Articol scris de Raluca.

Bună, Mihai!

Îmi permit să îți spun așa pentru că te citesc de foarte mult timp și parcă te-aș cunoaște de-o viață. Sunt curioasă: dacă te-aș întâlni pe stradă, te-aș saluta ca pe un vechi cunoscut sau mi-aș da seama că totuși nu ne cunoaștem? 🙂

Voiam să propun un subiect de articol, căci poate, din comentariile cititorilor tăi, aflu câteva soluții sau mă ambiționez/prind curaj să fac schimbări care să mă readucă pe linia de plutire. E vorba despre burnout. Încă nu am fost diagnosticată cu așa ceva, doamna doctor la care merg ia lucrurile mai încetișor și am început prin analize de sânge, dar urmează și trimiterea la psihiatrie, căci acolo am înțeles că s-ar diagnostica așa ceva.

În acest moment lucrez de acasă (IT), mama e la pat (sechele AVC) și eu sunt infirmieră. Este o „pacientă” foarte bună. Nu cere lucruri în timpul zilei, nu mă strigă, nu se plânge. Eu am de făcut același ritual de îngrijire și servire a mesei dimineața, la prânz și seara.

Doar că am obosit. Simt o oboseală cumplită. Acesta nu ar fi cel mai nasol simptom, ci faptul că nu mă mai pot concentra, în special la muncă.

Funcționez între 9 și 13, dar după pauza de prânz devine foarte greu. Jobul este consultanță și am mai mulți clienți cărora le ofer suport. Mereu apar taskuri noi și diferite și îmi vine din ce în ce mai greu să trec repede de la un subiect la altul.

Tind să prioritizez taskurile rapide, simple, în speranța că le termin repede-repede și pot să stau liniștită pe un task complex. Dar când ajung la el, sunt epuizată mental sau intră în inbox alte taskuri noi.

Îmi este greu să și vorbesc cu oamenii. Deși detest chatul, tot eu sunt prima care deschid WhatsApp să scriu cuiva în loc să pun mâna pe telefon și să apelez.

Am și pe partea personală o listă lungă de treburi de făcut, unele intră în categoria „de făcut de un bărbat”. Eu nu sunt așa de feministă încât să nu recunosc că da, pentru unele lucruri am nevoie de un bărbat și, în apărarea mea, dacă este nevoie, treburile acelea au fost categorisite astfel de un prieten bărbat 😀

Eu nu am putere fizică și psihică decât să fac liste cu ele. Pe tata l-am pierdut acum câțiva ani, iar bărbat (al meu adică 😀 ) nu am.

Hm… Nu știu ce să mai adaug. Cred că mă opresc aici ca să pornesc treaba la job… 9:59 și zero realizări pe ziua de astăzi și mă așteaptă o colegă în Teams.

Voi ați trecut prin așa ceva? Cum v-ați dat seama de ceea ce vi se întâmplă? Și după ce v-ați dat seama ce-ați făcut ca să reveniți pe linia de plutire?

P.S. (scris de deținătorul blogului). Mă îngrijorează un aspect. Raluca mi-a trimis acest email vineri dimneața la ora 10:01. La ora 10:46 i-am răspuns și i-am zis c-o s-o ajut, o să-l public azi. I-am mai spus vreo două-trei chestii care țineau strict de publicare, dar Raluca n-a mai răspuns niciodată, chestie care mă îngrijorează. Sper că n-a răspuns pentru că n-a simțit nevoia sau că n-a văzut ce i-am răspuns, nu din alte motive. 

sursa foto: freepik.com