Treaba e că n-ai cum să scrii dacă îţi pocneşte capul şi toată energia pe care o mai ai se iroseşte doar în încercarea zadarnică de a nu-ţi murdări tricoul pe piept de muci. Aşa că, până mă înzdrăvenesc, v-am pus un text de la Krantz, pe un subiect despre care aş fi vrut şi eu să zic ceva încă de vara trecută.

Ah, să nu uit. Cum, frate, nu s-a găsit nicio blondă cu sânii mari şi glezne fine care să mă facă bine şi pe mine? Nţţţ, aşa ceva!

mihai_vasilescu_voodoo

De regulă sunt un tip calm. Cei care mă cunosc ştiu asta. De multe ori chiar, soţia se evervează că nu are cu cine să se mai certe din cînd în cînd. Dar uite că vin unele momente cînd pînă şi un călugăr zen ar ieşi brusc din transă. Strigînd şi el nervos la ăl de sus: Bă, da mai închizi mult ochii pentru ăştia?

Am avut ghinionul să vin în dupăamiaza de duminica ce-a trecut pe A2. Nu veneam de la mare, asta îmi mai trebuia, ci m-am înţepat în autostradă undeva pe la mijloc. Ajungînd să trăiesc şi eu chestii auzite din poveştile altora. Pentru că, în această perioadă, cînd e a naibii de aglomerat, şmecherii şoselelor au descoperit o nouă găselniţă. Şi s-a ajuns ca banda de urgenţă să fie noua bandă de viteză pentru toţi bolizii nesimţiţilor care au convingerea că legea şi respectul pentru ceilalţi sunt hîrtia igienică necesară pentru tot rahatul ăla avut în loc de creier. Sau, după gust, doar scuipaţi ce trebuie aruncaţi pe geam la primul blocaj de trafic. Ăla produs tot din cauza unora ca ei, care slalomează şi merg la 1 metru în spatele tău cu 140 la oră producînd accidentele în lanţ.

La fel ca mulţi (dar prea puţini) alţii, pentru că nu era nici roată de maşină de poliţie pe tot traseul, am încercat să mă opun acestui mod de sfidare, blocîndu-le accesul pe banda de urgenţă. Ţi-ai găsit! Gibonii aveau treburi superurgente şi trebuiau să treacă cu orice preţ. De parcă restul care aştepta în coloană, ieşise la o plimbare lejeră. Pentru ei nu mai conta nimic. Nu conta decît ca ei să se bage în faţa tuturor. Spumegînd de furie, înjurînd, claxonînd, scuipînd în dreptul maşini şi făcînd ca toţi dracii la adresa tupeului meu de a le bloca drumul. Motiv pentru care, acum, cînd am redevenit foarte calm, aş vrea să le spun doar atît:

Te blestem pe tine cocalar nesimţit cu BMW luat la mîna a treia, care m-ai înjurat de mamă, morţi şi toate cele şi mi-ai scuipat maşina, să cazi în prima prăpastie ce-ţi va ieşi în cale!

Te blestem pe tine piţipoancă blondă cu cîrlionţi, dotată la 20 de ani cu BMW X5 ultimul model, care m-ai claxonat şi m-ai înjurat, să-l ia DNA-ul pe tac-tu şi să-l purice pînă va trebui să vîndă tot ce aveţi înainte de puşcărie, că prea a fost ocupat cu furatul şi te-a crescut o nesimţită. Iar tu să ai parte toată viaţa ta de acum înainte doar de o Dacie 1310, la mîna a patra.

Te blestem pe tine şmecher nenorocit cu Land Rover avînd numere de Germania, care înjurai cu geamul deschis pe toată lumea, la grămadă, că nu se dădeau din faţa slalomului tău, să-ţi moară toate combinaţiile de acolo de unde vii, să rămîi fără nimic şi să te reîntorci în ţară mai rupt în cur decît ai plecat.

Vă blestem pe toţi cei care procedaţi la fel şi vă căcaţi peste noi ceilalţi care respectăm legea şi bunul simţ în trafic, ca imediat ce mai faceţi o chestie de asta să vă încolăciţi în primul stîlp ieşit în cale!  Poate-aşa vom scăpa de voi, ca altfel nu ne mai facem bine!

P.S.1 Vă blestem şi pe voi, poliţiştilor boschetari, care staţi cu radaru la umbră prin boschete în aşteptarea şpăgii, în loc să patrulaţi non-stop în aceste perioade super-aglomerate, să vă apuce pîntecăraia în grup, de fiecare dată cînd porniţi radaru.

P.S.2 Aş fi pus şi unul pentru tine, tu cel care citeşti şi nu dai mai departe acest mesaj pentru a ajunge la cît mai mulţi potenţiali destinatari, dar sunt sigur că o vei face, că prea eşti şi tu sătul pînă peste cap de rahaţii din trafic.

Pe Krantz îl găsiţi aici.

Sursa foto