Începând de azi, pe lângă „Ce mi-a plăcut”, o să mai avem o rubrică săptămânală dedicată celor care am văzut că apreciau listele pe care le mai lăsa prin comentarii colegul @Edelweiss. Și cum, absolut suprinzător pentru mine, nu erau deloc puțini, i-am propus să-i fac aici, în fiecare duminică, colțul lui cu și despre muzică. A acceptat. Prin urmare, aveți mai jos primele recomandări din ceea ce de acum înainte va purta gingașul nume de: Lista lui Edelweiss – colțu’ cu metale.

Când sunt foarte emoționat, am tendința de a fi succint. Această inițiativă, mulțumesc Mihai, s-a născut datorită vouă si o să trăiască, în fiecare duminică, dacă va fi cazul, tot datorită vouă. Mă înclin cu respect si fără cuvinte. Aplaud orice sugestie, recomandare muzicală, iertare pentru viitoarele stângacii, sunt doar un amator.

Să apăsăm play, girlz and boyz.

➡️ THE NECROMANCER UNION – Flesh of the dead-2021

Când mi-a sosit pe mail recomandarea acestui album, înainte de a da play, m-am uitat la cover-ul albumului și am concluzionat, foarte sigur pe mine, aham, drujbăreli. Am dat play și zbang, un glob din ăla stroboscopic, care ar fi făcut mândru orice club din anii  ’80,a apărut în cameră. Este rock, este dark AOR, este fun și foarte catchy. Un album de Helloween, pentru Helloween.

Dă-i play AICI

➡️ TOWER – Shock to the system – 2021

Știți cum ar fi fost ca Janis Joplin si Ann Wilson să fi avut o fată? Ca Sarabeth Linden, ar fi fost, frontgirlul acestui band. Sincer, nu aș vrea ca aceasta superbă doamnă să țipe după mine dacă aș lăsa vasele nespălate. Foarte probabil aş auzi-o din cartierul vecin, închis într-o debara si cu dopuri în urechi. Este o călătorie prin early speed metalul anilor ’80, rock-ul anilor ‘ 70,un album corect si foarte curat.

Dă-i play AICI

➡️ SON of SAM – And the monster awoke – 2021

Avem unsprezece piese, nimic deosebit până aici, dar ce piese. Am ascultat acest album de peste douăzeci de ori și de fiecare dată am descoperit ceva nou și bun. O să îl mai ascult? Fiți siguri de asta. Da, este heavy/melodic death punk, da, vocea este ce trebuie, da, este foarte bine ce este.

Dă-i play AICI

➡️ STARLIGHT RITUAL – Sealed in Starlight – 2021

Heavy metal, brothers and sisters şi este din ăla făcut la rupere ca în anii  ’80, știu, nostalgia, bătrân, cu influențe Rainbow, Judas, Jag Panzer adus în anii 2000.Este bine așa ceva? Păi, eu zic că este. Merge de la condus în viteză, alergat, spart lemne, întors clătite.

Dă-i play AICI

➡️ CRAZY LIXX – Forever Wild – 2019

  1. Glam metal? Checked.
  2. Happy, happy, joy, joy? Checked.
  3. Mimat cu chitara imaginară si cântat la tubul de deodorant? Checked.
  4. Repeat? Oh, yeah.

Dă-i play AICI

➡️ LÖR – In Forgotten Sleep – 2017

Am primit recomandarea acestui album acum mult timp. Am uitat de el, nu l-am ascultat, nu mai știu de ce, l-am regăsit acum. Ar fi fost o pierdere mare dacă l-aș fi ratat.

Este un self release, suferă puțin la producție, este un album de debut dar ce este dincolo de toate astea, este raiul folk-powerului progresiv. Acest album ar merita o recenzie separată, aș putea face asta, dar mai bine, hai, să închidem cuvintele scrise sau vorbite și să dăm play.

Băiatul din spatele acestui album, a mai scos un solo project, total diferit si la fel de bun. Îl voi prezenta minuțios data viitoare.

Dă-i play AICI

Au mai apărut :

➡️ Nita Strauss si Draiman de la Disturbed. Aruncați un ochi pe chitarista blondă a lui Alice Cooper. Merită. Dă-i play.

➡️ Arch Enemy. Alissa White nu mai are nevoie de prezentare, cum spunea aceea capodoperă, sexy si rea. Dă-i play.

Până dată viitoare, keep rockin and aveți grijă.

sursa foto: freepik.com