Ia fiți atenți aici. Am o presimțire că mulți dintre voi o să vă faceți tricou cu mine sau măcar o să-mi aprindeți o lumânare la „vii” (așa sper) după ce citiți chestia asta.
Cu toții știm că se apropie tripleta magică, am numit aici 14 februarie 1 Martie și 8 Martie.
Oricât ne am da noi de cocoși, că nu ne interesează, că hâr că mâr, știm cu toții că ne interesează. Și încă tare de tot, că ne place liniștea acasă. 😛
Ei bine fratele vostru o să vă salveze. Dar nu doar că vă salvez, vă las aici una dintre cele mai mișto idei ever. Și nu vorbesc din auzite, v-o spun pentru că, ce să vezi, taman ce-am participat eu la ea: cină pe nevăzute, prieteni, despre asta este vorba.
Este că v-am stârnit nițel? Cred și eu că v-am stârnit, pentru că experiența e șmecheră rău.
Dacă vă întrebați ce poate fi atât de tare la o cină pe nevăzute, o să vă spun doar atât: faptul că nu vezi ce mănânci, te face să vrei să știi cu ajutorul celorlalte două simțuri implicate, gustul și mirosul. Ceea ce, fraților, duce la un fel de explozie a papilelor gustative.
Mă rog, nu că pe mine m-ar fi ajutat în vreun fel explozia papilelor. N-am reușit să ghicesc niciunul dintre cele patru dish-uri, deși unul dintre ele era desert. Eu, mamăl și tatăl dulciurilor de pe lumea asta, n-am fost în stare să-mi dau seama decât că era și niște sos de ciocolată pe-acolo. În rest, nimic, blană, de la început până la sfârșit, la toate cele patru.
Și să nu vă imaginați că ni s-au servit pulpă de viezure în aspic sau muguri de baobab virgin. Nu, frate, nu era niciun ingredient pe care să nu-l mai fi mâncat, doar că, surprinzător, dacă nu vezi preparatul, nu-ți dai seama ce e. Uite, ca să vedeți adevărata dimensiune a dezastrului, n-am fost în stare să recunosc un risotto cu fructe de mare. Ziceau oamenii din jur c-ar fi risotto, iar eu le spuneam să-și bage mințile în cap, cum să fie ăla risotto?
Nfine, treaba e că n-aveți cum să înțelegeți exact ce povestesc io aici până nu încercați. Or tocmai ăsta este motivul pentru care am scris toată postarea asta: ce-ați zice să încercați? Garantez eu că merită până la ultima înghițitură.
Daaar, tocmai pentru că este o experiență cât de cât senzațională, nu se poate organiza la foc automat. Prin urmare, la ora asta există o singură dată pentru care vă puteți face rezervări, iar acea dată este 24 februarie. Dacă vă sună bine, iată link-ul unde puteți face rezervările: bit.ly/CinaPeNevazute.
Bine, bine, o să săriți, dar cum ne-ai salvat, că Valentine’s Day e pe 14? Vă spune fratele vostru cum. Dacă vine întrebarea „facem și noi ceva de Valentine’s?” (și-o să vină, n-am nicio îndoială), vă luați cea mai ultragiată față din repertoriu și-o dați p-aia cu sărbătoarea prea comercială.
Ce, vrei să sărbătorim doar așa pentru că sărbătorește toată lumea? Dragostea noastră e mai presus de convenții din astea sociale. Plus că pe 14 e plin peste tot, nu găsești mese libere nici cu telescopul Hubble. Nu, iubito, eu am făcut rezervare de Dragobete, că asta e sărbătoarea noastră, românească. Game, set, meci. Dacă vă jucați bine cartea, aveți șanse să scăpați fără flori și de 8 Martie.
Ah, să nu uit, încă ceva deosebit de important. Nu m-am simțit vinovat nicio clipă vizavi de dietă. Câtă vreme n-am văzut ce mănânc, am putut să trag relaxat concluzia că sunt dovlecei fierți. Pentru că ce nu vezi nu există, da?
Mno, cam atât am avut de zis, de-aici încolo știți și singuri ce-aveți de făcut dacă e. Dar o să vă mai zic o dată că experiența este mult peste orice vă imaginați citind ce v-am povestit.
