Să nu uitați să treceți la ora de vară, da? Doamne ferește, n-aveți idee cât sunt de bucuros că de azi o să se întunece cu o oră mai târziu. Vine vara, prieteni, mai e olecuță.
Hai, luați de citiți:
- Cea mai mare problemă din România (primul lucru pe care l-aș face dacă aș avea putere de decizie ar fi să învestesc masiv în educație. Primul!);
- The Little John That Could (prostii, câtă vreme vom avea tunelurile dacice suntem poporul ales);
- Stalin și poporul rus libertate ne-au adus (vedeți că e greu de dus articolul ăsta);
- Vreau să mai verific o dată (yup, pățesc și eu);
- Cum să faci ghosting la jobeală (atâta tupeu cras ca la femeia asta, mai rar);
- O bulă etanșă, o viață liniștită (ah, iată, deci suntem mai mulți cei care credem că vrem liniște în bulă);
- A trecut un an de când m-am stabilit în Norvegia (da, nu te costă nimic să fii civilizat. Problema este că la noi nu te costă nimic nici când NU ești civilizat);
Am sărit peste 3 că e prea dimineață și peste 5 că l-am citit.
Vreți să spuneți că-s prima? Ce-a pățit JT? 🙂
E pe ora veche.
@JT, e pe oră veche și pe blondă nouă. 😛
@MV, are o scuză cât se poate de serioasă. Îi acordăm circumstanțe atenuante. 😊
le-a-adormit-analogu-n-digitalu-temporal
Și cum ai rezolvat? 😀
celorlalți
3. Cumplit. Le-aș face cadou cartea tuturor ălora de propăvaduiesc ce mișto e comunismul și ce bine se trăia.
4. Săptămâna trecută le-am zis unor oameni, cu tot managementul de față, să se lase în pace și să își permită să greșească. E singurul mod în care putem evolua real. Perfecțiune nu există. Există însă, cu siguranță, burnout. Iar asta nu e deloc ceva ce vrem să trăim.
5. În ultimul an am avut de-a face cu 2 oameni de HR absolut impecabili și cu încă 2 în legatură cu care mă întreb serios ce caută în branșă. Cu exemplul următor: m-a sunat, n-am putut vorbi, mi-a trimis SMS („sunt X, putem discuta astăzi mai târziu?”). Ei bine, mai târziu nu m-a sunat, ci mi-a dat bip…să sun eu înapoi! Altul n-a intrat în call pentru interviu. El, HR-ul. Ghosting? Nu. Doar lipsă de profesionalism
6. Aprob pozitiv.
Cred c-o să fac un articol sepraat să întreb dacă există cineva care să nu fi fost mințit măcar o dată cu „vă sunăm noi să vă spunem, indiferent dacă ați trecut interviul sau nu”.
Nu cred, sigur îl fac.
Pe mine nici măcar nu trebuia să mă anunțe de ceva, ci direct să aibă interviul cu mine. Pentru poziție de manager senior, așa că îți imaginezi cum e la entry level. Bine, așa am șters clar de pe listă compania respectivă, nu ne vom mai pierde timpul reciproc niciodată
@MV,
5. Angajat-angajator = in majoritatea cazurilor este „69” reciproc consimtit, care se termina cu un „68” decis unilateral de catre unul dintre participanti. 😁
Eu sunt unul care n-a fost niciodata la un interviu, deci nu sunt eligibil sa raspund la intrebarea ta, dar daca te pasioneaza subiectul, pot sa iti dau (niste sute) detalii din partea astalalta a baricadei.
Avand in vedere numarul de corporatisti de pe blog, nu dati cu carne, ca-i post.😂😂😂
Poate bagi in articol si ceva cu referire la „ce sa faceti daca firma vrea sa va concedieze!” Pt ca vad tot mai multe cazuri si oamenii sunt luati pe.neasteptate. o chestie care v-ar ajuta e sa luati un avocat la „negociere” pt ca firma va fi reprezentata de un avocat.
@Mihai, da chiar te rog să îl faci. Aș putea scrie o carte cu experiențe de la interviuri. De fapt nu, tu ai scrie și eu să îți povestesc.
1. Educația chiar este o problemă! Foarte bine surprinsă imaginea actuală a educației și a consecințelor unei educații defectuoase.
