Mă, copii, de trei zile nu mă pot gândi decât la sarmale (în foi de varză, desigur, că nu suntem sălbatici), cu mămăligă și ardei iute. Vă zic, nu mai intrau nici fructele de mare, așa de poftă îmi era.
Dacă partea cu mămăliga și ardeii e deja rezolvată, rugămintea mea fierbinte către voi este: știți vreun loc în București care livrează niște sarmale măcar decente? Unul care să fie și deschis, că le-am verificat pe toate de unde am cumpărat în anii trecuți și nu e niciunul deschis.
N-am pretenții de sarmale de Chefi cu stele Michelin sau cine știe ce fusion, vreau ceva ce să aibă gust de sarmale ca la mama acasă. C-așa găsesc și la megaimaj.
Și dacă tot vă faceți pomană cu sfaturi, m-ar coafa și-un loc unde să găsesc salată de boeuf care să nu fie înecată în maioneză. Poate să fie ea și cu mazăre, aia e, nu mai fac și mofturi. Dacă și livrează, o să mă simt de parcă am câștigat la loto.
Hai, vă roagă fratele vostru să ajutați un suflet care nu poate să treacă în noul an fără să simtă gustul divin al sarmalelor strămoșești.
sursa foto: freepik.com
City grill. M-au surprins cât de bune sunt, am mâncat la un eveniment. Cred ca se pot comanda online.
Încearcă Bistro Decan. Patronul gătește, și gătește bine, că e moldovean 😀. Nu e afacere de anvergură, poți discuta direct cu el, îl cheamă Daniel Panaite. Știu că face și livrări., locația e la Dimitrie Leonida în Berceni.
0755035234. Dacă nu răspunde el, roagă-i să discuți direct cu el.
Caută și pe fb pagina să vezi meniul gătește și pește într-un mare fel, pe lângă toate mâncărurile tradiționale.
Io intre timp am pus de o simpla la Lotto, ca de sarmale sigur nu am sanse sa gasesc pe undeva. Poate am mai multe sanse la Lotto. Daca gasesti sarmale si salata de boeuf sa le faci o poza, macar sa salivez si eu.
În Promenada Mall si in Mega Mall găsești 3F genuine romanian cuisine. Eu spun ca sunt cele mai autentice și cele mai gustoase pe care le poți găsi de cumpărat. Și poți să le și comanzi acasă.
Iau de vreo 3 ani de la Oala cu bunatati. Am luat toate variantele (fara carne cu ciuperci, de porc, de pui) si toate au fost bune.
De la mine. Trimit la pachet. Că după atâtea fructe de mare, zău că o sarma rezolva constipația. :p
Sarmalele vin la pachet cu cozonac. Și cum nouă ne place extrem de mult cozonacul…
Noi comandăm mereu de la Oala cu bunătăți sau de la Food nation. Mâncare gătită că acasă, sarmale ff bune, salata boeuf super, prețuri decente…doar că se comanda cel puțin de pe o zi pe alta. Acum au un meniu special de revelion . Intrați pe site ul lor și vedeți
probleme urgente:
1. românii: noi cu cine votăm?
2. oamenii de știință: is the universe a fractal? https://phys.org/news/2024-12-universe-fractal.html
3. Vasilescu: sarmale!!??
Comentariu beton!64
Vezi tu cum se preocupă Vasilescu de chestii mai științifice la anu’ și încearcă să influențeze finuț înclinarea axială a Pământului. Dând ture repetate prin parcuri cu o masă non-neglijabilă.
Comentariu beton!29
Nu jigni sarmalele in foi de viță, te rog 😀.
Pentru mine, alea au (unul din) gusturile copilăriei.
Comentariu beton!34
Exact, ce au, bre, sarmalele în foi de viță? Eu le apreciez și pe ele, nediscriminatoriu.
Comentariu beton!22
Daca amintim si de sarmalele de post, asta e deja woke in toata regula.
De la Bunica Gătește am mâncat salata boeuf neînecată în maioneza, mie mi-a plăcut. De asemenea și icrele au fost ce trebuie de la ei. Sarmale nu am luat deci nu pot să comentez despre ele.
Au și site și pagina de FB.
Livrează acasa, dar din ce știu cu comanda de azi pt mâine.
” Oala cu bunătăți ”
Și sarmalele și salata de boeuf, foarte bune. Recomand.
Încearcă la Chiftelărie. Am verificat acum pe Tazz le au.
Poate c-ar trebui sa „tac” ca nu-s din Bucuresti dar, te/va invit la Oradea ca face nevasta-mea niste sarmale de sta matza-n coada. Iar salata de boeuf o fac eu din carne de vita, fara mazare si cu maioneza numa’ cat trebe. In plus, ciorba de burta-mi vine de la o vecina care a fost bucatareasa toata viata ei langa care am bonus smantana de bivolita si ardei iute verde. In meniul de Rev am si-o friptura din ceafa de porc langa care fac niste cartofi cu rozmarin. Toate astea le inec in palinca si un vin rosu sec. Totusi, la miezul noptii fac un pastrav la gratar cu mamaliga si mujdei inecat in spumant rosu. In plus, ofer si cazare, daca veniti. Te astept ori ba?
Comentariu beton!30
Sa faca mult ca venim toti. Nu e cu bani, nu ? 😀
Comentariu beton!20
Cât e halatul, jupâne? Că io deja am precipitații la purtător…
@Ciocanul: Toti?! Cati, mai exact? Sigur ca nu e cu bani dar, e o mica problema – n-am cazare chiar pentru toti. 🙁
@Herr H: Halatul e placerea mea/noastra ca invitatii se simt bine si le place ce gatesc/gatim.
Vin și eu, ca-s aproape, pe lângă Ineu, vin kereștul păstă hegy , cum s-ar zîce 😁
@Minaosi: Haida, dara! Da’, baga-te pa la Metro si ie oarece cativa pastravi, atuncea. 😉
Tăcerea omului nostru nu este una de om nemâncat.
Comentariu beton!15
zici că deja trage cu porcu’?
sau recită din Labiș…
„mănînc și plîng. mănînc.”
Sarmale? Salata de beuf? Astea sunt mancaruri de daci
De la Macelarie pe Stefan cel Mare 42.
Sunt de-a dreptul foarte bune, nu doar decente.
Na ca mi-ai facut si mie pofta chiar daca am mâncat deja de la maica-mea. Asa de la restaurant, eventual de livrat, stiu doar sarmale decente, nu foarte bune. City grill a fost deja mentionat. De livrat, e pe Tazz “sarmale & sarmale”. Sint decente. Aia de la ciorbarie mai făceau, da uite ca nu aveau zilele astea.