Pe 1 aprilie s-au împlinit trei ani de când am luat decizia să renunț la job-ul mișto pe care îl aveam și să văd dacă pot să supraviețuiesc pe cont propriu.

N-am făcut întâmplător precizarea că aveam un job mișto, să știți. E mult mai ușor să iei decizii din astea radicale atunci când pleci dintr-un loc care nu-ți place, unde nu te simți apreciat, unde ai niște șefi obtuzi sau colegi cu care nu te înțelegi.

Dar la mine nimic din toate astea nu era valabil, mă duceam la job cu plăcere, pentru mine zilele de luni nu veneau cu strângerea aia de suflet pe care o avusesem la TOATE joburile anterioare: „aoleu, mâine e luni”.

Chiar aveam un job mișto și, mai mult de atât, un job pe care mi-l dorisem enorm, un job pe care nu credeam că voi avea vreodată șansa să-l obțin.

E posibil să fie pe aici mulți oameni care nu erau acum trei ani și care acum se întreabă „ce job o fi avut ăsta?”. Pentru ei o să precizez c-am lucrat în advertising, aproape cinci ani am fost copywriter într-o agenție de digital.

Eu ajungând acolo fără să fi lucrat vreun minut în publicitate, fără să am nici cea mai mică legătură cu jobul de copywriter, fără să știu NIMIC despre ce se întâmplă într-o agenție. Știam doar că-mi place să scriu și că mă duce capul. Practic, oamenii m-au luat de pe stradă și m-au învățat alfabetul advertising-ului. Lucru pentru care o să le mulțumesc toată viața.

În condițiile astea mi-am dat eu demisia, deci n-avea cum să nu-mi fie teamă. Până la urmă plecam dintr-un loc care-mi plăcea și unde n-aveam grija zilei de mâine, doar pentru că-mi intrase mie în cap c-aș putea să mă descurc făcând doar lucrul care-mi place cel mai mult pe lumea asta: blogging.

Motiv pentru care m-am sucit, m-am învârtit, am chibzuit și-am analizat mai bine de un an până să am curajul să mă duc la Dragoș, owner-ul agenției, să-i spun „aș vrea să vorbim ceva”. Și dacă nu venea pandemia, e posibil să mai fi durat mult și bine până-mi luam inima în dinți să fac pasul.

Până la urmă l-am făcut și s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune decizii din viața mea. Trei ani mai târziu, încă am momente când mă gândesc cum ar fi arătat viața mea dacă n-aveam curajul să mă ridic și să plec dintr-un loc care-mi plăcea și în care eram safe din punct de vedere financiar.

Trebuia să menționez și aspectul financiar, pentru că dincolo de satisfacții și de orice altceva, la finalul lunii trebuie să ai cu ce plăti chiria și să poți pune ceva pe masă.

Am vrut să scriu toate astea din două motive. Primul: ca să vă pot spune că niciodată nu e prea târziu pentru decizii de genul ăsta.

E important să alegi pentru tine! Când faci alegerea pentru tine, e aproape imposibil ca lucrurile să nu iasă bine. V-o spune un om care a făcut această alegere la vârsta de aproape 50 de ani. Mă rog, nu-i împlinisem, dar eram pe-acolo, ce mi-e 48, ce mi-e 50.

Și al doilea motiv: să vă provoc și pe voi să-mi povestiți situații asemănătoare. Vreau să-mi spuneți dacă sunteți pe cale să faceți vreo alegere pentru voi, alegere care vă va schimba viața.

Sau, și mai tare, dacă ați făcut deja o alegere de care sunteți mândri. Și cum vi s-a schimbat viața în urma acestei alegeri?

Ca să fie extrem de clar, nu vorbim doar despre schimbări de joburi sau reconversii profesionale. Poate ai ales să nu mai stai în chirie, sau să te muți la țară, sau să-ți schimbi apartamentul cu o casă, sau să faci sport, sau să te apuci de pictură heraldică, sau să-ți cumperi o locomotivă, sau să crești albine pe balcon, sau să, sau să, sau să.

Nu mai insist că v-ați prins ce zic. Pe scurt, vreau să-mi povestiți despre orice decizie pe care ați luat-o pentru voi și care s-a dovedit că v-a schimbat viața în bine. Oricare ar fi ea, decizia.

Acest articol este parte din campania BCR „Alege bine pentru tine”. O campanie menită să ne reamintească despre deciziile pe care le luăm zilnic pentru o viață mai bună. Despre alegerile pentru un viitor așa cum ni l-am dori, despre alegerile care ne fac să avem mai multă încredere în noi și despre orice alegere pe care o facem, în general, pentru noi.

Cu toții știm că fiecare alegere bună are la bază o decizie financiară inteligentă. Iar dacă există vreun moment potrivit pentru alegeri bune pentru tine, acesta este acum.

De ce acum? Pentru că alegerile bune trebuie susținute și de o ofertă bună. iar cei de la BCR au, acum când vorbim, o campanie limitată și, probabil, cea mai bună ofertă de pe piață.

Dacă nu mă credeți pe mine, n-aveți decât să intrați pe site, să vedeți oferta. Poate cu ocazia asta o să vă vină și curajul să dați curs ideilor pe care nu le-ați luat în seamă atâta vreme. Indiferent că v-ați dori un an sabatic în Madagascar, o călătorie cu barca pneumatică pe Amazon sau cum să faceți să le asigurați viitorul copiilor, cu siguranță o să vă ajute măcar un pic și site-ul BCR.

Și tot acolo, pe site, o să afli și despre concursul cu premii… hmm… nu știu cum să le spun, că „mari” e un cuvânt cam modest față de realitate. Cum vă sună „două studiouri la mare” sau „cinci bucătării complet echipate”? Vedeți? De-aia zic că „mari” e un pic depășit de situație.

După ce consultați ceea ce este, probabil, cea mai bună ofertă de pe piață, să nu uitați să vă întoarceți aici, să povestiți care e alegerea aia de care sunteți mândri și care v-a schimbat viața. Sunt foarte curios ce veți spune, să știți.