După cum vă spuneam încă de săptămâna trecută, duminica la prânz are cuvântul maestrul @Edelweiss

Salutare tuturor! Înainte de lista propriu-zis, o scurtă explicație de ce astăzi e așa de lungă. Înțelegerea mea cu bloggerul grăsun este să aibă materialele de la mine până vinerea la prânz. Mi-a explicat el de ce le vrea de vinerea, dar cred că tasta doar cu stânga, că-n dreapta avea furculița, și n-am înțeles decât că-i e foarte lene să muncească în weekend. De parcă nu știam asta cu toții.

Am avut lista gata încă de miercuri dimineață, dar, m-am luat cu altele și-am uitat să-i dau send. Era o listuță, scurtă, elegantă, cu câteva propuneri. Miercuri, pe la prânz, am mai dat play la câte ceva și le-am adăugat la listuță. Iar de-aici, lucrurile au luat-o complet razna. Au apărut din neant alte și alte piese, care s-au adăugat pe rând la listuță care mai de care mai cu tupeu.

Până la urmă, exact cum pățește și bloggerul când își propune să guste câte ceva ca o vrăbiuță și sfârșește la coadă la shaorma făcând scandal că de ce i-au băgat prea puțini cartofi în ea, și listuța mea s-a transformat în ditamai lista de mai jos. Să zică merci că i-am trimis-o vineri, că dacă i-o trimiteam sâmbătă seara, se mai adăugau încă pe atâtea.

Și acum, let’s rock, girlz.

➡️ Kissin Dynamite –  Ecstasy – 2018

Avem nemți, nemți tineri, nemți veseli din noul val european de hair metal. Nu au ei cea mai originală muzică din gen, este si greu în zilele noastre să mai faci asta, băi, dar intră ca pizza în zilele de dietă, ca focul. Cântecul ăsta nu este pe album, l-au scos în 2021 și merge de minune să acopere genunchii trosnitori, începutul de chelie si criza vârstei mijlocii.

Merge rulată tare, la cei  over 40 years, cu geamul lăsat și cotul dat cu revulsin scos afară, cu un hey chiquita, după vreun exemplar de scurs ochii, dar discret, că dacă se află acasă o să vă cânte altfel de muzică.

Dă-i play AICI

➡️ LLNN – Unmaker – 2021

Știți topul ăla al celor mai fericite țări și în care Danemarca este pe locul doi? Ei bine, ăia care au făcut topul nu au dat de băieții ăștia sau nu au vrut să dea, ca să nu îi tragă în jos.

Greu album, greu tare, nu este rapid doar greu. Un album care te bagă în pământ, adânc și te lasă acolo. Are un filon de la bătrânii Venom, dar doar așa de gust. Post hardcore, post metal, ceva funeral/doom ca un adaos de fericire.

Aveți vecini care l-au debarcat sonor pe Dănuț de pe Trinitas la voi în casă? Sau pe Guță de pe Taraf? It’s payback time, bitches.

Dă-i play AICI

➡️ Opera Diabolicus – Death on a Pale horse – 2021

Adrian de Crow și David Grimoire fac ce stiu ei mai bine, a rock opera. Albumul ăsta este o bijuterie. Forța albumului nu stă doar în linia melodică, în compoziția încântătoare, stă și în toți colaboratorii invitați în proiect . Pentru că au, unul si unul. Mats Levén, ex Candlemass, ex Therion, solos de chitară de la Andy LaRocque and Michael Denner din King Diamond, Madeleine Liljestam (Eleine),Angelina DelCarmen (Charetta).

Găsești aici de la King Diamond, la Dimmu Borgir, sângele Therion și corurile din Candlemass. Domnilor, perucile, doamnelor, crinolinele si să îi dam drumul la note.

Dacă tot ne – am împiedicat de ei, dați un spin si la celălalt album ” 1614″.