2. John și al său aiiii nu pot funcționa corect în Grădina Maicii Domnului! 😀
3. Într-adevăr greu de dus articolul… Ce-au făcut rușii cu propria populație e dincolo de ce își poate imagina un om normal.🤬
4. Pățesc și eu din astea. Nu sunt chiar „femeia cu virgula”, dar nici departe nu sunt!😁
5. Din păcate mulți angajatori de pe aceste frumoase meleaguri oferă nimic și au pretenții uriașe.
6. Normal că vrem liniște în bulă, poate pentru a compensa nebunia din viața reală.
7. Da, despre civilizație e vorba. Nu contează ca e Norvegia sau alta țară civilizată. Acolo oamenii nu așteaptă doar sa li se facă, fac și ei lucrurile care țin de ei! Că e gratis!
Comentariu beton!21
Dacă se rezolvă problemele din articolul 1, rezultatele din articolul 7 vin de la sine.
Comentariu beton!22
Adevărat!
Și eu aștept vara în grădina mea.
1.Educația se face cum dictează părinții și cei din minister.
Cine îi ascultă pe profesorii din școli?
Cei fără funcții, gradații de merit și pile?
Când un profesor este acuzat că hărțuiește copiii cu reguli și că ii transformă în pârâcioși (pentru ca încurajează elevii să spună ce îi deranjează) cine îl apără?
Ca să progresăm trebuie echitate.
Fiecare elev trebuie evaluat și găsite programe de educație care îl ajută să evolueze.
Degeaba târăști la școală un copil, până în a X-a, dacă el nu înțelege nimic. În schimb, e talentat la desen sau îi place să gătească.
La noi, doar olimpicii contează, restul sunt statistică.
E normal să ne mândrim cu olimpicii, dar ei nu rămân în Ro.
În concluzie, se învață mult și fără rost. Și nu se face nimic practic pentru că e nevoie de bani.
E mai ușor să pui copiii în fața unui ecran. Nu mai spun de elevii cu CES.
Sunt evaluați de specialiști, dar părintele hotărăște ce formă de invățământ urmează. Apoi este adus într-o școala cu 24 de copii cu program standard, cu profesor de sprijin 1 h/săpt. și fără bază materială pentru el. Părintele încasează o bursă, dacă refuză școala specială, pe care o cheltuiește cum dorește. Rezultatele sunt pe măsura investiției în educație.
4. De 14 ani, după nașterea gemenilor, mă raportez la bine.
Sunt permanent obosită( am și o problemă medicală care aduce un plus de epuizare).
Uit ce am de făcut, dacă am multe de făcut. Îmi fac liste de cumpărături. Litere și virgule uit o mulțime.
Nu mi-am luat permis auto, pentru că nu vreau să rănesc pe cineva, intr-un moment de oboseală.
Știu ca e pe sărăcie, dar folosesc mult transportul în comun.
7. Când stăteam la bloc, balcoanele cu sfoară în afară pentru haine, îmi stricau ziua.
Am avut mereu jardiniere cu mușcate la balcon. Le am și acum.
Comentariu beton!15
De ce zici că e pe sărăcie să folosești transportul în comun? Mie mi se pare o foarte bună formă de civilizație. Dacă ai cum să ajungi din pct A în pct B cu metroul/autobuzul/tramvaiul, de ce ai vrea să stai în trafic aiurea? Sigur că e mai comod în mașină, și îți conservă bula menționată într-un alt articol, dar nu cred că utilizarea transportul public e semn de sărăcie 🙂
@Florina B, de ce e pe sărăcie transportul în comun? Că nu mă prind.
Eu mă deplasez aproape exclusiv cu transportul în comun. Și nu mă refer la uber sau taxi, ci la metrou și stb. Nu iau mașina decât dacă am situație care impune neapărat asta. În rest, n-am nici cea mai mică problemă să merg cu transportul în comun.
De ce ar fi “pe sărăcie” că nu mai stau să-mi bat capul cu imbecilii din trafic și, mai ales, cu găsitul unui loc de parcare?
In cazul meu mersul cu mașina înseamnă să mă deplasez mai rapid și comod, și să iau și cumpărăturile după muncă. Să mă mișc unde vreau și să-mi bag piciorul în orare. Probleme cu deplasarea cu mașina am avut doar când nu aveam habar ca s-a deschis șantier pe vreo stradă pe traseu.
N-am iubit niciodată mersul cu transportul în comun. Exceptând la ora 5 dimineața, când e liniște și spațiu personal și zen cât cuprinde. Nu prea e diferită înghesuiala din vremurile socialiste față de cea capitalistă la mijlocele de transport în comun. Și pasagerii sunt la fel, doar mai tăcuți/calmi și eventual mai spălați. Tot cu sacoșe cu care ocupă locurile, tot cu biciclete care încurcă locul. Tot cu frenezia seniorilor la a ocupa locuri și proptiri în fața ușilor cu o stație înainte.
