Să știți că există și o parte bună atunci când ești într-un oraș care a văzut ultima dată un turist pe vremea când Cehia și Slovacia aveau aceeași națională de fotbal.

Și nici ăla nu era chiar turist pe bune, i se stricase skodița MB 1000 fix la intrarea în Brno și-a fost nevoit să stea două zile până i-a venit piesa de la la uzină, de la Plzeň.

Dar da, există și o parte bună: nu ai unde să dai peste restaurante turist trap. Că, na, pentru cine să faci trap dacă turiștii mai bine stau la ei acasă decât să vină în orașul ăsta? Prin urmare cârciumile sunt măcar decente și ca mâncare și ca prețuri (mă rog, se pare că există și excepții care întăresc această regulă).

De exemplu, prieteni, iată cum arată acest piept de rață, cu varză roșie și mămăligă prăjită, pe care l-am comandat în prima cârciumă care mi-a ieșit în cale. Despre gust nu mai zic nimic, că poate n-ați mâncat încă…