Să știți că există și o parte bună atunci când ești într-un oraș care a văzut ultima dată un turist pe vremea când Cehia și Slovacia aveau aceeași națională de fotbal.
Și nici ăla nu era chiar turist pe bune, i se stricase skodița MB 1000 fix la intrarea în Brno și-a fost nevoit să stea două zile până i-a venit piesa de la la uzină, de la Plzeň.
Dar da, există și o parte bună: nu ai unde să dai peste restaurante turist trap. Că, na, pentru cine să faci trap dacă turiștii mai bine stau la ei acasă decât să vină în orașul ăsta? Prin urmare cârciumile sunt măcar decente și ca mâncare și ca prețuri (mă rog, se pare că există și excepții care întăresc această regulă).
De exemplu, prieteni, iată cum arată acest piept de rață, cu varză roșie și mămăligă prăjită, pe care l-am comandat în prima cârciumă care mi-a ieșit în cale. Despre gust nu mai zic nimic, că poate n-ați mâncat încă…
Să-ți stea in gât, că mi-ai făcut foame și poftă. 🙂
Arată într-un mare fel. Drum bun in continuare!
Comentariu beton!19
🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤
Să-ți…fie de bine.
După experiența anterioară se impunea o recompensă. Arata grozav! Ieri și eu am prăjit mămăligă. Am mâncat- o cu telemea și omletă cu roșii.
Să vedem la eschimoși ce au de mâncare.
Comentariu beton!15
@Florina B: acolo nu-l văd bine, că ăia preferă carnea crudă. 🤭
Bine, poate lui o să-i facă o picurată cu clisă de focă. 🤪
Comentariu beton!18
Shaorma de balena cu sos de urs polar pe un mare pat de gheata.
Comentariu beton!22
@John Temple, talharu_44, sunteți foarte creativi! Șăfi la bucătărie?😁
@Florina B: acum doar încurc o blondină. 🤭
Cât am fost burlac, da, io am fost bucătar șef. 🤪
cred că e gustul de cireșe amare…
negre
🤤🤤🤤
Nice! Plus că pieptul de rață necesita o frigere destul de exactă, altfel se face ca talpa de bocanc. Interesant cum l-au servit cu mămăligă și varză. La varza m-aș fi gândit, dar la mămăligă friptă ba. Voi incerca și eu rețeta 😁
Si eu tot rață am comandat cand am revenit acum 2 saptamani in România in vacanta. Rața e super gustoasa😋
Data viitoare incearca pieptul de gasca.Eeeee…intr-un mare fel …
https://www.youtube.com/watch?v=spQwWG0BPHY
Cum arată mămăliga aia! Aș fi jurat că sunt cartofi la cuptor. Poftă bună!
Comentariu beton!11
Eu cred că acumulezi rezerve serioase pentru Polul Nord !
Comentariu beton!13
Păi na, să „manâncă și urșii ăia ceua”…
Comentariu beton!12
Îți doresc călătorie plăcută în continuare și fie ca pieptul ăla de rață să se depună fix unde trebuie…ți-ar pieptul să îți fie…pai e frumos ce faci?
Bălim pe aici ca niște fomiști.
Poftă bună!
Călătorie plăcută în continuare.
Brno are o zona turistica simpatica, data fiind intinderea orasului. Zona care include si niste „tourist traps” – deschise in special dupa-masa/seara. Au preturile mai mari decat media din jur, iar personalul vorbeste engleza.
P.S.: Cand vrei sa enervezi un localnic din Brno, intreaba-l daca-i place sa se plimbe cu metroul.
Ei uite și eu îmi făceam griji că boss o să rămână nemâncat pe meleagurile veneticilor ăia din centrul Ioropei și o să ajungă slab ca un țâr!🫢
Dă-i bataiiiii și drum bun să ai! 🚗🚙🚗
Ai noroc că te citesc odihnită și pe burta plină 😀… arată foarte bine.
De la pieptul ăsta vine ”definirea” de mai devreme, din zona abdominală? Sau de la varza cu mămăligă?
Sa-ti fie de bine! Arată foarte delicios! Se pare că rața pe varză e un fel răspândit și apreciat la cehi/slovaci.
În 2016 am mâncat și noi rață cu varză în Praga (ne-au adus o rață întreagă , n-a rămas firimitura din ea)🤪
Esti cam sadic. Nu te gandesti deloc la sufletelele noastre pofticioase 🙁
@DD: las că facem noi foamea și pentru el.
🤣🤣🤣
Du-te bă de aicișa că aia este mămăligă prăjită cum sunt io popă. La peptu de rață nu mă pot pronuța pentru că l-am văzut doar cu pene și atașat la o rață vie 🙂
Bine că acum mi s-au activat circuitele și mă gândesc cum sa gătesc și eu piept de rata. Am boala asta, sa gătesc toate drăcoveniile internaționale, începând de la tahini, baba ganoush, humus, creveți in sos de unt, peste pe plancha, calamar umplut, caracatița in sos de vin. Mda, tocmai mi-am dat seama de ce a vrut soțul să mă piardă în parcare in Serbia.😁🙀
Comentariu beton!11
O ciorbă de perișoare și sarmale n-ai face și tu…
🤣🤪🤣🤪🤣🤪🤣🤪
Ba da, fac și sarmale, ciorba perișoare, ciorba fasole cu ciolan și gulyas. Dar nu în Grecia. Că de acolo veneam când era să mă uite in parcare. Și nu o dată, ci de doua ori, John. 🙀
Poate a vrut să învăț cum de face pleskavita sau cum naiba se numește chifteaua aia sârbească 😁