Salutare tuturor și bine că ne-am regăsit! O să mă plâng puțin mai jos de oboseală, lipsă de chef, adică  lene, că aș fi vrut să iau o pauză de o săptămână  dar misiunea mea de apostol neobosit al rock-ului nu îmi permite să dorm pe mine. Ca să fiu sincer singurul motiv este că îmi este rușine de voi. O să fie o listă frugală, mai pe telegrafic așa, fără să lase senzația, sper, că am făcut-o cu curul.

Nu scap ocazia să mă mândresc că am ascultat pentru întâia dată în viața mea de rocker amator un album Celelalte Cuvinte, de la cap la coadă, fără să mă apuc să caut orice fel de parapet peste care să sar. Meritul îi aparține lui BogDan, bine, bănuială mea se duce în direcția că omu nostru a tot insistat să trec prin el ca să fim măcar doi care am ascultat albumul ăsta.

Despre album, âmi cer scuze la fani care sunt, consider că dacă albumul ar fi fost înregistrat într-o debara a unei garsoniere confort trei dintr-un cartier al orașului Copșa Mică, ai putea spune că se aude excelent. Parcă a fost produs de către angajații Electrecord în pauza lor de masă. Muzical este bun, pot chiar ignora vocea aia a lui Călin, care mă scoate din puținele minți pe care le mai am, însă peste sound-ul ăla prăfuit nu pot trece.  Gata m-am răcorit.

 News:

🆕 Cred că Buckethead nu mai are nevoie de nici o prezentare suplimentară și nici Satriani cred că nu este vreun necunoscut.

🆕 Ăștia nu știu cine sunt dar nu sună rău Beyond Your Design.

🆕 În cazul în care vă mai puneți întrebări cu ce s-a întâmplat cu cei 101 dalmațieni sunt în gecile din clipul ăstora de la RESOLVE, că tot vorbeam de Ren, omul are un street proiect , Big Push, axat pe cover-uri după piese celebre. Informația mi-a dat-o haiducul cuvintelor, un mare mulțumesc.

🆕 Vocalul de la Saint Demon arată că este posibil ca Călin de la CC are putea avea frați sau clone. Powerwolf l-au înghesuit la o cântare mică, așa ca între nemți, pe băiatul de la Kissin Dynamite.

🆕 Full House Brew Crew nu sună deloc rău, foarte mișto curge partea de clean alături de cea de harsh. Hades este un band japonez de gagici, nu sunt lămurit dacă muzica asta sună mișto în limba lui Yamamoto, înclin să cred că da.

🆕 Stelar Circuits cu o piesă despre care nu m-am hotărât cât de mult îmi place, dacă tot este pe pozitiv pot spune că Enda Vinera îmi plac, intră bine la o ceafă, un mititel.

🆕 Nu știu prea bine cine este Todd la Torre, parcă numele îmi spune ceva, dar lucrează la sentiment omul. Americanii de la Warbringer rup pe thrash din ăla old school, să vină albumul, bună piesă. Shakra sună ca un fel de HIM dar mai spre 2023 iar gagica cu păr de indigo de la Ignescent pune bine suflet la fel de sus se prezintă și Pyramaze.

🆕 Din Noua Zeelandă BLINDFOLDED AND LED TO THE WOODS au un final de piesă absolut surprinzător, good job guys.

🆕 Solistul de la Ravened arată ca un  depeșist căruia nenea care tunde păr i-a greșit frizura, musica este bună bine.

🆕 Veteranii de la Metal Church cu un nou single și un nou solist, gândiți-vă că oamenii cântau prin 86 în deschidere la Metallica, au ceva carieră și încheiem news de azi cu Jag Panzer.

Acum, muncă.

➡️ ¡Pendejo! – Volcán (Stoner Metal) 2023

 Obosit fiind și cu o lene care se suprapune peste o oboseală cumulativă, simțeam nevoia să iau duminica asta o pauză. Nu vreau să pozez în martirul care se sacrifică în orice condiții pe altarul Zeilor Metalelor însă principalele motive pentru care nu am făcut-o, sunteți voi și formația despre care facem vorbire.

Formații ca IPendejo! despre care nu aveam ca idee că există sunt un alibi suficient ca să îmi justifice dragostea nebună pentru metal și care să îmi rispească în toate cele patru zări orice stare de lentoare.

Tu Hermana mi-a oferit impulsul de a căuta imediat ceva despre trupă, convins fiind că oamenii sunt din America de Sud singura chestie care mai era de lămurit era din ce țară de pe continent. Ei bine, nu, oamenii sunt olandezi sadea, doi dintre ei cu ceva rădăcini columbiene care nu justifică cât  “de acolo”  au sound-ul.

Înainte de a băga albumul ăsta, pe nemestecate, dați un play și la melodia numărul doi, Revolución care poate conduce o revoltă începută prin cartierele mărginașe din Bogota.

