

Ştire bună, de altfel, şi m-am bucurat că n-a păţit nimic nasol. Nu prea aş mai vrea alte veşti cu piloţi morţi sau rămaşi în comă cu anii. Dar ce mi s-a părut mie cu adevărat senzaţional a fost altceva. Ziceau ăştia de la pro că omu’ nu-şi aminteşte ultimii douăzeci de ani din viaţă.

Cică l-au luat doctorii la întrebari când l-au văzut cu ochii deschişi şi aproape zglobiu. După ce a răspuns absolut corect la vestita câte degete vezi aici au trecut la chestiuni mai serioase: cum te cheamă, cu ce te ocupi, în ce an suntem. Iar surpiza lor a fost uriaşă când ditamai multiplul campion mondial le-a răspuns destins că se numeşte Fernando Alonso, are treisprezece ani, participă în cursle de karting, pentru că visul lui este să ajunga pilot de Formula 1 şi anul în care ne găsim este 1995. După care a vrut să scoată limba la nenea doctorul şi să ceară o acadea.

Iniţial, medicii probabil au crezut că omul face mişto de ei, abia în cele din urmă înţelegând că treaba este mai mult decât serioasă. Bref, omului îi zburaseră din minte ultimii douăzeci de ani, în momentul impactului. S-au luat ăia cu măinile de cap si dă-i cu tratamente să-l readucă la zi cu informaţiile. La ora asta am înţeles că lucrurile ar fi intrat în normal şi Alonso şi-ar fi revenit complet.

Dar, făcând complet abstracţie de implicaţiile medicale, vă daţi seama cât de tare este experienţa în sine? Practic astăzi eşti copil, ai treisprezce ani şi-ţi doreşti cu ardoare să-ţi realizezi un singur vis: acela de a ajunge pilot de Formula 1. Ştii şi simti că este unicul lucru pe care-l vrei cu adevărat, pentru care lupţi şi care contează pentru tine. Şi, buf, a doua zi dimineaţa te tezeşti cu dorinţa gata împlinită: te numeşti Fernando Alonso si eşti dublu campion mondial.

Ziceţi şi voi dacă nu sună tare şmecheria asta.

mihai_vasilescu_pilot

 

Foto by Flickr