Acum, dacă nu vă coafează cina pe nevăzute sau dacă se ocupă toate locurile până vă hotărâți, vedeți că mai puteți face o treabă la fel de șmecheră. Dacă nu știi și nu știi ce să-i iei sau unde să mergeți și ți-e teamă că orice ai alege, o s-o dai în bară (gen, nu-i place, dar nici nu-ți spune că nu-i place, nu de alta, dar s-a mai pățit), ai la îndemână soluția supremă: 30 de experiențe într-un singur pachet.
Da, da, am scris corect: treizeci de variante din care să aleagă. Cadourile astea cu opțiuni au, într-un singur pachet, mai multe experiențe. Mai pe relaxare, mai pe adrenalină, mai pe romance, mai fancy, mai nefancy… ca să aibă de unde să-și aleagă. Uite: bit.ly/Flexibox.
Cei de la Complice.ro le-au gândit special așa ca să te scoată, că nu mai trebuie să alegi tu nimic, pasezi responsabilitatea asta mega-finuț. Dacă nici aici nu găsește nimic care să-i placă, sfatul meu e să fugi unde vezi cu ochii cât mai poți. 😊
P.S. Poate vă întrebați ce-i cu șorțul ăla pe care-l port. Ei bine, gazdele cinei au avut deosebita inspirație să le pună la dispoziție șorțuri celor care se temeau c-o să dea mâncare pe ei. Cum mă știu mândru posesor de două mâini stângi, n-am stat nicio clipă pe gânduri. Nu de alta, dar era păcat de singurul sacou pe care-l am în garderobă.
P.P.S. Mai jos sunt câteva poze de la fața locului.
Ce e tripleta asta? Un fel de sfanta treime?
Comentariu beton!11
Peste, mult peste. 😛
pește zici? se mănâncă pește?
@un om, nu, șerif, că atunci aș fi scris „peshte”. 😛
Zau ca pare dubios ce zici tu acolo. Parea o șansă dacă era sa vorbim de sfanta treime, poate mai aveam o șansă, dar asa cu peste, eu una nu-mi fac iluzii.
Btw, am încercat sa-l pun sa ia notițe de la tine, dar cica nu i se potrivește stilul :))
Mie nu mi-ar ajunge șorțul, mi-ar trebui și bavețică! 😀
Comentariu beton!16
Nu zici rău, la un moment dat am simțit și eu nevoia de una, deși mâncam ceva aproape solid. :)))))))))))
@Mihai: aproape solid 😂😂😂😂😂
Lăsând gluma la o parte, poți să le dai o listă cu ce nu-ți place sau care îți provoacă scârba? Sau e meniu impus 100%?
Desigur. Ești întrebat de preferințe, intoleranțe, tot ce au nevoie să știe pentru ca tu sa te bucuri, nu să te întrebi dacă nu cumva urmează râme umplute. Chef Cezar Munteanu (el e gazda) mi-a făcut o impresie foarte puternică de profesionist, și mai e și-un tip mișto, cu care ai ce vorbi.
dap, îl aud(zeam) la un post de radio și nu pare genul „cine-s io, sărakilor”;
dacă aș fi cîrcotaș, aș zice că experiența asta nu-i pentru oricine deși parcă aș face un CAR doar să pot mînca cu mîna în fața nevesti-mii, acesta fiind lucrul care o exasperează maxim la mine…
#haicudoamneajută, să trecem sănătoși și peste triunghiul bermudelor amorului
Comentariu beton!24
B0$$, io nu ghicesc alea din poze nici cu ochii cât cepele darămite legat la ochi.
Io am scăpat anu’ ăsta de triadă. 🤣🤪🤣
Comentariu beton!39
@John: Cum nu ghicești? Într-un bol e mămăligă cu ceva omletă! 😀
Comentariu beton!21
Nici io😁
Deși parcă am văzut niște coarne de cerb într-una dintre farfurii 😁
Comentariu beton!13
@Bertha: io am crezut că-s de ren 😀
Comentariu beton!13
Am avut așa:
– Cremă de porumb cu brânză de capră
– Risotto cu fructe de mare
– Piept de cocoșel de munte umplut cu mousse de vită, cu trufe
– Desertul îl recunoașteți și singuri. 😛
@Mihai:
1. Cremă de porumb nu ghicesc nici fără a-mi acoperi cineva privirea de șoim. Dar sună bine, aș încerca
2. Pe mine cel puțin mă supraestimezi când spui că aș putea ghici desertul😁
Comentariu beton!13
@Bertha, hai, mă, ceva cu multă cremă de ciocolată și o zmeură desupra, dăăă. :))))
B0$$, m-am uitat iar peste poze. Le-am mărit, le-am micșorat, mai aveam oleacă și miroseam telefonu’, dar în afară de zmeura aia, n-am recunoscut nimic.