Și mâine plec la muncă la ora 5 știind că deja e grevă la ora 4 cum s-a anunțat încă de vineri iar mașina o ia soția să meargă și ea la muncă și nici cu bicicleta nu are sens să merg că e prognoză de zăpadă.
Iar pentru mine e gratis transportul în comun. Indiferent că e tren, metrou, autobuz sau tramvai pe toată suprafața Germaniei.
Am sa ma refer numai la 7. Despre foamete am vorbit vineri noaptea și interlocutorul se uita ka mine ca broasca la bordură.
Spui bine, MV, ce se întâmplă dacă NU esti civilizat?
Pai te costă cam vreo 970 de iepuroi dacă: treci pe culoarea rosue a semaforului, nu oprești (minim trei secunde) la semnul „Stop”, mânuiești telefonul mobil și mai sunt, dar nu vreau să vă plictisesc.
Nu toți curăță totul in urma lor, dar dacă ai lăsat câinele fără zgardă, chiar și prin pădure și te vede vre-un vecin, ai pus-o (sau nu, dar nu poți ști nivelul de spirit civic al celuilalt) pentru că acum mă leg de art. 1. Spiritul civic nu e pâră. E datoria fiecaruia să vegheze starea de bine și să raporteze autorităților abaterile, pentru ca acestea aduc atingere bunăstării tuturor.
Să nu bei, hmmmm. Sunt mari probleme cu boala asta in Scandinavia, altfel nu ar fi luat masura limitării numărului de magazine care pot vinde alcool și a programului orar (10-17) in care poți face astfel de achiziție. Ca să nu vorbim de preț, cea mai proastă vodcă costând vreo 60 euro/litru.
Articolul domnișoarei e scris la numai un an de cunoscut Norvegia și înțeleg exaltarea.
Comentariu beton!21
Erată: ka mine trebuia să fie „la mine”
@MV,am uitat sa îți spun că afară ninge mărunțel. Prognoza e și pentru mâine, toată ziua😂😂😂
Începe și la noi de poimâine. 🙁
@OldJohn Legea informarii autoritatilor exista dar e una periculoasa. Pâra la autoritati nu vine mereu ca ceva obiectiv. De multe ori vine din subiectivism, rautate, invidie si poate lua forme grave ce la noi se cheama a „turna pe cineva”. Nu te poti increde in discernamantul oamenilor si nu poti crede ca toti oamenii iti cunosc si-ti doresc binele. Cunosc pe cineva cu sot politist absolut scarbit de o „informatoare” ce suna neincetat sa raporteze toate tampeniile posibile. O cunosc si eu pe respectiva si e detestabila. Iti dai seama ce catastrofale ar fi interventiile ei daca ar da peste cineva care ar lua-o in serios?
Mie mi se cam zbarleste coama cand aud de raport la autoritati, ca stiu ce a insemnat asta pentru noi, romanii.
@Tia în Germania am un prieten ce s-a trezit cu citație la poliție că a insultat pe cineva în trafic (beleidigt). A fost treaba simplă, prietenul a depășit o mașină și s-a integrat frumos la loc pe bandă. Doar că prietenul avea la mașină numărul FÜ-CK-140. Eu am fost interpelat de un ´vigilante´ pensionar (yeah, cu asta își petrecea timpul) că am parcat pe un loc de handicapat, dar măcar a revenit să-și ceară scuze după ce-i arătasem auswaisu’ de om cu deficiențe (în Germania nu primesc semnul ăla pentru parcare, în România da, mă bate gândul să-l cer odată). Un unchi al soției a dat explicații poliției venită să-l cerceteze pentru că dăduse un șut în curul unui pierde vreme adolescent care împreună cu amicii se înverșunase să distrugă un om de zăpadă făcut cu multă trudă (cam subțior era stratul de zăpadă) de copii mei.
@Oldjohn în Germania se vând bine semnele cu un cerc barat în interiorul căruia este câine facându-și nevoile, eventula cu textul ”Hier kein Hundeklo!”. Dar nemții sunt teribil de eficienți. Întâmplător am dat de un blog teuton și am rămas blocat citind cum comentatorii își deplângeau câinii decedați din cauza momelilor otrăvite aruncate pe peluze. Nu intervine poliția să găsească și să amendeze pe cine spurcă peluzele, nu se obosesc să mai facă plângere, taie răul la rădăcină. Nu prea am văzut nemți să-și lase câinii liberi decât pe teritoriu public dar și așa sunt cu ochii pe ei și i-au învățat să ia doar din mână.
