Azi e ziua meciului, azi ar trebui să văd al doilea El Clasico din această viată, doar că de data asta pe Santiago Bernabeu. Zic „ar trebui” pentru că așa e când nu poți să ai controlul aspra acțiunilor tale. Vă ziceam zilele trecute că de cumpărat bilet la meci mi-am cumpărat încă de la București, doar că am fost nevoit să iau de pe un site oarecare, un site care vinde bilete la tot felul de evenimente printre care era și meciul Real – Barca.

Erau multe site-uri care vindeau bilete la El Clasico, dar eu l-am ales p-ăsta pentru că era singurul (sau singurul pe care am reușit să-l găsesc) care vindea biletele în format electronic. Restul vindeau biletele în format fizic, adică era obligatoriu să le lași o adresă de Spania unde să-ți livreze biletele. Or eu, la data când mi-am luat biletele, habar nu aveam la ce hotel voi sta în Madrid. De-aia am ales să le cumpăr de pe site-ul care mi le livra în format electronic, pe numele lui ticketkosta.com.

Am plătit, am primit imediat email-ul de confirmare în care mi se aducea la cunoștință că biletele online vor fi valabile cu una sau două zile înainte de eveniment, totul părea ok.

Doar că, abia ajunsesem în Madrid (încă mai așteptam să se elibereze un loc de parcare) când am primit un email de la ei prin care mi se spunea că biletele sunt doar în format fizic și că sunt nevoiți să mi le livreze prin curier, prin urmare să fac bine să le las adresa unde să mi le aducă.

Boșilor, păi nu fusese vorba că vreau bilet electronic? Că ăsta a fost singurul motiv pentru care am ales să le cumpăr de la voi și să vă dau o căciulă de bani. Nfine, era de prisos să mă enervez, la o adică să mă cert cu cine, cu o adresă de email?

Le-am lăsat adresa hotelului și datele personale, dar i-am și întrebat în ce zi îmi vor trimite biletul. Mi-au răspuns că în ziua meciului sau în cea dinainte. Superb, vă spun. Ce poate fi mai frumos decât să aștept în ziua meciului întrebându-mă: „oare vine biletul, oare nu vine?”. Dar, după cum spuneam, n-aveam cu cine să mă cert, am zis că cum mi-o fi norocul și aia e.

Evident, nu s-a terminat povestea aici, că nu putea să fie nimic așa de simplu. Ieri am primit email cu biletul în format electronic. Un format pe care eu nu l-am mai văzut vreodată, de pe calculator nici măcar nu pot să-l accesez. N-am mai rezistat și le-am dat email înapoi întrebându-i dacă nu sunt ei cei care mi-au explicat că biletele sunt doar în format fizic și că mi le vor trimite prin curier.

Am primit pe loc răspunsul: ai comandat bilete online, asta ai primit. Bă, voi sunteți sănătoși la cap? Păi nu tot asta comandasem si când mi-ați cerut adresa să mi le trimiteți prin curier la hotel?

În concluzie, bilete la meci am, mai rămâne să văd și cât de valide sunt, la ora meciului. Dacă nu mă lasă ăștia să intru pe stadion, aia e, o să văd meciul la televizor și rămâne că m-am ales cu o excursie mișto la El Clasico, doar că fără El Clasico.

Dar indiferent dacă reușesc să intru sau nu la meci: Força Barça! Poate iese la fel ca data trecută când am fost eu de față.A

P.S. Avem azi și ce mi-a plăcut, dar mai pe după-amiază, după Lista lui Edelweiss.