No, asta e. Norocu’ meu ca n-am fost acolo, că mă făceam de tătă minunea. 🤭
Comentariu beton!29
@JT, apăi n-a fost concurs. Gen, nu erai obligat să ghicești, tot ce aveai de făcut era să mănânci. Doar că io sunt competitiv și-am anunțat pe toată lumea de pe-acolo că facem concurs. Apropo, în afară de Mara nu cunoșteam pe absolut nimeni, ceea ce nu ne-a împiedicat să râdem cu lacrimi și sa facem caterincă. 😛
Pina n-ai spus aia cu zmeura deasupra, eram convins ca in prima fotografie e crema de porumb si Mara e desertul. 😉
Comentariu beton!13
@Nemo, păi unde e Mara în prima fotografie? 😛
Pai doar ea se incadra in „il recunoasteti si singuri”, desertul ala puteam sa jur ca e foie gras cu ceva crocant deasupra. 😂
Comentariu beton!13
@Nemo, ce-i drept, nici pozele nu sunt la vreo calitate superioară. Eram legat la ochi, că făceam io unele „artistice”. 😀
Mihai, io ți-am spus că ne-ai dat greu.😀
Zmeura am recunoscut-o toți 😀
Comentariu beton!11
@MV: și io făceam ca tine, să nu mă fac singur de râs. Așa măcar au fost mai mulți.🤭
Comentariu beton!13
am încercat sa ghicesc si io
neahhh nopeee..nada.
arata superr mistoo clarrrr
Oamenii adevarati sarbatoresc pe 14 si 24 feb, 1 si 8 martie😎
Sotul e mai uituc, asa ca trebuie sa ii aduc eu prajituri acasa, cea mai apreciata surpriza pt el. Florile mi le iau singura.
Comentariu beton!18
Sper că plătești cu cardul lui. Sau decontezi cumva😀
Comentariu beton!12
Deci cvadrupla 🙂
Dacă vine la mine cu una dintre ideile astea, mă pun cu mătura pe el: bine, mă, n-ai fost în stare să scoți și tu o idee din căpșorul tău? Copiezi de la Vasilescu? 😂
Comentariu beton!25
Lasă…merge și numai cu flori. Multe 😇
Flori pe 14, flori pe 24, flori pe 1 și flori pe 8? Wow, nu e ca și cum te-ar da diversitatea afară din casă. :)))))))))))
Crezi? 🙂
Îhî, 😀
Ce e cu batista pe față? Dinner in the dark, a fost cu bezna de nu te trec toate sperieturi…
Nu știu ce să-ți răspund la întrebarea cu „batista”? Mai mult decât că tocmai am scris un articol despre, nu știu zău ce-aș putea răspunde…
Nu contest mâncarea sau experienta, comentariul meu era legat mai mult de partea logistica și organizare. De fiecare data când am fost, nu am avut niciodată ceva pe ochi. Și era o bezna ca în d*sul ăluia cu coarne 🙂
Da’ de ce s-ar chinui gazdele, când doar tu trebuie să fii cel cu experiența? Să se chinuie să te servească pe întuneric beznă ca să ce?
De Valentine io fac sex sălbatic, karmasutric și dacă iese țiplă, multiorgasmic și apoi leșin, nu mă duc să mănânc ca pensionarii.
Comentariu beton!35
Și dacă nu iese? 🤭
@Edelweiss, păi poți să faci cât sex vrei tu de Valentiness, că cina e pe 24, nu pe 14. Gen, ai și 10 zile să te refaci după sexul ăla.
@Bertha: dacă nu iese, o duce la cina sexy. Măcar atâta. 🤣🤣🤣
Comentariu beton!15
Poate ție îți trebuiesc zile ca să te refaci. Zeiilor sexului sălbatic, ca mine au nevoie de minute nu de zile pentru refacere.
#modest
Comentariu beton!22
@Berta, daca nu iese, intră. 😅
@Edelweiss, de Valentine’s se anunta Mercur retrograd, ai grija la șale 😂
Comentariu beton!11
Ziua mea e in perioada asta, asa ca nici nu vreau sa aud de triada.
