Prietenul Vulpescu are o întreagă teorie legată de faptul că femeile ar trebui să se întoarcă „sus, pe tocuri”. Ba chiar se întreabă de ce majoritatea lor refuză să mai poarte pantofi cu toc. Ei bine, am să-i zic eu de ce. Din cauza mea (sau e „datorită”?). Mă rog, m-am numit pe mine, dar sunt convins că mai sunt mulţi asemenea mie.

Iar mie nu-mi plac femeile pe tocuri. Şi nu pentru că le-ar sta rău. Ci pentru că sexul frumos din ţara asta nu prea mai ştie să se încalţe. Da, îmi pare rau că trebuie s-o spun, dar eu, în calitate de obsedat de încălţaminte, chiar cred că ştiu despre ce vorbesc. Să porţi un pantof cu toc nu e chiar aşa de simplu cum crede lumea. Şi nu vorbesc aici de modul cum trebuie asortat cu hainele, că asta e relativ simplu. Pantoful cu toc trebuie să fie un fel de extensie a piciorului. Să-l percepi atât de natural ca și cum nici n-ar fi acolo.

Uite, am să vă spun două greşeli omniprezente, pe care le veţi sesiza din plin, dacă deschideţi puţin ochii şi vă uitaţi în jur. Gagicile scunde poartă pantofi cu tocul mai lung decât s-ar impune. Da, cred, vor să pară mai înalte. În cele mai multe cazuri, nu reuşesc să fie decât caraghioase. Să stiţi că vedem cât sunteţi de scunde, chiar dacă v-aţi încălţat cu papainoage. Dacă ești scundă, asta nu înseamnă că nu poți fi mișto. Kylie Minogue are un metru jumatate şi este una dintre cele mai sexy femei evăr.

Procedeul se aplică, pe invers, la tipele înalte, cele un pic peste medie. Ar vrea şi ele să poarte tocuri, dar pentru că le este frică să nu se transforme în girafe, de obicei aleg pantofi cu un semi-toc degrabă ucigător de sex-apeal. Grrrr. Lungeşte-ţi, femeie, picioarele liniştită. Lasă-ne să ne bucurăm de ele. Dacă voi nu vă plângeţi de „prea lung”, fiţi pe pace, n-o s-o facem nici noi.

Şi mai pot să vorbesc încă două zile despre modul cum se încalţă româncele, dar pentru azi este suficient.

Prin urmare, le prefer pe cele care poartă balerini, converşi sau sandale cu talpa subţiiire. Pentru că genul ăsta de încălţaminte mi se pare mult mai sincer. Da, da, exact. Aşa se văd mult mai clar cele care au glezne fine şi picioare frumoase. Dar, desigur, pentru asta trebuie să ai ochiul meu format. Amatorii se lasă înşelaţi de tocuri. 😛

So, am reuşit să aţâţ vreun pic spiritul războinic al purtătoarelor de stilleto care zace in orice femeie? Dacă da, am veşti bune pentru voi. Mă puteţi bate cu armele mele. Cum? Uite aşa:

FashionUp.ro vor să declare 14 septembrie drept Ziua Naţională a Femeilor #pe Toc.

Campania se numeşte Back2Toc şi se desfaşoară până pe 13 septembrie. Adică mai aveţi încă trei zile în care puteţi participa la concursuri (câte unul pe zi), pe pagina lor de Facebook. Iar câştigătoarele vor primi câte o pereche de pantofi din oferta FashionUp.

Daca vreti să fiţi la curent cu desfăşurarea „ostilităţilor” puteţi urmări şi hashtagurile: #fashionup, #petoc, #back2toc.

Na, că v-am zis. Acum aştept să mă contraziceţi. Pozele cu voi pe tocuri se primesc pe adresa redacţiei. Ok, puteţi să le lăsaţi şi în comentarii.

P.S. Băieţi, stiu că ardeţi de nerăbdare să vă cocoţaţi şi voi pe pantofii nevestelor, dar aş prefera să ţineţi asta pentru voi dac-o faceţi. Adică nu-mi trimiteti poze, că risc să rămân traumatizat.

mihai_vasilescu_tocuri