Două lucruri m-au impresionat cel mai tare când am stat de vorbă cu doamna doctor Camelia Grigore, director al Spitalului de Pediatrie Sibiu.

Când am întrebat-o „De ce ar trebui să doneze românii kilowați către instituția pe care o conduceți?”, mi-a răspuns pe loc, fără să stea deloc pe gânduri, de parcă știa dinainte ce urmează s-o întreb:

– Pentru ca totdeauna când vin copiii în spital să le fie cald și bine.

Nu, nu știa întrebarea dinainte, că n-avea de unde.

Celălalt lucru a fost răspunsul la dorința mea de a afla dacă are vreun caz care a impresionat-o în mod deosebit în toți anii de când activează în spital. Și mi-a povestit despre o fetiță în vârstă de trei ani, diagnosticată cu leucemie, cu șansele de supraviețuire pe care le știți si voi când vorbim despre un diagnostic crunt de genul ăsta. Fetița are astăzi 25 de ani și trăiește în Franța. Da, cred și eu că un astfel de caz fericit poate impresiona până și un medic.

Ah, de fapt, mint, mi-a mai plăcut mult de tot încă ceva. Indiferent ce o întrebam, inclusiv lucruri din astea, practice, logistice, de genul câte paturi există în spital sau câți copii au fost tratați anul ăsta, din toate răspunsurile doamnei Camelia Grigore se simțea un singur lucru: că adoră copiii și că iubește locul ăla despre care povestește cu atâta drag, adică Spitalul de Pediatrie. Nu te poți înșela (sau eu nu mă pot înșela) sunt mici detalii din care-ți dai seama că omul cu care vorbești e îndrăgostit de locul despre care îți povestește.

Eu tocmai întrebasem ce-și dorește să îmbunătățească anul viitor în cadrul spitalului și doamna doctor, înainte să-mi răspundă, a ținut să-mi povestească despre culorile și peisajele vesele în care au reușit să zugrăvească interiorul spitalului. Cu un singur scop: să-i înveselească pe copiii care le trec pragul, să-i facă să uite c-au venit la spital.

Abia după ce mi-a povestit zâmbind toate astea (o simțeam că zâmbește), a redevenit serioasă și mi-a spus că pentru 2022 își dorește renovarea ambulatoriului și a blocului operator, cu ajutorul unui proiect european care deja a fost aprobat.

Acum înțelegeți de ce zic că se simțea de la o poștă că iubește spitalul ăla?

Probabil deja vă întrebați, și pe bună dreptate, de unde până unde am luat eu la întrebări un director de Spital Pediatric. O să vă satisfac curiozitatea imediat.

Spitalul Pediatric din Sibiu este unul dintre cele cinci spitale participante în campania E.ON „Dăruiește Lumină”:

➡️ Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Cluj-Napoca

➡️ Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași

➡️ Spitalul Orășenesc Hațeg

➡️ Spitalul de Pediatrie Sibiu

➡️ Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan Cel Nou Suceava

Ce înseamnă „Dăruiește Lumină”? Înseamnă că cei de la E.ON donează energie către toate spitalele de mai sus, iar noi putem să contribuim la numărul de kilowați donați către fiecare dintre ele.

Iar cea mai mișto treabă este cât de simplu putem face asta. Uite, dacă vrei să ajuți la donarea către Spitalului Pediatric Sibiu, tot ce ai de făcut este să dai like sau share acestei postări: Dăruiește Lumină Facebook. Iar dacă like-ul sau share-ul ți se par ceva peste puterile tale, este suficient să lași un comentariu la aceeași postare, pe Facebook.

Iar pentru cei care preferă Instagramul, mecanismul pentru donat kilowați este la fel de simplu: share în InstaStory al postării de pe contul de Instagram „Dăruiește Lumină”, adică aceasta: Dăruiește Lumină Insta. Plus tag către cei de la Dăruiește Lumină.

Pentru fiecare dintre acțiunile de mai sus, oricare ar fi ea (like, share, comment sau InstaStory), oamenii de la E.ON vor dona câte 100 kWh. Hai că mai simplu de atât chiar nu se poate.

Ce ziceți, ne băgăm să-i ajutăm pe cei de la Sibiu?

sursa foto: freepik.com