Consortul are liniste in casa doar daca realizeaza ca numai si numai ziua asta e importanta, asa ca de restul scapa!
Să înțelegem că tu ai sărbătorit deja și ai scăpat?!
Asta sper și eu. :)))))
😁
Al meu aproape ca uita si de zilele de nastere. Restul zilelor mai speciale nici nu mai intra in calcul. Dar cina asta pe nevazure „arata” bine 😋
Chiar voiam să-ntreb, în timp ce citeam, e pe întuneric ori ți se acoperă ochii? Noroc cu pozele că m-am lămurit. Faza e că la cum sunt eu de clumsy când vine vorba de mâncare, șorțul n-ar fi fost de ajuns, singura soluție ar fi fost să fim în pielea goală…caz în care, totuși, pentru a nu traumatiza staff-ul restaurantului, bezna totală ar fi fost de preferat. De-abia atunci experiența senzorială ar fi fost completă. Dixit!
Băi, nimeni și nimic nu poate contesta autoritatea mea în materie de dat mâncare pe mine. Ca să înțelegi, eu nu pot mânca shaorma în oraș, de exemplu, decât dacă sunt hotărât să arunc tricoul sau bluza pe care le port în momentul ăla. ba chiar, uneori și blugii. Eu mănânc shaorma doar acasă, aplecat deasupra chivetei. Cânt termin totul în jur arată ca un câmp de luptă.
Dacă eu am scăpat după cină, fără nicio pată, înseamnă că SE POATE!
Păi chiar nu mă interesează. Sunt plecat în Congo, iar singurul lucru pe care și-l dorește, este să mă întorc teafăr, acasă. Chiar daca e clișeu, curtoazie, tralala, mie atât mi-a trebuit s-o iau de bună; trebuie să avem responsabilitatea propriilor afirmații! 😂😂😂 Dacă eram în Spania, de exemplu, probabil că n-ar fi contat că sunt sau nu plecat. 😂 Așa că plecați și voi prin zone periculoase. Doi la mână, nu citește pe aici (sper) și pot să scriu ce vreau! Pentru că bărbatul are întotdeauna ultimul cuvânt: DA DRAGĂ!
Comentariu beton!16
De parcă știe cineva că ești tu în Congo sau la cel mai bun hotel de la tine din oraș. Stai în cameră, bagi netflix și roomservice, așteptând să vină tripleta și să te întorci „teafăr”.
Vezi? Nu e nevoie să pleci nicăieri. 😛
Ia te uita, inca un african pe aici! Eu sunt in Niger si, ca sa nu fiu complet off topic, nu am nicio treaba cu celebra tripleta, poate si din cauza ca localnicii sunt vreo 90% musulmani, deci nu stiu ei „din astea”! In plus, cand principala lor grija este ce vor manca maine, parca-parca nu prea le mai arde de iubire, ursuleti si inimioare de plus.
@Iulian: Congo/Brazzaville sau R.D. Congo?
Misto, pacat ca stam in Brasov. Dar trebuie neaparat cina cu sotia? Sau putem alege noi cu cine?
P.S. Noi am sarbatorit Valentine’s day pe 24 ianuarie, am lasat copilul cu bunica si am fugit un week-end, singuri, la un hotel din judetul Covasna.
Si cred ca mai sarbatorim odata 8 martie in vacanta scolara din 20-24 februarie, cand trimitem copilul la bunica.
Ceea ce recomand oricarui cuplu, macar odata pe an.
Comentariu beton!17
Băi, nu mi-a cerut nimeni buletinul la intrare și nici starea civilă nu mi-au verificat-o. Deci am convingerea că te poți duce cu oricine. Plus că, la o adică, poți s-o dai p-aia cu „iubito, am crezut că ești tu, era întuneric, nu vedeam nimic”. 😛
CinaPeNevăzute ✅
CumpăratulPeNevăzute 🟩
PlimbatulPeNevăzute 🟩
AlergatulPeNevăzute 🟩
SăritulDinAvionPeNevăzute 🟩
CondusulPeNevăzute 🟩
…
Eu, dacă aș fi putut ajunge acolo să încerc asta, aș fi glumit cu bucătarul sau organizatorul, ceva de genul:
Nu știu, poate e doar la mine, dar să mor dacă înțeleg gluma. Sau glumele, că e posobil să fie mai multe, dar, cum ziceam, nu mă prind de ele.