@Tia, evident că este un subiect extrem de sensibil, nu numai în România, dar am să îți relatez o discuție pe care am avut-o cu o norvegiană în vârstă de 66 de ani. Referitor la o persoană alcoolică, având in mod vizibil alcolemie și care urca la volan in fiecare dimineață, pentru merge la muncă, mi-a zis că ar fi responsabilitatea oricui (inclusiv a ei) să il denunțe pe nefericit, pentru că reprezintă un pericol, putând omorî pe cineva.
La americani conceptul se numea „moral police” să mă corecteze cei care sunt mai bine informați.
@AleBlaga, nu am fost foarte explicit, scuze! Mă refeream la hârtii sau doze de răcoritoare prin parcări. Semne pentru câini nu există pentru că absolul toți strâng fecalele câinilor. Nu am văzut niciodată, nici măcar pe poteci din pădure, alte urme decât ale căprioarelor/elanilor.
AleBlaga pentru ca toti avem dreptul sa facem reclamatie, unii, asa cum bine zici, isi fac ocupatie din a reclama tot ce nu le pare lor in regula. Ar trebui sa existe si o lege care sa spuna ca reclamatiile trebuie facute pe o baza serioasa si reclamantii sa fie trasi la raspundere pentru neseriozitati.
„prietenul avea la mașină numărul FÜ-CK-140.” Asta e hazlie rau.😅
OldJohn, sigur ca sunt lucruri ce trebuie semnalate, mai ales situatiile in care viata cuiva este abuzata, se afla in pericol. Doar ca legea asta devine uneori o unealta de care oamenii se folosesc nu ca sa ajute ci ca sa faca rau.
Stiu ca asa e in SUA, ca exista moral police,
ca de acolo vin multe chestii din munca sociala dar uite ca nici ei nu reusesc sa-i protejeze pe cei vulnerabili (au niste cazuri infioratoare de abuz) atata timp cat factorul uman nu e obiectiv.
Bună selecția, ca de obicei, mulțam!
1. Nu-s de acord să lăsăm educația în grija școlii. La urma urmei, cei șapte ani de-acasă se referă la familie, nu la școală. Asumarea răspunderii trebuie învățată acasă, școala participă, ajută, dar nu poate să înlocuiască părinții. Socializarea primară se face in familie, parcă stă în cărți chestia asta, nu? Hai să n-o mutăm in afara ei. Știu că mulți nu sunt in stare să-și educe copiii, asta e realitatea. Trebuie ajutați, nu degrevați de responsabilitate.
2. Mă mir că micul John nu a fost luat la rangă, prea știa multe..😃
3. Îngrozitor , fără cuvinte! 😱Tot îngrozitor e că mulți tineri nu cunosc istoria, iar unii babalâci mizerabili se fac că au uitat.
4.Guilty as charged 🤭
5.Da, merită lăsați cu ochii în soare☀️
6.Bulele etanșe sunt idealul, oamenii se schimbă în timp.
7. Vezi 1.
Pentru pct. 3..Doar întrebare și nimic mai mult. Din bătrâni am auzit de foametea instalată o data cu instaurarea rușilor și pe meleagurile noastre. Citind pentru prima oară despre această tehnică mi-au sărit în ochi asemănări. S a aplicat oare și Romania, mai ales în partea de est?
Bunica mea știa de copii puși pe tren în Moldova în anul de foamete 47. In București au fost preluați și crescuți de familii de binevoitori. Nu știu de ce nu se vorbea prea mult de asta, chiar deloc.
@Ioana, nu, în România nu s-a aplicat metoda; atîta doar că în ’46 a fost o secetă cumplită, deci foametea a venit ca o rezultantă; despre subiectul art. 3 ar fi de ascultat un scenariu radiofonic (l-am mai menționat pe aici) realizat acum vreo cîțiva ani la Radio România Cultural; să mai spun că am ascultat spectacolul noaptea, într-una dintre nesfîrșitele mele peregrinări? de-a dreptul sinistru…
@Costica, nu știu dacă metoda chiar s-a aplicat în România, dar în România nu a fost doar din cauza secetei.
am citit pe undeva că la sfârșitul războiului rușii au luat din România tot ce se putea lua. era dat ca exemplu halucinant bărcile (lotcile) cu care se duceau la pescuit oamenii din deltă. când îi iei omului mijlocul de trai îl condamni la foamete.
rusia a impus României daune de război (pentru perioada în care România a luptat în rusia de partea Germaniei) uriașe pe care le-a revendicat până la ultimul creițar.
la asta, într-adevăr, s-a adăugat seceta.
ca chestie, nu știu dacă vă amintiți cei peste 40 de ani dintre voi niște volume de ”povești istorice”, chiar așa le chema ”povestiri istorice”, Dumitru Almaș cred, erau 3 volume, format A4 sau chiar un pic mai mare, destul de subțirele.
