Cred că am citit absolut tot ce s-a scris zilele astea despre „cazul Piticu”. Dar tot. Nu cred că există articol care să-mi fi scăpat.

Da, ştiu că am mulţi cititori care nu au de-a face cu online-ul şi acum se uită nedumeriţi, pentru că habar nu au despre ce vorbesc şi ce-i cu „cazul piticu”. O să vă spun eu în câteva fraze. Pe scurt, acum căteva zile un taximetrist a încercat să violeze o clientă pe care o luase din centrul vechi. Încercare soldată cu un semi-eşec. La modul că n-a reuşit s-o fută, dar geanta tot i-a luat-o. Ştiţi cum e, face şi omul ce poate, dar măcar cu nişte bani să se aleagă (păi nu trecea iubirea prin stomac, sau cum?). Susnumitul Cristi Dorombach (aka Piticu) a scris un articol în care a susţinut că fata aia prea şi-a căutat-o cu lumânarea. Veşnica scuză a violatorilor: „ce-ai căutat, bă, să te plimbi în curu’ gol pe lângă pulă sculată?”. Cam asta este, n-am chef să explic mai mult pentru că deja este irelevant.

Bun, deci ziceam că am citit absolut tot ce se putea despre chestia asta. Şi mi-am dat seama că există două tabere: cei care au avut ceva de zis şi cei care au pus batista pe ţambal.

Pentru prima categorie, jos pălăria.

Pe cei din urmă sa dea dracu’ dacă-i înţeleg. Probabil au considerat că au ceva de pierdut dacă se apucă să scrie sau să zică ceva şi că cel mai bine ar fi să se uite în altă parte, în dulcele stil românesc. E greu, online-ul este o lume relativ închisă şi nu e bine să te ai rău cu nimeni, că nu se ştie când ai nevoie de el. Ei bine, pe mine mă doare în pulă, eu nu sunt „online” şi viaţa mea va merge exact la fel înainte, cu sau fară Piticu.

Bref, mie mi se pare că omul ori se preface ori chiar nu a înţeles de ce toţi cei care au avut ceva de zis l-au îngropat în invective. A continuat să scrie şi s-o ţină pe-a lui, în loc să fugă în pula mea în munţi, să închidă blogul şi sa pună un status mare cu „temporary insanity”.

Prin urmare am considerat că aş putea să-i ofer o explicaţie, poate singura pe care o poate înţelege şi el.

Piticule, am o fată de nouăsprezce ani. De fiecare dată când iese noaptea din casă ma gândesc că ar putea da peste vreun dobitoc care vrea să-i arate, cu forţa, că sexul este o chestie foarte mişto şi nu trebuie să fie neapărat liber consimţit. Da, mai există „romatici” din ăştia pentru care dragostea se poate face şi fără acordul persoanei pe care vor s-o „iubească”. Tu ai aşa ceva? Mă indoiesc, pentru că altfel te-ai fi pus în situaţia mea măcar o clipă si n-ai mai fi scris inepţiile alea. Dar o mamă trebuie să ai. Sunt curios cum ar fi arătat articolul tău, dacă venea femeia acasă şi spunea că a încercat s-o violeze un boschetar borât care conduce un taxi. Este că te uitai superior la ea şi-i spuneai: „mamă, prea ţi-ai căutat-o şi tu”.

Piticule, săptămâna trecută am fost la lansarea clubului Eleven. Erai şi tu acolo. La un moment dat am trecut unul pe lângă celălat. Tu erai băut. Eu nu. Te-ai atins de mine şi ţi-ai vazut de drum fără măcar să întorci capul. Cum era Piticule dacă veneam după tine, îţi futeam un cap în gură, dupa care te jucam în picioare şi apoi susţineam că „prea şi-a căutat-o si ăsta, n-aţi văzut că era să mă dea jos”? Şi apoi, când toată lumea ar fi sărit pe mine să-mi explice că am greşit şi că am dat în tine degeaba, eu s-o ţin pe a mea şi să suţin că ai recunoscut că erai băut şi că m-ai provocat. Este că mi-ai fi luat apărarea printr-un articol bine documentat?

Piticule, eu nu sunt genul care stă cu mâinile în sân dacă văd pe stradă vreo agresiune sau ceva care mi se pare ca nu e cum trebuie. M-am educat singur să intervin în situaţii de genul ăsta. Dar îţi promit că dacă trec pe lângă tine, în timp ce te caftesc doi ţigani, am să scot telefonul şi, în loc să sun la 112, o să filmez cum iei bătaie. Iar titlul video-ului o să fie: „Piticu şi-o căuta cu lumânarea.”. Şi asta dacă nu îmi vine vreo pornire pentru varianta pe viu a bancului cu „mamă ce l-am mai bătut pe ăla”.

Io cam atât am avut de spus.

mihai_vasilescu_piticu

foto credit – Ovidiu Eftmie

P.S. Pentru cine are chef şi timp, aveţi mai jos câteva dinte articolele pe care eu le consider reprezentative pe acest subiect. Inclusiv ale lui Piticu.

P.P.S. Există cineva care poate să-mi explice şi mie de unde i se trage nick-ul „Piticu”? Nu de alta, dar eu cred că este un pic mai înalt ca mine.

Articolul de la care a pornit scandalul;

Prima reacţie a lui Piticu;

A doua reacţie;

A treia şi ultima;

Recomandări de la Eftmie;

Scârbă;

Alte recomandari de bun-simţ;

Prima tipă care a avut ceva de zis;

Şi a doua;

Dovada ca Piticu a minţit;