Because of the implication…
Ceva de genul: https://www.youtube.com/watch?v=THvCDn8mGwo
La noi la sat, o să pot ghici dintre 4 felii de pizza. Aș prefera să ghicesc dintre 4 tipe de la masă, cu care să plec prima…Primăvară frumoasă, doamnelor ! Că la noi au ieșit ghioceii !
Vaaai, ce mi-ar plăcea și mie!!!
Păi și? Ce te reține?
Păi ai devoalat un meniu!🙂 Dacă ni se servește tot ăsta când ne ducem acolo?🤔
Nu că am ajunge, că e cam departe. Noi suntem de aici, de la cutremure, din Vrancea😁😁 Ghinion de neșansă, vorba lui @JT.
Am întrebat și eu asta, la fața locului. Nicio șansă să se repete meniul.
Ce de idei, diverse și interesante pe Flexibox! Nici cu gândul nu gândești câte ți se oferă!
Eu îi respect foarte tare pe oamenii ăstia că s-au gândit la așa ceva. Ei sunt salvarea mea pentru momentele când vreau să duc cuiva un cadou mișto și efectiv n-am idee ce-aș putea să cumpăr.
Dacă scapi așa ieftin si repede e bună treaba. Acum ca să fiu “umpic” grinch, există în lume o franciză numită “Dans Le noir”, pt cel din Londra am lucrat și eu o perioadă. Proprietarul este un francez haotic. Ideea și experiența e foarte mișto, doar că în aceste restaurante nu te leagă nimeni la ochi și surpriza cea mai mare este că ești servit de orbi. Dap, fix așa. Este o beznă totală și toți clienții au la intrare căte un mic dulap unde își lasă telefoanele, brichetele etc Doar pe rezervate funcționează și doar pt cină. Cel din Londra apare în filmul “About time”.
Comentariu beton!14
Există ceva similar și în Sofia
Ce spuneți voi nu face decât să mă bucure că se mișcă lucrurile și la noi.
Suntem foarte la început. Ca dovadă, oamenii nu-și permit încă să organizeze mai des, din dorința de a ști că totul le iese perfect. Sunt opt locuri disponibile pentru cina pe nevăzute și doar pe data de 24. Păi mie mi-ar fi plăcut să fie posibil măcar o dată pe săptămână și într-o sală cu mult mai multe locuri. Dar, ușor-ușor…
E bine, nu zic nu. La un concept de genul, în spatele ușilor închise e mult de muncă. Totuși suma mi se pare uriașă pt o experiență de genul în România. Aveam în Londra 2 ospătari italieni orbi care sunt extraordinari. Făceam degustări cu ei în „orb”, sună cinic, dar eram uimit ce simțuri puteau să aibă.
Băi, eu nu mai pot cu asta cu sumele uriașe și cu „e prea scump”. Este o experiență high class care la ora asta este unică în România, cât să fi costat? Nu, serios, când te hotărăști să-ți cumperi o astfel de experiență, nu la bani îți e gândul. Cel puțin așa gândesc eu. Să mor dacă asta cu „scumpetea” nu e ca și cum ai intra într-un showroom de mașini de lux și-ai începe să strâmbi din nas pe motiv că sunt prea scumpe. Da, sunt, dar luxul costă în orice colț din lumea asta. Dar producătorul ăla știe că pe lângă mașină îți vinde și experiența de a conduce așa ceva. Experiență pe care nu poți s-o ai într-un Opel Astra.
Fix la fel și cu experiența asta care în niciun caz nu e un mers obișnuit la restaurant, ca să poți să compari. Common, îți gătește unul dintre cei mai buni Chefi din țara asta, nu e ca și cum te duci la cârciuma din colț și rogi pe cineva să te lege la ochi. Dar tu ești în domeniu, ar trebui să înțelegi mai bine decât mine câ în anumite cazuri plătești experiența, nu mâncarea. Cârciumile cu stele Michelin tot friptură de vită fac, doar că e 95 de euro porția, nu 27.
@ MV, e chiar ok, cam atât mă costă o zi la schi in 2,dar poate pă anglea e mai eften că e mai saraki😁
@Marius, prețul e în lei nu in £££££
@Șefu’, înțeleg perfect ce spui și clar plătești pt experiența în sine, dar sunt niște limite conforme locației. Și experiența din Londra este unică în UK și nu au prețuri uriașe pt Londra și mai mici ca în București și da luxul costă. Nu intru acum în detalii de Michelin, dar vita este de cele mai multe ori diferită sau așa ar fi normal să fie. Nu contest nivi munca depusă de cheful bucătar și respect munca fiecăruia, dar asta cu unul dintte cei mai buni chefi este relativă pt mine.