în volumul 3, cred, este cel puțin o povestire care face referire tangențial la foametea din Moldova (noastră). nu la motive, povestea este doar despre copiii refugiați de acolo și adoptați în alte părți, respectiv niște frați, adoptați ca prin minute toți împreună.
Mi-au clipit si mie niste beculete. Abia acum. Mi se spusese ca foametea din ‘47 s-a datorat secetei crunte din Moldova. Nu mi s-a pomenit vreodata contributia “omului nou” = sovietic, la asta. Doar bunicii mai povesteau, uneori direct, alteori aluziv, despre binefacerile cu origine estica. Familia tatalui meu a fost “evacuata” in Oltenia in ‘47. Dar uite ca nu mi-a dat niciodata prin gand sa intreb daca numai cei 5 copii, sau si parintii. Inclin totusi sa cred ca numai copiii, pentru ca tata mi-a povestit cate ceva din perioada aia, dar n-a pomenit nimic de parinti. Din partea mamei stiu sigur ca 4 din cei 5 copii au fost trimisi prin alte parti. Na, acu-i prea tarziu, nu mai am pe cine intreba.
@Andreea în București este.
@Florina B, de ce în București este? Eu mă deplasez aproape exclusiv cu transportul în comun. Și nu mă refer la uber sau taxi, ci la metrou și stb. Nu iau mașina decât dacă am situație care impune neapărat asta. În rest, n-am nici cea mai mică problemă să merg cu transportul în comun. De ce ar fi „pe sărăcie” că nu mai stau să-mi bat capul cu imbecilii din trafic și, mai ales, cu găsitul unui loc de parcare?
Eu merg doar cu transportul în comun în Buxurești, și am început să vin cu autobuzul de la aeroport. Dacă alegi tu să te raportezi la ăia care conduc Ferrari pe străzile praf ale Bucureștiului, e o altă discuție și e alegerea ta
😱 ciudat, cunosc mulți oameni care deși au mașini (adică mai multe) și cont în bancă din ăla cu mai mult de patru zerouri, circulă cu STB sau metroul pentru că este rapid, simplu și comod în anumite situații. Statutul social poate fi demonstrat și altfel sau poate că nu au de demonstrat nimănui nimic, pur și simplu sunt oameni.
Tocmai că aleg transportul în comun.
Însă, în jurul meu toți se deplasează cu mașina și sunt privită ciudat.
Sunt omul și mașina. În sectorul 6, se atribuie și 2 locuri de parcare unei familii. Până acum era 1 loc/familie.
Și eu folosesc autobuzul 783 și tramvaiul 41.
Dacă s-ar face un sondaj(chiar și aici)
majoritatea ar vota pentru mașină.
E bine că mai sunt și alții.
P.S. Merg și pe jos foarte mult.
Și eu merg cu transportul în comun sau pe jos. În București. De ce să te raportezi așa la cei care merg cu mașina, gândește-te că ei se umplu de nervi aproape la fiecare drum. Am ajuns să refuz să mergem undeva cu mașina, în București, dacă avem metrou, autobuz sau tramvai. Ești mai liniștit, poți să citești, să te uiți la oameni, la copii. O să țin minte moșul care încerca să curteze fără succes o babă (și de unde ești, chiar din Bolintin?), pe florăreasa care cânta cât o țineau plămânii la metrou: haide, tu Gherghină, vino în grădinăăă. Sau pe fetița de vreo 3-4 ani care avea ochelari de înot și cască pe cap și care a anunțat tot autobuzul că merge la înot😀They made my day, ca să zic așa. Bine, am să țin minte și seara în care am inghețat cu fetele mici, așteptând tramvaiul care nu mai venea. Dar mă rog, tot mai bine sărac și liniștit decât plin de nervi.
A, și încă ceva: și care ar fi problema să creadă lumea că-s săracă? Mie nu-mi e rușine să le spun fetelor mele că nu putem să luăm aia sau ailaltă, fiindcă n-avem bani. N-avem acum, dar o să avem luna viitoare. Sau ne luăm altceva. Sau strângem bani. Nu-mi e rușine nici să intru la magazinele second hand, au multe chestii frumoase. Cred că tre să fim mai lejeri cu ce crede lumea despre noi.
