Mi se pare senzațional de stupid că duamna Șoșoacă, sau imbecilul ăla de doctor care și-a trimis mama la moarte, sau Dan Bitman, sau mulți alți corifei și monștri sacri ai luptei împotriva vaccinului, măștilor și bunului simț, în general, sunt liberi să eructeze pe Facebook orice le trece lor prin tărtăcuță, iar eu îmi iau suspendare 30 de zile pentru acest articol repostat pe pagină.

Nu, n-am cum să pic în capcana aia în care pică toți revoltații împotriva Facebook. Că m-au raportat postacii, că cenzură, că așa nu se mai poate. Știu extrem de bine că nu m-a raportat nici dracu’, AI-ul Facebook a găsit „curwa” ăla, a considerat că înseamnă exact ce-am vrut eu să evit și aia a fost. Recidivist fiind, mi-a dat direct 30 de zile. Dacă mă gândesc bine, e foarte posibil să-l fi detectat chiar în link-ul articolului, acolo unde nu m-a dus capul să-l scriu cu „w”.

Prin urmare, pot să mai afirm încă o dată, cu toată convingerea, că algoritmii și AI-ul pentru limba română sunt de o imbecilitate cruntă și gândiți cu curul. Ba chiar am ajuns să cred că antivaxxerii și toți propagandiștii iubitori de Kremlin sunt lăsați intenționat să eructeze la liber, fără să-i suspende niciun AI, pentru că fac reach și engagement imens, adică exact ce-și dorește Facebook.

Mă gândesc din ce în ce mai serios ca poate una dintre soluții ar fi să încep să nu mai scriu corect gramatical. Am observat că pentru „sa se vaggineze mata” nu te suspendă nici dracu’. În timp ce pentru un simplu „mă-ta”, cu diacritice și cratimă, ai toate șansele să iei suspendare 30 de zile. Că, na, ai fost agresiv cu comunitatea.

Până una-alta, vă pup, pe profilul meu ne mai revedem în dimineața de Ajun. Ne mai distrăm pe aici până atunci.

Atât am avut de spus. Over and out, că sunt extrem de nervos și frustrat azi. Poate mi-oi mai reveni până mâine.