De-a lungul acestei vieți, dar mai ales de când activez în online, mi-am dat seama că cetățenii din jur se cam împart în patru mari categorii, atunci când vorbim despre simțul umorului.

Cei cu simțul umorului

Sunt acei cetățeni care reușesc să vadă părțile amuzante, indiferent de tipul de umor cu care interacționează. Se vor distra la fel de bine și la Seinfeld și la Friends, și la umorul englezesc, și la bancurile seci, și la Las Fierbinți. Oamenii au înțeles de ce “umor” n-are plural, pentru că este unul singur.

Trebuie făcută o precizare: simțul umorului este în legătură directă cu nivelul IQ-ului. Cam asta este explicația pentru care proștii n-au nici umor, nici simțul lui.

Cei care râd doar la glumele cu Stan și Bran

Sunt acei cetățeni care râd cu lacrimi doar dacă văd o secvență de film în care se alunecă pe coji de banană. Nu pricep subtilitățile, o cărămidă în cap este apogeul lor în materie de umor. În rest, orice e mai subtil de atât le e complet necunoscut și-i lasă reci. Pe scurt, sunt cei cărora trebuie să le explici poantele la bancuri și-l urăsc pe Seinfeld. Jerry Seinfeld.

Cei lipsiți total de simțul umorului

Sunt acei cetățeni incapabili sa se amuze plecând de la ceva care are exact acest scop. Indiferent ca este vorba despre bancuri, poante, articole, filme etc, se află în imposibilitatea de a-și accesa vreun neuron, prin urmare rămân total impasibili. Ba chiar li se nasc în minte întrebări profund frustrante de genul: ce-or avea ăștia de râd?

De ce să mint, mulți dintre ei, poate chiar toți, se regăsesc în situația precizării de la prima categorie: sunt proști.

De fiecare dată când dau de câte unul dintre ăștia (și mi se întâmplă zilnic, de mai multe ori), mă întreb unul și același lucru: oare cum o fi să trăiești o viață întreagă fără să râzi? Cum o fi să fii complet lipsit de simțul umorului? Grrr…

Cei cărora le dispare subit umorul

Da, există și această categorie aparte. Vorbesc despre acei cetățeni care n-au nicio problemă să dovedească un simț al umorului desăvârșit atunci când se face mișto de alții. Simț al umorului care le dispare subit și ireversibil atunci când se face mișto de ei. Că, na, știi cum e, râdem-glumim, dar nu când e vorba despre noi.

Cam astea ar fi.

sursa foto: freepik.com