Comentariu beton!21
@Florina B, am loc de parcare fix in S6 și vreau să pun că multe lucruri bune s-au făcut, prin digitalizare, in acest serviciu. Nu cred că, legal, unei familii i-ar putea fi atribuite două locuri de parcare. Pur și simplu nu te lasă programul informatic. Știi că deținătorul locului de parcare trebuie să lipească pe parbriz și o vignetă unde este menționat numărul de înmatriculare, pentru a putea fi verificat de autoritățile competente.
Batslia pentru locurile de parcare e acerbă pentru că mai toți vecinii mergeau la treabă cu transportul in comun, vichendu’ fiind singura perioadă cu parcarea mai goală.
@Oldjohn în sectorul 3 se atribuie două locuri. Sunt discuții și în 6. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://observatornews.ro/amp/auto/nou-regulament-pentru-parcari-in-sectorul-3cine-are-doua-locuri-de-parcare-dar-sta-la-garsoniera-va-trebui-sa-renunte-la-unul-487676.html&ved=2ahUKEwjGtIfu7fn9AhX_hf0HHVnYDjYQFnoECAwQAQ&usg=AOvVaw0ch8HA030bRxlvW_LVuBgj
@Florina B, la ce vânătoare de locuri de parcare e in S6, mă îndoiesc să poată fi clonate peste noapte. Eu a trebuit să mă deplasez până în România ca să intru in legalitate cu actele și să nu pierd locul. Am vulturii la pândă pe acoperiș, gata de acțiune și cu schimbările legislative la zi. Abia așteaptă să mă execute😬
Mulțam de articole!
1. E dureros de adevărat, mai ales că nu văd vreo rezolvare, nu ține numai de investiții, e o mentalitate care trebuie schimbată și asta e cel mai greu.
3. Dureros, foarte dureros, mai ales că nu Stalin în persoană a făcut acele lucruri, ci a avut executanți sârguincioși. La fel ca Hitler. Și, văzând ce s-a întâmplat în ultima perioadă, parcă nu suntem foarte departe de repetarea acelor vremuri. Sau altele și mai rele.
”Vine vara, prieteni, mai e olecuță.” Unde ”olecuță” are o valoare cam mare, mai ales văzând ce urmează săptămâna viitoare.
3. De aceea cred eu ca Rusia trebuie sa dispara, sa faca implozie, iar dupa aceea, rusii ramasi ar trebui impiedicati sa se inmulteasca
No, am uitat c-am 2 HTC-1 care-s pe ora veche ș-o trebuit să le regulez de mână. 🤭
1. În Austria, când plodu’ face o boacănă, părinții sunt chemați la școală și li se spune că următorul pas, dacă plodu’ continuă cu prostiile, va fi chemată și poliția.
Ai găsit un pix pe coridor? Îl duci la doamna profesoară/dirigintă. Un copil face figuri? Anunțată doamna profesoară/dirigintă imediat, nu te apuci să-ți faci singur dreptate. 😎
2. Să se modifice pe ici, pe colo, da’ să nu se schimbe nimic. 🤭
3. Ah, ce frumos. Mirific, de-a dreptu’.
🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
4. Prefer să măsor de două ori și să tai o dată, nu invers. 😉
5. O târfă proastă. Merită o flegmă-ntre ochi.
6. Da, e frumos la mine-n bulă. Cel mai frumos. 🤗
7. –
Comentariu beton!11
1. Să începem cu începutul: educația, dacă îi explicăm și arătăm copilului că o jucărie sau un lucru se repară împușcăm doi iepuri minim, motricitatea fină este exersată, capătă deprinderi/skilluri noi și învață că nu este sărăcie ci prelungește viața unor lucruri și face și puțină economie.
2. Era o vorbă în folclor: ion p*stu’ satului. fumigene
3. Imaginația și monstruozitatea prădătorilor este fără limite, în proporții variabile s-a întâmplat și în România, știu poate doar 1% din ce s-a întâmplat în lagărele din Siberia de la bunicul matern și frații lui și apoi pe drumul de întoarcere în țară.
