Am avut marele noroc ca în această viață să pot mânca în tot felul de restaurante. De la cârciumi pescărești sau bistrouri obscure de cartier, până la restaurante cu stele Michelin, am încercat cam tot.
Prieteni, niciodată nu va exista vreun fel de mâncare la care să salivez pe loc, indiferent dacă sunt flămând sau sătul, cum mi se întâmplă la cartofii prăjiți crocanți cu ouă ochiuri cu gălbenușul cleios.
Iar dacă mă pui să aleg, ei bine, cu toată sinceritatea vă spun că sunt puține preparatele pe care le-aș alege în locul cartofilor cu ochiuri.
Da, știu, sunt un țăran de la Vâlcea, va trebui să trăiesc cu această povară.
P.S. Poza nu e de pe net, ci de la mine din bucătărie. 😁
De ce in castron? Par inghesuiti, bietii de ei.
Ceramica îi ține calzi. Și altul mai mare, din ceramică, nu am. 🤷♂️
🤤🤤🤤 Pizza. 🤤🤤🤤
Cartofi prajiti cu branza rasa pe deasupra si un ou ochi. (As manca cartofi prajiti cu branza dimineata, la pranz si seara … dar … nu ma mai tine fizicu ca deh de la o varstaaa, mai mamica mai )
Comentariu beton!25
+ mujdei (neapărat)
Dacă îți spun că salivez întotdeauna la ardei umpluți? Și n-am putut nici măcar să-i văd de pe la 5-6 ani până pe la 25.
Dar acum înnebunesc după ei.
M-am specializat în ai pregăti doar ca să mănânc atunci când mi-e poftă.
Comentariu beton!13
Doamne apără și păzește!!!
Exaaact, doamne apară!
Mno, sa ai pofta, csz.
Cred că e ceva legat de vârstă, nu consumam ardei umpluți neam, tot așa, până pe la 20-25, cel mult umplutura. După care au început să-mi placă. Fără vreun motiv sau sursă deosebită. Nu să zic că-mi curg balele după ei, dar sunt o mâncare bună.
Acum, c-ai zis…
😁
Pește prăjit (neapărat crap sau caras)+cartofi prăjiți+mămăligă+(musai!!)mujdei! Yummiii!
Comentariu beton!20
Ciorbă de găină acră și cu leuștean, brânză de burduf, găluște cu prune. Lista de fapt ar fi un roman.
Gând la gând. Asta am mâncat nai devreme. Cu varză murată. He! He! He!
Ciorbă acră și cu ardei iute. Dacă e găină este visul suprem.
Găluște cu prune.
My man/women. Pentru mențiunea de final. ❤️
my person 😀
Cozonac.
Știu, știu, cozonacul nu e mâncare, e desert.
Știu, știu, cozonacul nu e desert, e pâine dulce.
Dar mi-a făcut plăcere să scriu asta.
Lăsând gluma la o parte la multe chestii salivez. N-ai zice pentru un individ de 1,81 m și 71 de kg. La 61 de ani.
Să încep : pizza, orice pește sau fruct de mare, MBS, paella. Îmi vine greu să spun care e cea mai cea.
Sunt „sensibil” la salată de vinete cu pâine de casă sau măcar să fie cu coajă tare și miez moale. O roșie de curte lângă întregește șablonul. Și ar mai fi ciorba de burtă făcută cu simțul răspunderii.
Comentariu beton!29
Mămăligă cu brânză dulce și smântână!
Şi ceapă, neapărat.
O salata mareeeeee de rosii, cu branza sarata, ceapa rosie… si acel sos minunat, in care inmoi painea proaspata, de casa. A! … sa nu uit de cozonacul cu ciocolata! Sa avem pofta buna cu totii!
Tofu și varza de Bruxelles. Glumesc.
Peste prăjit cu mujdei și mămăligă, cartofi prăjiți cu mujdei, carne la garniță cu oua prăjite, iahnie de fasole cu ceapa și pâine caldă, brânză veche de oaie cu salata de roșii din gradina, brânză de burduf cu ceapa roșie, chiftele proaspăt făcute cu mustar, pui la ceaun cu mujdei și mămăligă, cartofi dulci copți cu usturoi, pâine caldă goala, salata de vinete abia făcută și ardei copți pe grătar cu usturoi.
Comentariu beton!23
Delicios, tot!😊
Pâine cu miezul găuros și coajă groasă și crocantă, făcută în casă, cu unt, poate fi și unt sărat, și cacao. Înghețată.
