Ceea ce veți citi mai jos este un comentariu primit la articolul de ieri. M-am hotărât să-l pun azi aici, pentru că merită o discuție mai lungă. De ce? Sunt absolut convins că există extrem de multe cupluri care se regăsesc în situații de genul ăsta.

Eu am o opinie extrem de clară vizavi de povestea de mai jos. De altfel, lăsasem și ieri două răspunsuri la comentariu, după care le-am șters. Pentru că mă interesează ce credeți voi. Da, ce chestie, în ultima vreme reușesc să-mi aduc aminte din ce în ce mai des că nu sunt posesorul adevărului absolut. Cred că îmbătrânesc sau ceva.

Așadar, să purcedem.

În principiu ai dreptate. În practică… eu dacă aș fi făcut asta, azi viața mea ar fi fost mult mai simplă.

Eram căsătoriți de 17 ani, într-o zi am vrut să caut pe emag niște jucării. Laptopul meu era în geantă, mi-a fost lene să îl scot, am dat drumul la al lui, că era pe birou. Am deschis browser-ul și am observat că persoana logată era o femeie. O știam, lucra cu el. Mi s-a părut dubios că era logată acolo așa că i-am deschis mail-ul. Fiind deja autentificată, am avut acces instant. Ce de scrisori, jurăminte de dragoste eternă între ea și soțul meu! Ce de alintări și povești și dulceață, Love Story e mic copil. Pe ăia i-a despărțit cancerul, pe ăștia îi despărțeam eu. Lucru pe care l-am rectificat în două săptămâni. Atât durează să termini cu 17 ani de căsnicie.

De ce zic că n-ai dreptate? Pentru că nu am verificat, nu l-am suspectat, i-am dat libertate, l-am crezut că muncește mult, nu m-am amestecat în niciun fel să îi citesc vreodată vreun mesaj, nu am atins telefonul lui nici măcar să văd cine-l sună, darămite să răspund ca să aflu că mă înșela de șase ani de zile. Că plătea pentru asta. Că femeii cu mail-ul îi plătise avansul la casă și acum îi plătea ratele, în condițiile în care noi făceam economii că e criză.

Dacă aș fi fost suspicioasă, dacă nu i-aș fi acordat încredere, scuteam niște ani și niște bani.

În principiu ai dreptate. În practică, dacă nu mi-ar fi fost lene să îmi scot laptopul și azi trăiam la limita subzistenței cu un soț care mă înșela și mă și delapida.

Și prea multă încredere strică. Acum nu mai am curajul de o nouă relație. Să fac poliție nu pot, ai dreptate în articolul tău, aia nu e viață. Să am încredere, nu mai pot. Așa că prefer să stau în banca mea.

sursa foto: shutterstock.com