4. Dap 🤷
5. Majoritatea uită să te mai caute, mail, pfff, doare să compui un răspuns.
6. Fără bulele noastre ne-ar fi mult prea greu să ne păstrăm sănătatea mintală.
6. Tot educația pornită de la vârsta mică, respectul pentru viață și natură, d’astea pentru săraci 😬
1. Educatia este responsabilitatea parintilor. Stiu ca nu toti parintii sunt capabili de asta dar trebuie ajutati sa fie. Statul corupt si mafiot nu e recomandat ca educator. Nici pe profesorii rigizi si aroganti nu-i vad in rolul asta, daca sunt profesori nu inseamna ca automat detin si calitatea de oameni educati, empatici, treaba lor, in primul rand, e sa ofere copiilor cunoastere.
Autoritatile de orice fel nu au dreptul si nu trebuie sa intervina in viata noastra personala.
2…
3. Autorul articolului zice ca blazonul moldovenilor in eternitate este Cartea foametei. Foarte incorecta si nedreapta zicerea pentru ca minimalizeaza existenta si istoria moldovenilor. Acea perioada a ororilor foametei sigur i-a marcat dar nu ii defineste.
3. Eu nu verific! „Decat” aragazul!😅
4.
5.
6. Ca adulti ne pierdem capacitatea de a ne juca frumos cu ceilalti si ne izolam. Suntem tot mai indispusi sa-i intelegem si sa-i acceptam pe cei care gandesc diferit de noi, au bagaj de viata diferit, citesc carti diferite, se uita la filme diferite.
Izolarea in balonase de sapun e cu doua taisuri.
7.
De acord cu ce ai spus la 6.
Probabil că majoritatea au obosit să discute/înțeleagă pe cei „diferiți”. Cred că apare teama (justuficată) că cu unii se ajunge la escaladare de situație din cauza limbajului. Mulți nu te combat cu idei ci cu agresivitate. Adevărul e unul singur, ei îl dețin și îl impun și cu forța dacă e nevoie.
@Harciogu Traim intr-o lume a ideilor de tot felul, unele bolnave de-a dreptul, ce afecteaza gandirea sanatoasa, discernamantul, si-i transforma pe unii in ceva zombies incapabili sa desluseasca albul de negru.
In situatii din astea sigur ca e bine sa le trantesti usa in nas lu’ zombies dar pe undeva e pacat sa te lasi afectat de ei, in cazul nostru (adica articolul) sa te izolezi, sa-ti pierzi increderea in restul; asta e o pierdere, in sensul ca poti pierde experiente si trairi cu lumea si restul oamenirii ce e ok la capsor. De contactul cu realitatea nu mai zic, ca s-a zis. 🙂
6. Aduceți-i aminte lui Vasilescu de căpușe.
@Laur Sa fiu sincera acum, il capusez si eu pe Mihai, in felul meu, chiar daca nu blogaresc si nici cu FB nu le am. Am ceva Insta si ma hlizesc pe reddit.
Insistenta de a-mi asterne pe aici tot ce-mi trece prin cap e tot un fel de capuseala.😅
@Tia, vezi-ți de treabă că nu vorbim despre niciun căpușat pe blog. M-am referit strict la trolii de Facebook.
@Laur, te rog să-mi lași mie plăcerea să-mi fac ordine pe blog. Nu înțeleg de unde până unde le spui tu oamenilor ce să facă și ce nu la mine pe blog.
@Laur, dacă nu ai puterea să-mi sugi pula, mai du-te și-n sloboz. Asta apropo de comentariul imbecil pe care ți l-am șters.
Mihai uite ca m-am blocat. Nu mai stiu ce sa zic. Ba da, zic multumesc si ca voi continua voios sa produc zgomote pe aici, pe la tine.🙂
Ff bune articolele. Mulțumesc!
1. Eu credeam că pedeapsa colectivă este o tradiție comunistă. Cum îmi explica o mătușă învățătoare copiii pedepsiți nevinovați vor lua atitudine împotriva celor răi. Chiar dacă cei rai erau cu 3 ani și juma de metru mai mari decât ceilalți.
2. Să-l punem pe Ion de la guvern să caute tunelurile dacice….
3. Eu îmi amintesc de primăvara de la Praga. Așa sunt de bătrână. Nu înțelegeam de ce erau atât de speriate babele care se adunau la colțul străzii sa croșeteze și să bârfească. Erau babe din Banat, multe nemțoaice care proveneau din sate „eliberate” de armata roșie. Erau îngrozite la mai mult de 20 ani după.
4. Mă întorc din colțul străzii saverific ușa și reîncep de zece ori un joc pe computer că simt că am greșit undeva.
5. Am inceput un job nou prin 2000. Baba de la HR răspundea la orice întrebare de genul de ce așa „Că așa a zis Moise”. Credeam că e un fel de imagine pentru așa scrie la lege. Asi. Moise era un nenea care se ocupase de resurse umane cu ani în urmă. Moise nu mai e. Dar argumentele hasherustelor sunt tot cam așa.