Șuncă și cârnați de casă
Problem
Lista e cam mare
Ciorba de coada de vaca, fie ca e cu burta, fie fara
Scoici (aici pe bune am noroc)
Oua umplute cu pate de casa. Sau pate de casa, fara oua 🙂
Hai sa ma opresc
Castronul dumneavoastră arată într-un mare fel! Nu doar castronul ci și cartofii prăjiți cu ouăle ochiuri. Oare la ce nu pot rezista eu? Am descoperit de vreo 2 ani supa cremă de ardei copți cu brânză feta. Nu știu să o fac eu, dar nu e timpul pierdut. Cartofii prăjiți se numără și printre preferințele mele. Îi mănânc uneori cu smântână. Dar, dacă mă gândesc foarte bine, cred că nu rezist la o salată de vinete. Cum o mănânc? Pun o felie de telemea pe pâine neagră și deasupra vinete din belșug. La fel îmi place să mănânc și zacusca de vinete, cu telemea. Dar cum în ultimii 2 ani nu am făcut zacuscă, rămân la vinete.
Tocăniță de pui de casă cu mămăligă.
Plăcinte ardelenești cu brânză de oaie, cozi de ceapă verde și mărar, coapte pe lespede, cu sos de macră și cârnați de casă.
Salată de vinete cu ceapă și maioneză, cu pâine de casă și roșii din grădină de la mama.
Primele două feluri făcute de mama, al treilea făcut de mine 😀
Sos de macră??? Vrei să detaliezi, te rog?
Chestii din carne tocata, adica chioftele, mici. Chestii cu maioneza: oua umplute, salata boeuf sau a la russe. La astea îmi e aproape imposibil sa ma abtin.
Când aveam vreo 5 ani, am mâncat singura pe ascuns un platou intreg de oua umplute, estimez ca erau acolo peste 20 de jumătăți. M-am oprit când mai erau 3 jumătăți pe platou și am zis sa las și familiei 😂😂😂
Comentariu beton!15
Da de ce îmi aduci tu aminte de ouă umplute? Că n-am mai mâncat de ani. Și acum mi se umflă… de pofta.
Rușine obrazului să-ți fie! 🙂
Nici unul conștient de sănătate și de avantajele pe care le aduc quinoa, broccoli, soia, gulie și alte chestii verzi pe care nici animalele nu le mănâncă… Toți se gândesc la cartofi prăjiți, salată de vinete, carne sub orice formă, pește cu mujdei și mămăligă, brânză cu mămăligă, etc… Sunteți anti sănătate toți… :))) De aia merge rău societatea și câștigă PSD alegerile tot timpul. E vina voastră, nu a celor ce votează cu curul, că n-au cap.
Comentariu beton!21
Alo, da gulia ce are? Mie chiar îmi place😁 Guliile alea mici și fragede, cu sare…o bunătate 🥰
Acu, cred ca sunt defect daca zic ca-mi place mult de tot brocoliul oparit putin si dupa aia pus in cuptor ca sa-l rumenesc putin, nu?
Respect total pentru gusturi. Facem o afacere? Guliile și broccoli pentru voi și rămân eu cu carnea și cartofii.
Eu, daca mănânc ceva verde încep sa fac fotosinteza…
Comentariu beton!11
@Claudiu nu boss, nu facem nici o afacere. Pentru ca mie îmi plac legumele maxim, sub orice formă, dar dacă nu bag ceva proteină, în maxim o ora chițăi de foame. Asa că…nici o masa fără carne, iar legumele le mănânc la desert 😁 A. Și cartofii prăjiți la mine se considera snack, nici ăștia nu-mi țin de foame
Comentariu beton!11
Amin! Sunt fanul tau numărul 1!
Ciorbǎ de potroace, pentru cine știe. Adică o ciorbă cu varzǎ murată, câteva legume, carne de porc, de vită și de pui, cârnați de casă (de porc fǎcuți în casă), orez (puțin) și moare de varză. Un deliciu.
Eu salivez pe loc la o porție de lapte rece de bivolita, cu smântână din laptele răcit, cu un praf de sare și una doua linguri mari de mămăligă fierbinte!
0
De fiecare data cand ajung in Montreal merg sa mananc Poutine.
Restaurantul preferat este La Banquise
Îți dau un like pentru că știu că nu ai vrut să sune așa comentariul tău… :).
