Băi, am și eu o curiozitate.

Probabil că știți cu toții că în București, imediat după ce s-a fluierat de decembrie, până hăt după prima săptămână de ianuarie, începe festivalul bubuiturilor pe străzi. Ziua și noaptea, nu contează oră, nu contează nimic, imbecilii bubuie în disperare petarde și pocnitori. Probabil că se întâmplă în toată țara, dar am zis doar despre București că aici trăiesc, aici văd ce se întâmplă.

Evident că este interzis prin lege să faci așa ceva, dar pe cine dracu’ interesează legea în țara asta, mai ales când nimeni nu pățește nimic. Cred că numeri pe degetele de la o mână cetățenii imbecili bubuitori de petarde care au luat amendă sau li s-a întâmplat ceva conform legii. Poate doar dacă le-au bubuit exact lângă o mașină de poliție sau în interiorul ei. Altfel, nicio șansă de amenzi, nu se obosește nimeni să țină sub control acest fenomen imbecil.

Dacă vi se pare că exagerez și sunteți tentați să ridicați din umeri „hai, boss, ce te caci atât pe tine pentru câteva petarde?”, nu pot decât să vă felicit. Înseamnă că ori aveți nervii extrem de tari, ori locuiți într-un loc unde „câteva” înseamnă exact ce ar trebui să însemne. La mine în cartier, „câteva” înseamnă că de câteva ori pe zi îmi vine să ies afară și să sparg capete de imbecili.

Ei, și acum ajungem la curiozitatea mea. Mulți dintre cei care citiți pe aici locuiți prin alte colțuri ale lumii. Ce voiam să vă întreb, la voi există obiceiul ăsta cretin cu bubuitul pocnitorilor și petardelor aproape o lună întreagă? Întreb foarte serios.

Iar curiozitatea mi-ar fi pe deplin satisfăcută dacă aș primi vreun răspuns de genul: „Și la noi se întâmpla asta, dar autoritățile au luat măsurile X și Y ca să nu se mai întâmple. Și nu s-a mai întâmplat”. Tare aș vrea să știu care sunt măsurile alea.

P.S. Ca să fie foarte limpede, nu vorbesc despre bubuitul din ziua și noaptea de 31 decembrie. Pot să-i înțeleg p-ăia care bubuie de revelion. Nu sunt de acord, dacă ar fi după mine le-aș interzice și pe astea, dar pot să înțeleg că există cetățeni care nu pot trece în noul an până nu-și bubuie si ultimul neuron pe străzi.