6. E bine in bulă (cosy)
7. Presupunând că se rezolva cu școala, mai e până să ajungem să adunăm mizeria, să nu dăm manelele la maxim și să nu bem excesiv de bucurie, de necaz, de aia. Bănuiesc că niște amenzi serioase aplicate nediscriminatoriu ar ajuta.
mulțumesc pentru selecție și duminică fără proști vă doresc tuturor
Asemenea. Și io am ales o duminică pe filme, fără vizite la neamuri 🙂
1. sunt oarecum subiectivă pe temă pentru că părinții meu, unul încă este, celălalt a fost cadru didactic. este extrem de greu, spre imposibil, ca un cadru didactic să facă educație dacă familia nu o face.
mama are zeci de povești cu părinți care-și aduceau copiii la ea la grupă ”a fost la toate grădinițele, l-am adus la dumneavoastră că am auzit că faceți minuni, noi nu știm ce să ne mai facem cu el” și când mama le spunea că ceea ce face ea, ce le spune ea copiilor trebuie continuat acasă de părinți, că la grădiniță stă 4 ore și acasă restul, părinții dădeau vina pe timp, pe bunici, pe ”așa am apucat noi”, pe ”dar e copil, doamnă”, pe diverse.
tata e mai puțin povestitor. dar are și el câteva.
4. mă regăsesc oarecum. zic oarecum pt că am un instinct de conservare teribil și cumva, fără să vreau în mod conștient, reușesc să mă bag un ”las mă merge și așa” când perfecțiunea ajunge să-mi afecteze sănătatea. bineînțeles, atunci când sunt eu la cârmă.
am lucrat anul trecut cu o șefă afectată grav de așa ceva. deși femeia era un om senzațional, faptul că munca noastră era extrem (sau ea o făcea) de interdependentă, ultra-perfecționismul ei a fost bomboana de pe coliva mea adunată în vreme, care m-a dus la un episod depresiv-anxios (diagnosticul psihiatrului, nu pus de google).
din fericire și pentru mine și pentru ea (nici ea nu era prea departe de ceva, după părerea mea raportată la unele reacții ale ei) s-a pensionat.
Apropo de articolul despre HR, o problema relativ recenta este concedierea in masa a oamenilor de gen si pasarea responsabilitatilor lor catre alte departamente. Da, e cam nasol ca domnul sau doamna HR nu-ti raspunde sau te ia de sus la interviu, dar e si mai nasol cand fac asta viitori colegi care poate te plac, dar sunt prea obositi sa mai proceseze noul task care le-a fost aruncat pe tava.
7. Pentru că totul este perfect în Norvegia nu pot să nu-mi aduc aminte de bancul cu Maricica măritată cu un lord din Anglea care trimite o scrisoare familiei: Aicișa, este totul perfect, o duc bini dar mi dor di pwlă ca di mama.
Apropo, știe cineva cum e vremea în Norvegia? M-ar interesa pentru că tocmai și-a scos o vecină boxa cu manele pe geam.
@Shoric: 3°C acolo.
Frig de-ngheață boxele. 🤭
@JT, bănuiam io ceva că e ceva legătură cu gradele pentru că la noi sunt 12 🙂
12°C sunt numa’ bune de scos boxele pe geam. N-ai o pușcă cu aer comprimat? 🤔
@Shoric, tocmai ziceam că ninge mărunt de aseară, a dat putin soarele, dar – 1 C, maine – 4C și continuă ninsoarea.
@JT, n-am pușcă, dar am o o armă care se numește Poliția Locală. Nu știi tu de astea prin Australia 🙂
@Shoric: atunci reclamă anonim. La cât de imbecilă e poliția română e-n stare să te dea-n gât.
@JT, nu se iau în considerare anonime, dar ai dreptate, mulți locălși dau in vileag pe reclamant
@OldJohn: io-s sătul de câte amenzi am plătit în Austria pentru „condus agresiv”, toate date anonim. Încă menționa clar din titlu „Reclamație anonimă”.
Deci pizdele din poluția română ar trebui să procedeze la fel. 😎
@Shoric am eu două, fiecare cu lunetă. Marcă de răsunet. Need one?
Mulțam fain!
1. Cu asta aș începe.
3. Înfiorător! Am mai citit undeva. Să mai aud că vremurile comuniste erau nu știu cum, că fac urât!
6. E musai să ai o bulă, altfel colapsezi doar stând afară!
7. Dacă am fi educați…