Prieteni, am trăit suficient cât s-o pățesc și pe asta.

Nici nu știu cum să vă spun, pentru că mai mult ca sigur nu sunteți pregătiți pentru ce urmează. Până la urmă n-am altă metodă, trebuie să v-o zic așa de-a dreptul, sperând că veți face față și că voi face față.

Oameni buni, prieteni, fraților, voi fi târât la frig, împotriva voinței mele. Voi participa la o excursie în Laponia, în satul lui Moș Crăciun, adică acolo unde voi încerca să fac un singur lucru: să supraviețuiesc.

O să mă întrebați, desigur: atunci de ce te duci? Pentru că s-a votat democratic în familie, d-aia. Fetele și distinsa ființă căreia îi dăruiesc cei mai frumoși ani ai tinereții mele au hotărât democratic, prin vot, că TREBUIE să mergem. Și, mai ales, că TREBUIE să mergem toți patru. Practic, n-am avut nicio șansă.

Măcar să fi aflat vestea mai încolo, mai prin octombrie sau noiembrie, dar să fii sub amenințare de cod roșu de caniculă și să afli ca pleci în Laponia? Dar ce zic eu despre cod roșu și alte baliverne, să fii cu bagajele la ușă, pentru vacanța în Grecia, și să cadă vestea peste tine ca o un bolovan pe Valea Oltului: în decembrie pleci la Rovaniemi.

Inuman, vă spun. Aproape că-mi vine să fug pe Jepii Mici doar cu hainele de pe mine și să trăiesc din ce vânez.

Vă imaginați cum o să merg io să-l văd pe Moș Crăciun dârdâind din tot sufletul meu mic și hain? Sau în vizită la Ferma Elfilor cu dinții clănțănind? Plus că ce fac cu sneicșii, că nu pot să merg cu ei prin zăpadă? Ce vacanță e aia fără sneicși?

Nfine, bine că mai e o semi-eternitate până atunci.

Ce voiam să va mai spun. Dacă se află printre voi cetățeni care vor să se distreze la fața locului, admirându-mă cum voi înfrunta frigul ca un viking adevărat, mai sunt locuri în cursa charter. ÎNCĂ mai sunt.

Ca să vedeți cât de mult îmi doresc să fiu admirat când o să mă lupt cu zăpada și gerul, pun la bătaie un voucher de 100 de euro. Serios, imediat o să vedeți că nu glumesc.

Așadar, dacă vreți să mergeți în Laponia o dată cu mine și cu cele trei grații ale mele, trebuie să știți trebușoarele astea:

➡️ Excursia va avea loc în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie 2024, adică un weekend prelungit în care oricum toată lumea va face punte. Nu se știe către ce, dar va face. Poate faceți și voi punte de pe 28 până pe 1.

➡️ Nu mă apuc sa scriu aici toate detaliile excursiei, că le găsiți pe familiahaihui.ro, ei sunt agenția care organizează excursia. Anul trecut au fost 60 de familii cu copii. Cred și eu, ce copil nu vrea să ajungă acasă la Moșu’?

➡️ Am zis deja că deplasarea de face cu o cursă charter, așa că măcar scăpăm de grija zborurilor anulate de mărețele companii aeriene. Zbor direct, cu bagaj de cală inclus (23 de kilograme de persoană, ca să aibă loc bocancii și echipamentul de iarnă). Puteți alege cazare în Rovaniemi sau direct în Satul lui Moș Crăciun.

➡️ Probabil intuiți că toții că o vacanță în Laponia nu prea are cum să fie ieftină. Așa că, dacă vreți sa veniți, folosiți cu încredere codul MM100 când faceți rezervarea. Este codul care vă asigură discountul de 100 de euro despre care ziceam mai sus.

➡️ Rezervarea o faceți sunând la numărul de telefon: 0745 752 724. Sau trimițând un email pe adresa: [email protected].

➡️ Să nu uit ceva foarte important: se poate plăti și în rate. Mi se pare șmecheră treaba asta, că întotdeauna e mai ușor să nu dai toți banii odată. Uneori poate nici nu-i ai atunci, pe moment. Să nu mă întrebați câte rate, că nu știu, dar n-am nicio îndoială că veți afla pe loc dacă sunați la numărul de mai sus sau dacă le scrieți un email.

Acestea fiind zise, unde naiba găsesc eu costum de schi mărimea XXXXXL?

P.S. Există totuși o situație în care n-o să-mi mai pese de frig nici cât negru sub unghie: dacă prind Aurora Boreală. Îmi doresc atât de mult s-o văd, că nu mă interesează nici dacă vine Marea Glaciațiune. Șanse ar fi, înțeleg că vom avea ceva organizat special pentru treaba asta. Totul e să am norocul să apară.