@OldJohn, stiu că e în lei.
Mno, aniversarea noastră e pe 13 feb, fără nicio legătură cu valentinu’. Preferăm să plecăm undeva în perioada asta, inclusiv cu copilul (de obicei în vacanța din feb). Când nu a fost vacanță am ieșit în oraș da, la mâncat ceva bun. Dar nu am pretenții să cheltuim cine știe ce sume. Nu mă atrage valentine’s și chiar mai puțin Dragobeții. De chestiile din martie prefer flori, dar și dacă primesc și dacă nu, îmi iau singură. E perioada din an când ador florile cel mai mult, așa, că scăpăm de iarnă. Anul ăsta executăm ieșire la Palermo în vacanța copilului, așa că am studiat și articolele tale pentru pregătire, mulțumim!
Foarte frumoase ideile de cadouri!
Daca imi este permis, vin și eu cu o idee de cadou, bună de luat in considerare :tablouri caricaturi personalizate care pot fi vizualizate pe pagina de Facebook Montecristo Art!
Oamenii de acolo reproduc cat se poate de fidel orice idee ar putea avea solicitantul care dorește sa ofere acel tablou
Eu personal am fost tare mulțumita!
„Gasiti-va o partenera care se uita la voi cum se uita Mara la mine” 🙂 inimioara! Atit am avut de comentat, ca in afara de zmeura aia, n-am inteles nimic! Over & out
Mă doare la bască!
Nu avem triplete, nu se dau mărțișoare, nu e Ziua femeii pe 8 martie. Problemele mele sunt rezolvate!
Păi și Valentines? Barbarule!
Nu să iegzistă pă norvejia asa ceva.
‘străiți! Ne vedem de 1 Mai, zi liberă in calendire.
Eu am zis ca abia aștept să treaca Sf Ion ca să stau liniștit
Dragostea nu cunoaște granițe, vikingule. 😛
Aaaaaa, pă dupe cum ziceam mai deunăzile, noi ne iubim, certăm și împăcăm de atâtea ori pe zi că nu ne mai trebuie o zi specială😜
Sincer, după etapa Crăciunului, asta e cea mai traumatizantă.
Fie casă supravietuiți cu toții!
😂 fie 😁
Frumoasa surpriza , frumoasa Mara , sa va fie de bine si sa fiti sanatosi !
Interesanta experiența!
Eu deja mi-am luat cadouri pentru februarie. Sotul le-a platit.O geanta si 3 trandafiri pentru gradina. In martie, mai vedem, ma mai gandesc.
Te cred ca ai avut o experienta frumoasa, mai ales langa o asa frumusete ca a Marei. 🥰
Pare ca si noi suntem legati la ochi, tot zmeura am recunoscut-o si eu, in rest, blanc! 🙄
Faina ideea, mi se pare mai faina si mai ok asa decat cea pe intuneric general – e de la creieras. 😇
Pe “Flexibox” ii stiu, tot de la tine, foarte tari si neasteptate (pt cel care primeste) ideile lor.
De Valentine’s nicio grija, nu simtim ca are vreo incarcatura ziua asta, e a adolescentilor – daca renunta la gadgeturi pt o leaca de dragoste.
Dragobetele consider ca e o traditie mult mai adanca, mi-ar placea sa vad cum se sarbatoreste autentic, in satele care inca pastreaza obiceiurile, nu superficial cu fonfleuri si balarii de oras.
De 1 Martie ador martisorul si ghioceii, nimic mai mult, iar de 8 Martie ma bucur nespus cand primesc/ofer o floare (mamei e musai sa-i duc) de primavara (lalea, frezie, zambila), zilele astea doua le iubesc pentru ca imi dau o stare de bine, transmitandu-mi ca e primavara, anotipul meu preferat. Cadourile consistente din aceste zile mi se par prea mult, nu au farmec si nu mai transmit aceeasi emotie.
Na, asa-s eu, m-a palit sentimentalismul azi. 😊
Tripleta…
Faină ideea!
