Din păcate, România are cea mai mare rată a mortalității infantile, aproape dublă față de media țărilor Uniunii Europene. La fiecare 7 ore, un nou-născut din țara noastră moare într-o secție de neonatologie insuficient dotată. Trist, dar cât se poate de adevărat.

Motiv pentru care nu am cum să nu aplaud inițiativa Fundației Vodafone România care lansează o linie de finanțare în valoare de 5 milioane de lei numită „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” destinată renovării, modernizării și dotării cu echipamente medicale a compartimentelor și secțiilor de neonatologie din spitalele publice din întreaga țară. Pentru suplimentarea bugetului existent care să permită extinderea proiectului în cât mai multe unități medicale, fundația anunță și o campanie publică de strângere de fonduri. Bravo, Fundația Vodafone, așa se face!

Iar noi ne putem implica liniștiți în campania publică de strângere de fonduri, deși nu e nici Paști, nici Crăciun. Că putem fi mai buni, chiar dacă e doar un banal sfârșit de mai, nu?

Uite, vă las link-ul unde puteți dona pentru bătăile inimilor celor mai mici pui de om (se poate dona orice sumă, începând cu 10 lei): aici puteți da frâu liber generozității.

Și, ca să începem cu dreptul, donez eu primul (a durat fix 30 de secunde):