ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a vorbit despre păcatul masturbării într-o emisiune la Radio Dobrogea. Înaltul ierarh spune că omul care se masturbează ar trebui să facă mătănii pentru a scăpa de acest obicei. (sursa)

Vedeți? Și de-aia biserica este o instituție anacronică, pentru că nu reușește să treacă de stadiul de „labă”. Bosule, înalt prea sfinția ta, vezi că ăștia micii din ziua de azi (și nu numai ei) nu mai freacă țiparul ca odinioară (ah, de când voiam să folosesc expresia asta), când te simțeai singur în chilie și te rezolvai cum puteai.

Acum există aplicații pentru sex virtual, se sextează lumea pe chat, se match-uiește pe Tinder, își trimit videouri pe Wahtsapp, eheee, nu mai e ca pe vremea când comiteai păcatul malahiei cu o simplă revistă care ajungea de i se lipeau paginile.

Cumva, trebuie sa vă modernizați, prea sfinte, să intrați în trendul ăsta al digitalizării, altfel o să rămâneți doar cu lingătorii de moaște, iar cu ăștia nu vă văd prea bine. Cât s-o mai ducă și babele alea? Vă trebuie ceva disruptiv, ceva care să ducă malahia la nivel 2.0, vă spun.

Altfel, sunt curios dacă ÎPS Teodosie a indicat vreo rețetă d-asta spectaculoasă de vindecare și pentru „sfinții părinți” care violează sau agresează sexual copii și adolescenți. Dar să fie o soluție ceva mai dură decât niște simple mătănii, ceva gen niscaiva pușcăriuță. Nu? Atunci, mbine, rămânem pe malahia noastră cea de toate zilele.

.

De aici