Mihai, mai sunt unii cu voi la masa – sau în apropiere – care nu-s legați la ochi. E pe la începutul evenimentului, când încă nu primiseră toți legătură de ochi sau cum? Ca îmi inchipui ca legatul la ochi nu e opțional.
Între feluri am avut voie să ne dezlegăm. Nu aveai cum să stai așa să aștepți, legat la ochi, că mâncarea era preparată pe loc, deci dura.
recunosccc e superr fainaaa ideea..si ma bucur ca încet chesti faine tip high class apar si la noi, măcar în Bucureşti.
intr-o zi cu soare ..cand buget ptr asta..as vrea sa o íncerc si io
aciulea la angletera sau cNdva in Buc.
mulţam fain ptr împartaşire cattt mai ales si ptr poze.
dragilorrr sa va fie de bine 🤗🤗
Experienta e intr-adevar misto de tot. Dar serios, eu am o mare nedumerire: cum sufletu’ nimeresti farfuria, mancarea, gura? Dibui cu destele sau tacamurile prin farfurie, mai ales ca habar n-ai ce-i acolo, sau cum? Eu si cu ochii nelegati ma mai intep cu furculita, mai lovesc lingura de dinti, daca ma uit pe pereti si nu in strachina 🤔
Am avut și eu această temere. Dar la fața locului s-a dovedit că nu s-a născut încă mâncare pe care să n-o pot băga eu în gură. Chiar și legat la ochi. Iar dacă eu am extra skill-uri în domeniu, deci concurez la categoria profesioniști, m-am prins că nici amatorii de prin jur nu aveau dificultăți. 😀
În schimb, știi unde am întâmpinat oareșece dificultăți? Să0mi dau seama dacă a mai ramas ceva în farfurie. Că io nu arunc mâncare. 😀
@Mihai, fix la asta mă gândeam – cum știi sigur că ai terminat din farfurie? Că de nimerit mai nimerești bucățile, tăiatul etc., dar dacă e bun, musai trebuie terminat, de preferat fără să cauți cu mâna vreun dumicat rămas in farfurie.
@Rox, până la urmă te descurci. 😁 Fără să iei cu mâna.
Superb! E de incercat. Ia să îi aduc la cunoștință iubitului din dotare!🤭
Citisem despre și la jumătatea ta mai frumoasă. By the way, cum se uită Mara la tine…🫠🥹
❤️
Eu nu înțeleg aia cu „sfanta treime” și asta pentru ca la mine nu e „treime” din moment ce pe 5 martie e și ziua mea și a mamei mele…
Am fost la ceva similar! Și recomand și eu cu caldura! Ideea a început la Paris, lanțul de restaurante se numește Dans le noir și toți chelnerii acolo sunt orbi. Eu am fost la cel din Londra unde se lăudau nevoie mare cau fost și Will/Kate. Meniul e fix – trei variante la alegere – in funcție de rezervare și anunțat dinainte. In restaurant e întuneric bezna, ești condus de chelner, nu știi cine e in fata ta sau lângă tine in afara de persoana/persoanele cu care ai venit. Mâncarea a fost normala, nimic special dar buna. Experiența a meritat 100%! Ne-am distrat de minune glumind cu vecinii de masa pe care nu i-am văzut niciodată, ne-au spus ei cine sunt și ce vârsta au și noi la fel.
A fost tot un cadou romantic și e una dintre experiențele de genul asta pe care mi-o aduc aminte.
Sa nu uit! Una dintre chestiile pe care le-am apreciat in mod deosebit e ca au dat de lucru unor oameni cu probleme de vedere și oarecum au creat o situație in care ei erau super eroii care se mișcau cu gratie printre noi in timp ce noi ne loveam cu furculița peste nas!
E faina ideea. A existat acu mult timp, pe la 2010 asa, Blind Restaurant, unde era o camera in bezna totala, noapte fara luna si stele. Chelnerii aveau ochelari cu IR. Deci nu te legai la ochi, insa e mai sexy asa.
Problema a fost ca la desert au servit amandine cu cacao pe ele.
Iar eu am gresit cu vreo 2 cm gura, ca na, bezna, si am bagat-o la nas si am tras cacao pe nari, ca ultimul collumbian.
A fost nevoie de toti neuronii si nervii mei sa calmez panica si inecul care m-au apucat si sa nu o iau la fuga prin bezna pe mesele celorlalti :)))
Dar da, mancarea are alt gust, senzatia e misto, recomand, dar grija la amandine.