Eu stau in Spania și zău că ce spui tu suna amuzant. Ca să înțelegi, acum câțiva ani, cei de la Michelin au făcut o mică greșeală și au acordat o stea unui bordel din Zaragoza. Poți să-ți imaginezi cam ce a ieșit de aici. Asta apropo de ce se mănâncă și cum.
Bordel în spaniolă e puticlub. 🙂 iar pe banchiză, cred că e puțin neplăcut. Cel puțin un fund va îngheța.
Roșii cherry de grădină. Îmi lasă gura apă numai când ma gândesc la ele. Tocăniță de ardei copți, salată de ardei copți, salata de sfeclă roșie coaptă, cu hrean. Oua prăjite moi cu branza de oaie sărată. Tochitura cu branza de oaie sărată. Masline kalamon. Chipsuri sour cream & onion…de aia am tensiunea mare, fmm de treabă 😮💨
nu e fel de mîncare, da’ zic și io! de fapt e doo la care salivez instant: mujdei și varză murată! da’ cum vreau io:
– mujdeiul (de aia nu prea mănînc pește în sud, că nu știț să-l faceți) tre’ făcut așa; se zdrobesc cățeii, se freacă cu sare mare, se adaugă ulei de măsline, se freacă pastă; dacă vrei să-mi rămîi în memorie, bagă și niște roșii coapte pe jar (turkish style), iar dacă vrei un loc între zei, pune-mi alături 2-3 ardei iuți copți (also turkish), preferabil cayenne;
– varza murată; tre’ să fie nepututoasă (adică pritocită cu meșteșug, la vreme), musai crocantă, și musai sărată; nu foarte, cum o face văr-miu… o tocăm împreună, aruncăm pe ea niște boia de ardei (dulce), rîșnim niște piperuț, stropim cu puțin ulei de măsline și aducem palinca aia bună! de pere sau gutui!
amu’ niș io nu-s prost, că unde-i mujdei, sigur e f’un grătărel, niște frencifraiji, ceva… iar varza murată (dacă nu ești dependent, ca mine) o scoți lîngă niște jumărele, cîrnăciori, vezi tu ce legume ai prin cămară
la mîncare-mîncare, poate unde nu-mi face nevasta, sub pretext că alea se dau la cîini, mazăre cu pipote și inimi; da’ scăzută fix cum o făcea mama!
Comentariu beton!15
Aideplm, mi-ai făcut poftă de pilaf cu pipote și inimi.
Pipotele și inimile intră la capitolul „de luat în considerare, fără entuziasm, după minim o lună de post negru. Mai curând spre două”.
Pentru un musulman, ești chiar de treabă! 🙂 Nu mă omor cu pipotele, dar inimile sunt ok. Iar varza murată si mujdeiul… Cadou de la bărbosul. Al meu sau al tău, nu contează!
Super comentariul, aveti talent la descrierea bucatelor.
Imi plac si mie ardeii copti pe jar, mai ales langa un Adana kebab.
Boss, am salivat instant citind cum prepari mujdeiul. Cand vine fie-mea pe la noi (adica ocazie speciala 🙂 ), vorbesc cu nevasta-mea de reteta, sa vedem cu ce vom savura. Multumesc, sa fii si sa fiti sanatosi! 🙂
Carnati ,neaparat facuti de mama cu carne de porc de curte crescut cu porumb,si coaste de porc ambele facute pe grătarel dublu in soba mamei de acasa cu mamaliga evident,salata beuf.
Idem 🤤
Mujdei, orice, dar cu mujdei. Și o combinație nemțească, papa bun de vară – piure de cartofi cu bacon prăjit și iaurt musai rece. Carcalete – cartofi prăjiți, telemea de oaie, ouă ochi. Pilaf, oricând. Și mâncare de cartofi scăzută în cuptor, cum o făcea mama, cu castraveți murați în saramură (ăia în oțet să-i mănânce ei…). Best comfort food ever! A, și încă ceva, amintiri din copilărie: cacao cu lapte cu baton prăjit uns cu unt.
Cartofi prajiti cu telemea și murături, astea 3 merg și separat
Acum că m-am pus la introspecție pe acest subiect, nu cred că am vreun fel de mâncare la care să salivez instant. Am destule care-mi plac, unele pe care le-aș mânca și dintr-o țâră de lăcomie, fiind sătul, mi-am construit partea relativ fixă a meniului zilnic în jurul unora dintre ele, dar să-mi plouă în gură după ceva, nu, nu cred. Aceeași atitudine se aplica și la băuturi alcoolice când era cazul.