Un album vicios, plin de fum de trabuc stropit cu picături de la cerveza rece, un material care merge chiar și la un Tuborg, berea care cică nu este bere.

Rating: Foarte bun

➡️ Night Demon – Outsider (Heavy Metal) 2023

Sunt albume care de la primele acorduri îți hrănesc speranța că totul o să fie bine, că minutele care urmează aduc un plus vieții tale și că nu sfârșesc prin ați aduce gustul ăla amar de speranțe rispite. Trupa din Ventura, California se achită exemplar de misiunea de a livra muzică foarte bună.

Piese ca Outsider sunt încă o dovadă, printre alte mii, că rock-ul nici nu suferă, nici nu agonizează, este foarte bine mersi.

Construcții ca Beyond the Grave care se înalță încet dar sigur către standarde de calitate care ar face mândri pe orice zei ai heavy metalului sunt pansamente pentru suflet, trâmbițe ale speranței.

Este clar un disc de recomandat prietenilor, un material pe marginea căruia se poate discuta la un șpriț despre cât mișto poate fi muzica.

Rating: Excelent

➡️ Ov Sulfur – The Burden Ov Faith (Blackened Deathcore) 2023

O să repet periodic ca să nu uitați, sunt nene care anul viitor schimbă prefixul și care ascultă cu deosebită încântare metal extrem. Nu, nu am avut tendința aia naturală și necesară să ascult după treizeci sau patruzeci de ani, rock din ăla bunu din anii 70. Absolut imatur, sunt de acord cu voi. Ca să dezamăgesc lumea, o să o țin așa până la capătul drumului.

Trupa din Las Vegas aduce cu muzica lor adierea de cuptor a deșertului, sunetul arginților și  speranțelor celor care și-ar vinde sufletul pentru un jeton în plus.

Dacă în mod obișnuit mulți artiști deschid cu ceva material de introspecție, Ov Sulfur s-au gândit că cel mai indicat ar fi să de-a cu ascultătorul de pământ ca să nu existe riscul să se plângă ca pierde artistul timpul.

Ov Sulfur au adus epicul din black, sunetul de drujbă demonică din death și breakdown-ul din metalcore la un numitor comun.

Excelentă treabă au făcut oamenii cu discul ăsta și sunt fantastic de mulțumit că din ce în ce mai multe trupe de metal extrem sparg bariere și înfig borne pe un pământ ocolit de publicul ascultător de metal.

Rating: Excelent

➡️ Shores of Null – The Loss of Beauty (Melodic Black/Doom Metal) 2023

Dacă albumul ăsta ar fi o mașină în mod sigur ar o Alfa Romeo sau chiar o bijuterie de Ferrari.  În primul pentru că sunt italieni și au mod unic de a face muzica de genul să sune suav ca o canțonetă cântată cu patimă de vreun ragazzo îndrăgostit lulea de vreo Julietă fermecătoare.

De la Destination Woe la Underwater Oddity sunt cincizeci și cinci minute de armonie care trec cumva ca unul.

Nu trebuie să sapi foarte mult ca să dai de rădăcinile celor de la Insomnium sau a oamenilor de la Amorphis și nici nu trebuie să pierzi din vedere influența vizibilă a unor legende ca Alice in Chains. Totul se așează frumos, strat după strat, riff după riff, cor după cor. De ascultat.

Rating: Excelent

➡️ Pop Evil – Skeletons (Rock/Pop Rock/Metalcore) 2023

 Era și timpul pentru un album fără pretenții de bijuterie muzicală care poate fi ascultat de la drum cu bicla până la framântat coca pentru cozonac.

Paranoid este un cântec care ar putea rula la orice oră pe orice radio din țară, de la Rocifm la România Actualități, bine astea sunt radio-uri din România, nu trebuie să avem pretenții.

Hai să ne înțelegem, îmi plac albumele complexe, ador provocările de orice fel, însă am destule momente când am nevoie să mă relaxez masiv, iar melodii ca Sound Of Glory asta livrează, te prind, aduc zâmbete și asta este tot ce contează. Un disc de duminică, lejer și plin de soare, numai bun pentru o primăvară care se anunță caldă.

Rating: Bun de duminică

Al vostru Edelweiss se înclină și vă mulțumește pentru tot. Vă dorește să aveți grijă de voi ca să puteți avea grijă de toți ai voștri. Nu vreau să închei până pun aici și recomadarea colegului Flavius, pare un album sănatos de thrash. Nu am avut timp să trec prin el dar o să o fac. Mulțumesc.

Pentru recomadări detaliate, sfaturi, propuneri indecente, avem [email protected] și pentru muzică, bârfe de tot felul join pe severul de Discord.

sursa foto: freepik.com