Salutare tuturor și bine că ne-am regăsit. Trebuia să prezint lansarea noului album Exuviath, eveniment care a avut loc sâmbătă în Quantic, dar viața are de multe ori alte planuri, voiam să fiu prezent, asta este cu altă ocazie, sper ca nenele căruia i-am dat biletul să se bucure de show. Băieții mi-au trimis albumul înainte de lansare, l-am ascultat de vreo 3-4 ori și, chiar dacă cu întârziere, o să vorbesc despre el data viitoare, mai exact duminica viitoare. Bucurați-vă de muzică și viață.

➡️ Falanga ateniană a început instrucția în 1987 și nu dă semne că ar vrea să își oprească asaltul  mai ales că și-au anunțat apariția celui de al paisprezecele disc programat să apară de 24 mai sub egida casei Season of Mist. Rotting Christ și The Apostate sunt în zona aia de black melodic care i-a consacrat pe greci și este bine că rămân acolo.

🔹 Band info.

➡️ Țin minte cât hate și-au luat oamenii ăștia de la rockerii ăia buni și drepți, care ascultau doar metal din ăla bunuțu’, dat de zeii metalului, prin anii 2000. Americanii și-au văzut de treabă și au bifat topuri, au făcut tricouri să zboare de pe sâni de gagici, și în general au făcut istorie și bani. Foarte mișto imaginea de Sweeney Todd pe care o folosește Andy în ultimul Black Veil Brides.

🔹 Band info.

➡️ Dacă în perioada 2007-2012 îndrăzneai să arăți orice urmă de apreciere față de Anette Olzon aveai toate șansele să fii acoperit de o cascadă de flegme. Atunci ca și acum pot să afirm, fără să mă doară nici măcar în cur de alte păreri, că Anette, care nu este nici Tarja și nici Floor, nu a meritat o secundă valul de ură și dispreț revărsat asupra ei timp de cinci ani. Semnată cu Frontiers, Anette își vede de treabă, are album nou de lansat, a băgat deja pe piață Rapture, single-ul care dă și numele discului.

🔹 Singer info

➡️ Cele trei surori din Monterrey, Mexic, vin cu un nou clip la single-ul extras de pe viitorul lor album anunțat să apară de 28 iunie. Sună bine Qué Más Quieres, poate pe unii o să-i deranjeze că versurile sunt în spaniolă, pentru mine asta nu este o problemă.

🔹 Band info

➡️ Gașca din Nuremberg, Bavaria s-au gândit să mai facă și ei încă un videoclip pentru unul din cântecele de pe albumul lor de debut Hey Living People, lansat pe la sfârșitul anului trecut.  We All Taste The Same nu cred că este cea mai bună alegere de pe albumul ăla dar na, muzica lor.

🔹 Band info

➡️ Oamenii ăștia fac un death progresiv de calitate, și fac asta nu de azi de ieri, cam din 2009 joacă pe scena metalului greu. Criminals cred că este o revenire la piesele lor făcute cu accelerația la podea.

🔹 Band info

➡️ Din cel mai mare județ al Germaniei, Osterreich, acolo unde John Temple împarte strudelul cu câte o blondă și vede interiorul de la S-Klasse sub ăla de pe Duster, vine un proiect de black/folk, Perchta. Cântă bine oamenii, o fi tot de la strudel.

🔹 Band info

➡️ Probabil cea mai activă trupă de folk metal în acest moment, chestie deloc rea. Este timpul dwarfilor, motherfuckers, timp de sărit cât sus puteți și cântat refrenul la ruperea de corzilor vocale,  FEUERSCHWANZ is on fire.

🔹 Band info

➡️ Absolut dementă melodia scoasă de Falling In Reverse în colaborare cu Tech N9ne, care acum niște ania dat lumii un featuring foarte mișto cu Tarkian, și nu în ultimul rând cu prietenul nostru anti-putinist, Alex Terrible.

🔹 Band info

➡️ Category 7 este un nou supergrup format din membri Anthrax, Overkill, Machine Head și care bagă meserie din plin. Se vede experiența de la primele acorduri, bună piesa, mai pe școala veche de metal.

🔹 Band info

➡️ Tipa asta este vocalul trupei germane Null Positive, și cum colegii ei s-au tras pe strudel și nu mai scos nimic, s-a gândit și ea să cânte ceva în nume propriu. Nu este deloc rea melodia dar ca stil tot pe se învârte.

🔹 Singer info

➡️ Despre Powerwolf nu cred că mai este loc ceva nou de spus. Noul lor single nu aduce nimic nou dar nici nu are nimic greșit. Așteptăm album.

🔹 Band info

Nu am mai prezentat de destul de mult timp albume și cred că este timpul să revin la obiceiul ăsta.

🔵 Elvellon – Ascending in Synergy ( Power Metal/Simfonic metal)

Nu am ascultat deloc albumul, am dat cu urechea la A Vagabond’s Heart, piesa la care au făcut videoclip, dar am văzut că are recenzii pozitive chiar și în locuri în care genul ăsta nu are prea parte de apreciere. Dacă discul are tot atât de multă substanță ca piesa o să fie o audiție plăcută. Băgați și voi o tură și apoi nu ar strica și părere, după.

🔹 Band info

🔵 Riot V – Mean Streets ( Heavy Metal, mofos, Heavy Metal)

1975-1984 ca Riot, 1986-2012 tot ca Riot, și din 2013 pănă acu ca Riot, iar în 2024 să aibă pe ultimul disc o melodie ca Mean Steets este o demență totală. Dacă nu v-am spus că albumul lor din 1988, Thundersteel, este pentru mine în primele douăzeci de albume de heavy scoase vreodată, vă spun acu ca să vă dați seama cum simt eu trupa asta. Și tot de pe album acu o lună mai faci clip și la un Love Beyond The Grave, păi să nu îi dracu cu stamina lor cu tot. Un album de neratat și de consumat în doze maximale.

🔹 Band info

🔵 Moisson Livide – Sent Empèri Gascon ( Melodic Black Metal/Folk Metal)

Niște blackeri francezi care vin cu un album de debut.  Nimic deosebit până aici, că albume de debut am mai ascultat și noi. Chestia este că ăstora le-a ieșit un album excepțional. De când am ascultat La Sèrp d’Isavit, fără să fiu atent în ce limbă prestează oamenii, am exclamat, bă, ăștia trebuie să fie franceji, că altceva n-are cum. Proiect de doi neni, făcut cu suflet și talent pentru suflet. La Marseillaise pe black metal, frate, asta au scos oamenii. Fenomenal album.

🔹 Band info

🟢 Aici aveți și playlistul de care am vorbit, Lista lui Edelweiss – colțu’ cu metale #99

Atât pentru astăzi, vă urez o săptămână lină, aveți grijă de voi ca să puteți avea grijă de toți ai voștri.

sursa foto: freepik.com