Je suis țăran de la Valcea 😆🤭 Paizan rumen, cum se mai zice 😁 Eu sunt carnivor, salivez la carne prăjită în tigaie sau de la garnita. Și la ciorba de fasole. Și mi-as da o mana ca să mai pot gusta pâine făcută de bunica și coapta în cuptorul de caramida, pe jar încins 🤤 Adio, se prapadise cuptorul și acum un an și bunica 😥 Sa le fie țărână ușoară bunicilor, ca misto a fost cu ei în copilărie 🥰
Comentariu beton!18
Eu balesc dupa orice, dar o iahnie de fasole cu ciolan imi lasa apa in gura. Paine proaspata cu unt e iarasi de nerefuzat.
De 10 ani, locuiesc 6 luni pe an în Italia și, cu mâna pe inimă, spun că nicio mâncare de ale lor nu mă face să bălesc cum mă fac ouăle ochiuri cu cartofi prăjiți și brânză rasă deasupra și salata de vinete cu maioneză pe pâine proaspătă și cu roșii dulci cu sare deasupra…
🤤
Iaurt cu gogosi calde (noroc ca in Olanda in perioada asta gasesti gogosi la food trackers peste tot), branza telemea cu rosii din gradina alaturi de cateva masline, branza de burduf cu ceapa, oua ochiuri cu varza murata, placinte cu branza, salata de beof, cozonac cu oua rosii de Paste, papanasi.
Nici una
Mi-e dor de ostropelul facut de mama in copilarie, din primii pui, cu primele rosii din gradina…
Să-mi fac eu acum ceva, orice as dori…nush…
Astenie de toamna…??…
Mănânc pe nerăsuflate, oricând un castron de fasole cu ciolan afumat, desigur, cu pepene murat, musai. Și peștele e pe lista mea de oricând, oriunde în special caras prajit cu mujdei sau o plachie de crap. Vara plăcerea suprema e o salată de vinete proaspăt făcută, o felie de pâine de casă și o roșie românească de grădină.
Esti foarte rafinat deja, cu mancare gatita. Eu am vazut ieri o ceapa rosie cand aranjam ceva in camara, si nu am putut sa ma abtin. Tocmai incalzeam o supa crema de ciuperci, si a trebuit sa tai ceapa aia si sa o mananc. Nu mai mancasem supa cu ceapa, dar a fost chiar OK 🙂
M-ai nimerit! Cartofii prăjiți exact cât trebuie, și ochiuri cu gălbenușul cleios. Cu o salată de varză sau/și felie de brânză alături, nu mai vreau altceva toată ziua. Menționez că nu sunt țăran de la Vâlcea, eu mi-s paure din Banat.
Vai de capu meu! Dacă-mi pui pe masă mici, icre (nu alea de la magazin, ci alea făcute de un prieten pescar) și salată boeuf mor de foame… nu știu cu care să încep…
S-a achiziţionat un air fryer in familie. Cartofii tăiaţi grosuţ, cu sare şi amăgiţi cu foarte puţin ulei, ies la fel de buni ca ăia la tigaie. Sînt mare iubitoare de cartofi prăjiţi, deci ştiu ce vorbesc.
Din motive de colesterol vorbesc.
eu la sarmale balesc rau de tot!
Nu stiu. De obicei mâncarea cum facea mama, gustul copilăriei. Salata de bœuf supa de pui cu găluște de gris, zacuscă…
Ocazional, sunt monomanica pe un fel de mancare. Duminică am făcu zacuscă, inca mănânc in fiecare zi cate un borcan cu juma de pâine. Cred ca mă va mai tine vreo săptămână. Deja salivez, numa povestind aci. Cred ca ma duc sa-mi fac o felie, desi e doar 8:50….
Si ce ma mai face sa salivez instant e sau o branza bună bună sau o bucata de carne medium rare pe care sa o mănânc cu sare si piper si salată, eventual pâine.
cand mi e foame salivez la orice mancare nesanatoasa :)))
o tochitura sau mai bine zis o pomana porcului, gustul copilariei instant
Toti cei care beau ceai verde si mananca echilibrat au vise umede cu aceasta combinatie.
O slănină din aia de cel puțin 3 degete de groasă, ținută cât trebuie în sare, puțin afumată , cand o tai are culoarea roz și o dungă de cărniță , e ca untul și ți se topește în gură, cu o roșie din grădină și o telemea proaspătă de oaie. Și bineînțeles cu o pâine proaspătă cu coaja crocantă.