Am mai scris despre asta, dar o să-l repostez de fiecare dată când va fi cazul. Pentru că efectiv nu mai suport să-i văd pe toți triștii ăștia cum se dau în spectacol.

Ieri a vuit internetul pe subiectul Ana Morodan. Și tot ieri, ca de fiecare dată când există câte un subiect care se inflamează tare, a fost imposibil să nu apară toți ăia care întrebau superior: „cine e Ana Morodan?”. Sau „cine mai e și asta?”. Sau „n-am auzit de ea, cine e?”. Sau alte formulări, dar toate având același substrat.

Acum au întrebat cine e Morodan, data trecută au întrebat cine e Buhnici, cu o tură înainte au întrebat despre cine era în centrul atenției. Pe scurt, nu contează despre cine se discută, ei oricum întrebă superior și arogant: „cine e X?”.

Îi detest din ficați pe toți cei care fac asta. Îi detest pentru că singurul lucru pe care vor să-l transmită e cât sunt ei de deasupra unor evenimente atât de minuscule si de pământene. În sferele lor înalte n-au loc nume precum Morodan, sau Buhnici, sau cine o fi în centrul atenției.

Ei s-ar băga să discute doar dacă ar fi vorba despre Haruki Murakami, bosonul Higgs sau Inteligența Artificială, nu la ceva pentru muritorii de rând. Nu e de demnitatea lor să știe cine e ăla sau aia despre care vorbește toată lumea. De-aia îi detest pe toți ăștia care știu exact despre cine e vorba, dar întreabă fix ca să-și evidențieze superioritatea. Și-și evidențiază o lupă cu urechi.

Ca să fiu corect până la capăt, o să spun că există și cei care chiar nu știau cine e Morodan. Da, admit că sunt mulți oameni care chiar nu știu cine e Morodan, oameni care nu au habar cine sunt cei despre care se discută cu aprindere pe net.

Dar nici pe ăștia nu-i înțeleg de ce se apucă să întrebe: „cine mai e și asta?”. De ce? De ce ai întreba într-un comentariu de pe Facebook, în loc sa afli de pe google în cinșpe secunde? Vă spun eu de ce: pentru că ori le e lene, ori nu-i duce capul.

Să ne înțelegem, nu e nicio rușine să nu știi cine e Morodan, nu e nicio rușine să nu știi cine e cel sau cea despre care se discută pe internet, că nu e obligatoriu să fii la curent cu tot ce mișcă.

Am asistat și eu la multe discuții online în care erau implicate persoane despre care nu auzisem niciodată. Dar în loc să mă cac pe mine întrebând „cine e ăsta?” sau „cine e asta?”, am preferat să aflu în câteva secunde de căutat pe google.

O să-mi spuneți, desigur, că poate nu vor să-și piardă timpul căutând astfel de informații. Sau că poate nu-i interesează atât de mult subiectul încât să caute pe google. Iar eu o să vă râd în nas: dacă nu te interesează subiectul, dai skip și-ți vezi de viață, nu stai să pierzi timp întrebând tălâmb pe Facebook: „cine e cutare?”. De ce mai întrebi dacă nu te interesează?

Ei bine, v-am explicat mai sus de ce fac asta. Pentru că vor să pară interesanți, elitiști și superiori, dar nu reușesc să transmită decât că le e lene sau că nu-i duce capul.

Hai că m-am răcorit din nou. Acum aștept următoare ocazie să-l repostez.

sursa foto: freepik.com