Ieri după-amiază, pe hol are loc o discuție extrem de serioasă, dovadă fiind că se aude foarte clar chiar și din dormitor, unde-mi am biroul improvizat, deși țin ușa închisă.

Pe scurt, de câteva zile fashionista a redus drastic accesul la dulciuri nesănătoase pentru toți cetățenii din casă care n-au împlinit încă vârsta de 10 ani, chestie care, după cum bănuiți, n-a prea fost întâmpinată cu aplauze de cele două moștenitoare ale Regatului Feșănului. Și asta în ciuda faptului că dulciurile n-au fost scoase definitiv în afara legii, ci doar au fost reduse dramatic porțiile.

Ei, și fix acum, una dintre mini-fashioniste încearcă marea cu degetul, în sensul că se interesează pe un ton aparent nevinovat dacă mai are voie niște ciocolată, tentativă ucisă din fașă de disitinsa ei mamă:

– Pentru astăzi ți-ai mâncat porția.

După care, ca să mai îndulcească un pic situația, vine și continuarea:

– Vezi că ai afine în frigider.

Până la urmă, când n-ai ciocolată sunt bune și afinele, nu? Plus că sunt sănătoase, pline de antioxidanți și vitamine, un deliciu, ce să mai. Iar recomandarea pentru consumul intensiv de fructe de pădure se pare că dă rezultatele scontate:

– Afine?

Și se lasă o pauză scurtă de-a lungul căreia se disting clar pași de copil care se îndreaptă spre camera lui. Pași care la un moment dat se întrerup și se aude tare:

– Nu, mersi, nu mai vreau viața asta crudă.

Și și-a continuat demn drumul către cameră.

Nu știu voi, dar io am râs cu capul pe tastatură.