Dă-i play AICI

➡️ Negură Bunget – Zău – 2021

Aici nu am multe de spus, de fapt nici nu vreau. Negură este pentru mine cea mai bună trupă românească, all time. Moartea lui Negru am crezut că a oprit orice copil Negură. Apoi am aflat că Gabi își trăsese partea lui. Așa a apărut ” Zău”, și a încheiat un ciclu. Unul trist, pentru cei ca mine. Mulțumesc, Negru, pentru tot. Și vouă, băieți.

Dă-i play AICI

➡️ The Warning – Myday – 2021

Surorile Villarreal, Mexic. Pe puștoaicele astea le-am văzut acum câțiva ani buni, absolut accidental, prestând duios la un cover Metallica. Fetele sunt frumoase, își scriu singurele cântecele, dau bine tare în videoclipuri, când am o stare de om merge o ascultare.

Un alternativ cu mult hard rock din ăla fresh este o bună ocazie ca un drujbaş anarhic să fie învăluit într-o aură feminină. Și diafană,neapărat.

Dă-i play AICI

➡️ Rhapsody of Fire – Glory for salvation – 2021

Pauăr, tată, pauăr de la italieni. În ultimul timp la gen, fac, nu bubițe ca Bogdan, bube din alea sănătoase ca hodorogul responsabil.

Albumul asta mi-a atras atenția datorită notelor bune din reviews făcute de neni situați pe alt eșichier muzical nu de către fanboys-power4ever.

Băi, ce pot spune despre album, ca ne-fan, este bun de călărit dragoni. Nu aveți dragoni, merge și un porc că tot vine perioada de măcelărire rituală. Puneți o pătură, preș, băgați albumul si săriți pe porc, mort ar fi mai bine, viu, nu cred că este de acord.

Clar, este un album peste media genului dar nu aduce absolut nimic nou. Poate fanii genului îi găsesc loc în suflet.

Dă-i play AICI

➡️ Sting – The Bridge – 2021

Îl ascultasem, am citit si recenzia făcută de Bogdan si sunt total de acord cu el. Omul face ce vrea din muzica lui, o duce clar si calm spre rezultatul care îl dorește. Și îi iese în fiecare piesă. Ascultați, no regrets.

Dă-i play AICI

➡️ Swallow the sun – Moonflowers – 2021

Album recomandat de Andreea.

Goth meets death/doom si se pare că este o întâlnire bună. O copertă minimalistă, concepută de Raivio si decorată cu propriul lui sânge, optimism maxim, împachetează un album deloc simplu. Un album de stare pentru care trebuie să ai sufletul pregătit să plonjezi în el. Un album trist, care curge gri pe câmpii întunecate. Nu poate fi folosit ca si coloană sonoră la zile onomastice, botezuri si nunți. Se pretează bine după înmormântari neapărat ortodoxe si neapărat pe ploaie. Noroiul ajută. Enjoy.

Dă-i play AICI

➡️ 1000 Bone Cylinder Explosion – Bind – 2021

Proiectul ăsta are un nume care sună ca un film porno cu temă post-apocaliptică. De fapt este proiectul lui Peter Hraur, mastermind – ul din spatele Lör. Altă Mărie, cu altă pălărie, nu a dispărut progul dar au apărut altele. Băiatul ăsta ar trebui să lase naibii self-releas-urile și să apeleze la un producător profesionist. Cică, nu ar vrea că îi fac ăia viziunea varză și el este ca un fel de Hagi până la treijdeani, el dribla, el centra, el își dădea cartonaș galben. Cert este că omul este bun.

Dă-i play AICI

➡️ Și încheiem glorios cu: Deep Purple – Turning to crime – 2021

Recomandat de Bogdan.

Cine nu are bătrâni… Coveruri, Deep Purple, zeii se simt bine, se distrează si noi, muritorii, profităm. Nu avea cum să nu iasă bine, nu avea cum. Da, putem spune că a venit moșul.

Dă-i play AICI

Data viitoare o să iau trei albume recomandate de voi și o să îmi spun neavizata părere despre ele. Ca rugăminte, aș vrea să îmi spuneți trei albume care le considerați voi cele mai bune ale anului 2021. Cu respect.

Până data viitoare, keep rockin and aveți grijă.

sursa foto: freepik.com